В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 615
  • 719
  •   1
Отговори
# 285
аз взех ХИП Комбиотик. Води се уж био мляко с пробиотици. Такова му даваха в болницата, такова взех и аз. Боклуците на Нестле  никога не бих взела (имам предвид НАН-а)  Naughty

# 286
И мен в магазина ме питаха какво е пила в болницата (даваха на няколко пъти по 10мл, защото аз 48 часа нямах кърма), но аз като не знам  Thinking Никой не е казвал, а нямаше как да видя, направо в шишета носеха.

# 287
  • София
Ааа Сандалче в нашата държавна болница ти разрешават да се разхождаш със системата, та дори те карат да го правиш и от време навреме отиваш да чуят тоновете. Аз се разхождах до последно, чак като усетих позиви за напъни казах на акушерките та от коридора на магарето  Laughing Даже имаше едно момиченце което акушерката го караше да напъва клекнала докато дойде време за магарето.

Дааам, аз говоря за София + предизвикване на раждане (без контракции, без разкритие).
В частните б-ци си нямаш проблеми откъм свобода, а и наблюдение на процеса. Но в държавните е изключително рядко да попаднеш на док и условия, при които да се "излезе от рамката"  Thinking

Иначе, при вас в Бургас, е станало направо рай за родилките - евтино, професионално, съвременно  Peace Толкова ви завиждам  Mr. Green Все още си мечтая да направя един родилен туризъм натам.

Пине, аз съм много доволна от Фризолак - а в момента се води от био АМ. Цената му е същата - 13-15 лв. Разглеждайки съставките му, останах приятно изненадана от допълнителните добавки, които в момента присъстват, включително пробиотици и пребиотици.
Продукти на Нестле - няма да купя  Crossing Arms

Ох, да ви се похваля, направо подскочих от радост! Дъщеря ми току-що е получила резултат от тъй важния й изпит по английски - IELTS - страшно висока оценка, много съм щастлива!!!  newsm44 newsm68

Остават 5 дни до отварянето на портала.

# 288
Дейзи, би ли споделила повече подробности (може и на лични, разбира се!). Ти от кой град си? Къде си раждала първия и къде втория път, и в кои болници?
Как е името на вагиналната таблетка и за колко време подейства, какъв ефект за колко часа направи, как беше откъм болка по сравнение с окситоциновото предизвикване - по-болезнено или по-леко? Сигурно в болнични условия са ти я поставили?

Извинявай, че толкова много въпроси, но ужасно ме вълнуват в момента всякакви подробности. Също мисля да предложа на док да използваме таблетка, та се чудя и мая обаче да не се нахендря на някой по-болезнен метод  Mr. Green
И мен, и мен ме вълнува, тъкмо това се чудя, откъде се взема тази таблетка, може ли да ми я сложат в ЖК и да си вися вкъщи чакайки, та да не ме тормозят в болницата?

# 289
  • София
Аз пак се включвам супер неадекватно и по средата, но мозъкът ми е осакатен Simple Smile

Честито на Джина, жива и здрава да ти е Марина! Целувки на двете ви!

Ани, честит ти Кирил! Голям и здрав мъж да порасне!

Сандалка, мен също ме караха да ходя преди раждането. Ходех да ми сложат на корема онези неща за тоновете, иначе докторката все искаше да ходя, да стоя права, клекнала, но не и легнала. А на мен пък ми се лежеше, защото ми се виеше главата и ме беше страх да не падна.
Вагинална таблетка също имах- сложиха ми я по обяд, контракции чак на другата сутрин в 9-10 получих, вече с доста разкритие, но при мен имаше други причини за това.
Не е толкова драматично в държавните болници- аз родих в Майчин дом, отношението беше 6+, а родилното е като от космоса, супер комфортно се чувствах.

Глупи, мила, желая ти днес вече да успееш!

Пина, ние имахме един ужасен период- кутия от 18 лева ни стигаше за 3 дни- смятай. Не искам и да си помислям сега пак да стигам до там. Вярно е обаче, че и млякото беше специално- Аптамил АР, тогава хем беше скъпо, хем не се намираше лесно. Иначе аз съм фен на Лактана- страхотно мляко, но пак ми се ще да не опирам до него.

# 290
  • София
Sandalke, zavidiah ti za poreden put, za decata ide rech. Bravo na shterkata!
Bliznache, i az takova AM ste kupia, i v nashata bolnica hraniat s HIPP, tia taka lakomo si go izcokva za normativ, che iavno i haresva.
pine, ako deteto e izcialo na AM, izliza tochno mejdu 150 i 200lv mesechno.
Vese, pregrudki!
Terp, blagodaria ti! Napulno spodeliam mnenieto ti za durjavnite bolnici- za vtori put rajdam v takava i oste 5 puti bih rodila tuk. E, tova obache mi beshe za posledno Simple Smile

# 291
Момичета, много пъти чух репликата "бебе е, нормално е да плаче". Та аз се чудя колко е това нормално. Ето с Далийка бяхме на разходка, върнахме се, хапна, заспа гушната в мен, но малко след като я оставих в креватчето се разплака. Реших да я оставя. Поплака 10 - 15 мин и заспа. Не искам да я свиквам постоянно да е на ръце, но дали не съм много жестока да я оставям да плаче дори и 10 мин.
Четох една статия за коликите където пишеше че бебето има болезнени колики ако плаче повече от 3 часа на ден, а на мен това ми се струва нечовешко да се дере толкова много.

# 292
Роси, не знам до колко е нормално да плаче много. Не знам има ли някакъв критерий  newsm78 Бобо например не плаче. Той само скимти или лекичко изписуква (баш като пиле е ) Ама чак да плаче и да се дере....И колики има, ама само скимти тихичко. Ма то явно си е до бебе.
Ей тая статия ми излезе сега във фейса:
http://www.moetodete.bg/razvitie/ne-ostavyajte-bebeto-da-plache.html

Джине, аз лично харесвам продуктите на Хип Simple Smile Вчера му купих олио за след баня, еми страхотно е ! Кожичката му стана копринка ! И млякото го харесва, макар че досега съм му дала 2 пъти само. В болницата беше 3 дни на това мляко, после на кърма.

Терп, защо ви се е налагало да пиете от това АМ? Да не е имало алергия някаква детенце?

Сандалке, браво на щерката ! Жива и здрава все така да те радва  Hug И сега от радост и вълнение, белким вземеш да родиш  Wink

Родили мами, да ви питам: имате ли идея къде ще хвърлите пъпчето на бебето си? На Бобо му падна преди 3 дни и ММ иска да го хвърли в НСА. Та да станел спортист. Щото видиш ли, спортът бил здраве. Аз му викам в Софийския у-т да го хвърлим, той вика - Да бе, да сложи очила от учене и накрая да взима мижава заплата. Та иска да е спортист, че той навремето много искал ама баща му не му дал. Идеи?  newsm78 Ако не измисля нещо по-добро, ще ходим да го мяткаме в НСА.....

# 293
Моето бебе плаче. В болницата, на съквартирантката ми бебето, то пък не плачеше. Само спеше и ядеше. Като цяло моето бебе е доста активно и физически (рита, мята колкото се може повече) и емоционално. То е мляскане, то са звуци, още малко и ще проговори. Не, че наистина ще проговори, но си има цял арсенал от звуци за различни работи. Та и плаче в това число. Даже като не става на нейната (да я кърмя моментално) започва да пищи и крещи все едно я колят. Малко ми е проклетичка, май  Thinking  А, и грухти!  Laughing

За пъпа и аз не съм го измислила още  Thinking Много искам да е нещо интересно, екзотично и оригинално, но преди изобщо да съм бременна май имах повече идеи, сега съм изпростяла и нищо не ми идва на ум. Би ми се искало нещо по- мързелешко да е като орисия. Не ща да ѝ избирам трудни и отговорни професии, по- скоро по почивки искам да я пращам  Simple Smile За чужбина съм мислила, по принцип, ама сега пък взе да ми се свиди да не иде нейде надалеч и да не се върне никога  Rolling Eyes  Ще го видим, няма да бързам за сега.

# 294
Сандалке браво на дъщеря ти, за чужбина ще я гласиш явно  Peace
За пъпа, аз съм го измислила - в Бъкингамският дворец ще го хвърлим  Laughing нали се сещате защо  Mr. Green Тя само да се роди жива и здрава, аз съм й измислила каква ще е нейната, ама те инати се още  Laughing

# 295
  • София
Терп, радвам се, че се включваш  Hug Чудесно ще е да те виждам от време на време, разказвай, когато имаш временце и възможност за вас  Hug
Прекрасно е да чуя подобни суперлативи за МД ! Особено за родилното, явно съвсем-съвсем наскоро е ремонтирано, защото до миналата година беше от 70-те години + хлебарките  Sick
Аз пък защо си мислех, че ще раждаш в Шейново?  newsm78 Дори тайничко се радвах, че с Весето сте там по едно и също време и някак не ви е толкова самотно...

Мисти, и аз се чудя за домашно ползване на таблетката... иска ми се  Thinking Събрала съм 3 синонима, но не зная кой би бил най-удачният. Продават се иначе, онлайн гледам, може би и в аптеките има. Но при всички случаи за това трябва да говориш с док!  Naughty Не бива така на своя глава, в показанията им има страшен списък с "ако" и "но".

