Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 850
  • 362
  •   1
Отговори
# 45
ММ ме научи да готвя  Wink тъй като винаги преди да се съберем ми е било досадно. Иначе предимно готви той, тъй като преди да родя се прибирах след него от работа, а сега тъй като го мързи да ми помага в домакинстването съм му предотстъпила престилката.  Peace И после аз мия всичко  Wink

# 46
  • Варна
Ако искаш да опропастиш манджата, кой ще те спре.
Но пък не всички сме почнали като Шеф намсикой, хайде..... като има желание и резултата се появява скоро.
Връзката между готвенето и чувствителността е огромна и се нарича ядене  Simple Smile

# 47
Представи си картинка- мъжът готви, аз какво правя? Масло ли да сменям,
или само да се чепкам и разкрасявам? Нали все трябва да свърша нещо полезно...

Маслото едва ли го сменя мъжа ти - кара колата в сервиза и там си вършат работата  Laughing

Моя готви, защото обича да си угажда... А мен не ме кефи всеки ден да готвя мръвкочи (особено лятото). Готвя на децата - той им казва бебешки манджи и не ще да ги опита  Crazy
Та скари, пържоли, месни аламинути разни всеки ден може да си прави без да го мързи Simple Smile  

Много мразя да ми кажат "женска работа" - еми на пук няма да я свърша.. да видим колко е женска Simple Smile Simple Smile
И перални пуска, и простира - особено ако съм дроп за сън след като цяла нощ е ревала дребната и съм я носила на ръце - сутрин като види пералня я мята на простора преди работа..

Така и с готвенето Simple Smile Малко е бавен понякога, но определено му се получават много добре. И не е до възпитание, защото е израснал в семейство, където на бащата всичко се сервира и се шета ..а той седи на масата и пие ракия. И още са така свекитата де (но пък тя не се оплаква).
Добре че ММ не е прихванал тоз ракиено-салатен маниер  Whistling

Все пак най-добрите готвачи неслучайно са мъже  Wink

# 48
  • Варна

Връзката между готвенето и чувствителността е огромна и се нарича ядене  Simple Smile
Според мен е чaст от Dolce Vita.

Няма как да си чувствена натура и да нямаш отношение към храната.

# 49
Ето, сега си седя в офиса и си представям как приготвям пълнените тиквички довечера.... плънката, подправките, соса...... мммм

# 50
  • София
А аз просто не мога да си представя да готвя пълнени тиквички вечер.
Ей сега да ги направя - с удоволствие, ама и аз съм на работа. Ама вечер, в екшъна - тц. Изпарява ми се и желание, и любов, и всичко.

# 51

И аз така. Вечер трябва да е нещо, което се прави много бързо.

# 52
Аз също вечер мразя да готвя, защото губя време, което мога да прекарам с децата и баща им.

# 53
Е, чак любов - не, но някои неща са ми приятни.

Но да е в ден, в който имам време.
Иначе ядем някакви аламинути общо взето.

# 54
В началото готвех, защото бях чувала, че добрите жени готвят на мъжете си.
Ама не знаех как, щото мама все ми казваше"Ела да гледаш и да се учиш", а аз"Ще си взема мъж, който ще ме води по ресторанти".
И тъй един ден започнах да събирам готварски книжки, щото нямахме компютър.
И готвех с много любов.
След толкова години приготвям храната с още повече любов, но целия този ритуал се превърна в хоби за мен.Обичам да експериментирам, да готвя това, което знам, че той никога няма да забърка.
Веднъж се заговорих с един контрагент за готвенето и ми каза, че много му липсват манджите на  баба му-боб, леща, яхнийка и каза, че днешните жени приготвят само непознати ястия.
Не бях се замисляла до тогава, но за мен е абсолютно прав.След този разговор пробвах и глинения гювеч. Grinning
Дразня се от въпроса"Ама ти можеш да готвиш"?Не, знам само да ям. ooooh!

# 55

Представи си картинка- мъжът готви, аз какво правя?

Чистиш след него в кухнята  Mr. Green

Не, при мен гениалното е, че готвейки, си спестявам после гадното
чистене.

А има и такова нещо като мъжко готвене, както казаха това с мръвкочите и аламинутите.

Виждала съм мъже, които готвят, но досега още трудно срещам мъж,
който може да нахрани добре малко дете, с подходяща за възрастта
и особеностите храна. Просто са с една степен на отдалеченост
повече от децата и не знаят какво е детско готвене.

А иначе предпочитам готвенето да е моя работа, защото е повече
свещенодействие, концентрирана дейност. Много мразя домакинска
работа, разбита на малки парчета, особено разтребване и прибиране.
По принцип обичам да има "женска работа", това са експертните
задачи, които могат да отразят стила и духа на човека.

Готвенето е такава дейност. Простирането и разтребването не са.
Не знам, досега не съм се научила да простирам креативно, може би
за някои хора е зен изживяване, но за мен е по-скоро механична задача.

# 56
Нямам деца, с които да се ангажирам вечер, затова готвя с удоволствие за себе си, човека до мен и нашите приятели, които каним често  Peace
Не понасям яхнии и мазни храни, а залагам на по-леките и лесни за приготвяне ястия.
Често се храним и навън, така че не мога да определя готвенето като някакво тежко мое задължение - напротив, заедно с градината това е сред любимите ми занимания, с които си почивам.

# 57
  • София
  Според мен е необходимост и любов! Задължение е за тези,които не обичат да готвят и то тежко.А и не всеки може да яде непрекъснато навън.Коя е съседната тема?

# 58
По любов и удоволствие Wink

# 59
Ей сега да ги направя - с удоволствие, ама и аз съм на работа. Ама вечер, в екшъна - тц. Изпарява ми се и желание, и любов, и всичко.
Е, може би забравих да спомена, че детето е при баба си и ще имаме гости. Joy

Общи условия

Активация на акаунт