Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 888
  • 362
  •   1
Отговори
# 240
Много бих се обременила, ако трябва да калкулирам протеини, мазнини, въглехидрати...
Mr. Green
Перфектното тяло изобщо не е критерий за здраво тяло.Точно манекенките с перфектните пропорции са и много болни.Я анорексия, я булимия, я язви, гастрити, др. стомашни проблеми....А не е рядко срещано и увреждане на сърцето следствие постоянните диети....

За повечето неща си права, но някои са откровени глупости!
1. Какво, ако слабите не са здрави, то дебелите ли са?  Тези с нормално тегло ги смятам за слаби, в контекса.

И мен това ме озадачи.Нека не бъркаме анорексиците и хората, прекаляващи с диетите, с тези, които има естествено слаби и здрави тела.
Да не намесваме и проблемите със сърцето, защото тук се знае коя група държи едно от първите места...

# 241
  • София
Бих могла да препиша поста на Хедраи да си сложа името отгоре- едно към едно е и в нас. А, има разлика- нямам слоукукър, но ми е в списъка.
Обичам да готвя. За мен е страст. Трудно ми е да измислям разнообразни манджи, но се справям. Правя си списък с примерно меню за седмицата. Търпи промени, естественно.
Обичам да правя тестени неща, когато ще имам на гости деца- особенно ми е приятно. Правила съм от тесто цяла ферма- крокодили, агне, таралежи, октопод/пица/, дядо Коледа, елха....и много други неща. Гледам да не прекалявам с тестените неща, но правя, да.
И сладкиши обичам да правя.
Рядко купуваме готови.
Хляб правя редовно, не купуваме.
Кисело мляко- също. Откакто има млекомати в София набавянето на прясно мляко не е проблем.
Не се храним навън по ред причини, които не ми се изброяват. Като казвам, че не се храним, имам предвид, че  го правим наистина много рядко- на няколко месеца веднъж може и да се случи. Изключвам почивките ни, тогава няма как.
Не понасям някой да ми се мотае в кухнята, докато готвя. Обичам след мен да разчиства мъжа ми обаче.

# 242
Като Чета с каква любов пишете за готвенето ми се иска да ви дойда на гости  Mr. Green
Аз обаЧе обиЧам да Чистя, миенето на прозорци за мен е разтоварваща терапия.

# 243
Като Чета с каква любов пишете за готвенето ми се иска да ви дойда на гости  Mr. Green
Аз обаЧе обиЧам да Чистя, миенето на прозорци за мен е разтоварваща терапия.

И аз ! Grinning
Днес пак си ги измих ! bowuu
Много обичам чисти прозорци !  bouquet
И въобще чисто и подредено ! Hug

# 244
  • София
Аз съм навита на трампа- готвя всичко срещу миене на прозорци!
Обаче може и да няма сделка, защото  вкъщи прозорците ги мие основно мъжа ми, освен когато не ме хвана щурите изведнъж- тогава си ги мия аз.
От друга страна  често приятелки ме молят да направя я питка, я тортичка и не предлагат миене на прозорци срещу това. Mr. Green

# 245
Тъкмо се зарадвах, Че някой ще сготви и ей на той мъжа обиЧал да мие прозорците.
Хепи мама,   bouquet

# 246
  • Бургас
Аз предлагам някой да пусне тема с рецепти за мразещи да готвят, че вече се чудя какво да готвя бързо и лесно. А другите мразещи да готвят тук в темат ще споделят ли какво ядат в къщи и какво приготвят на децата си.

# 247
  • София
с интерес ще ги прочета. Ама някак не ме кефи просто да сложа едно пиле във фурната. Така и баба знае.

# 248
мразя да готвя Mr. Green, меко казано мразя, ненавиждам направо.

за мое огромно съжаление все ми се случват неща, които мразя Mr. Green

от самото приближаване към хладилника и печката и ми иде да почна да си скубя косите от ярост, ама добре, че си кътам всеки косъм Mr. Green.

красимира, не знам какво точно проповядваш за ядене, но все едно си от някаква секта. единственото се получава отблъскване.

и тък като ми се налага да готвя, превърната в глвен отговорник по хранителната част с трима мъже вкъщи - не смесвам месо с картофи/ориз, към него половин литър олио и 2 самуна хляб Stop.
целият шит от коли, бири, и подобни  - аут.
също и фуражните смеси - овес и подобни.

---
поради проблем с глутена и маята - правя соден хляб без никакви зърна/от гастроентеролог/.

Таз смеска не съм я чувала.  Joy

# 249
  • Между гори и планини
Аз не обичам да готвя, но го правя почти всяка вечер. Най-неприятно ми е постоянно да измислям какво разнообразно да готвя. Но когато готвя се получава вкусно и не остава. Ако зависеше от мен щяхме да сме само на салата и плодове. Понякога, когато ми опротивее напълно - поръчвваме за вкъщи или излзаме, но качеството на храната не си струва парите.
Сега се върнахме от Еленския балкан, там се угоихме, толкова вкусно ни готвиха...!

# 250
мразя да готвя Mr. Green, меко казано мразя, ненавиждам направо.

за мое огромно съжаление все ми се случват неща, които мразя Mr. Green

от самото приближаване към хладилника и печката и ми иде да почна да си скубя косите от ярост, ама добре, че си кътам всеки косъм Mr. Green.

красимира, не знам какво точно проповядваш за ядене, но все едно си от някаква секта. единственото се получава отблъскване.

и тък като ми се налага да готвя, превърната в глвен отговорник по хранителната част с трима мъже вкъщи - не смесвам месо с картофи/ориз, към него половин литър олио и 2 самуна хляб Stop.
целият шит от коли, бири, и подобни  - аут.
също и фуражните смеси - овес и подобни.

---
поради проблем с глутена и маята - правя соден хляб без никакви зърна/от гастроентеролог/.

Таз смеска не съм я чувала.  Joy

Joy
вярно звучи така. искала съм да кажа, че ми е предписано от лекар. получило се двусмислено, сори.

# 251
  • София
Тъкмо се зарадвах, Че някой ще сготви и ей на той мъжа обиЧал да мие прозорците.
Хепи мама,   bouquet
Не обича, горкия, но...мие, какво да прави. Ето това, наедно с гладенето, са ми най-омразните  неща за правене вкъщи. Почти толкова омразни, колкото мръсни прозорци и неизгладени дрехи.

# 252
  • Там, където ме обичат
Представете си цял живот да правите нещо по задължение, като готвенето ..

Kakво има да си представям? Достатъчно е да се погледна в огледалото.
Не обичам нито да готвя, нито да чистя. Още по-малко с любов.
Правя го, защото трябва.

# 253
Хепи мама,   bouquet
Не обича, горкия, но...мие, какво да прави. Ето това, наедно с гладенето, са ми най-омразните  неща за правене вкъщи. Почти толкова омразни, колкото мръсни прозорци и неизгладени дрехи.
Ау гладенето го заобиЧах по-късно, то ми е другата терапия, пускам си нещо по тв-то (нещо по-тъпиЧко да не ме кара да мисля, например мис България 2013) и запоЧвам.
Кво каза, Че ще ми сготвиш  Mr. Green

# 254
Аз предлагам някой да пусне тема с рецепти за мразещи да готвят, че вече се чудя какво да готвя бързо и лесно. А другите мразещи да готвят тук в темат ще споделят ли какво ядат в къщи и какво приготвят на децата си.

Имаше такава тема преди време, мисля, че Трещерица я беше пуснала (ако греша, да ме прощава, не е със зла умисъл  Simple Smile ), но не помня в кой подфорум беше, дали не беше в Семейни отношения  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт