Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 864
  • 362
  •   1
Отговори
# 60

Има ли някакъв смисъл брака?

Имаше коментари дали е нейно или негово задължение.

# 61
Виждала съм мъже, които готвят, но досега още трудно срещам мъж,
който може да нахрани добре малко дете, с подходяща за възрастта
и особеностите храна. Просто са с една степен на отдалеченост
повече от децата и не знаят какво е детско готвене...

Това е изцяло по желание на жената, никога не бих допуснала подобна отдалеченост.
Въобще нямам предвид аламинути и суха храна  Peace

# 62
  • София
Ха, ха за мен точно простирането е зен.
На балкона, на спокойствие, слънцето пече, прането мирише приятно, аз подбирам щипки по цвят  Mr. Green, изтръсквам, просвам - абе нирвана!

# 63
  • София

Има ли някакъв смисъл брака?

Имаше коментари дали е нейно или негово задължение.
Благодаря ти! Hug

# 64
  • София
А аз просто не мога да си представя да готвя пълнени тиквички вечер.
Ей сега да ги направя - с удоволствие, ама и аз съм на работа. Ама вечер, в екшъна - тц. Изпарява ми се и желание, и любов, и всичко.
Е, може би забравих да спомена, че детето е при баба си и ще имаме гости. Joy

Аха, така може. Като има гости, и аз се вдъхновявам.

# 65
Почти винаги -с огромно удоволствие.
Когато го правя без желание, само защото трябва, не се получава, храната просто е различна на вкус......  
Ето, преди малко се върнах от пазара, избрах с кеф едни страхотни розови домати и чудесно авокадо, прекрасна франзела от френската пекарна , за една обичана от всички вечеря:Брускети с домат и авокадо.Перфектно!    Grinning

Изключая веганския ресторант, хапването ми навън вече се ограничава до порция пресни картофки с копър, чесън и козе сирене.Останалото просто не е храна, която си заслужава да се яде.

# 66
Семейна съм и ми е пряко в задълженията!Бих се радвала ако някой го прави вместо мен отвреме-навреме!! Grinning

# 67
  • София
Имам 12 броя от едно готварско списание и в началото на всеки месец с удоволствие разгъвам съответния брой и си отбелязвам какво ще готвя през този месец. Истинско удоволствие е за мен да си извадя предварително всичко необходимо, да започна стъпка по стъпка така, сякаш за пръв път влизам в кухнята. А понякога ММ сяда при мен и ми се чуди  newsm78. и дава акъл, разбира се.
Обичам да готвя, но като започна и имам чувството, че цяла вечност седя в кухнята, много съм туткава и това са го забелязали и другите. Живот и здраве след няколко седмици като се роди бебо не знам какво ще ядем.  Crazy

# 68
Цитат
Не съм готвила от... 9 дни. Обикновено готвя веднъж, максимум два пъти седмично. И въпреки това мога да си заложа главата, че нашето семейство е в много по-добра форма и се храни в пъти по-здравословно от тези на активните готвачки
Да готвиш веднъж седмично и да ядеш храна, престояла сготвена 5-6-7 дни и претопляна N-пъти, е всичко друго, но не и здравословно.     Laughing

Цитат
А колкото до жената...при нея способността да готви е и индикатор за
способността й да се включи адекватно в изграждане на семейство. Щото
и то си изисква способности. Не че ще е задължително да готви, но някак
е добър индикатор. По-добър, отколкото докторска степен, пет западни езика, маниакално
чистофайничество и примерно естетизирана женственост.

Абсолютно!     Peace

Цитат
Каква е връзката между готвенето и чувствителността?
Фантазията!    Grinning

# 69
Оле, Радея, никога не бих планирала толкова отдалеч менюто.
Аз действам според времето и ситуацията.
Обикновено питам ММ какво  иска, но често съм приготвям нещо друго, щото ми е щукнало в последния момент.

# 70
  • София
Оле, Радея, никога не бих планирала толкова отдалеч менюто.
Аз действам според времето и ситуацията.
Обикновено питам ММ какво  иска, но често съм приготвям нещо друго, щото ми е щукнало в последния момент.

Преди около година имахме темичка в Групите и там имаше една съфорумка, за 3 месеца напред планираше! Shocked
А темата се казваше "Мразя да готвя" Joy

# 71
Цитат
Не съм готвила от... 9 дни. Обикновено готвя веднъж, максимум два пъти седмично. И въпреки това мога да си заложа главата, че нашето семейство е в много по-добра форма и се храни в пъти по-здравословно от тези на активните готвачки
Да готвиш веднъж седмично и да ядеш храна, престояла сготвена 5-6-7 дни и претопляна N-пъти, е всичко друго, но не и здравословно.     Laughing

Joy И откъде точно стана ясно, че готвя по един казан, който претопляме в продължение на седмици  Joy Да ви имам фантазиите, честно  Joy Това, че не готвя, означава само и единствено, че не ядем готвено, или че не готвя аз, а мъжа ми  Joy
Здравословното хранене не се състои само от непознати продукти с екзотични имена  Peace

# 72
Както се настроя така ще е.
Понякога ме изнервя,понякога ми е голям кеф.
Не се осъществява всеки ден това деяние,това също е вид разнообразие  Mr. Green

# 73
Цитат
Да готвиш веднъж седмично и да ядеш храна, престояла сготвена 5-6-7 дни и претопляна N-пъти, е всичко друго, но не и здравословно.     Laughing

Едното няма никаква връзка с другото, аз нямам спомен кога съм готвила за последно.НИщо, че обичам.
Обикновено го прави този, който се връща по-рано.ММ работи само вечер, аз до късно вечер.

# 74
  • сред маслини и портокалов цвят
Готвя с мерак и любов. Не го приемам за задължение. Обичам хубавата и здравословна храна, обичам да опитвам нови неща. Децата ми са до мен в кухнята когато готвя, помагат, дават идеи (повечето пъти екстремни Mr. Green, ама имат и добри хрумвания). Не искам да повтарям грешката на майка ми, която приемаше готвенето за досадно задължение и съответно и аз дълго време го възприемах така. Всъщност преди да срещна съпруга ми не можех нищо ставащо за ядене да направя. Той е мераклия, готви страхотно, в началото готвеше само той, докато не се запалих и аз. И не се престраших също, щото освен досадно, готвенето ми изглеждаше и адски сложно нещо.
Сега готвим общо взето по равно.
Всички останали домакински задължени обаче са ми безкрайно омразни и наистина ги върша по задължение. Опитвам се експлоатирам останалите трима да вършат разни неща, къде с молби, къде със заплахи, изнудване и т.н. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт