Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 875
  • 362
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Гладенето е единствената домакинска работа, която ми харесва. Е, в един момент ми става досадно, ако трябва да изгладя две перални, но като цяло я предпочитам. Тогава съм малко като героя на Вапцаров - през това време умът ми е свободен.

# 256
И аз обожавам да гладя ! Hug

Няма смисъл , и като теб , късно разбрах какво удоволствие е гладенето !  bouquet
Майка ми глади само в краен случай ! Mr. Green

Една съседка и приятелка гладеше цялото пране и от нея прихванах ! Wink

# 257
  • Между гори и планини

Няма смисъл , и като теб , късно разбрах какво удоволствие е гладенето !  bouquet

На мен ми се смяха тук преди години, когато писах, че си почивам докато гладя. Пускам си филм и гладя, ли гладя  Laughing И да чистя обичам, най-много когато няма никой у дома - тишина!
В готвенето ме затормозява всекидневното измисляне на разнообразно и полезно меню, след това почистването на прибори и прочие... Сега лятото е лесно, но зимата при липса на толкова плодове и зеленчуци , ми е истинска мъка

# 258
И аз се научих да обичам гладенето. Опитах се да го пласирам на чистачките, но ми отказват, защото било свързано със застраховка. Не питах подробности.....В резултат си купих ютия с отделен източник на пара, който събира 1 литър вода и сега си гладя, докато гледам глупави програми по тв-то, та дори взе да ми харесва.

Както се казва, направих лимонада.  Mr. Green

# 259
Гладя с любов, вдъхновение и въображение, гладя всичко, с изключение на чорапите  Flutter
Имам си "музика за гладене" - слагам си слушалките, и... оставам сама със себе си, най-интимните ми мисли, и успокояващата миризма на току що изгладена дреха...
Ммммм.....

# 260

На мен ми се смяха тук преди години, когато писах, че си почивам докато гладя. Пускам си филм и гладя, ли гладя  Laughing И да чистя обичам, най-много когато няма никой у дома - тишина!
В готвенето ме затормозява всекидневното измисляне на разнообразно и полезно меню, след това почистването на прибори и прочие... Сега лятото е лесно, но зимата при липса на толкова плодове и зеленчуци , ми е истинска мъка

Зимата ползвам замразени от лятото. Правя си ги на порции в торбички - плодовете ги ядем леко размразени, на вкус са като плодов сладолед, или ги слагаме в шейкове. Правя и моркови, пипер и лук в торбички, различни размери, примерно, за омлет, супа за децата, за нещо за цялото семейство. Машините режат, аз ги пълня в торбичките и замразявам. Лесно и бързо, а пък и после е лесно и бързо.

# 261
  • Варна
Аз пък най-обичам да мия чинии. Laughing Съдомиялната ми е хванала паяжина.

Знам, че за всяка домакиня похвалата от сготвеното е много приятна. Това толкова ме мотивира, че преливам от любов, когато ме похвалят. Heart Eyes Явно моят мъж ми е хванал цаката да ме накара да сготвя пак някой ден. Simple Smile

# 262
  • София
А дано ме прихване това с гладенето.
Гладя всеки ден, всяка вечер по-точно, почти всичко, без бельо. Правя го с такова неудоволствие, че чак на моменти се чувам как пръхтя.

# 263
Аз предлагам някой да пусне тема с рецепти за мразещи да готвят, че вече се чудя какво да готвя бързо и лесно. А другите мразещи да готвят тук в темат ще споделят ли какво ядат в къщи и какво приготвят на децата си.

Имаше такава тема преди време, мисля, че Трещерица я беше пуснала (ако греша, да ме прощава, не е със зла умисъл  Simple Smile ), но не помня в кой подфорум беше, дали не беше в Семейни отношения  Thinking

Имаше тема в Готварския преди години, с рецепти, отнемащи 30 мин. и по-малко
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509672.0

# 264
  • Варна
Боже, какви гадости са изброили в онази тема. Само първите постове ми бяха достатъчни, за да сбърча нос в погнуса.

# 265
И аз се научих да обичам гладенето. Опитах се да го пласирам на чистачките, но ми отказват, защото било свързано със застраховка. Не питах подробности.....В резултат си купих ютия с отделен източник на пара, който събира 1 литър вода и сега си гладя, докато гледам глупави програми по тв-то, та дори взе да ми харесва.

Софи, моля те пусни ми модела на ютията си.

# 266

Сигурно има и по-нови вече. Моята е от няколко години.

http://www.thebay.com/webapp/wcs/stores/servlet/en/thebay/home/i … 0086-63129357--24

# 267

Сигурно има и по-нови вече. Моята е от няколко години.

http://www.thebay.com/webapp/wcs/stores/servlet/en/thebay/home/i … 0086-63129357--24
  bouquet

# 268
  • Там, където ме обичат
Не обичам да гладя, затова съм се снабдила с ей такава система:
Скрит текст:

# 269
Не обичам да гладя, затова съм се снабдила с ей такава система:
Скрит текст:
Системата идеално се връзва с подписа ти Simple Smile. Едва се удържам да не хвана... ютията Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт