Интериорен стил по аматьорски 14

• 56 488
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Въможно е да няма разнообразие при по-широките плотове, моят тъкмо какъвто го исках го имаше. Вратата не увисва ако са сложени хубави панти - при мен са Блум и няма проблем. Както няма и мириз на мухъл, както някой писа тук.

# 331
  • гр. София
Момичета, купих едни пердета, но се оказаха къси. Гледах ги на око. Дайте сега идея как да ги удължа, освен да отпусна малко ръба отдолу. Размерът на прозорците е 1,25/0,80. Ширината е ОК - 0,80, но дължината...........Ще са за стаи на вилата, битово обзавеждане. Тези са малко по-светли:

Скрит текст:

Тези са малко по-тъмни, но идеята е да бъдат еднакви поне на пръв поглед. Ще бъдат в две отделни стаи:

Скрит текст:

# 332
Leila, не съм спец, но сега оглеждам и аз за пердета (къси  Laughing)

Не може ли да на този принцип да ги удължиш ... Само ще ти трябва още перде ...

Скрит текст:

# 333
  • густо майна Филибето
Например с вмъкната широка плетена дантела?

# 334
  • sofia
Това е и моето предложение. Щом ще са в "битов" стил.
Пък са тип лелени и ще им отива

# 335
  • на североизток
Амели, и аз да се изкажа по твоя проект, макар мнението ми да съвпада с това на другите, но може би по-скоро да обобщя.

1)Хладилника може да се вгради в шкаф с врата(нищо, че не е за вграждане, има начини, които майсторите би трябвало да знаят) и тогава изобщо няма да те дразни, ако мине отдясно, той просто ще изглежда като високия шкаф-колона, който така или иначе си представяш там. Ето на тази снимка, която пуснаха момичетата е същото като при теб, само че огледално. Освен това така ще ти бъде и лесно достъпен, когато сте на диваните и искаш да вземеш лед примерно за питиетата Wink Вярно, че на горната снимка всички мебели са в един цвят и материал, а при тебе ще има контраст, но това може би ще е по-добре-така от само себе си ще се разделят зоните.
Още нещо, в никакъв случай недей да правиш това скосяване, за което говориш. Няма да се върже с нищо друго в помещението. Всички шкафове и линии са ти прави - на дограмата, на шкафовете, дивана ти е с правилна форма и т.н. Ще стане грозно, като някаква кръпка от друг стил. По-скоро можеш да сложиш етажерки на страницата, която ще е към тв-то, но това може и в последствие да го измислиш. А може и рамки със снимки или картини...(малко в стил Икеа Wink) Така тази плоскост няма да ти изглежда така голяма, празна и грозна.

2) Въпросният висок шкаф можеш да сложиш на мястото на хладилника, т.е. до фурната, но поне ще можеш да го направиш с подходящ размер, без да излиза напред и да се налага да го заобикаляш.
    Още по-добре ще е първо да е фурната с котлоните до колоната и накрая в ъгъла каквото остане да бъдат шкафове, включително и някои по-тесни под прозореца. Така ще се получи най-удобно и най-естетически прегледно. Не разбрах фурната ти нова за вграждане ли ще бъде? Ако е така, то може да я сложиш на височината на котлоните, в ляво от тях, а отдолу да са шкафове.

3) Пералнята задължително с врата, т.е. вградена. Представи си седят гостите на дивана и ти гледат прането се върти под носа им или пък не си успяла да простреш, преди да дойдат Laughing Е, рядко се случва човек да има гости и да пере едновременно, ама може и да се наложи.

4) Препоръчвам ти целия долен ред, където е възможно, да сложиш чекмеджета - големи, малки, всякакви. Особено ако правиш висока колона, в никакъв случай да не е само на рафтове. Или вътре с чекмеджета или така (сн.7 с тесния шкаф до червения хладилник). Така всичко ще бъде лесно достъпно. Изгледай това клипче, за да ти стане по-ясно какво имам предвид и най-вече обърни внимание на Dynamic Space(червеното квадратче на пода). Може и да не ползваш механизми на Блум(макар, че те не са много по-скъпи от другите качествени марки), но поне идеите им не са за подценяване. Важно е да направиш добра основа, а в последствие можеш да набавяш всички подробности като органайзери и кутии от Икеа Wink Не случайно и те работят с Блум механизми.

5) за шкафовете до тавана и аз съм "за"

6) наистина е добре да има някаква симетрия при шкафовете. Може на пръв поглед да изглежда невъзможно, но ако се замисли човек открива компромисите (имам опит с един огромен гардероб в коридора, който сами си проектирахме и направихме с ММ). Може да изглежда и дребнаво, но все пак това допринася много за хармонията и стила на един дом, въпреки, че не бие на очи, просто се усеща.

