В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 524
  • 719
  •   1
Отговори
# 390
Скреч твойта свекърва ме разбива просто, намерила на кого да обяснява, ти ще раждаш очевидно за трети път  Shocked
Офффф, това при мен със записа на тонове е сложно, та дано не се замота толкова, че ще се разоря  Mr. Green
Джина ако ти е толкова съвестно, извини й се и я покани официално, на теб ще ти е гадно, ама пък като те чета, колко ще ти е съвестно, че се цупи, знам ли , прецени коя от двете ситуации ще ти е по-малко гадна  Hug ще се справиш

# 391
Да пожелая късмет и търпение на чакащите мамчета. Вижда му се края!

mysterious, Сандалка, аз наистина имам предвид дълбоката провинция, не някой областен град. (Като раждах дъщеря ми, на същия ден роди една ромка и следващите пет дни докато ни държаха там, нямаше нито едно раждане.)
И все пак съм доволна, защото докторката не спомена изобщо за секцио, въпреки че при мен имаше няколко фактора, на друго място щяха да ме резнат без да ме чакат: пресносване с 10 дни, наднормено тегло, възраст над 35, голям плод - дъщеря ми се роди 4 кг, а сега момче, че и второ и т.н.

Джина, дано се сдобрите със свеки. А ако не и мине до утре, след няколко месеца ще и мине. Тогава може да и натякваш, че заради нея ти е спряла кърмата  Crazy

# 392
Трудно ми е да следя дискусиите тук, та нещо като запис правя с това включване.
Сандалка, само да ти отговоря на бързо на въпросите.
Не ги замиват бебетата. Слагат шапка и ти го мятат на гърдите. Даже всички излязоха и ни оставиха насаме с татито и бебето. После дойдоха, измиха главицата и ме приготвиха за излизане в друга стая.
Контакт кожа до кожа - счита се, че подобрява цялостното здравословно състояние на бебето в първите часове. Говорят за неразвита нервна система, която се подобравя с досега. Изобщо препоръчват за целия период на новородено да се слага бебето близо до майката (таткото). Наричат го Кенгуру грижа. (не е нещо ново, а забравено старо. Ако върнеш годините назад, ще откриеш как бабите ни са носени на цадилка от техните майки. Сега по- модерно е да се нарича слинг Wink )

# 393
Не съм изчезнала и няма да ви оставя, само защото моят драговерен е тук  Hug Hug Hug
та днес водих ММ на тонове, но за съжаление не можа да бъде на записа, защото ...абе дълга и широка Simple Smile После говорихме с доктора надълго и нашироко - каза ,спираш всичко, резхождаш се като лудите и ако до 25ти не родиш идваш пак на тонове Simple Smile Ох, малко е скоричко....та днес се разхождахме цяяял ден, краката ми са на понички в момента. Но като се прибрахме, той се юрна да прави някакви неща за къщата, аз обаче заявих, че не мога и си легнах. Няма да се хваля, но има някакво друго отношение, като видя корема. Снощи даже се стресна малко, днес цял ден само ме подкрепя и се грижи за мене....абе друго си е на живо, истина си е! Сега мие терасите, а на мен хич не ми пука - пиша ви тук Simple Smile Да ми каже нещо Simple Smile
За изписването гледам коментирате. Аз не искам даже да си го представям, защото при нас родата е огромна - ММ има брат и сестра, с по 3 деца всеки  Shocked Джине хич не се притеснявай, ще й мине на свекървата. Те са такива, иначе нямаше да са свекърви все пак Simple Smile) А ти помисли кое ще ти е по-неприятно - да дойде или да те гложди, че не си я поканила. Абе аз мисля, че ти си майката и ти трябва да си решиш.

# 394
Скреч, благодаря за насоките и всичката информация, която предоставяш. Пробвах да увелича кърмата, получава се, бебчо ина спазми от нея на стомахчето, но съм решила поне колкото има да давам, без да насилвам нещата (себе си, него и процеса). На диета без никакви млечни не мога да мина (не ям ориз, картофи, а само яйца, сирене, кисело мляко, месо и плодове), просто не мога да ги спра (+ диня, както ме посъветваха). Но мисля, че и така ще се получи, тъй като хванахме проблема в началото. Кърмата увеличих с цедене и даване да суче много + чайове и много масажи и топли компреси. Е, до около 50 мл от двете, но по-добре от нищо Simple Smile

За свекърва ти - смешно ми е направо. Не знам как се въздържаш и не ги побъркваш, аз подобни несъстоятелни изявления не търпя.

