В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 579
  • 719
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Жива и здрава да бъде Илона!  bouquet
Данче, Честито! Много здраве пожелавам и на Тони, и на баткото, и на цялото ви семейство! Hug
Аз днес съм на крак от 6 часа. Нахраних бебето, оригна се, смених му памперса и то пак си легна. След това тръгнах по задачи /да си нося болничния и да банкирам/. По закона на Мрфи фордчето съвсем издаде багажа, зарязах го и продължих пеш. Свърших всичко, прибрах се, майка ми си тръгна и аз изчистих навсякъде, както аз си чистя. Сега чакаме педиатърката. Марина иначе спи. Решихме тази седмица да не "пъдим" каката на бабин дом, въпреки, че ми е доста трудно с нея. Тя иска да помага, чак досажда, пък и си представяте каква помощ се получава от шестгодишно /например вчера си сложи гланц за устни и докато се обърна беше треснала една целувка на челото на бебето; да не говорим, че сега явно е в период на разкрасяване, само се реши и парфюмира с нейните детски парфюми на Малиция, от които ми ставаше лошо не само дакато бях бременна, ами и сега/. Но пък в крайна сметка не искаме да обостряме ревността и, да я стресираме допълнително и т.н. Но това ще е само тази седмица, инак другата ще ви пиша от Карлуково, вероятно.
Гърлинблу, хемороидите са моите верни спътници в живота. Не ме оставиха и сега. От прокто-гливенола имаше ефект, като го мазах първият път, после не. Цикатридината са свещички, след третата свещичка дойде облекчението, реших да продължа цикъла докрай и бях много "приятно изненадана", когато в денят преди раждането моят хеми беше цъфнал, като майска роза. Най-сигурното облекчение са хладните душове, не зная какво да те посъветвам.
Танче, браво за ремонта. Peace
Първото лъвче, трябва да е за гемавар.
Мисти трябва да роди с Кейт.
Сандалич не се е включвала, да драсне два реда Peace
Иве, честити ти ноиски пари.  smile3508
Близначе, какво е млечница?
Весе, вие кога ще се качвате на вилата?

# 511
Привет отново Simple Smile
Аз пак ще да питам

консултантите от ЛЛЛ
Когато бебето предпочита едната гърда, знам че трябва на всяко хранене да се предлага 'нелюбимата', само че като го правя бебето заспива почти моментално. В същото време ако я храня от 'любимата' другата тече. Бебето като цяло е сънливо, едва успявам да го разбудя изобщо да яде, и с това заспиване на едната гърда тотално се затрудняват нещата. Четох че някои бебета може да предпочитат да лежат на лявата или дясната си страна, затова опитах позата футболна топка, но не помага когато става дума за тази гърда, иначе от другата в общи линии както я сложа така яде (само биологичното кърмене не ми се отдава  Sad ).
Тъй като кърменето на първото ми дете беше кошмарно - по 2 часа на всеки 3 сега се опитвам още от самото начало да направя всичко възможно за да не намразя тотално процеса, ама да видим. че още 1 такава кошмарна година не ми се прекарва

Здравей, mechence  Hug Разбирам, че имаш неприятни спомени от кърменето на предното ти дете  Hug Както разбирам от написаното  година си го кърмила и си направила всичко възможно да приема така полезната храна-кърмата за всяко бебе. Поздравления   bouquet

Случва се понякога бебетата да предпочита едната пред другата гърда. Дали си забелязала  някаква промяна при кърменето от "нелюбимата"  гърда? Възможно ли е бебето да се дразни от по-силна струя на пример или обратното от по-слаба? Ето в тази статия има отговор на някои въпроси около бебешкото поведение. 

Дали си опитала смяна на позата? Добра идея би било да опиташ биологичната поза - майката е леко полегнала назад, а бебето е по корем върху нейния корем). Можеш също така да опиташ кърмене кожа до кожа – добра идея може да е да оставиш  бебето голичко върху гърдите ти и да се погушкате. Така  леко и внимателно можеш да го насочиш към гърдата, която не иска. Така е възможно естествено да преминете в биологичната поза. Идеята е бебето да започне да свързва тази гърда с нещо приятно, каквото е кърменето всъщност.

