В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 610
  • 719
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Сандалка, браво на детето, да ти е жива и здрава и все такива успехи да има!

Ами Стани си беше на НАН в болницата, тогава в Тина Киркова такова мляко даваха, после и вкъщи на НАН H.A., а после и на обикновеното, като попорасна реших да сменя млякото, че много ми хвалеха и ХИП и Лактана Био, да ама той не ги хареса и 2-те и се върнахме на НАН, после Нестле Джуниър 1 и 2. Нищо му няма на детето, не е отровен слава богу, та не се притеснявайте от НАН-а. И сега такова съм купила, пък да видим, иначе в болницата даваха Аптамил и Хип, каквото имали, нашият "динозавър" досега не е върнал никое, всичките ги харесва Simple Smile

Ей, herairness, другият път много целувки предай лично на Дени и Юлето Simple Smile))))

За пъпчетата, на Стани още го пазя от много чудене, ама той откакто се роди все едни дестинации посещавам: Минск, Белград, Любляна, Ереван, Екатеринбург, гръцко, къде пък да му хвърля пъпа на детето...Simple Smile Сега и на Калина ще си го пазя, пък кой знае, може и някъде да ги метнем накрая тия пъпове Simple Smile))))

# 301
Момичета....прибрахме си детенцето. Днес я изписаха. Не мога да ви опиша каква радост е.....После ще ви драсна подробностите.

# 302
Сандалка, честито на щерката, нека все така да ви кара да се гордеете с нея.

Лелел така ме боли междукрачието, че не се издържа като се поместя  ooooh!

За родилите мами да питам - интересно ми е от вс приготовления за бебето има ли нещо което ви е излишно и сега се чудите защо сте го взели. И да питам, бебчетата как понасят козметиката която сте взели и дали сте я сменили.

portokalcho честито, много хубава новина. Бъдете много щастливи  Hug

# 303
казвам Здравейте,защотото ако кажа добро утро,не съм сигурна,че ще е утро когато постна коментара си.Стова кълване с един пръст не става бързо.
Първо искам да кажа добре дошла на Дейзи и честито й бебче(виждам,че сме родили на една и съща дата)Благодаря ти много за успокоението!Нашата наистина е като часовник.В 17ч започвам да я храня и от този час нататък не иска да слиза от гърдите ми.Носим я ту аз,ту ММ,пея й,разхождам я...не признава нищо.И така до 22ч.Силно се надявам скоро да отмине този период,така както е отминало при вас.Вие изобщо успяхте ли да установите от какво плаче?Днес ще ходя да й купувам нещо за колики,но изобщо не съм сигурна,че вечер плаче от това.
Благодаря и на Ангелската,която за пореден път ми дава прекрасни съвети.Не си спомням дали ти благодарих и за това,че сподели за израсъчето на Стани.Помагаш ми  bouquet
Скреч,страхотна си!

Така.Това написах в 10ч.Сега продължавам и бързам,защото не знам с колко време разполагам преди малката да се е събудила.

Извинявам се ако пропусна някого,но не съм много сигурна,че успях да запомня всичко прочетено.
Глупи,да не си се уплашила нещо и за това да са ти спрели контракциите.Аз да ти кажа като раждах и точно когато контракциите ми бяха бече на една мин,даже непрекъснати и докторката ми каза да напъвам,аз не напъвах правилно.Тогава една акушерка ми се скара и ме обвини,че не съм им помагала и не съм участвала в раждането.Аз се притесних и болките ми спряха изведнъж.
Гледам Данчето,Танчето,Сандалка,Скреч,Мисти още не са родили.Сигурно пропускам някоя.Изв.
Весе,за коликите не ползвам нищо.Днес ходих в аптеката да взема нещо,че ММ каза да взема нещо на детето,да не се мъчи,но аптекарката ми каза,че ако положението е търпимо да не бързам с лекарства.Та не взех нищо.Ще видим как ще сме днес.Тя нали вечер я хващат.
За цигарите да ви кажа,аз ги спрях преди 5 години.Ей така от раз.Не съм изпитвал кой знае каква трудност.Никотинов глад не знам какво е .По-скоро имах чувството,че не знаех какво да права с ръцете си и постоянно чистех.За това от тогава се превърнах в маниачка на тема чистота и се вбесявам ако видя и прашинка по пода.Сегашното положение вкъщи малко ме изнервя,защото не съм свикнала на татък безпорядък.Все има някоя дрешчица някъде захвърлена,някоя чинийка не измита,не мога да пускам прахосмукачка всеки ден,обувките на ММ са разхвърляни..Изобщо ужас,но какво да направя..Приоритет сега ми е малката.
С раждането свали 9 кг и останаха още 5 за да се върна в изходна позиция.Аделина се грижи прекрасно за моята фигура и съм сигурна че скоро ще съм в страхотна форма.Знам,че трябва да се храня добре сега когато кърмя,но време почти не ми остава.Взех си витамини за бременни,ставали и за кърмачки.Не знам вие как се оправяте,но аз нещо не успявам.Майка ми днес ми каза,че навремето е гледала 2(с брат ми имаме малка разлика-година и 7м),не е имала пералня и прала всичко на ръка.Памперсите също не са били измислени,но не е имала компютър.намекна ли ми нещо или ми се стори newsm78
АМ съм взела Фризолак.По принцип кърмя,но за всеки случай ако стане засечка.
Близначе,ние на малката пъпчето го хвърлихме в училище.Но идеята на мъжа ти ми харесва.
Роси,ма как така оставяш Далийка да плаче 10мин.Аз не мога.
Вчера като се разплака нашата,хем на ръце я държа и така ми стана мъчно ,че не знам какво й е и не мога да й помогна.Sad
Ставам да свърша някоя работа,че наближава 17ч ooooh!

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 45 нови отговора.

# 304
Ох момичета, голям зор голямо чудо.
3с ми станало разкритието, каза ми докторката да се разхождам, топъл душ и да видя ако мога да си предизвикам разтройство че помагало. Каза, че ако искам може веднага да ме приеме и да чакаме в болницата, ама аз втори път на това хоро не се хващам. Каза, че ще е днес ама .. разхождах се и ме боли, както седна и спира.

Гифтче, не е от страх, сигурно е от умора, едвам гледам, не смея да легна за да не спре. Сега влизам под душа, после ще излизаме пак на разходка, контракциите си ги има ама не са редовни. Слабините ме болят, вкъщи ме ядосват.... направо ми идва да ги гръмна един по един.

Данче, Хера, при вас как са нещата?

Терп, благодаря ти, дано наистина стане, че ще се побъркам

Хайде влизам под душа да се мъча, пък да видим, приемам и допълнителни съвети за увеличаване на контракциите и разкритието.  Пине.. тук си ти.. че май по твоите стъпки вървя...

# 305
Ох, от селски изпълнения ще ми спре кърмата. В момента съм в нервна криза и рева като луда. На ММ техните искат да идват на гости. Нищо против. Обаче пак ще ги кара някакъв шофьор незнаен......И пак искат да се качел горе. Не можел да стои долу и да ги чака , неудобно било. Като се развиках ! Как не мислят тия хора бе !!!!!! Бебето ми е едва на 15 дни а те ще ми водят чужд човек у дома да ми видел бебето ! Аз баща си не поканих на изписването, че беше с хрема, те ще ми водят някакъв шофьор тука !
Бясна съм бе хорааааааааа  Cry Как да го кърмя сега Бобо, та аз треперам от нерви...........

# 306
  • София
 newsm44Ей Петя как се радвам! Браво! Много се измъчи, сега я гушкай на воля колкото ти душичка иска! Прегръдки. Hug newsm44

Глупи стискам палци Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Близначе не се ядосвай, питай за човека дали е здрав преди да дойдат. Ако е здрав не е проблем и при мен идват да го виждат вече малкия, всеки ден почти сме с гости. Hug

# 307
Наистина много неприятно, много неправилно и много неудобно!
И ние бяхме така с  бебето, никой не допускахме при него първите дни, а тези  леко настиналите или болните, направо анатемосвахме  Flutter

# 308
Глупи сакън недей се връзва, аз като два дена бях с разтройство та да видиш да съм родила, не се връзвай
Портокалчо време беше, хайде вече лошото да сте оставили зад гърба си Hug
Близначе я кажи на ТМ да им каже, че не може да идват щото не се чувстваш комфортно и не им се връзвай. А и има и друг номер, оставяш бебето в спалнята, а гостите в хола, и им намекваш на чуждите хора, че сега не е момента да ти влизат в спалнята. Бобо голям бузанчо видях аз снимките, ама нали още съм глупава бременна та забравих да ти го похваля, само за щипане и мачкане.
Аз пък затова съм казала първата седмица никой не искам да ми идва, че в къщи ми е тясно, топло и аз няма да съм добре, та само гости ми липсват. То моите са с преспиване де, и вече са уведомени, че не приемам баби и дядовци даже.

# 309
Близначе ,много неприятно,толкова добре те разбирам....Тоз шофьор не може ли да пие едн кафе някъде за един час бе,как пък няма да му е неудобно на него не знам #Cussing out
Аз преди малко изпратих моите свекъри,добре се държаха днес ,само дето свеки не пропусна да отбележи ,че няма да раждам скоро ,защото коремът ми бил високо. ooooh!  Все едно не виждам...Майка ми звънна най-сетне да вземе да разходи детето ,но предупреди ,че нямала пари за люлки,въртележки и т.н. изгъзици.Все едно аз ежедневно го качвам на такива работи,абе бабе-мечта отвсякъде  Laughing
Глупи,благородно ти завиждам за разкритието. Къпи се ,пий течности,клякай ,ставай....де да зна какво да ти кажа...Дано до сутринта да си родила,защо така зацикли с това разкритие,нали уж при второ дете бързо ставало всичко newsm78
Аз инфо за моето състояние ще имам чак в неделя евентуално.Тогава ще ходя на преглед при дежурен лекар в моята болница и ще видим какво ще правим. Rolling Eyes Никакви признаци нямам,ама никакви.

# 310
Близначе, изобщо не им давай да идват, един скандал на мъжа ако трябва и на тях и да го духат, извинявам се за израза. Аман от простотии. Вместо да си спокойна сега те товарят.

Портокалчо, и аз чакам с нетърпение включването ти  Hug

Весе, благодаря ти  Hug

Данче, аз и с първото трудно ми се получаваше разкритието, явно и с това ще се мъча.

Мисти, аз от 2 дни съм така, не толкова силно като теб, ама според мен леко помага
пих мляко с нес, сега 2 круши ядох, сега и вода пих. Нищо не съм яла друго

Излизам и аз че и мен ме разтрепериха селски простотии......

# 311
Данче твойта свекърва и мен вече ме нерви, моят пък като е ниско та голямата файда. То знам аз като ми каже някоя специалистка, че малко съм се разхождала на жегата, или не знам си кво още затова не съм родила, иде ми да ги  #2gunfire Все едно от мен зависи, м***ка им. Майка ти явно е приключила с компотите вече  Laughing

# 312
Сандалка, малко разкази за моето носене по една година като слоновете:
Скрит текст:
Първото го преносих с 6 дена, но поне тръгна само, т.е изтекоха ми водите точно на Бабин ден, когато цялото отделение беше на банкет. Само да вмъкна, че и двата пъти раждах в държавна болница в дълбоката провинция. Нашият град (дето град го е убило) поне все още има болница. Та водите ми изтекоха в 2 часа, отидох в болницата, почти веднага ме почнаха и болките, но бяха на големи интервали. Към 11 вече доста болезнени контракции, но явно не правех добро разкритие ми включиха система с окситоцин. Родих в 14. Доста си болеше.

Втория път преносих с десет дни. На десетия ден влязох в болницата. Приеха ме сутринта, направиха ми изследвания, тонове и ме забравиха. Към 14 вече мислех да ги питам да се прибера да спя у нас и да дойда на другия ден и док се появи. Каза ми, че ще ми сложи половин хапче (според нея по толкова се слагало) и ме пита сега ли го искам или на другия ден. Според нея предизвикано раждане и зъб се правели рано сутринта, защото не се знаело какви усложнения могат да настанат. Но от друга страна ако раждането било спонтанно можело и през нощта да е. С две думи аз да си избера кога го искам. Аз обаче умирах от страх от предизвикването, от друга страна толкова ми беше писнало, че не знаех какво да избера и мълчах като пън. Тя видя, че няма да получи отговор и ми вика "Хайде идвай". Поставянето не се усеща. Докато слагаше хапчето,ми каза, че бебето ще реши дали да се роди на 26 или на 27. Върнах се в стаята, два часа нищо ми нямаше. ИЗползвах ги да звънна на всички и да им кажа, че не раждам  Mr. Green След това започнаха слаби болки, след един час се усилиха до нечовешки. Бяха на 5-6 минути. Акушерката вика "Рано ти е още, но да проверим за разкритие", след което се разбърза. Каза че имам 8 см, да се местя в предродилна. Докато пренесем багажи, аз да се замъкна, опитаха да ми направят клизма, но само ми разкървавиха хемороидите. И започнах да раждам. От първите силни болки до раждането минаха точно 2 часа. Доста по-лесно от първия път.

Ива_Ангел
, може да си ги мерим  Wink

Гифт, така и не разбрахме дали са колики или се превъзбужда през деня. Просто го израстна. Според моята педиатърка бебетата през първия месец само спят и ядат. Колики нямали. Да бе да

# 313
Дейзи това с хапчето звучи по-добре, а колкото и да ти е дълбока провинцията, чак колкото нашата не е,
Скрит текст:
вчера се оказа, че даже родилно няма в момента, в ремонт беше ама нямали разрешително за ползване и добре че ми дойде на ум да ходя по Дупница да раждам, демек в още по-дълбоката провинция, че тук родилно, гинекология и неонатология били на едно в момента, което да си кажа май не е много добре, щото в гинекология има и болни все пак как така рискуват??? Откъде да ги знам. Та силно се съмнявам, че даже са чували за хапче, щото четох аз вече за няколко случая в Дупница, то и тук де, предизвикват със система раждане, после усложнения и хайде под ножа, като два от случаите бяха с не много добър изход  Sick та не да ме е страх откачила съм вече, искам да се ражда само щото иначе много съм я закъсала  newsm43
  И казвай какво ще си мерите с Ива, че на мен само глупости са ми в акъла  Blush

# 314
Здравейте,настоящи и бъдещи мами!
Да видим и аз какво съм запомнила...
Дейзи,добре дошла!
Сандалка,честито на щерката,тези изпити отварят много врати,дано да се възползва максимално!
Пъпчето на Катето си е още на тумбака и,на втори номер е в една папка,можеше да го дадем на един приятел,който отлетя за Ню Йорк скоро,но забравихме да му го дадем,ама забравихме,пък и аз нещо не съм фенка на Щатите,по-добре някъде из Европа да ги метнем.
Хера,поздрави Гърл и от мен другия път като идеш на гости у тях,че аз това лято се отказах да водя беба до морето,много мъничка ми се струва още,пътят е дълъг,не искам да и го причинявам,та ще пропусна запознанството си с варненки,но другото лято ме чакайте,ида,идааа... Grinning
Терп,Портокалчо,добре завърнали се вкъщи!Айде ,чакаме разкази и преживявания.
С голямата щерка ползвах НАН,помня,че много я запичаше и се ошишкави за нула време,наложи се да намаляме дозата,че щеше да се пръсне.Слава богу,няма последици от това дебелеене,но иначе млякото не е лошо.Втората я дохранвах с Фризо,то също не е лошо,но от него не се запичаше малката.Сега нищо не ползвам и се надявам така да продължим,дори не съм купувала,за да не се успокоявам,че има резервен вариант.
Ради,дрехи имам излишни,но аз не съм купувала,имам наследство,помпата не съм ползвала,но на някои им е полезна,с капките за колики се гръмнах,не помагат,а и запичат - Еспумизан,друго ненужно не се сещам да имам.
Джина,за цигарите се надявам да не ги почнеш отново,като бивш пушач знам каква зависимост ти пада от плещите,но решението си е само твое Hug
Роси,Катеринка плаче,като започне след къпането към 21.00 часа,докато суче,та до полунощ,когато заспива изтощена.През това време не е на леглото,редуваме се с мъжа ми да я носим,най-вече в поза "висящ тигър от клон",защото така се успокоява,като през това време ние вечеряме,най-странното е,че не чувам стомахчето и да къркори,значи не са колики,или както си мисля,коликите не са стомашни болки,а нервно напрежение,което тя разтоварва плачейки,защото този ритуал се повтаря вече една седмица и то по здрач.По това време на деня и аз се чувствам тревожна и неспокойна.Къса ми се сърцето като плаче,но не смятам,че съм лоша майка,след като е окъпана,нахранена,чиста,просто се опитвам да налучкам състоянието,което я прави спокойна.
Гифт,и аз съм на 4 кг от стартовото си тегло,но много ми е гот,че ям като разпрана,наваксвам си липсата на стомах отпреди почти месец,когато,като хапнех два залъка и се подувах.Сега си ям всичко,дори варена царевица,която толкова обичам,сладолед,плодове,сигурно по два кг на ден,абе кеф...Наистина кърменето гори доста калории.
Глупи,ще ти стискам палци за леко,скорошно и бързо раждане,както и на всички останали Hug
Благодаря на всички ви за пожеланията,поляхме го ние деня,но това с уважението... newsm78,чудя се кога ще имам зелена светлина,отдолу съм като сом - с мустачки,които напипвам,но не смея да разгледам,че да не избягам с крясъци от огледалото Grinning.Друг ми е на мен проблемът - мускулите ми като че ли са отслабнали нещо и като ми се пишка много не мога да стискам силно,не съм ли наблизо до тоалетна и съм готова,добре че съм с превръзки,дано се оправи това,или ще почвам Кегел упражненията. Embarassed
Данче,като ти чета постовете имам усещането,че много си се спекла от това раждане и от последиците,не се тревожи,всичко ще е наред и с раждането,и с приспособяването на бебето към семейството ви Hug

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 18:05 от fly2

Общи условия

Активация на акаунт