Приготвянето на храна-любов или задължение?

• 16 959
  • 362
  •   1
Отговори
# 105
Ами,    BirdsFlu , всяко семейство си има своя схема на хранене.
Нали не очакваш, че всички трябва да знаят вашата непременно?    Laughing
Иначе, и аз очаквам да се замислиш и по моя първи пост за готвенето да се сетиш/знаеш нашата схема на готвене/хранене.    Mr. Green  

# 106
  • Варна
А тези, които не готвят и имат деца, децата им какво ядат? Изключвам най-малките и най-големите.

# 107
И двете - когато искам да направя нещо специално за децата или мъжът ми е удоволствие. Когато искам да ги поглезя с друго, но трябва и да приготвя нещо за ядене, то последното се явява досадно задължение, защото ми пречи да пристъпя директно към това, с което искам да ги поглезя.
Но аз съм късметлийка - аз меся, правя закуски, хляб, това ми доставя удоволствие, готвенето се прави от мъжа ми, защото пък това на него му доставя удоволствие.

Не съм чела темата, но подозирам идеята и е да покаже, че тези, които считат готвенето за висша форма на кеф и доказателство за семейна любов го правят за удоволствие. И това вероятно е така, но за мен лично готвенето е много на долу в списъка с удоволствия Simple Smile

# 108
И аз съм мразещите, но готвя. Не е точно омраза, но ми е досадно задължение. От друга страна, не желая семейството ми да яде храна, готвена навън, повече от 1-2 пъти месечно. Готвя простички неща, които не изискват много продукти и въртене в кухнята.
През учебната година, приготвям училищен обяд и на децата. Мъжът ми също си носи всеки ден. Никак не ни е по-евтино, че готвим вкъщи, но пък е по-здравословно и заради това за мен си заслужава.

# 109
А тези, които не готвят и имат деца, децата им какво ядат? Изключвам най-малките и най-големите.

Aз готвя, ама не всеки ден и когато не съм готвила децата ми ядат нарязани зеленчуци + :
1) омлети
2) печени филии с кашкавал и яйце
3) бърза пица
Освен това в хладилника често има различни пастети от извара(сирене крема) и зеленчуци, така че с малко хляб си става едно прилично ядене.
И на мен ми се дояде нещо с патладжани.

# 110
  • London
Повече клони към любов.Обичам да готвя. Wink

# 111

Но...жените все по-често не са жени и мъжете все по-често не са мъже. Уви!

Аз съм върл привърженик на традиционните функции на половете, които в никакъв случай да не се бъркат с думи от рода на еманципация и равенство. Защото в някои отношения равенство никога не може и не бива да има.

Е, в готвенето може да има равенство, а защо не и малко преднина при мъжете.
Нали се славят като най-добрите готвачи, ако ги обичаме, не бива да ги лишаваме от това тяхно удоволствие. Whistling

# 112
  • при Дядо Коледа
Готвенето за мен по-често е задължение,но много зависи от редица фактори-с какво време разполагам,какво ще готвя и т.н. След работен ден,ако се чувствам изморена го правя,защото все нещо трябва да ядем,а в свободните дни си позволявам да направя някоя по засукана манджа. Мъжът ми също помага,но рядко,ако оставя готвенето на него бихме яли омлети,пържени картофи и пици дни наред. Simple Smile

# 113

Нали се славят като най-добрите готвачи, ако ги обичаме, не бива да ги лишаваме от това тяхно удоволствие. Whistling

това е верно, ама като иде реч за покоряване на професионални върхове. иначе и най добрите счетоводители са мъже, но от тези, дето ти попълват данъчната декларация или ходят в НАП 95% са жени. Gender gap, всеки се спасява поединично.

# 114

Но...жените все по-често не са жени и мъжете все по-често не са мъже. Уви!

Аз съм върл привърженик на традиционните функции на половете, които в никакъв случай да не се бъркат с думи от рода на еманципация и равенство. Защото в някои отношения равенство никога не може и не бива да има.

Е, в готвенето може да има равенство, а защо не и малко преднина при мъжете.

В професионалното готварство имат преднина защото там става дума за кулинарно изкуство.
Т.к.  за един мъж готвенето вкъщи никога не е задължение, в изкуството, той е освободен от шаблони и стереотипи, проявява по-голяма фантазия.
Когато един мъж се занимава с типично женска работа, това е заради творчеството. Обърни внимание че и фризьори, и козметици, и стилисти, и дизайнери мъже са по-добри от жените такива.

пс. професионалните готвачи почти не готвят вкъщи или ако готвят, то съвсем не редовно и не повече от съпругата си.

# 115
Обичам да готвя и го правя с удоволствие, когато имам време.
Сладки неща не приготвям. Naughty
Мъжът ми също готви, научи се след 3 години ергенски живот Wink

# 116

Сладки неща не приготвям. Naughty

Защо?

Даже диабетици да бяхте всички как може съвсем без сладко?

# 117
Любов.
Защото готвя само и единствено, когато имам муза и ми се занимава.
Мъжът ми планира менюто за седмица напред и готви всяка вечер.
Така си беше преди да се съберем и някак така си и остана, никога не е очаквал/искал
аз да поема приготвянето на храната, от момента, в който вече живеем заедно.
Казвал ми е-важно ми е жената да може да готви и се радвам, че можеш, но не искам да го правиш, нека аз.
Не се бутам.

# 118
  • София
 Чета тук-там  за след работа, кога да готви човек.Аз сега се сещам,че като работех , готвех много повече от колкото сега.

# 119
Lizet33, аз не ям сладки неща, просто не обичам и не готвя такива.
На който му се яде - има магазини с голямо разнообразие в тях.

Общи условия

Активация на акаунт