В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 630
  • 719
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Мене за цигарите ме е яд, защото моя доктор като го питах дали мога да ям миди по време на бременността ми каза - категорично - не! (аз вече бях яла, пък и още веднъж след това ядох...), а разбрах, че на пушачките им разрешавал по 5 цигари на ден?!  Shocked Това сигурно щото и той е пушач, а миди може да не обича...  Crossing Arms  Иначе навремето поколението на моята майка и са пушили, и са пили алкохол, и кафе, и са яли всичко.
hahaha hahaha hahaha
Сигурно си права  Laughing
Но по принцип, това е тенденцията - след 4 месец докитата казват на бременните, които ужаааасно много абстинират, че до 5 цигари, разредени през деня е по-добре да изпушат, отколкото да понасят нервното състояние.
На повечето майки-пушачки много им помага да се откажат от цигарите ранното гадене. При мен-наркоманката такова нямаше и никога е нямало  Confused Доста съм завиждала даже за това гадене... И с трите бременности в началото страшно съм ограничавала цигарите, после поотпускам положението  Embarassed Като родя и кърмя (2 месеца си давам) съм направо звяр, щото отказвам цигарите. Не общувам, не се усмихвам, мразя всичко, не върша нищо, само лежа и дори не мога да мисля... жалка картинка, ужасна направо... Но после си спирам кърмата и отново заживявам  Thinking От проучванията си по въпроса разбрах, че съм от организмите, които са супер податливи на наркотични вещества - имало някакво такова по-силно вещество в кръвта ли, или къде...
Въпреки всичко, главата ми също е против пушенето въобще - не само бременни и кърмачки...

Остават 5 дни до отварянето на портала.

# 271
1950 е майка ми. Сигурно не са пушили всички, ама масово са пушили, студентска му работа. И свекърва ми съм питала, и тя е пушила и пила.

# 272
  • София
Здравейте Simple Smile

Мъхче, има си калъфче кошарата, сгъва се и се събира в багажник, обаче е малко по-широчка от предната ни кошарка, но пък е ужасно стабилна, аз предната винаги я товарих в краката на детето, така де, то и без това не стига до пода, изобщо не му е пречила, ама вашите, ако са 2, въпреки че в началото и в 1 ще се съберат ще е по-сложно с товаренето, иначе съм много доволна, Калина си спи в нея, имам си и сгъваем матрак от Стани и е супер с него, а да, 2-то й ниво е доста по-дълбоко от на предишната и въпреки матрака си има доста място до горе, по-спокойна съм така Simple Smile

Веси, за коликите Роси каза, че на Далийка помага Еспумизан, купила и Инфакол, че Еспумизан нямало и той не помогнал, ама на Калина пък точно Инфакола много помага, те имат 1 и съща съставка де - симетикон, та се учудих, че едното помага, другото не, но сигурно в Инфакола е по-малко количеството ли, знам ли, ефектът е, че дребното се напъва, пръцка си, ака си, обаче без болка и не реве, спи и се напъва, малко е странно, ама се свиква, в началото само скачах да видя какво става, а тя кърти яко и си попърцква блаженно Simple Smile)))))

А за кърмата и големите цици, явно си напълно права и аз съм така и със Стани имах едва-едва кърма, но не успях да я задържа 13 дни, че да опита, пък макар и само капка, сега с Калина имам, но нищо особено, та не вярвам да е за дълго, все пак щом има ще кърмя, месец-два-три, колкото успея, все е нещо, само че с този сутиен 90 Д дето си купих сега...после ще си го ползвам да си ги прибирам да не ми се подават изпод полата, това му е най-гадното, ба*и...

За килограмите...същото като предния път, тогава качих 29, сега 19, ама все 100 кг влязох да раждам и 2-та пъти...след 2 седмици бях 89 и някъде до 40-тия ден предният път станах 86 и не свалих повече докато не започнах диета на 2-рия месец от раждането. Сега съм пак 89, ама като кърмя, пък макар и с малко кърма не ми се почва диета...а имам крещяща нужда от това, мразя се, до кръста изглеждам горе-долу ОК, ама като се погледна надолу и ми иде да припадна, освен, че тазът ми е разширен и задникът ми изглежда огромен краката са ми като тюлени, ама всеки по отделно, под коляното съм горе-долу ОК, резултатът е, че си купих вчера нови дрехи, 1 рокля, 1 широк панталон и туника, чиято единствена цел е да прикрият областта от тялото ми от кръста до коленете...добре, че мъжът ми само ми повтаря колко съм хубава...особено когато кърмя и тъжно, тъжно се върти около нас Simple Smile))))))РРР, иначе досега да ъсм се гръмнала...

За цигарите, аз ги отказах 2006-та Коледа, ама така от раз, тогава се запознахме с мъжа ми и той - непушач, викам си "сега или никога", бившето ми гадже също не пушеше, обаче само ми мрънкаше и аз напук на него не ги спрях, но тогава сама го реших, доизпуших си кутията, взех 1 цигара на заем след това и това беше...после миналата година нещо много напрежение ми се събра покрай работата, детето, вкъщи и започнах да си паля от време на време като излизам на бар с приятели, много ме беше страх, че "бивш пушач няма" и ще пропуша пак, но не пропуших, като решихме на пролет да правим опити за дете (от септември, щото така ми се вързваше с работния процес и аз откачалка като Джина, за работата си мисля:)))), та спрях и да припалвам и толкова, цигарите не ми липсват, само имаше един период в началото, в който сънувах, че пуша и че се самообвинявам за това Simple Smile, сега след време сигурно пак ще припалвам от време на време, но без да се задълбочавам...аз пък обратно на Сандалка съм установила, че организмът ми се влияе от цигари, алкохол, в малко по-големи количества обаче, но не е зависим и мога от днес да утре да реша - край и да не се и сетя за това, а имам и силна воля, затова успях 2 години почти да съм на диети и да сваля 40 кг след първото раждане Simple Smile

А, за родилите мами, пък и не само, то и другите скоро ще родите, стискам палци, само да напомня (сигурно и педиатрите ще ви кажат, ама да си кажа и аз Simple Smile))), да не забравите за профилактичния преглед при ортопед до навършването на 1 месец, хубаво е да се видят децата, тазобедрените стави се гледат на ехограф и ако има нещо недай боже да се реагира навреме, варвам, че всички дечица ще са си ОК, но за всеки случай Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 12:04 от iva_angel

# 273
Момичета, благодаря за посрещането  Hug

Роси.то, ами след втория месец започна сама да си прави режим. Нещо от рода на два часа спи, два часа будува. После започна да будува по-дълго, докато остана сън по три пъти на ден - сутрин, следобед и привечер. Кърменето от 30-40 мин стана 5-6.
И въпреки всичко си мисля, че малко бебе се гледа по-лесно. После като пропълзя, започна да се опитва да ходи, проходи и започна да иска постоянно внимание, всички баби и дядовци, които преди това напъваха да носят бебето се изпокриха  Mr. Green

Сандалка, на мен ми го предизвикаха с хапче (вагинално). Този път се разминах без окситоцин. Но предния път - със системата - не са ме карали да лежа. Обикалях си със стойката, даже напъвах права, облегната на един шкаф. Като се качих на магарето, главата на бебето вече се виждаше.

Аз имам много големи гърди и кърмя. И никога не съм се цедила. Гадното е, че сега станаха още по-големи (предния път сякаш не си промениха размера). Чувствам се като в онзи виц дето детето питало бабата може ли да си поиграе със зърното й, а тя му рекла "Може, само не се отдалечавай много". Само дето аз още не съм баба, пък дотам ги докарах. Дано някога намалеят, че е ужасно.

# 274
Иве за диетата, махаш тестеното и сладкото няма как да няма ефект, няма да ти намалее кърмата от липсата на шоколад и хляб  Peace бавно но славно ще се свалят, то и мен това ме чака, ще си сравняваме резултатите после  Laughing
Дейзи  rotfImbo вица е як А това за бабите дето се натискат в началото, когато нямаш нужда всички са един дол дренки

# 275
Тестени от бяло брашно, сладки (от бяло брашно, сметани, торти, вафли, пасти...), мазно и пържено. Няма как да не се свалят килограми.Аз съм цяла бременност без такива неща, а и нито на бебето, нито  майката (или който и да е човек) има нужда от тях  Wink

# 276
  • София
О, и аз цяла бременност бях без тесто и сладко, но последният месец качих 9 от тези 19 кг, до 20-ти май бях качила точно 10, но това е заради високото кръвно, един от симптомите на прееклампсия е рязкото качване на кг...а че не мърдам вече надолу това е факт, а не е като да съм се разпрала от ядене, често хапвам само по 2 пъти на ден, нямам време за повече, ама...

Ахаха, Дейзи, много готин виц, тъкмо като за мене, но аз само до под коленете си ги глася Simple SmileРРРРР

# 277
  • София
А Мисти, не правя драми, просто ми се щеше да кърмя. В Шейново има една професионална помпа за кърма, аз и казвах "доилка". Та на тази доилка ходих по няколко пъти на ден с цел да ми тръгне кърмата, седях по 30 мин (по 15 на гърда), през това време колкото акушерки и доктори минаваха все ги карах да ме видят и да си изкажат мнението, ще ли кърмя или не, е на всички отговора беше "какво се цедиш, като нямаш нищо". После и в нас разпитвах детската педиатърка и неонатоложката когато идва, и е все тая. Но няма да се ядосвам, каквото-такова. Аз и Калин не съм кърмила, пък я какъв голям и здрав мъж стана.

Иве мерси за отговора, и аз купих точно Еспумизан и Инфакол. С второто детето по-малко го боли, поне не плаче, но пак много се свива и гърчи. За това разпитвам за други, белким намеря нещо с което съвсем да го облекчава, защото от гадните колики не може да заспи по 5-6 часа. Тамън се унесе и го присвие.

Дейзи и от мен добре дошла!

# 278
  • София
Дейзи, би ли споделила повече подробности (може и на лични, разбира се!). Ти от кой град си? Къде си раждала първия и къде втория път, и в кои болници?
Как е името на вагиналната таблетка и за колко време подейства, какъв ефект за колко часа направи, как беше откъм болка по сравнение с окситоциновото предизвикване - по-болезнено или по-леко? Сигурно в болнични условия са ти я поставили?

Извинявай, че толкова много въпроси, но ужасно ме вълнуват в момента всякакви подробности. Също мисля да предложа на док да използваме таблетка, та се чудя и мая обаче да не се нахендря на някой по-болезнен метод  Mr. Green

Иначе, в София, в частните болници те пускат да се разхождаш със системата, в държавната - не - омотават те допълнително и с апарата за тонове, та това, че лежиш по гръб без възможност за движение ужким забързвало времето на действие на окситоцина, обаче за родилката и бебето е ужасно мъчение  Sad Но не им пука особено, те си следят цифровите показатели, а не човешкия фактор  Crossing Arms И го наричат "Практика".  Whistling

Остават 5 дни до отварянето на портала.

# 279
ллл
айдин: трудно ми е да преценя дали има недостиг на кърма-в различните часове на кърмене в едни случаи стига ,в други дохранвам. вчера засякох на  везнаита че е изпиил 60 мл и не му стигна ,искаше още и плачеше.давам му да суче и еот двете гърди,като понякога заспива на едната ,но смятам че добре засмуква,макар и че  е ленив и се налага да го разбуждам.днес на двете нощни хранения го дохраних-в 12 часа изпи 60 мл,в 4- 30 мл.сутринта се събуди в 8 и му стигна  и дори изцедих 40 мл.имам и затруднение-не знам как да го уригвам и как да му помогна да спре да хълца?

# 280
Ааа Сандалче в нашата държавна болница ти разрешават да се разхождаш със системата, та дори те карат да го правиш и от време навреме отиваш да чуят тоновете. Аз се разхождах до последно, чак като усетих позиви за напъни казах на акушерките та от коридора на магарето  Laughing Даже имаше едно момиченце което акушерката го караше да напъва клекнала докато дойде време за магарето.

# 281
Момичета, щом не кърмите или планирате да спирате рано - каква марка АМ ползвате или ще ползвате? А как излиза като цена? В някаква тема мернах, че по 200лв на месец давали за АМ  Thinking

# 282
  • София
Момичета, щом не кърмите или планирате да спирате рано - каква марка АМ ползвате или ще ползвате? А как излиза като цена? В някаква тема мернах, че по 200лв на месец давали за АМ  Thinking

Аз давам на Лазар Аптамил (това давах и на Калин), кутия от 400гр. струваше мисля 15 лв. от понеделник следобед сме си в къщи и до сега е изял половината. По груби сметки излиза една кутия за 8 дни, за сега разбира се, после като се увеличи количеството няма да стига.

# 283
Значи става Аптамила?! Аз веднага от изписването от болницата накарах мъжа ми да минем, без да сме се прибирали, и да купим една кутия АМ. И като си нямам идея каква от всички хиляда вида, та взех Аптамил, консултираха ме за възрастта и така. Не съм отваряла кутията, за сега е само на кърма и само от гърда, но исках да си имам резервен вариант, всичко се случва, беше ме страх. И явно няма да излиза 200лв  Thinking  или може това за по- голяма възраст да е било. То пък колко по- голяма..., на 5-6 месеца като се почне захранването млякото ще намалее, предполагам, и пак няма да се вържат тия 200лв, но може да е някаква по- скъпа марка. Понеже ако ми се наложи тази сума би ми дошла доста вповече...

# 284
Hug здравейтеееее
пине моята не засука още от родилния,но сега в вкъщи се цедя и и давам,но незнам до кога ще издържа с цеденето защото с цеденето всичко на всичко изкарвам за около 3-4 хранения максимум .В родилното на малката и  даваха мляко на NAN  и такова си взех и за вкъщи малката вече е на 9 дена и още сме на  пЪрвия пакет АМ  така че много зависи дали ще я минаваш изцяло на АМ или ще си и даваш кърма от време на време,но средно 1 кутия сухо мляко върви към 12-15 лева е има и по скъпи . Hug

Общи условия

Активация на акаунт