Интериорен стил по аматьорски 14

• 56 452
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • на североизток
Да, ама всички тези механизми са за чекмеджета  Wink Затова казах да си направи чекмеджетата сега, а пък механизмите в последствие един по един, ако трябва. Само че трябва да предвидиш стандартна ширина на чекмеджетата, за да може после да пасват всякакви механизми.

Амели, моля те обясни ми каква е разликата м/у колона-шкаф и колона, В която има хладилник Praynig Нали като е затворена вратата на хладилника пак ще изглежда като шкаф или пак не си ни разбрала, че говорим за скрит хладилник newsm78

Какъвто и да е плота, мивката може да се вкара по-навътре, просто отвора се изрязва където искаш(моята мивка е така), това отново не е оправдание, за да искаш камък Naughty

Въобще не мога да те разбера. Хем казваш, че не разбираш, искаш съвет във форума, хем си държиш на твоето Thinking Много добре си представяме всички пространството от снимките, които вече си пускала и сме наясно с теснотията, в която сме принудени да живеем повечето бг семейства, и с еквилибристиките, които всички се опитваме да направим, за да ни бъде удобно. Като прибавим и мижавия бюджет, с който разполагат повечето от нас картинката съвсем става грозна. Но в крайна сметка, пак казвам, всички тук сме добронамерени и не сме като майсторите, които само гледат да ти вземат парите, пък после си блъскай главата в прозореца им или се спъвай в равния им паркет. Всички се поставяме на твое място, представяме си как ще шетаме в това пространство и всеки изхожда от личния си опит. Макар и толкова различни, повечето сме на едно мнение, че ако завреш хладилника до колоната ще ти остане прекалено малко място за котлоните и фурната. Сега казваш, че не готвиш много, а при това положение пък съвсем ще се откажеш.

# 361
Амели  Hug, напълно те разбирам, но правенето на кухня е дълъг и сложен процес. И нещо друго - не ми се връзват дървени шкафчета и мраморен плот с другите мебели. Помисли за по-изчистена визия, други материали и кухнята ще ти излезе 2000 лв и ще имаш пари и за нов хладилник. Има и по-евтини механизми за чекмеджета /моите са такива/ и нямам проблем. Успех.

# 362
Хайде сега хладилника бил пляснат пред носа. То пък мивката с чинии до телевизора - по-добра алтернатива! Поне визуално хладилника като колона ще разделя тв сета от кухнята, а иначе се сливат телевизор - мивка, пералня...
Лично мнение е верно, а за сбутаните котлони е ужасно неудобно, когато готвя обикновено отстрани има лъжица за разбъркване върху поставка или чиния, когато се пържи нещо също, и за да има място котлоните ше са плътно до стената и няма да може да се сложи по голяма тенджера или тиган. Нещо което често се случва - печеш във фурната и правиш някакъв сос или заливка на котлона. Ако се наложи да извадиш тавата какво? Заобикаляш хладилника и я оставяш за красота до телевизора.
Подкрепям на 100% Точно хладилника може да "отсече" кухнята от стаята,  а удобният плот ще направи готвенето песен. Да добавя още две неща:
1.Хладилника може да се облепи (или да облепиш магнитно фолио с цветно фолио и после само да лепиш отгоре следващото цветно фолио на всяко освежаване) от пред (и страната към телевизора ако се наложи) с цветно фолио, което наподобява стила на шкафчетата (дори може да се добави един наситен, контрастен разделящ цвят).
2. "Стърчащият" хладилник ще закрива светлината от прозорците и така телевизора ще се вижда от всеки ъгъл на стаята без слънчеви отблясъци по екрана. Остава в по-сенчеста ниша, което е добре за зрителите (хайде да не издребнявам до фоново осветление).
За шкафчетата може да ти предложа евтин вариант, при който ще са чекмеджета с пълно+ изтегляне... обаче окончателно ще превърнем темата в "Домашни ремонти и хитринки"  Mr. Green

# 363
  • на североизток
Амели  Hug, напълно те разбирам, но правенето на кухня е дълъг и сложен процес. И нещо друго - не ми се връзват дървени шкафчета и мраморен плот с другите мебели. Помисли за по-изчистена визия, други материали и кухнята ще ти излезе 2000 лв и ще имаш пари и за нов хладилник. Има и по-евтини механизми за чекмеджета /моите са такива/ и нямам проблем. Успех.

Това исках и аз да го кажа отдавна Peace

# 364
  • Варна
А ако хладилника отиде до колоната, но от дясната и страна? Така няма да е в центъра на стаята и ще олекотява композицията. А от другата страна на колоната ще отидат котлоните и пералнята, като плота над пералнята ще е работен около ктлоните. В крайно дясно, до телевизора може пак да направи висок шкаф, но да е на дълбочина колкото горните шкафове, да "стъпи" върху плота. Така няма да захлупва прекалено много.

# 365
  • гр. София
vesi1, iv4i_79, благодаря за насоките. Ще пообиколя въпросните магазинчета. А на ул. Симеон къде по-точно са, тъй като тя е доста дълга...........?

# 366
  • густо майна Филибето
Амели е решила Wink И да не е, вече има много материал за мислене.
Да разчупя с една шарена кухня, която все пак е черна Simple Smile
Скрит текст:

# 367
Ох, Амели, така ме развесели с този въпрос какво толкова правим в кухните, че ни трябва много пространство  Joy
Ами дори и да не готвиш, както сама казваш, и да имаш две тенджери, нямаш ли кафеварка, тостер, кутия за хляб, сокоизтисквачка някаква, знам ли?

Имам един малък робот,който държа в кутия в шкафа и вадя при нужда. Сега го слагам на пералнята, когато го ползвам,защото само там имам контакт. Кафеварка, кутия за хляб и каквото и да е друго-не. Не съм любител на кухненските уреди, затова не ги притежавам. Не ми харесват кухненски уреди накачулени на плота и извадени на показ, обичам всичко да е прибрано на мястото си. Всяко семейство си има някакви особености, у дома например никой не пие кафе и дори за гости не приготвям, защото на мен ми става лошо от миризмата (дори когато не съм бременна), хляб ядем само домашен, който обичайно се меси през уикенда у свекърва ми и т.н. Понеже нямам готварска печка, до сега ползвах една конвекторна халогенна тенджера и все пак готвя, нищо че нямам кухня, плот и т.н. Сега, вярно е,че като правя кухня,трябва да е готина, нищо че 10 години сме живели в полеви условия,но на база опита и навиците си се опитвам да "изхвърля" от проекта всичко,което знам,че няма да ми е нужно и да си освободя място за други дейности,които са ми в сферата на интереси  Wink или просто визуално ми допадат повече.

Амели, моля те обясни ми каква е разликата м/у колона-шкаф и колона, В която има хладилник Praynig Нали като е затворена вратата на хладилника пак ще изглежда като шкаф или пак не си ни разбрала, че говорим за скрит хладилник newsm78

Ако е шкаф-колона, мислех да е скосена отстрани до 46 см и да се равни с ТВ шкафа, така ми се струва,че ще прави плавен преход към него и ще намали стърчането, а ако е там хладилник, ще излиза рязко 60-62-65 см напред. Освен това ако е шкаф, мислех през средата да е отворен с рафтчета и да слагам там някакви декорации, които също да отделят оптически кухнята от холната част и да създават малко уют.

не ми се връзват дървени шкафчета и мраморен плот с другите мебели.

Всички други мебели са естествена дървесина. Столовете и трапезната маса, които вече са купени,са бук. Масата ще я бодисат мебелистите в същото бяло като шкафовете. Тв шкафа също е бук. Диванът и той е с корпус от топола, ама не му личи  Laughing Малките холни масички също са дървени. Ламинатът е ламинат, но с шарка дъб и много добре го докарва на естествено. Държа на естествените материали. За по-евтино шкафовете ще са корпус МДФ и само вратичките от бук.

iv4i_79 , не ми се ядосвай  Simple Smile Просто не я възприемам тази идея за хладилника, знам,че ми я предлагате съвсем чистосърдечно и не се съмнявам,че някой от вас се опитва да ме подведе. Не успявам  да я харесам и одобря,затова си държа на моето,а и вече имам страх от това да приема чужда идея,без да ми е легнала на сърце и после да си блъскам главата пред свършения факт.