Вярвам, че всичко ще се получи много добре в крайна сметка! Всички сме с теб и изпращаме положителна енергия Hug Сега може да ти изглежда объркващо и сложно-невъзможно, но после ще си ни благодарна Grinning  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 336
 iv4i_79 , определено в момента съм адски объркана и същевременно адски бързам, защото не искам за нищо на света тоя проклет ремонт да продължава след като се роди бебето!

Не мога да приема хладилника в крайно дясно, да не повтарям пак всичките си притеснения и съображения,но последното нещо - за днес  Mr. Green - на което се спрях, е това https://picasaweb.google.com/101173878720596830813/DropBox#5912302508159822962
разпределението остава същото, като новото е,че пред колоната се прави малък шкаф/ рафтчета за бурканчета/ декоративен панел до дълбочината на хладилника и на плота, така мисля,че хладилникът ще е много добре прикрит, отгоре над него шкафът също ще е дълбок 60 см, а не плитък като целия горен ред. Очаквам момичето,което ми прави 3Д визуализациите да го онагледи по-човешки.
Симетрията няма да я пропусна, просто това чертане,което хич не умея, толкова ме изнервя,че не мога да мисля и за симетрия.

Чекмеджета не знам защо са ми, до сега по квартирите не съм имала чекмеджета и не съм усетила проблем от това, мисля,че те просто заемат много повече място, а не събират кой знае какво, само дреболии можеш да набуташ вътре,нали?

за вратичка пред пералнята се разбрахме вече с майсторите, оказа се,че моята пералня макар да е по-старичка и с голям обем, е дълбока 45 см, с люка отпред отиват към 48 и ще има доволно място да се вкара под плота и отпред да се сложи врата.

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 15:15 от Amelly

# 337
  • гр. София

[/quote]
Това е и моето предложение. Щом ще са в "битов" стил.
Пък са тип лелени и ще им отива

Този вариант и аз го мислих, но исках да чуя предложения и от вас. Тези първите, по-светлите, са по-къси. Ако отпусна подгъва долу макс. ставаха май около 1,05. Сега съм на работа и не мога да премеря. А откъде да купя по-широка дантела - такъв магазин знам само един, близо е до Централна поща.

Leila, не съм спец, но сега оглеждам и аз за пердета (къси  Laughing)

Не може ли да на този принцип да ги удължиш ... Само ще ти трябва още перде ...

Скрит текст:

lorenca, няма как да намеря същия плат. Купувала съм ги готови.  Simple Smile

# 338
Ох, тази дупка от 60 см, дето си я намислила за печката и котлоните, хич, ама хич няма да ти е удобна! А и работен плот ти остава все по-малко и по-малко.

# 339
Цитат
Чекмеджета не знам защо са ми, до сега по квартирите не съм имала чекмеджета и не съм усетила проблем от това, мисля,че те просто заемат много повече място, а не събират кой знае какво, само дреболии можеш да набуташ вътре,нали?
Амели, ако се вгледаш всички нови кухни са с чекмеджета долу. Това е новата тенденция и мога да ти кажа от личен опит, че е страшно удобно и събират много. Аз имам само шкаф под мивката и един ъглов, всичко друго ми е чекмеджета. Имам дълбоки и по-малки. В дълбоките - тенджери, тави и т.н, в по-малките вилици и т.н.
Да ти призная, проектът не ми допада изобщо /надявам се, че няма да се обидиш/ Peace. Необмислен е и както е казала птица - няма работно място. Виждала съм по-малки кухни, които имат повече работно място.

# 340
  • sofia

lorenca, няма как да намеря същия плат. Купувала съм ги готови.  Simple Smile

Може да не е същия плат, текстурата да е подобна и друг цвят, задължително.

Честно казано и аз не се сещам за конкретно място за дантели, но разни кинкалерии, където продават ципове и подобни. Друг вариант е от магазин за дамаски и пердета да потърсиш някакъв дантелен плат.
Като дантелата не е задължително да е отдолу. Може да срежеш пердето горе, или на 10 см отдолу, пришива се дантелата и пак завършва с другата част от пердето

Ето няколко, само че вместо пачуърк елемента си представи дантела:

Скрит текст:

# 341
  • на североизток
Дебела глава, ей, не ни слуша ooooh!
После ще се тюхка, ама важното е, че хладилника ще е до колоната Laughing (Честно казано не ти разбрах мотивите и не мисля, че са по-важни от функционалността.)
Май не си изгледала подробно клипа, който ти пуснах. Чекмджетата са с пълно изтегляне и не губиш почти нищо от мястото. Освен това става въпрос най-вече за удобство - вместо да се дупиш и да залягаш, за да извадиш това, което е най-отзад в шкафа, просто отваряш чекмеджето и си го вземаш.

Интересно, че този път всички сме на едно мнение. За една кухня функционалността е най-важна, след това идва външния вид. Казваш, че по квартири си свикнала на какво ли не, но това вече ще е твоят дом и като ти писне няма да можеш да се изнесеш така лесно и да си намериш друг. Освен това скоро ще станете с един човек повече и повярвай ми, колкото и да са кротки и послушни двете деца са си две, всички грижи и ангажименти са двойни, така че малко повече удобство няма да ти е излишно, защото ще ти спести време и нерви. Според мен нищо не пречи да обсъдиш и този вариант с проектантката( със скрит и преместен в дясно хладилник), нека да ти го начертае, за да го визуализираш. Имаш време да се чудиш и обмисляш и това е в реда на нещата, после ще е късно. "Три пъти мери, един път режи", нали Simple Smile

# 342
  • Варна
Амели, аз се вмъквам в дебатите с малка подсказка. Тъй като се занимавам с дограма, смятам че е изпълнимо въпросният изцяло отваряем прозорец да се преработи, така че да се отваря само половината. Няма да е много скъпо, стига да откриеш кой да го реализира. По този начин ти отпада ограничението от него и би могла да пласираш хладилника крайно в ляво, където според мен му е мястото. До него с меки връзки можеш да сложиш пералнята, а останалата по- дълга част след колоната, да си разпределиш както ти харесва и ти е удобно.

# 343
Не знам ,хора, изморена съм много, искам да изпадна в зимен сън, а вместо това ми се налага да мисля и да взимам решения за неща,от които нищо не разбирам  Tired

За какво ми е тая пуста работна площ у кухнята? Вие какво толкова работите там? Когато човек денем е на работа, вечер влиза в кухнята само за да си стопли нещо и да хапне, всички други занимавки не са свързани с мивката и печката. Аз освен това работя допълнително като плета и шия, т.е оправям домакинството набързо и се тропвам на дивана с плетката. Още нямам работно място за шевната машина и ходя да шия у майка ми,така че за мен това е по-важно отколкото 50 см повече покрай котлоните.В този апартамент живеем вече 2 години без кухня,т.е без никакъв работен плот, дали ще се променят навиците ми в бъдеще ако си направя широк плот около печката?
Хладилникът бръмчи. Като го тропосам до телевизора, ще ми лази по нервите, дори да е вкаран в шкаф. Освен това вече говорих с мебелистите и с един познат, който има поглед и те ми казват, да,може,но за този тип уред не е препоръчително. Освен това визуално не ми харесва - аз искам шкафът-колона да е скосен, за да не "затиска" телевизора и малкия шкаф, а като цопна там тоя ми ти туч хладилника,че и ограден в шкаф, ще имам едно доста неприятно стърчащо тяло едва ли не в центъра на стаята.

Все пак, ще помоля Rozamunda да ми направи 3Д проект и на този вариант, стига момичето да има още нерви да се занимава с мен.

Гледах го клипа с чекмеджетата, но аз нямам чак толкова посуда,няма и да придобия в бъдеще, освен това тези механизми си струват парите,аз исках сушилника за чинии да е такъм тип и прибран в шкаф,но ми казаха цена близо 200лв само за механизма, което много тежи на бюджета ни. отделно и изтеглящия механизъм на чекмеджето ще вдигне. А аз се боря за кухня до 4 000лв,като още не знам от къде ще заделя пари за телевизор ( защото нямаме и не че е жизнено важно,но може би е време вече да си купим).На мен ми трябва място за прибиране на разни други вещи, които обичайно се складират в спалня или коридор,но аз нямам място в тези стаи и затова ще ги навирам в холокухнята. С извинение, имам 3 тенджери, 2 тави и два комплекта за хранене, заради тях дали си струва да се инвестира в такива механизми?

Leila , този магазин до централна поща е малко скъп, ако имаш време разходи се в района на женския пазар, на ул.  Вашингтон (съвсем близо до Халите) има малко магазинче с голямо разнообразие дантели на ниски цени,както и на ул. Симеон има още няколко кинкалерии, на ул.Пиротска близо до пресечката с ул. Хр.Ботев има две магазинчета с добър асортимент също( но малко по-високи цени).
Друг вариант е да обиколиш магазините втора употреба и да потърсиш подходящи завеси за комбиниране с тези - сходна материя,но друг цвят, може и нещо с шарка  Peace

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 17:32 от Amelly

# 344
Такова разпределение предлагате вие,нали?

Общи условия

Активация на акаунт