за толкова пари, толкова работа

• 39 330
  • 995
  •   1
Отговори
# 135
след като той сам е определил нивото на заплатата си, няма причина да се оплаква. Не е виновен работодателят тук

# 136
  • София
тези неща се разчуват много бързо. Този човек може веднъж да се е хванал на въдицата, но втори път няма, особено щом е способен да организира хора и да вдига продажби. Хед-хънтърите не спят.

# 137
Ако този тийм лидер беше мой подчинен, щях да се чувствам отговорна за разликата в заплатите.
Визирам, човекът, на когото той е директно подчинен, а не работодателят.Та може да проведе един разговор с него.

# 138
Ако този тийм лидер беше мой подчинен, щях да се чувствам отговорна за разликата в заплатите.
Визирам, човекът, на когото той е директно подчинен, а не работодателят.Та може да проведе един разговор с него.

В случая няма конкретен работодател, защото фирмата е АД. Има мениджъри по ресори и на никой не му дреме. Та, които не сме в София, не любим мн  софиянци.

# 139
за каква отговорност говорим?
Той сам е определил заплатата си. И е вършил работата си съвестно, точно както би трябвало. Няма повод за мрънкане.  Ако иска повишение, трябва да го аргументира правилно.

# 140
за каква отговорност говорим?
Той сам е определил заплатата си. И е вършил работата си съвестно, точно както би трябвало. Няма повод за мрънкане.  Ако иска повишение, трябва да го аргументира правилно.

Е? Какво по-правилно аргументиране от това, че работа му е успешна? И най-малкото само заради това, всеки читав работодател би следвало да ти увеличи заплащането, а не да се потрива. Най-вероятно прекият му мениджър си е вдигнал заплатата за него сметка.  ooooh!

# 141
Хехе, сладурки!
Позволете да ви припомня:
-нечитавото образование, което се получава в образователните ни институции, независимо висши или гимназии
-неговоренето на чужди езици
-мързелът на много хора
-очакването, че някой ти е длъжен
-липсата на ясна и конкретна идея какво изобщо значи думата "работа"

Какво значи специалист, който е излязъл в чужбина, взимал тройно по-малко от местния и вършел черната работа? Ами значи, че толкова е специалист! Понаучил е нещо там, ама за повече не става! Ако ще даваме примери, познавам изпълнителни директори и мениджъри с местна заплата - българи. Роднини на мои приятели.
Колкото и да е висше висшето образование, като се налага тепърва да се учи езикът - за една година не се научава на професорско ниво, съответно няма и как да стане емигрантът професор.

# 142
  • София
Колко по-правилно да се аргументира, като резултатите говорят сами! Все едно, ако направим аналогия с брака, ти да трябва да се аргументираш дали и защо мъжът ти да се държи уважително към теб. Ако работодателят живее с идеята да плати колкото може по-малко, особено на управленския персонал, то накрая бизнесът му започва да куца, защото добрите управленци не остават без работа.

# 143
според мен той си е вършил работата,  и затова е получавал заплатата, която е искал.
В следствие на добре свършената работа е имало и резултати.

Според вас как трябва да аргументира желанието си за по-висока заплата и след колко време?

# 144
  • София
Не е негова работа да се аргументира, а прекият му началник да се усети, че трябва да му вдигнат заплатата, ако не иска да изпусне човека, особено след като е станало ясно, че някои работници и други лийдове получават доста повече от него. Както се казва в един стар виц "лошото чувство остава".

# 145
За каква времева разлика говорим? Вдигане на заплата с повече от 15% годишно е нагло. Това, че се е прецакал да поиска 2/3 от Пешовата заплата, е негов проблем.

# 146
хайде, хайде, всички ли сме мързеливи и необразовани?

Не знам колко вас си спомнят времената, в които в Бг имаше виетнамци, които работеха тук къртовски труд и за жълти стотинки.

Имало българи мениджъри в чужбина има, но не и такива дето вчера са заминали и повечето са са с перфектен чужд език. Ако отиваш да работиш на квалифицирана работа, няма как да те вземат, ако не знаеш езика.

В чужбина никой няма да вземе емигрант с "нещо там понаучил и толкова" за квалифицирана работа. Напротив, доволни са от тях и както писах, даже се обаждаха, че тамошният му шеф търсел още хора от Бг да работят, защото бил доволен, ама дали ще живееш там с 1500$ или тук с 500 лв е все тая, че даже не е и все тая по ред причини.

# 147
ако трябва да правя аналогия с брака:
Аз съм избрала моя мъж, но след две години виждам, че съседът е купил на съседката диамантено колие и заявявам, че или и моят ще ми купи такова или съм прецакана, защото съседката ми примерно с нищо не ме превъзхожда  Joy

# 148
  • София
За каква времева разлика говорим? Вдигане на заплата с повече от 15% годишно е нагло. Това, че се е прецакал да поиска 2/3 от Пешовата заплата, е негов проблем.

Кой го  казва това за петнайсте процента годишно да е нагло? Това някакъв закон ли е, що ли?

ако трябва да правя аналогия с брака:
Аз съм избрала моя мъж, но след две години виждам, че съседът е купил на съседката диамантено колие и заявявам, че или и моят ще ми купи такова или съм прецакана, защото съседката ми примерно с нищо не ме превъзхожда  Joy

Аналогията ти е грешна - ако мъжът ти чука съседката и на нея й купува, а на теб не, тогава имаш пълно право да му го н...каш.

# 149
Добре де, не виждаш ли нещо гнило в тройно по-ниската заплата? В бяла страна?? Където може да осъди работодателя за дискриминация??? О, я стига! Ние все сме най-перфектните, най-образованите, най-знаещите, най-опитните - затова имаме изрази за работа по чужбинските кенефи.

Общи условия

Активация на акаунт