Breaking Bad - All Bad things must come to an end.

• 18 920
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Еее, отивам да я чета вече тая статия, много ми харесва хладният ѝ, дистанциран тон.

Е, добре, аз натъртих, че ще ти хареса, не я четеш, а Злата като мецне и си първа! Crossing Arms

# 586
Имах работа, бре, не беше от желание.

Цитат
That doesn't mean there's no good left in him, but it's been so subsumed by Heisenberg and the fallout of Heisenberg that we can barely see it anymore, and even if it were possible to dig those good aspects out again (as he attempted to do, in his twisted and desperate way, in the phone call), it might be too late: hence the notion of Breaking Bad as tragedy.

Май факинг пойнт, точно! И в тая връзка - не знам защо отрицателното мнение за Уолт се приема като опростяващо - аз като казвам, че сериалът е реалистичен, имам предвид, че всичките герои са толкова правдоподобни именно защото са написани реалистично сложни. Затова и предизвикват такива реакции.

Много яка статия, Крис, много!   bouquet

# 587
И в тая връзка - не знам защо отрицателното мнение за Уолт се приема като опростяващо - аз като казвам, че сериалът е реалистичен, имам предвид, че всичките герои са толкова правдоподобни именно защото са написани реалистично сложни. Затова и предизвикват такива реакции.

Ако говорим за статията, е по-скоро обратното - според автора, положителното мнение за неговата личност, безусловното му оневиняване, е опростяване на сериала като такъв. Но в същото време, тази реакция към Уолт е разбираема, изконно търсим доброто у другия.

Ма как си изпросих букета. Laughing

# 588
За тук говоря, че тук нехаресването му се смята за опростяващо и все се напомня какъв сложен характер е. Всички в сериала са сложни характери. Не всички са ми толкова противни, щото и аз съм човек. В статията се подчертава обратното, да, и е чудесно аргументирано.

И последно, щото винаги е вдъхновяващо някой да ти изрази мислите интелигентно.

Цитат
Walt is complicated. Walt is a mess. Walt is not easy to pigeonhole. But we do know that he has been, throughout the run of the series, a horrendously manipulative, dishonest, coldblooded, violent, destructive person, and now he's reaping the consequences of all the ill-advised or outright evil choices he has made.

Свободна воля, добри хора, свободна воля.

# 589
  • Ænima/Albuquerque
Шви изтрепя, нимоа чета ся!

С убийството на Ханк, според мен Уолт си даде сметка, че загуби всичко и че продължава сам. Наясно съм, че Уолт има идеалистично отношение към семейството

Аха. Физиономията му, когато го осъзна беше покъртителна.

а някои се изкривяват до степен 10 Уолта.

Да, мисля, че можем да го ползваме за мерна единица вече.  Mr. Green

# 590
Ето една статия и от мен. От вчера й се радвам, особено на първото изречение - If a man without a soul falls in the desert, will anyone hear?  Grinning

# 591
  • Ænima/Albuquerque
Уф, и тази запазих...  Tired

# 592
А, забравих да спомена, че Джеси Племънс- Тод си ме кефи от край време. Често го играе идиот в случая с проблясъци на чувствителен социо.

# 593
Чувствителен като "Sorry for your loss", чувствителен? Laughing Най-неадекватната реплика за момента.
И другото култово беше репликата на чичото, след като накара реднеците да оставят един варел за Уолт: "Jesus. What's with all the greed here. It's unattractive." Laughing

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 13:58 от Криста

# 594
  • Бургас / София
При Тод всичко е интереси, още в началото като спаси Джеси имаше едно наум  Grinning

# 595
"Sorry for your loss" , ма как бе, точно в негов стил. Все пак той е почтителен и уважителен  Mr. Green

# 596
Винаги, винаги. hahaha

# 597
  • Бургас / София
Прекрасна двойка ще са с Лидия  Joy

# 598
За да съм съвсем честна  Embarassed ще споделя, че Тод ми е като млада версия на Уолт-тих, без самочувствие, изпълнителен, жесток- с потенциал за развитие. Пък и с чичо зад гърба, може и да дръпне. Чичето ме дразни, някак прост ми беше, бияч, бивш затворник, пък взеха, че му наляха акъл.

# 599
Има нещо такова, Кафе, приличат си с Уолт по някакъв начин.
Чичевият актьор почна да ме радва мен, след последната серия, да добавя и другата реплика: "Good to go?"

Ехааа, чета я още, обаче не мога да не се израдвам на труда на автора. Забележителна статия!

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 13:56 от Криста

Общи условия

Активация на акаунт