# 368
Момичето си иска тази кухня, така я вижда, така си я харесва. В крайна сметка тя най-добре си знае нещата, тя ще се върти в нея, а и щом в семейството им не се готви, какво значение има кое къде е.
Мисля, че е време да престанем със съветите Peace

ПП. изтрих част от поста, пак бях закъсняла с коментара. Вие ли бързо пишете, аз ли се заплесвам с други неща, но докато отговоря, поне 3 са ме изпреварили Grinning

# 369
Който има потребност, нека ми пише ЛС, най-много ще се радвам да видя снимки на сходни помещения, ако някой намери или на помощ с чертането и онагледяването!   bouquet

Хора, моля ви, не ми се сърдете, аз влязох преди два дена да питам дали шкафовете ми да са до тавана, а дискусията тръгна в посока промяна на разпределението, което аз съм уточнила още преди 1 година и съм го забравила. Сега за два дена всички ваши идеи за разместване, чекмеджета и механизми ми дойдоха доста стресово. Нямах настройка тепърва да правя промени в проекта, даже мебелистите почват другия понеделник да го работят, затова ви изглежда сякаш се дърпам и проявявам твърдоглавство, а аз просто се страхувам,че с моята неувереност ако сега променя кардинално проекта за ден-два, после може много повече да ме е яд за прибързаното решение.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 10:25 от Amelly

# 370
  • София
Подкрепям птица! Няколко страници изписахме с всевъзможни съвети и прикачени онагледяващи снимки - дано те помогнат на някой друг! Амели хем пита, хем почти нищо не възприема от писанията ни, така че - нека си направи кухнята както иска. Нали знаете българската поговорка - " каквото човек сам си направи никой друг не може да му направи " - перефразирам.
Успех на всички в процес на ремонт и обзавеждане и приятен уикенд!   bouquet

# 371
  • густо майна Филибето
Може ли сега аз да питам Mr. Green
Става въпрос за външната ми кухня, която в момента майсторим с ММ.  Купихме си готови вратички, които не знам дали не окепазих Confused Тъй като са ползвани, реших че ще подхожда на това, което досега сме направили да са бели с някакво състаряване. Сега са намазани с тъмен лак, който върху стария лъсна. Сега са намазани и тук там с восък и предстои да се боядисат бели. Но въпросът ми всъщност е за едни вратички, на които имаше огледално стъкло, и които ще са долни. По тази причина трябва да ги защитя някак и да скрия стъклата, или да сложа нещо, което да ги замени, но да е достатъчно плътно, за да не влиза много прах и паяците да са минимум. (навън просто няма шанс да се спася).
Малко снимки, от тук нататък: http://ljuboznatelna.snimka.bg/architecture/b-rlogata.692000.31267490

Другия въпрос ми е свързан с последния горен сектор, за който няма вратичка (нагаждахме конструкцията според това, което има) и се оказа, че първо няма място да се накове ламперия (не можеше да се пъхне) , а и ММ така или иначе забрави, че няма врата и сега се чудя дали този фазер да го боядисвам, или да лепя някакъв текстил. Колебая се между зебло от стари чували и хасе с цвят, който евентуално мога да ползвам за вратичките без стъкла и възглавничките на столчетата Новата кухня е в дъното, като там са направени някои промени за да е защитена, каручката не пречи.

Сега се чудя дали да намажа плота и ламперията, която ще е за гръб, с байц палисандър и масло, или да търся нещо с цвят близък до старо дърво newsm78
Там ще се вгради газов котлон двойка, на плота ще стои само кафеварка, фритюрник и други уреди ще вадя. Чешмата е на друго място.
Вие какво ще ме посъветвате?

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 11:14 от Ljuboznatelna

# 372
Все по-хубаво става у вас Peace Кога да идваме на гости Grinning

Гърбът мисля, че е добре да е боядисан. Вратичките може и да са с плат, като възглавничките на столовете. Стъклото определено е опасно за долен ред, дете и куче. Но пък можеш да помислиш и за някаква плътна мрежа, напр. Пак ще стане интересно, нали е външна кухнята.
Можеш ли да онагледиш цветовете. Как точно го виждаш "старото дърво"? Аз май не правя много разлика между палисандъра и него.
Води се по цвета на масата, той е много добър за селска къща!

Вратичките са чудни! Откъде ги купихте?

# 373
  • густо майна Филибето
Гърбът е ламперия, плота е направен от дюшеме. Старото дърво е цвят като на гредите на перголата. Е, трудно постижимо, но имам една рецепта със син камък и ръждиви железа, получава се нещо сиво-кафяво, близко до старо дърво. А масата в крайна сметка е бяла, протъркана тук там да се покаже кафявото.
А цвят палисандър е вратата към гаража, където е тоалетната, и челната дъска ще е такава, така че и този цвят го има.

Вратичките са от Продавалник. Останаха ми три резбовани и една със стъкло, някъде вътре ще ги наместя. И цената им беше чудна, изобщо не се колебахме.

# 374
А, за масата - заглеждах стария й цвят, не обърнах внимание, че вече е бяла  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт