В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 526
  • 719
  •   1
Отговори
# 345
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Терп писала, ама щом аз съм тук, значи поредната фалшива тревога  Laughing Нали ги следя стриктно във ФБ. А аз пък друго си мислех, ако някоя от нас роди на 20 демек днес, дали ще си кръсти детето Илия/Илияна  newsm78

Вчера на живата камера, която предава директно от входа на болницата, е пристигнала кола и от нея са слязли Кейт и Уилям. Веднага са били обрградени, ама се е шмугнала бързо. Само, че казват, че това били двойниците им за заблуда на противника  Mr. Green

аз няма да съм, но някой може и да си го кръсти, нали така казват като се раждат на празник си идват с името Simple Smile

Значи аз моята мома си я чакам на 22.07, въпреки че и днешната дата е хубава. И аз съм родена на 20ти  Simple Smile

Мързи ме да пиша.

# 346
Уффф аз още не съм родила, никакви признаци  Confused
Ще се побъркам вече......
Тез пък, горките.....кво ги тормозят....честно казано хич не ме интересуват....  Crossing Arms

# 347
  • София
Не, аз Илинден не го харесвам, зловещ "празник" ми е  Crossing Arms

Мисти, лелееей какъв сън сънувах!
(Беше толкова хубаво!)
И веднага тичам към форума да проверя как е хавата,ама още не...
Тривиално, но сънувам аз, че Кейт е родила, а през това време - съвсем паралелно с нея - и ти! Раждането ти беше съвсем леко и бързо, беше започнало естествено, също така и приключило  Peace
Което от сърце ти желая!  Hug

Сияна, притеснявам се с този лед да не си докараш по-голямо запушване или инфекция  Thinking Разбирам, че когато има Т, на човек инстинктивно му иде да използва студено, но... за кърмата и гърдите винаги по-действени са горещите компреси.
Знаеш ли, опитай със зелево листо - чела съм, че зелето магично действа на отпушване, ако има проблем. Да го налагаш на гърдата имам предвид. А също - и по-нагоре към мишницата, където усещаш да ти е проблемът.

Не се дърпай да отидеш на лекар!  Naughty Кърмата ти едва ли ще спре. Първо, ако ти предпишат антибиотик ( а ти виждаш, че ЛЛЛ съветват това да е просто лецитин!), в момента има много леки аналози, с които е напълно възможно да се кърми.
А ако все пак е тежък вариант и забранят за известно време (5-7 дни) да даваш кърмата на бебето, не е никакъв проблем през цялото това време активно да се изцеждаш, и нищо, че ще изхвърляш, но ще запазиш лактацията за след седмица. Но се съмнявам, че ще се стигне чак дотам.
Горещо те приканвам, мила, да посетиш лекар - не бива шега с тази висока Т и кърменето. Само си представи, ако нещата вземат да се усложнят и да се превърнат в голям проблем - колко ще се обвиняваш тогава....  Confused

Гифтче, странно ми е, че... "няма" кърма  newsm78 Да не би наистина само да си въобразяваш, а всъщност напрежението да е отминало? Напиши си въпроса в червено все пак - да го видят специалистките  Peace

Хера, Честит ти Термин!   bouquet
Пожелавам ти док да се върне скоро и веднага да те нападнат едни ми ти болкииии, едни контракции - на 5 минути веднага!  Mr. Green Hug

Остават 4 дни до отварянето на портала.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 09:27 от Sandalka

# 348
Сандалче ха дано  Praynig
miriana86 къде си тръгнала да ни изпреварваш, ти даже каза, че по-скоро си за август, моля, моля на опашката  Mr. Green сандалка и скреч виж преносват с по една седмица, глупи с няколко дни, после сме аз, катето, танчето и жалина ииии малиииии то много малко сме останали  newsm78 и чак тогава си ти

# 349
  • Бургас
ааа тя Миряна е с мен, 1 ден след мен е...преди Жалина Simple Smile

# 350
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Сандалче, ще ми повярваш ли, че сънувах същото само, че с мен???  #Crazy

# 351
  • София
Добро утро!

И аз чакам да видя коя ще се отчете днес първа. Сандалка, теб най-много те мисля. Hug Много преносваш вече.

Джине ама бебетата спят при вас ли? Е това си е гадничко. В Шейново ги взимаха в 23.00 часа и после ни ги даваха чаааак в 6.00 сутринта. Така ни се събираха някакви 4-5 часа сън.

И аз не съм спала тази нощ, този път не от киселини и повръщане, а от коликите а Лазар. Много го мъчат. Горкото ми дете, и той не може да заспи от спазми.

# 352
  • София
Сандалче, ще ми повярваш ли, че сънувах същото само, че с мен???  #Crazy

Кате, дано, дано!
На мен всъщност съня ми продължаваше - след като Мисти роди, всички започнаха яко да се ослушват, коя още ще роди с Кейт на една дата (тузарско си е  Laughing ), и само това чакахме цял ден. Всъщност, друго не се видя, но помня, че ти и Танчето бяхме позачезнали нанякъде  Mr. Green

... Сандалка, теб най-много те мисля. Hug Много преносваш вече.
...
Страшно няма  Peace Нали я наблюдаваме окупаторката - много добре си се е уредила даже  Mr. Green И аз на нейно място бих си попаразитирала на нечий гръб. Ма нямааа  Laughing

Обаче. Вчера отново размишлявах, какво нещо е природата, инстинктите...  Thinking Аз имам един ... режим вече... другояче нямакак да го нарека  Thinking Може би от 1 седмица преди датата на термина всяка вечер, по едно и също време (към 11.30-12 ч.) ме подпукват адски болки. Призрачно се разхождам, пъшкам и пуфтя до към 4... надежди-говежди... но се изморявам и лягам... заспивам накрая. Викам си: това детенце само окситоцин ще да ми пуска, душата. И ако желязната ми шундра имаше поне някакво разкритие, щяхме да си свършим работата... като нищо! Ама нА, пусто - отдолу порталът е здраво залостен, все едно не едно, ами 200 бебета стиснал  Shocked
Много си мисля аз за това, много... Има си организмът свои си механизми... главата - нагласи... но нещо друго решава как ще се финализират нещата...
(Вярвам в Кармата всъщност. И тъй като напоследък животът ми доста безпроблемен е бил, чак се учудвам... дали не е време да ме сполети някоя разплата... аз си заслужавам тоягата, няма как да й избягам  Mr. Green )