Роси, много е индивидуално това с плача. Зависи от менталността на всяка майка - една не може да трае детския плач, на друга не й пука... Слушай себе си, според мен и отговаряй на своята си същност  Peace

Джине, благодаря ти  Hug Много ни беше важна висока оценка там, ама чак толкова висока не бях очаквала  Blush  Готино е усещането, много е готино - не ще и дума!
Ще дойде ден, и Марина ще те кара да се гордееш и да подскачаш от радост  Peace Но преди това ще е ред на Бранка  Party

Близначе,  Hug
Абе, това с пъпчето е голяма измама, да знаете  hahaha
Моят случай е такъв (уф, много глупав, ама срам-не срам, ще разкажа)
За щерката не помня... някоя баба й го беше метнала нанейде, трябва да питам.
Но на сина (Номер 2) бях го стиснала - АЗ да го хвълям, аама-ха! И така го бях застискала - стоя в една кутийка 103 години  ooooh! И все не намирам моля ви се Достойното Място за Моя Син  Mr. Green Та, наистина, след няколко години подмятане на пъпчето, накрая при едно чистене отново ми се набива на очи, нещо бях във вещерско настроение, казах си: Ох, и тоя пъп как ми е писнаааал! - Взех и просто го изхвърлих. В боклука.  Embarassed
Е, няма страшно, нито се рови в кофите сега синчецът, нито има пориви да става боклукчия  Laughing Умно и добро си е детето, с много ясно изявени цели  Peace

Но, действително, преживяване си е тази традиция - да се хвърли пъпа някъде  Peace

Мисти, то на щерка ми пъпа е баш някъде... дали в Лувъра беше (изметен от някоя чернокожа хигиенистка), дали при Мадам Тюсо или в Св. Петър  newsm78 Беше ходила някоя от бабите нанякъде, та на много префърцунено място се въргаля този пъп. Но твоето е ясно и напълно логично - само в Бъкингам !  hahaha Ех, някой ден ще се бием в гърдите ние, че сме дишали праха на клавиатурата ти  Laughing  Sunglasses Sunglasses Sunglasses

# 296
Значи става Аптамила?! Аз веднага от изписването от болницата накарах мъжа ми да минем, без да сме се прибирали, и да купим една кутия АМ. И като си нямам идея каква от всички хиляда вида, та взех Аптамил, консултираха ме за възрастта и така. Не съм отваряла кутията, за сега е само на кърма и само от гърда, но исках да си имам резервен вариант, всичко се случва, беше ме страх. И явно няма да излиза 200лв  Thinking  или може това за по- голяма възраст да е било. То пък колко по- голяма..., на 5-6 месеца като се почне захранването млякото ще намалее, предполагам, и пак няма да се вържат тия 200лв, но може да е някаква по- скъпа марка. Понеже ако ми се наложи тази сума би ми дошла доста вповече...

Баткото съм го гледала изцяло на АМ, като купувахме най-скъпото на пазара - Лактана био и по времето , когато пиеше най-много мляко отиваха 6 кутии - не надвишаваше 130лв като цена за месеца!   bouquet

# 297
Ох, Сандалче  Joy
На щерката пъпа го хвърлих в Лондон. По-точно на Гринуичкия меридиан. Да, точно така, завлякох се чак до Гринуич да диря достойно място за пъпа и. Викам си нали по меридиана сверяват времето, та да е уравновесена поне. Е, познай към днешна дата дали е уравновесена  Mr. Green Но поне се разходих в Гринуич, много е красиво. (да не говорим, че не бях и сама а с един доста красив младеж, моя голяма любовна тръпка.... Embarassed)

# 298
  • София
Хаха, Близначе, ама да, това в края на краищата е по-важно - готините младежи, тръпките...  Mr. Green
Сега се замислих  hahaha Май само ние, българите, ще да търчим из чужбините да хвърляме изсъхнали парчета бебешка кожа на най-най-котираните места  hahaha Ами ако това беше световна някаква традиция, представяте ли си какво щеше да стане - пъпен туризъм яко  Mr. Green

Опице къде се изгуби, някой нещо да знае за нея?  newsm78

Данче, тук ли си? Казвай за пъпчето, стига си чистила  Laughing

Глупи? А ти? Този преглед.... бая длъжък...  дано да е плодотворен!  yesyes

# 299
  • varna
Сандалич, честито на щерката - нали и аз съм ходила по тез изпити, знам колко е отговорно!
Да ви кажа, преди малко бях на гости на гърлинблу - много добре изглеждат и мама, и бебе, пък Юлианчо е един малък сладък лакомничо - да са живи и здрави  Hug

Общи условия

Активация на акаунт