При някои майки работи това да изцедят малко кърма върху устните на бебето и тогава да предложат по-малко предпочитаната гърда или да задействат с леко цедене рефлекса на потичане и след това да подадат гърдата на бебето. Може също да опитваш да слагаш бебето на по-малко предпочитаната гърда тогава, когато е сънено или много спокойно, както и да кърмиш от тази гърда в тиха и затъмнена стая - тогава  засукват инстинктивно и кърменето минава в повечето случаи по-спокойно.

Друго, сработило при някои майки е,  да предложат на бебето да суче от предпочитаната гърда и след това леко и внимателно, без да променят позата на тялото на бебето, да го преместят на другата гърда. Другото, което може да се направи е да се сменят гърдите, когато усетиш слизането на кърмата. Да речем, си започнала от предпочитаната, при слизането на кърмата, бебето да се свали внимателно от гърдата, разваляйки вакуума с пъхане на  малкото пръстче в ъгълчето на устните, и да се сложи на втората гърда. Така струята е по-силна в този момент и бебето вероятно ще успее да я изсуче доволно, и тогава да предложиш отново първата.

Поздрави   bouquet

# 512
Честито на eveto78 и Данчето, да са живи и здрави бебчетата и много да ви радват!   bouquet  bouquet

И ние сме си 2в1 и май ще пренося, опитвам се да я навия нашата бебка да излиза, че от петък яки жеги ги дават, опущихме хубавото време за раждане  Mr. Green Одеве нещо ме позаболя като при М. ама да видим  Thinking Утре на тонове, нз дали ще се проверява за разкритие...  Tired Иначе и аз чакам Сандалка да разкаже как е минало раждането в ОБ.  Flutter

# 513
Честити бебчета!

Ние от днес сме самички с Косето. Майка ми разви алергия -подуха и се 2те ръце, излязоха й обриви и мехури. Та много се подтисна да не прехвърли нещо на бебчо и си замина Sad.

Борим се с коликите- малко трудно се оригва, има и газове.
Мен още ме боли госпожата и пишкам права. Хемито го мажа с хепароид зентива. Правя и теряпия с цикатридина.

Успех на железните Simple Smile.

# 514
към ЛЛЛ:
Честито Сандалка! Живи и здрави и бързо възстановяване! Очакваме те скоро! Форума не е същия без теб !  newsm51

Въпрос към Алдин и Скреч :

Петър е на 26 дни . Роди се 3.000 кг , 48 см., естествено раждане , 11 дни преди термин
 1) На 21-я ден след раждането беше качил едва 220 гр. и беше с 20 грама под рожденото си тегло-2980 . Не наддава ...
Пълни гащите редовно 5-6 пъти на ден. Храним се изцяло само с кърма по 8-9 пъти на ден , като прави 1 пауза от 4 часа . Пие подсладена вода, и чай за колики.
Педиатъра каза, че възможен причинител за малкото наддаване е продължаващата жълтеница. Каза да съм търпелива, до следващата консултация , но аз се притеснявам.
Има ли нехранителна кърма?  Какво е мнението ви по въпроса?

2) Повръща често , на фонтан. Може би по 2-3 пъти на ден . Преди се случваше от преяждане, непосредствено след хранене и затова реших  , да му намаля времето от 7 минути на гърда на 5 мин. /храня го и от двете гърди/. Кърма има бол . В началото е под силна струйка и той едва смогва да преглъща.
Та , след като намалих времето за храна спря да повръща веднага след хранене.... Сега повръща час и половина-два по-късно , обикновено докато спи.... Лошото е , че понякога се задавя и не може да си поеме въздух.... В болницата дори се наложи да му правят аспирация.

След като изчетох всичко налично в нета , предприех следните действия:
Използвам права поза за кърмене.
Започнах да изцеждам по малко количество от гърдата , преди да започна да го храня, тъй като струйката мляко е под голямо напрежение и той едва смогва да гълта. Съответно гълта въздух, който товари стомаха .  
Освен това четох , че първото мляко е по-воднисто и нехранително . Сега предлагам само едната гърда , а другата цедя , за да може да похапне от по-масленото мляко.
Оставям го да яде , колкото иска -обикновено 13-15 мин.
Поставям го да спи на една страна, като го подпирам и от двете страни с възглавници.
Изчаквам го , както обикновено да се оригне по-продължително , около 20-30 мин.
Пропуснах да спомена , че има силни колики и газове. Опитвам се да ги церя с Еспумизан и Колийф , и чай на Хип, ама... ядец.

В болницата ми казаха, че ще се оправи , когато стане на 6 месеца от самосебе си .... Е , добре, ама това задавяне и невъзможност да си поеме въздух ме изплаши вече няколко пъти до смърт ...
Възможно ли е да има непоносимост към кърмата ми ?  

Та от всичките ми брътвежи не знам дали става ясно, но аз всъщност питам защо е качил толкова малко и мога ли да направя още нещо, за да предотвратя този рефлукс?

Предварително благодаря за отделеното време!
Поздрави!

Продължение на сагата повръщане: Доктора каза , че било нормално... Нормално , ама той да го гледа това бебе дето все се дави и въздух не може да си поеме ... Как така нормално?... Shocked Twisted Evil Извинявам се за излиянието...
 Хранопровода не бил затворен и затова ни предписа АМ - Фризовом , Биогая и повдигане на матрака с 15 градуса .
АМ каза по 30 мл. преди хранене , после кърма.
Вече ще лудна , как така АМ при положение , че имам много кърма.... Ами тя ще спре така .... Щерката я кърмих 8 месеца ... сега , какви ще ги свърша с това АМ ?  
Не съм спала не знам от кога , тези колики са неописуеми вече .
ПО принцип съм борбена и сдържана и силна жена , но това само по принцип... започвам да се предавам на сълзите ....

Извинявам се , че копирам поста си , но то така или инъче едва ли някой е имал време да го чете ...

# 515
  • София

Към родилите мами:от утре трябва да почнем Вигантол по схема-2 капки всяка сутрин за 20 дни,после 10 дни почивка,пак 20 дни капки,10 дни почивка...до навършване на годинка.Ама много ми се струва!На вас изписаха ли ви Вигантол-откога и как да го давате?

Същата схема ни предписаха сега и на нас /когато бебето навърши 20 дни/. А, по спомен с дъщеря ми, предписанието беше Вигантол до кодинка всеки ден без прекъсване, а тя също беше лятно бебе.

# 516
към ЛЛЛ:
Честито Сандалка! Живи и здрави и бързо възстановяване! Очакваме те скоро! Форума не е същия без теб !  newsm51

Въпрос към Алдин и Скреч :

Петър е на 26 дни . Роди се 3.000 кг , 48 см., естествено раждане , 11 дни преди термин
 1) На 21-я ден след раждането беше качил едва 220 гр. и беше с 20 грама под рожденото си тегло-2980 . Не наддава ...
Пълни гащите редовно 5-6 пъти на ден. Храним се изцяло само с кърма по 8-9 пъти на ден , като прави 1 пауза от 4 часа . Пие подсладена вода, и чай за колики.
Педиатъра каза, че възможен причинител за малкото наддаване е продължаващата жълтеница. Каза да съм търпелива, до следващата консултация , но аз се притеснявам.
Има ли нехранителна кърма?  Какво е мнението ви по въпроса?

2) Повръща често , на фонтан. Може би по 2-3 пъти на ден . Преди се случваше от преяждане, непосредствено след хранене и затова реших  , да му намаля времето от 7 минути на гърда на 5 мин. /храня го и от двете гърди/. Кърма има бол . В началото е под силна струйка и той едва смогва да преглъща.
Та , след като намалих времето за храна спря да повръща веднага след хранене.... Сега повръща час и половина-два по-късно , обикновено докато спи.... Лошото е , че понякога се задавя и не може да си поеме въздух.... В болницата дори се наложи да му правят аспирация.

След като изчетох всичко налично в нета , предприех следните действия:
Използвам права поза за кърмене.
Започнах да изцеждам по малко количество от гърдата , преди да започна да го храня, тъй като струйката мляко е под голямо напрежение и той едва смогва да гълта. Съответно гълта въздух, който товари стомаха .  
Освен това четох , че първото мляко е по-воднисто и нехранително . Сега предлагам само едната гърда , а другата цедя , за да може да похапне от по-масленото мляко.
Оставям го да яде , колкото иска -обикновено 13-15 мин.
Поставям го да спи на една страна, като го подпирам и от двете страни с възглавници.
Изчаквам го , както обикновено да се оригне по-продължително , около 20-30 мин.
Пропуснах да спомена , че има силни колики и газове. Опитвам се да ги церя с Еспумизан и Колийф , и чай на Хип, ама... ядец.

В болницата ми казаха, че ще се оправи , когато стане на 6 месеца от самосебе си .... Е , добре, ама това задавяне и невъзможност да си поеме въздух ме изплаши вече няколко пъти до смърт ...
Възможно ли е да има непоносимост към кърмата ми ?  

Та от всичките ми брътвежи не знам дали става ясно, но аз всъщност питам защо е качил толкова малко и мога ли да направя още нещо, за да предотвратя този рефлукс?

Предварително благодаря за отделеното време!
Поздрави!

Продължение на сагата повръщане: Доктора каза , че било нормално... Нормално , ама той да го гледа това бебе дето все се дави и въздух не може да си поеме ... Как така нормално?... Shocked Twisted Evil Извинявам се за излиянието...
 Хранопровода не бил затворен и затова ни предписа АМ - Фризовом , Биогая и повдигане на матрака с 15 градуса .
АМ каза по 30 мл. преди хранене , после кърма.
Вече ще лудна , как така АМ при положение , че имам много кърма.... Ами тя ще спре така .... Щерката я кърмих 8 месеца ... сега , какви ще ги свърша с това АМ ?  
Не съм спала не знам от кога , тези колики са неописуеми вече .
ПО принцип съм борбена и сдържана и силна жена , но това само по принцип... започвам да се предавам на сълзите ....

Извинявам се , че копирам поста си , но то така или инъче едва ли някой е имал време да го чете ...

Повръщането не е нормално ....

Води бебето на свестен лекар да му види хранопровода . Аз съм си патила и те съветвам да си направиш консултация с гастроентеролиг.

# 517
Джине, млечницата са гъбички в устата на бебето. Стоят не едни такива бели петна по вътрешната страна на бузките, моя има и по устенцата. Причинява се от млякото. Педито каза, че не било нищо опасно и ми изписа Нистатин. Ама аз съм овца и до сега съм го мазала само веднъж  Blush

Аз Вигантол няма да давам. Категорично. Както и флуор по-нататък за зъбите. Изобщо съм решила нищо изкуствено да не давам на детето си.

Руми, моята помпа е баш тая новата на Авент и съм супер доволна от нея. Страхотна работа ми свърши !

Аз пък днес спах от 10 до 15 ч. Направо не мога да повярвам Simple Smile Ама бях изцедила (да не кажа издоила) кърма, оставих я в хладилника, заключих се в спалнята и нагоних ММ навънка с количката. И като съм заспала.....те се разхождали, после му дал кърмата от хладилника, разнасял го на ръце, спал му на корема...И по едно време в 15 ч. ме будят. Време било кравата да става, да давала млекце. Е, поне поспах доволно Simple Smile