Остават 4 дни до отварянето на портала

# 353
  • София, св. Троица

Аз да питам нещо ЛЛЛ Simple Smile На смесено хранене сме все още, кърмя на интервали от 2 до 4 часа според детето, като спи-спи, като се събуди и си яде ръчичките се храним, вкл. и нощем, защото е мъничка още (на килограми) и не смятам за сега да ограничавам нощното хранене, т.е. имаме 7 хранения на ден (2 от които нощем). Седи обикновено от 30 минути до 45 на гърдите ми, предлагам и 2-те, после АМ от шише, но напоследък не го иска, понякога изяжда все пак 30 мл, толкова й давам за дохранване (на 22 дена е и според мен е незначително от общото количество, но тя много, много рядко, да кажем 1 път на 2-3 дни си иска още, давам още 30 и стават 60). Та, според мен може да мине и без въпросното АМ вече, не съм се цедила отдавна, но така или иначе не мога нищо да изцедя, гърдите ми са си меки, но като наближи хранене усещам нещо като пробождания в горната част на гърдите при деколтето, като започне да си хапва детето се засилват за момент и изчезват. Обаче...психологически не мога да прескоча бариерата и все още предлагам тези 30 мл АМ, това не й вреди по никакъв начин на сукането, защото ми е странно, но тя по-скоро се отучи от шише да яде и като й дам шишето не знае как да го засмуче, суче все едно от гърда и му се дразни понякога, от гърдите ми си суче много добре, искам все пак да спра АМ-то, защото си е излишна хамалогия, стерилизиране, приготвяне на нещо, което най-често отива в мивката и така, но все си мисля, че без него ще я оставя гладна, тя за 20 дни е качила 820 грама, от най-ниското тегло 2310 , вчера беше 3130. Качва средно по 50 грама на ден, а правя теглене преди и след кърмене по 1 път на ден и понякога е изяла 0 гр, понякога 40, понякога 80, но повече от 80 не съм теглила да изяжда, знам, че не е съвсем точно, знам, че и винаги различно хапват децата, ака си 1 ден на всяко ядене, на следващия ден само 1 път и така ги редува дните, пишка много, не й предлагам вода, залъгалка и чайове. Помогнете ми да придобия увереност да спра АМ-то или пък, ако има нужда да не го спирам, да не го спирам и толкова, ама пък, ако има нужда и не го иска само, защото не може да пие от шишето както трябва, но пък тогава нямаше да ака, пишка и да качва толкова грамчета, ох...нещо съм се побъркала май-май, като ми е първи опит с кърменето...много благодаря предварително за отговора Simple Smile

Здравей iva_angel,
Прекрасно е, че си така мотивирана да си кърмиш бебето, изключително, а изглежда и бебето приема по-добре твоята гърда от колкото шишето.  PeaceЗабелязала си дори, че тя сякаш се справя трудно с шишето и биберона, в същото време наддаването й показва, че тя се храни доста добре. Установила си, че от гърдите суче добре и това е чудесно.  HugТова значително би улеснило премахването на шишето, особено след като не предлагаш залъгалка. Hug

Би ли споделила малко повече за самото дохранване – колко пъти в денонощие дохранваш и по колко милилитра горе долу?

Ако правилно разбирам, основната й храна е кърма, не даваш вода, бебето понякога ака след всяко хранене, а друг път по-рядко, пишка обилно. Не й даваш вода и чай, като по този начин Калина има възможност да приема по-големи количества от хранителната кърма. Peace  bouquet По всичко личи, че си много добре информирана за някои от по-важните аспекти на кърменето.  Peace

Сега искаш да премахнеш добавката. От една страна вече усещаш, че Калина няма нужда от нея, от друга страна се притесняваш да не би да остане гладна.
Ето някои идеи, които са били полезни на много майки в подобна ситуация:
-   намаляване на общото количество на добавката, която даваш за деня с 30 мл.(т.е. намаляваш с 30 мл. за денонощие). Едновременно с това е добре да следиш пелените – ако бебето пишка и ака, достатъчно, значи успява да си набави и нужното количество кърма (около 5-6 напишкани пелени и от тях поне 3-4 наакани)
-   компресия, на гърдата а ето и клип на компресия за по-нагледно. Може да е добър вариант да я приложиш именно, когато видиш, че бебето започва да се отпуска и вече не преглъща. За да си спокойна, че бебето е сито, би могла след като е изпразнило едната гърда напълно, да предлагаш и другата, за допълнителна порция ако пожелае.
-   пинг-понг кърмене – споделяш, че предлагаш и двете гърди на едно хранене – чудесно си се ориентирала. При пинг-понг кърменето, след като приключи бебето с втората гърда, можеш да върнеш отново на първата, за да изсуче междувременно събралото се количество кърма. Така можеш да редуваш гърдите, докато е нужно.
-   Чудесно е, че се кърмите и през нощта. Peace Тогава хормоните на лактацията са с най-високи нива. Добра идея би било да включиш още едно две кърмения за денонощието. Повечето бебета през първите 6 седмици имат нужда от около 8-12 кърмения за денонощие, като 8 е минимума и е добре да има не повече от една 4 часова пауза от сън. Честото сукане би дало сигнал на твоя организъм, че има нужда от повече мляко и това би задействало механизма на неговото образуване. Повечето майки предпочитат да слагат бебето по-често на гърда, от колкото да изцеждат, тъй като изцеждането не се случва ефективно при всяка жена(някои жени просто не могат да се изцеждат и въпреки това кърмят успешно)
-   Някои майки след кърменето, първоначално само докосват устните на бебето с биберона и ако то си отвори устата и продължи да търси тогава предлагат добавката, а ако по-скоро е спокойно и не особено заинтересувано от допълнително мляко изчакват и не предлагат добавка. Ако малко време след това бебето отново иска да се храни, отново първо предлагат и двете гърди. Така бебето има възможност да стимулира по естествен начин гърдите на мама и в същото време да получи кърма.
-   Ако предлагаш добавката с шише, може да опиташ да държиш бебето по-изправено, така че съдържанието в шишето да е по-скоро хоризонтално спрямо нейната уста. По този начин тя ще има повече контрол върху това колко да изсуче, в зависимост от това колко се е заситила.
-   Добра идея е да предлагаш добавката, когато нужна, разбира се, по алтернативен на шишето начин – с лъжичка, спринцовка, чашка или други. Ако искаш можем да обсъдим допълнително, някои от тези варианти.

Относно меренето преди и след кърмене, наистина то не дава адекватна информация. Понякога бебета сучат повече друг по-малко и това е естествено – изключително кърмените бебета се хранят по-скоро както ние възрастните. По различното време от денонощието различни количества. Ето защо е хубаво майката да следва преди всичко потребностите на бебето и да кърми при първи признаци на глад.

Както всяка майка, искаш да дадеш най-доброто на своето дете, а  не винаги е лесно да разпознаеш неговите потребности. Понякога е нужно време, за да изградим увереност в себе си, че може да се справим. Като всяко нещо и това се учи Peace – майката е тази, която познава най-добре детенцето си и може да преценява и опитва различни подходи, докато намери този, който най-добре пасва на нейните и на детенцето й потребности.  Hug

Ще се радвам да разбера как се случват нещата при вас. Ако имаш въпроси не се колеба да ги зададеш.

bouquet

# 354
Глупи, търсила си ме за помощ за контракции и разкритие, но аз докато се явя ти си родила, нали?! Сигурна съм!  Simple Smile

# 355
  • varna
Добрутру, днес си поспах  Twisted Evil
Мерси за честитките, а дано, Сандалке, а дано, ама надали, както се пее в една песничка! Аз си харесах твойта дата 24 май-май  Twisted Evil
Отивам на гости на една друга нова мама, да видя как се справя с два бебока и куч  Mr. Green

# 356
Пине, не съм родила. Вчера ми се разцепиха краката от ходене, болеше ме и до тоалетната да ходя, 3 топли душа си взех и спах като пич, Без една болка, само дето се будих през 1 час.

Мисти, термина ми е днес с Данчето и Хера, не преносвам още,само дето се мъча с това разкритие 3 дни и 3 нощи.

Сандалич, нека ме изпреварва вече който иска, явно наистина няма да го бъде. Според мен си права за това с организма. Мисля днес да взема да измия банята, пода, да оправим заедно с мъжа ми къщата, поне да му помогна и туко виж е решило.

Гифтче, според мен може да си имаш кърма, но вече гърдите са ти свикнали и няма нужда да има напрежение. Ако детето е спокойно, ака и пишка добре не го мисли.

Весе, за коликите не знам как да ти помогна, за съжаление не минаваме без тях, пробвай с различни гушкания или оставяй Лазар да спи върху корема ти.При нас това помагаше единствено.

Гжине
, не се ядосвай, тепърва няма да спиш, теб няма ли да те изписват вече? Кажи кога е да дойда с питката и оркестъра. Нещо и аз все повече искам на изписването да няма роднини, пък свекърите няма как да не се довлекат... не знам какво ще ги правя
Добре Хера се отчете, весело изкарване на гостито Simple Smile

Данче, къде си, успокои ли се от вчера? Май май си тръгнала на събор да се люлееш на люлките Simple Smile

# 357
Здравейте и от мен Simple Smile
Признавам си не съм следила темите  Embarassed чак сега намерих време да погледна какво се случва тук и въпросите за кърменето ме заинтригуваха.
Имам въпрос към консултантите
Бебнцето ми е на 8 дена с лека жълтеница и много трудно се буди за кърмене.
Опитах техниките за събуждане - кога имат успех, кога не, но се старая.
Това което искам да попитам е свързано с поста на skrech

- ако върти глава сякаш търси гърдата, но не успява да я намери, НЕ гони устата с гърда, а просто поддържай статично, докато бебето самО я открие. В противен случай се получава "бягаща мишена" и бебето повече се обърква.
 - ако клати глава напред-назад, като кълвач, удобна за него може да е такава поза, в която ти си леко и удобно полегнала назад, а то лежи върху теб по корем, а главата му е към гърдата ти. С това движение на главата то може да се самонастани върху зърното.
 - опити за кърмене когато бебето е в полусън (когато започва да се разбужда, но не е напълно будно, а само премлясква, прави сукателни движения с уста, мърда с очички под клепачите, мърда с ръчички). Гушкаш го в поза за кърмене и със свободен достъп до гърдата, без да го натискаш и буташ към нея, но достатъчно близо, че ако то реши, да засуче (например със зърно опряно в нослето).

Ако не се опитам аз да сложа гърда в устата на бебето, то прави няколко опита и се отказва и започва да плаче и да си върти главата точно на обратната страна, ако пък случайно успее то захапва с твърде малко отворена уста и няма как да продължим така, защото е ясно колко е силна болката и колко е неефективно сукането, какво мога да правя в този случай?

# 358
Сандалче, още веднъж ти благодаря  Heart Eyes. Аз съм по-добре,  нямам Т, само дето имам много силно главоболие, но предполагам е от безсънната нощ. Аз правех студени компреси, защото преди 2 седмици ми се беше запушило каналче, ама беше баси буцата на гърдата ми и се разкара само с едно слагане на лед и едно цедене. Мина ми много бързо и аз за това вчера пак така реших да процедирам. В момента имам болка в гърдата, но е мнооооого по-слаба, а и Ния е слагам повече на нея, та да издърпа каквото трябва. Надявам се това да е било и вече да ми мине, но вчера просто се бях предала. А относно лекарите, малко е странно, но наистина те ми бяха последния вариант, защото с голямата дъщеря така имах проблеми и реших да ида на лекар и той ми каза, че единственото е да се спре кърмата, и бля бля.... Та това ми е най- големия страх, не че съм толкова върла кърмачка, но като гледам малката как си наддава и си се храни, а и аз имам достатъчно кърма, си е грехота да не я кърмя. Още веднъж ти благодаря за съветите, след малко ще излезна да взема една зелка и да слагам и от нея. Иначе си много права с проблемите които могат да възникнат при неадекватно поведение в такава ситуация   bouquet .

# 359
Ехо,хора тука съм   Grinning Grinning Grinning
Не съм родила и май и днес няма да предавам фронта  hahaha
Снощи се наплющяхме с диня и мъжът ми сутринта вика  ,че през нощта съм ставала само веднъж да пишкам ,а той цели 4 пъти.Все едно не съм бременна hahaha Краката ми са в чудесно състояние ,ниаккви отоци ,никакви петна по лицето ,направо съм си китка  bowuu
Успех на всички днес,дано най-накрая да се осъществи така чаканата среща между мама и бебе Hug

Общи условия

Активация на акаунт