Сандалка, Скреч, Мисти и останалите 2в1 - още малко и с вас ще си говорим бебешки глупости.

Да се похваля : от раждането до сега + 1200 гр и + 5 см. Бебчо се усмихва, върти се от ляво до дясно легнал на пълен ход (това не е мн за хвалене, че го подпираме да не се върти, защото връща), по корем почва лекичко да лази:), разпознава светлини, сенки и следи движещи се предмети. Но най -якото е как започва да си оформя устата за наподобяване на гласни и няколко пъти, като беше на кеф, гука Simple Smile))))

Аз мисля, че нещата при мен за месец влезнаха в ритъм - спане, оправяне, пране, излизане, и тн, та и имам време и книги да чета. Верно, че за готвене и някакви по така неща няма как да се доредя да свърша, но не се и натискам. Мисля, че се поуспокоих и някак си вече ми е готино, не ми пука за нешата, които ми се искаше това лято да правя, а се кефя на настоящето. Simple Smile))

Мислим да ходим на море в началото на септември. Единствените (хаха) две притеснителни неща са бебчо дали ще се чувства добре и дали ще имаме как да помъкнем всичко. Имам чувството че ще ни трябва трактор.

Джине, звучиш свежо въпреки свекърва ти. Хич да не ти пука, това си е твое право и гррр, как ме дразнят.

Да кажа, само за да придам иронична нотка, аз акъв скандал вдигнах на моята - искала била да ни пита кога ще къпем бебето в ОСОЛЕНА ВОДА!@!@№!_)@) Когато й казахме, че това са простотии и че нямаме никакво намерение, тя каза "Мм, ми че тя кумицата така изкъпа внука си в солена вода, без да каже на родителите му". Ето затова откачих. В каквото иска да си вярва, но само мисълта, че може евентуално един ден да направи с малчо нещо зад гърба ни, за което знае, че не одобряваме, ме кара да откачам. Ега ти селския, необразован маниер, оф, пак се ядосах.

Жалина, как са нещата с ТМ? Той, тонове, изобщо вкарваш го в играта, надявам се, че е любящ и съпричастен.

# 395
Луиза, това със солената вода е мега простотия. Още ли има такива хора...В нашето село дойде една помакиня. Роди 2 деца на мъжа си, като и на двете във водата сипваше по половин пакет сол, да не кажа и цял. Аз очаквам и моето свеки утре да се възмути относно солта, и вече съм си приготвила реч за случая  Sunglasses

Джине, недей сега се притеснява за тия неща. Ми така сте решили, така ще постъпите. И вие прави, и тя права...всеки е прав за себе си. Като ви изпишат, намерете време, пък си побъбрете по женски. Кажи и на Снежето, че ти никак не си една лоша Джина (Маги) а даже си много добра , и не си искала  да я засегнеш.  Hug
Добре , че моите свекита не настояваха никак за изписването. Казаха ми :"Както си прецениш". И аз прецених да ги поканя, все пак първо внуче им е.

Жалина, браво на теб, звучиш добре и спокойно. Айде дано ТМ да разбере каква добра жена си има  Hug

Скреч, и твоето свеки си го бива. Ама ти явно си търпелива. Аз не бих била толкова. Мразя някой да ми дава акъл, още повече ако започва с буквичката "С" и завършва на "векърва"  Mr. Green

Весе, очакваме включване и от твоята (свеки)  Whistling

# 396
Луиза ,изненадва ме твоята свеки с тази сол във водата.Мислех ,че само при нас ,в дълбоката провинция ,свекитата се натискат да солят децата и да ги мажат с мас Sick Моята и тя се опита ,но категорично отказах и гък не е казала повече. ПО-нататък за захранването пък какви бисери бяха...
Сол и мас в горещо време си е лудост ,това е е според мен.
Джине,направо ти съчувствам,големи нерви баш сега ,няма милост тази жена.На чичо Цецо  не можеш ли да звъннеш или и той ще е съпричастен със Снежето и съответно сърдит newsm78
При нас ще има буря май ,чудно време за раждане! А дано !
Утре сутринта съм на преглед.Днес си имам нова екстра от бременността - хемороид,адски гадно и боли.Мислех си ,че това ще дойде след раждането ,но ме изненада.
Стискайте палци утре да се спазаря за предизвикване в следващите дни.
Знам ,че е хубаво да изчакаме поне 4 ,5 дни,но няма как да стане.Едно ,че психически няма да издържа .Другото е ,че всеки ден ще трябва да ходя на преглед и тонове ,което си е 75 лв всеки ден .Всеки ден преносване е скъп  Laughing
ДОбре де ,сега като тръгне Мисти да ражда,Катето и тя след 2 ,3 дни,кой ще известява за бебетата???Някоя мама по желание ?Агнес едва ли ще има възможност да се включи активно тук Confused

# 397
Ето ме и мен най накрая  newsm44

Благодаря на всички Ви за поздравите и пожеланията за мен и малкият нов мъж в семеството  Hug
В крайна сметка се получи компромисен вариант и го кръстихме Огнян, та в момента пак си е Оги или Ого по скоро. Та Ого се роди на 15.07 в 11:05ч със скромното тегло от 4,250кг и ръст 52см.
Минахме през малко перипети като кръвопреливане поради нисък хемоглобин на бебето, колабиране на операционната маса и подобни, но като цяло двамата сме огън и жупел и нямаме и грам оплаквания. Днес по обед ни изписаха и вече сме си в нас. Бебето за сега е бебе мечта, но да не казвам голяма дума (пу пу да чукна на дърво и така да си остане). Кърмим се перфектно и имам кърма и за още 2 бебета.
Баткото е много щастлив, че има бебе, но си мисли, че е кукла и може да го гушка и мачка постоянно и то доста грубо и си имаме много проблеми от това. Сега е при свекърва ми до утре и идея нямам как ще се опазим понеже вече на два пъти успя доста сериозно да удари бебето и то защото не му го даваме когато го иска. Има и "доброжелатели", които му говорят как ще вземат бебето, а него не и става просто супер.
Ще пиша подрбно по нататък, че сега тракам на 3см от главата на спящата си майка и сигурно на сън вече ме пустосва жената.
Честито на всички обебили се маменца. Нека са живи и здрави и се гледат и радват с много любов и търпение.

# 398
  • varna
Абе тез вашите свеките, откъде сте ги намерили такива, ще кажеш с конкурс избирани  newsm78 Аз това за солта сефте го чувам, за къв чеп се предполага, че се прави  newsm78 Моята, слава богу, засега никакви желания и съвети няма, само отвреме навреме пита дали могат да дойдат да ни видят и носят неща за ядене - лошо няма  Mr. Green Ама нея малко и от Брена я е страх, та затова - куче къща пази  Laughing
Преди малко за сефте в цялата бременност ми изтече малко коластра от цицата, ама достатъчно, че да ми намокри и да усетя - това дали е знак (а дано).
Пък сега се оказва, че наистина ще й е интересно на беба, защото на 7 септември сме на сватба в Разлог, надявам се да се справим - добре поне, че милото ще е отпуска та ще идем и тримцата.
Ее, Агнес, най-после, ние вече го бяхме кръстили Огито Огнедарчо  Laughing Важното е, че сте добре и двамата и вече у дома, пък другото мисля ще се нареди само  Hug

# 399
Здравейте момичета,
Честито на родилите мами,добре дошли на прибралите се вкъщи!
Вчера пак имаше голямо скитане,от както разбрах,че с тази количка мога да минавам и през жп линията нещо не се спирам.Всеки ден ходим до парка и се прибираме за 18часа храненето и после пак в квартала за малко.Сега ще се върна да чета какво се е случило.Гледам обсъждате соленето,и двете си деца ги солих самата аз.Бяха ми казали или 40 дена да слагам сол във водата или на 40 да солиш бебето,аз я солих малката лека-полека,а свекърва ми гледаше със страх.Но детето си е добре,нито беше зачервена,нито изгоряла-аз не съм търкала зверски,а само лекичко.Всеки решава сам за детето си какво да прави.
Незнам кой как сваля килограми,но моите на мръдват,в родилното оставих 7кг и толкова.Другата седмица съм на сватба и нищо не ми става,но не мога и да си намеря.Чувствам се ужасно макар да имам извинение,та едва преди месец родих,но въпреки всичко ми е гадно.Стига съм ви пълнила главите с глупости.
Лека вечер и успешно раждане на чакащите!

# 400
Това за солта е едно пълно безумие, без да искам никого да обиждам. Твърди се, че така потта на детето един ден няма да мирише. Това, че бебетата нямат потни жлези, че потта е свързана с нервно - соматично състояние, хормони, хигиена и тн хората масово забравят. Изключително често свекървите го правят (не мога да намеря статия с лекари от Шейново, които също казват, че предимно под влияние на свекървите младие го правят, но не знам защо наиситна. Ето и как стоят нещата реално: http://dnes.dir.bg/news.php?id=3696206, както и цяла тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353984.0.

http://btvnews.bg/122713-20dnevno_bebe_s_opasnost_za_jivota_sled … vane_sas_sol.html - поредната такава случка. Не мога да си представя, че все още битуват подони простотии, Елица79 ще ме прощаваш, не искам теб да обидя. За мен това граничи с пълното плиткоумие и липса на елементарна обща култура.

И ето цитатът: "Доц. Емилия Христова, шеф на клиниката по неонатология:
''Осоляването на новородени бебета, което продължава в някои райони на страната, е изключително сериозен проблем.

От солта се получават тежка дехидратизация на нежния детски организъм, инфекции, имаме случаи и на внезапна смърт на бебето.

Тази стара българска традиция говори за ниската  ни медицинска култура. Ние, детските лекари, просто не можем да се справим с осоляването на бебетата. След няколко смъртни случая проведохме курсове за обучение на неонатолози и педиатри.''

Вестник Труд, събота, 21 февруари 2004

# 401
Джина,вземи намери начин да се свържеш със свекито.Луда,щура,жената е станала баба и й е мило сега.Ще й се да присъства на това "събитие".За нея явно е важно.Сигурна съм,че можеш да направиш този компромис.Ей,да ви кажа днес леля ми,която има 4 внучета,ми сподели,че внуче се обичало повече и от дете.
Дейзи,ти за коя по-точно провинция говориш.Щото и мойто раждане беше едно такова самотно като твойто Laughing В дена на постъпването ми заварих една ромка,която на следвашия ден,докато съм раждали са я изписали.После 3 дена стоях сама в цялото отделение.Целия персонал за мен работеше Mr. Green
Луиза Браво бе момиче!Възхищавам ти се!Страхотно е че си успяла да си подредиш нещата и да ти оставя свободно време.При мен още е хаос.Не успява дори да ям.Радвам се и че бебечето ти расте.Колко хубаво си го описала само. Heart EyesА това с осолената вода за какво се прави?Брей оказва се че майка ми и леля ми(нейната сестра) не знаят съвсем всички поверия и суеверия hahaha
Тя майка ми уж ми помага сега.Всъщност да,от полза ми е.Готви,глади,мие чиниите..Проблемът е че ми идват малко в повече всичките тези глупости дето ми стоварват всекидневно с леля ми на главата.То не трябвало да се оставят нощем дрехите на бебето навън,не трябвало да се изсипва всичката вода от легенчето като го къпем,да съм го лизвала по челцето,да не го държа пред огледало... ooooh! не мога да ви изброя всичко.Пък за обличането.Държала съм го голо,зашо съм му сложила къс ръкав,защо не съм го завила..Откачам просто.Днес не издържах и като викнах.Забраних всякакви коментари относно облеклото на детето.Не стига,че им търпя останалите глупости ами и как да го обличам ще ми казват.Ето днес даже прегрях детето.Така се притесних.Бяхме на разходка и го бях облякла много леко.Но за да не ме нервят с тъпи изказвания,го завих,че да не видят.Отплеснала съм и по обяд стана много горещо.КАто отвих детето да го взема да го накърмя и да му сменя памперса,видях,че беше акало зелено.
Агнес,честито ти прибиране вкъщи.Звучиш страхотно.Радвам се че всичко с теб и бебчо е наред.
Момичета аз мога да бъда вестителка.КАкво да направя?

# 402
Здравейте момичета  Hug

Честито на новите мами, добре дошли на завърналите се у дома и леко раждане на все още чакащите   bouquet

elica79  - би ли споделила каква е твоята количка ?
На нас ни подариха една прехвалена Мадъркеър , но аз съм малко разочарована - тежка,тромава, коша за новородено е адски тесен , дръжката не се обръща в две посоки .. мрън, мрън ...

Ние сме добре, бебката е спокойна, Дари се радва. Всеки ден ходим навън и така. Аз едва гледам от умора вече, сън не ми достига, но това да са проблемите Simple Smile

Вероятно ще ходим на морето, живот и здраве през септември , пуснах тема в "На път" , ако някой от вас има мнение по въпроса ще съм благодарна да го чуя . http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729226.0

Прегръдки на всички ви  Hug

# 403
Гифтче, сега съм ги подредила, ама преди седмица ревях в хаос и ужас като магаре Simple Smile Пък и започнах да разбирам бебока кой плач какво значи Simple Smile))), а преди шок и ужас. Освен това според мен няма колики, което облекчава сега нещата. Имаше (може да не са били колики, а проблеми със стомаха), но открих: слагане на бебчо до сърцето ми настрани, завивам го, масаж на коремчето и биба. Ако не стане, в леглото му, изгладени кърпи (топли, не горещи!!!) с ютия на коремчето, през кърпите - масаж. Та това спестява мн време. Купих пелени, дрешки и шишета, за да не тичам през две мръсни пижами да пера. Къщата - задоволителен вид. Ям, но рядко Simple Smile))) В болницата дойде една дама, психолог, която ми каза: "Бъди спокойна, гледай си детето и знай, че никой не очаква от теб торта на три етажа, това би било само твое желание, не мъ се поддавай" Simple Smile Оттогава съм спокойна. Нали змеят спи и насън се усмихва? Останалото ще се оправи някога, дотогава лек хаос и много усмивки. Карах се с ММ много, той едва свиква на факта, че не може да е точен и навреме с всичко с новородено вкъщи. Но сега и той поуспокои емоциите Simple Smile))) така че, не се предавай, скоро ще се подредят нещата, като свикнеш и поемеш въздух. Все пак, не всичко и не на всяка цена.

Весел цитат: "децата растат ВЪПРЕКИ нашите усилия" (не помня от кого:)))

# 404
  • София

Здравей, Aidin, много благодаря за отговора   bouquet

Смятах с колко дохранвам тези дни и излизат около 200 мл. за денонощие. Днес например са 140. Понякога малко повече. Ще пробвам да намалявам с по 30 мл, но така или иначе аз давам само ако тя иска, не настоявам особено, ако не й се яде АМ-то. Иначе наистина и аз допирам биберона до устничките и ако не желае, не го предлагам усилено или да й го натиквам в устата. Държа я доста изправена, а биберона хоризонтално, а и тя си го избутва с езиче когато не го иска вече. Но понякога ми виси на гърдите 1 час, разменям ги неколкократно, но тя накрая доста дълбоко заспива, друг път пък след този 1 час реве от глад и иска още, а очевидно на гърдите ми се нерви, че вече не пускат, тогава дохранвам с повечко АМ, 60 мл., но това е веднъж на 2 дни да кажем. Обикновено правя 30, минимума и тя изяжда 10-15 от тях...Днес обаче направих един гаф, нали все си мисля, че нямам много кърма, та отидох на погача на бебе на приятелка и оставих мъжа ми да я нахрани 1 хранене с АМ, да обаче гърдите ми така се препълниха, че ме заболяха адски и 2-те, 1-та малко повече от другата, нямах никакви бучки, не бяха и особено твърди, но горещи и болезнени целите, звъннах му и ми я докара, като се наяде милата ми поолекна, но продължи да ме боли леко, след час и половина-два пак се събуди и пак яде, поолекна ми още, после след 2-3 часа пак и сега съм горе-долу добре, да не кажа, че почти не ме боли, дали си навредих нещо, много се притесних? А и аз с помпа нищо не изкарвам и вече си представях как няма да мога да се изцедя и всякакви ужасии, но сякаш ми се размина, чудя се все пак дали е нормално толкова да се напълнят гърдите, че да ме заболи толкова силно, но така или иначе спирам с експериментите, толкова ме болеше днес, че я кърмих и 2 пъти навън за първи път и установих, че не е толкова страшно, та вече така ще правя.

Общи условия

Активация на акаунт