Джине, сетих се да ти кажа - и моето свеки тия дни яко ни нервирА. От сто години има  една буца на глезена на крака. тя си расте ли расте, вече е станала огромна. Аз от как я познавам и казвам да я изследва, че не е шега работа. Тя - нищо и нямало. И сега таз буца вече я боли и вдига температура. И от как се е родил Бобо, тя само  и само да измести фокуса върху себе си (а не върху бебето) реши да си маха буцата. И сега тръгнала по разни лекари. И само звъни на ММ през 5 секунди и му задава малоумни въпроси. Утре ще идва пък на лекар да я водел.... ooooh! Аз пък си нямах работа, та и казах че може и рак да е , ела да видиш как се спече...Еми майка му стара, бля сума ти години, сега ли се сети да я махаш таз буца, баш като сме с малко бебе, недоспали и уж чакахме помощ от нея. И ММ утре да ми се вее с нея по лекари.....Аман от нея вече ! Много обича да е в центъра на вниманието и ако нещо друго я измести, тя веднага си измисля някакво заболяване и занимава цялата рода. И в случая пак така....

# 518
Честито на новите мамчета!  Heart Eyes

Аз да ви попитам кога мога след секцио да си сложа колан? Някоя от вас използвала ли е при първо раждане и сега мислите ли да си слагате?  Hug

Днес си взех, но се чудя дали не е реничко...

# 519
Здравейте мили Мами и Дами , Родили и Мътещи  bouquet

Добре дошли на всички бебета , да са ни живи и здрави , да не знаят що е колики , да си пълнят памперсите редовно и да си спят по цяла нощ  Grinning

Ние с Илиян сме си у дома . Роди се на 17,07 в 3 часа. Тъй като не съм раждала нормално и не знам що е това контракция , реших , че болките който имах няколко дни не са нещо важно , реших , че са подготвителни. Падна ми УЖ тапата и почна да ми тече , капе кръв . Като се изпишкам винаги имаше . Това означавало , че бебето слизало вече , тръгвало да се ражда  hahaha ама кой вярва на акушерките . Аз нали имам 2 деца  Laughing и реших че не е вярно . В 11 вечерта отидох в болницата , че капките кръв продължиха , болки нямах. Докито каза , че няма признаци да раждам , но да остана , и на сутринта да ми направят планово секцио . До тук добре , но в 1 часа почнаха болки някакви , менструални . Извиках акушерката и тя установи , че имам разкритие 4 см.  Много яко  Crazy Полудях от ... неизвестноста . че не мога да контролирам ситуацията . Имам здравословен проблем и не трябва да раждам нормално . Следва познатото ... клизма , абокат и на масата  . Лекарят ми събра екип за секциото , и в 2.50 проплака бебе Илиян . Всичко ми се стори като на филм . Като си постоянно на обезболяващи , недоспала няма как друго яче да бъде . Действителноста доиде следващия ден . Не можах да стана да се раздвижа . А знам уж как става . Едвам дишах , задух от упойката , на всеки различно му се отразява. Не си бях видяла бебето . И това ме притесняваше . Докато не познах да ставам сама не ми го дадоха . На третия ден вече почнах да ставам мнооогооо бавно и кърмата ми дойде , та искали не искали акушерките ми го дадоха да спи при мен . Веднага се научи да засуква и се чува само едно мляс мляс . Имам си перфектна помпа  Laughing Спи си детето , яде си , какво повече може да се иска от него . Малкия батко го храни с кренвирши . Големия му прави смешки . Цирк сме голям . Вече съм щастлива . Чувствам се пълноценна жена , майка . И най -важното ... мечтата ми от дете за голямо семейство е изпълнена .

# 520
Здраствуйте, Мацунки!  Hug
Е, немога да ви изчета и тва е, отказвам се и почвам с разказите, макар че повечето вече сте родили и едва ли ще прочетете нещо ново.
Раждането -
Скрит текст:
Отидох в понеделник в болницата с 2-3 см разкрие и без родова дейност. Обадиха се на лекарката ми и те каза да ми направят клизмата и да ми пускат системата. Преди това докато бях на тонове бяхмес Агнеска една до друга в предродилна, та си поприказвахме да мине времето. На мен още не ми бяха сложили системата, когато чух за бебе Оги - 4,250 кг.  Grinning 30 мин след слагането на окситоцинчето и помощта на лекарката /разбирайте - тая ми извади вътрешностите/ настана самия ад - контракции на 2 минути, ей неможех да си намеря място. Постоянно напомнях за упойката, ама пустите 4 см чакахме. Престигна моята лекарка и каза извикайте вече анестезиолога имаме 4 см, тя ще роди до 1,5 часа. Акушерките идваха да ме агитират да не съм си слагала упойка, че бързо щяло да стане, а аз вече наистина исках да се гръмна, няма такава болка, ей. След поставянето на епидуралната настана абсолютна идилия, направо си чаках кафенцето. В един момент стана нещо и ми сложиха маска с кислород и системи с нош-па и бусколизин. Докторката само викаше - Не иска да излиза тоя младеж. и гледаше апарата за тоновете. След 5 минути ми се доходи до тоалетна, напънах и ме пренесоха в Родилна зала. След 4-5 напъвания /накрая малко се изложих, та ме резнаха/ и натискане от лекарката се роди Момчил в 5,35 часа на 15,07,2013 - 3,450 кг и 50 см. /на другия ден една санитарка, фен на моя младеж - много бял се бил родил, много и бил хубав -  ми описа сцената така - отдолу ужас, кръв, а горе майката ухилена, гледай кво нещо е живота  Grinning/. Доволна съм от престоя си в нашата болница. Имаше някакъв бебебум и жениците се побъркваха, но бяха много мили /с изключение на една сестра на бебетата, която ми съсипа последната вечер, но да е жива и здрава/. На изписването по стара традиция - бяхме цялото маймунски царство и аз уревах света. Защо винаги рева по такива мероприятия незнам. После дойдоха и вкъщи, изядоха по една торта и си заминаха. Оказва се проблема, не е в самото изписване, а идванията след това - вчера примерно идваха пред 30 минути, а вечерта Момчил рева 2 часа, та бяхме мека казано пребити.  
Нашия Момчил, да ни е жив и здрав е голем симпатяга, прави едни сладки муцунки. Прилича на моя милост  Grinning . Коликите ни дойдоха веднага, давам Инфакол, днес ни изписаха Био гая. Кърмим се /интервалите ни са - да кажем различни  Crazy. Вчера го едното ми зърно беше издало багажа, та се изцеждах и храних с шише и резултата е, че днес го домързява да яде от гърда и яде по-малко. Педиатърката идва днес и каза, че и това ще отмине до ден два. Интересното е, че през деня е кротък и спинка, а вечер става страшно. Като цяло ми е още странно, но пределено ми е хубаво. Каката постоянно е при него, когато е вкъщи, но определено не съм сигурна, че не го възприема за играчка. Таткото е горд и щастлив. Милия беше толкова развълнуван в понеделника на изписването, зарина ме с подаръци и букети.
Другото ново при нас е, че намерихме осиновители за Маги. Семейство, което е изгубило кучето си /натровило се с отрова за мишки/, а бащата е зоотехник в Приюта за животни в Русе. Другата седмица ще отидем да я видим, човека каза, че веднага ще и направи снимки и ще предприеме лечение. Мисля, че по-добър вариант и да искахме нямаше как да намерим. Сигурна съм, че ще я обичат и лекуват адекватно.
Сигурно има и още, но ще пиша пак, ако Момчил е благосклонен с мен  Whistling.
Честито на обебилите се мами. Да са им живи и здрави бебоците.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 521
Честито на новите мамчета!  Heart Eyes

Аз да ви попитам кога мога след секцио да си сложа колан? Някоя от вас използвала ли е при първо раждане и сега мислите ли да си слагате?  Hug

Днес си взех, но се чудя дали не е реничко...

Здравей, поне при мен лекарката ми даде да слагам колан след като ми свали конците - а това беше няколко дни след изписването (3-4). Само ми каза да изчаквам поне 2 месеца с разни коремни преси и т.н.

# 522
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА САНДАЛКА,ГЛУПИ,ДАНЧЕТО И НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАМИ!

Кро важното е,че сега си добре и ти и бебето.Почти всяка от нас има такава история,дали с първо или с второ дете,но това е да станеш родител.
Луиза изобщо не ти се сърдя,запозната съм с тези неща,но въпреки всичко и консултация с педиатъра го направих.
Лили количката ми е много яка,на Еспиро е Вектор Про.Нито ми се друса бебето докато минавам по неравни терени,нито ми тежи като я вдигна,за да мина през жп линията.
На мен ми изписаха Вигантола по 1 капка дневно,защото на Елито много и е малка фонтанелата.Но при въпроса да спирам ли лятото капките ми казаха- не,а ние редовно сме навън.Днес съм се прибрала по обяд,защото искам да почистя малко,докато Елито спи,а и баткото го оставихме на село.След храненето в 18часа излизам пак навън,защото тогава започват истинските колики и само разходката я успокоява.Така като чета виждам,че само на мен са ми изписали капките Саб симплекс против колики,не са ли морално остарели.Дали да не взема на своя глава нещо друго незнам?
Е сега да се похваля,намерих си тоалет за сватбата,голяма мъка ми беше.Ще кача някоя друга снимка,но бебка ще стои вкъщи с баба.
Близначе аз също вечер я храня само с АМ,е не ми стига кърмата и това е.Сега се опитва да спра нощното хранене по съвет на педиатъра,че качва сега рязко кг.

# 523
  • София
Евето честито! Да ви е жива и здрава Илона! Е подновихте дядо Иван, сигурно е най-щастливия дядо!

Браво Таничка за ремонта! Видя му се края!

Джине и мен Калин ме ядосва, честно си казвам. Само виси над главата на Лазар и му шепне "Лазаре, обичам те" обаче не се съобразява дали спи или не. Нещо не може да си намери място това дете, все в ръцете ми се мотае. И все щуротии прави. В момента си прави фуния от алуминиево фолио и си играе на чешмата. Какво му става?

Секс правите, а моята АГ като ми маха конците, каза, че след раждане 2 месеца трябвало да се изчака.  Странно... Мамите със секцио  ластични гащи или колан от кога може да се слага? Корема ми виси ужасно грозно, нищо общо с предния път

Да, бе! Това пА за секса как го измислиха? Аз правих вече два пъти и си ми е екстра! Ай стига де, стисках толкова време докато бях бременна, та и сега да стискам. Няма да стане! Та той моя ще ми кръшне ако продължавам да съм пас.
Първото секцио не съм ползвала нито колан нито гащи, и сега не мисля да ползвам.

Гери, Кро добре сте се прибрали у дома и добре сте се завърнали при нас! Hug

# 524
Весе, мерсиииии  Hug Ти ми отговори на един фундаментален и мега важен въпрос - за секса. Аз нямам вече отдавана кървене (само понякога по някоя блЯда капчица) и вече мра за секс.....Точа лиги и сънувам секс  Shocked Обаче ме е страх. Гледам хората казват да се чакало месец, че и два. Ама как бе, как се чака аз да ви питам  Whistling Та тия дни викам и аз да се пробвам, лекичко разбира се, пък дано няма проблеми  Laughing Ако има - ти ще си виновна, че си ме подкукоросала (майтапя се разбира се). Wink

Колан за стягане моята лекарка каза да сложа 2 седмици след секциото, за да ми се прибере черволяка и коремната стена. Та ще трябва да си купя. Че и аз тоя път бая съм отпусната. Ако с първото нямах грам коремче и бях стегната, то сега съм плачевна гледка.... Tired

Ели, капките Саб Симплекс са си много добри. Можеш да си ги ползваш спокойно, то на всяко бебе различни капки действат.

Кро, завиждам ти за помпата. Моето така и не се научи как се суче и ги прави по най-неправилния начин. Ако го видят от ЛЛЛ ще се потресат  Mr. Green

Гери Д. браво ! Как го разказа , все едно си отишла на кафенце а не да раждаш Simple Smile Аз не бих издържала нормално раждане, голям ужас ми се види  Rolling Eyes Колко хубаво, че и за кученцето се е намерило решение  Hug

Пеперудке, не е раничко за колан  Peace

Общи условия

Активация на акаунт