за толкова пари, толкова работа

• 39 180
  • 995
  •   1
Отговори
# 570
  • В един копнеж!
Мхмм, който не е бил в чужбина само той си мисли, че там всичко е цветя  и рози и само него чакат

# 571
Мхмм, който не е бил в чужбина само той си мисли, че там всичко е цветя  и рози и само него чакат
Дам, къщата с басейна и Ролс Ройса...

# 572
Andariel , съгласна съм с казано от теб. Постта ми по-скоро провокиран от няколко дневното натякване на едно и също от бонбонбон и нейните крайни твърдения по темата. Някак си ми дотегна.

П.П и аз съм видя нивото и критериите  на преподаване и изпитване на един лектор в държавния и насъщия в частния  Naughty Специално за БСУ- то не мога да го нарека по по-различен начин. И в държавният ми у-тет съм няма случаи с неявяване на лекторите. Да, администрацията не е учтива, но да не се карат лекции- не.
Като си отегчена, защо продължаваш по 10 пъти на страница да обясняваш за ужасния БСУ? Аз ти изкарах примери от 4 университета, ти си знаеш БСУ, че БСУ. Като бабичка. Ми разбрахме, че не те кефи, може да смениш плочата.
Лекторите в СУ не влизат в лекции, защото ходят да преподават из цяла България, вкл. в други държавни университети. Явно не си завършила СУ, иначе щеше да го знаеш. От ВТУ малко трудно някой ще отиде да преподава в съседното частно ВУЗ, защото такова просто няма.

# 573
  • София
Дам, къщата с басейна и Ролс Ройса...

О, вие полудяхте!
Казах го в смисъл, че е хубаво да се учи в чужбина, за да можеш да работиш хубава работа в чужбина.
Точно защото съм била там без диплома, само така - на тръстиката и знам, че не е цветя и рози.
Между другото, живеех в къща с басейн и рози, обаче едвам ги виждах от бачкане!

# 574
Лекторите в СУ не влизат в лекции, защото ходят да преподават из цяла България, вкл. в други държавни университети. Явно не си завършила СУ, иначе щеше да го знаеш. От ВТУ малко трудно някой ще отиде да преподава в съседното частно ВУЗ, защото такова просто няма.

Завършила съм СУ и за 4 години само веднъж лектор или асистент е отсъствал от занятие. Това като бакалавър. При магистрите е маааалко по различно.

# 575
. Какво да ме привлича в живота на скот в дълбокия прованс с празни джобове пък било и то с някакъв си там псевдо престиж ? newsm78

Това малко като онази приказка за голия корем и чифтето пищови Simple Smile
Както  и да е мен престижа и уважението не ме топлят Simple Smile дайте ми ги в кеш или чекове Mr. Green
Както казва бившата на Искрен Пецов - бийте ме с пари Simple Smile
Не искам да се залъгвам - щом работя работа с шеф и заплата, значи работя за пари, значи искам да получавам добри пари.
Да не споменавам как на мен, като родена в дълбокия прованс, ми липсва киното, театрите по-често от веднъж в месеца да дойде Стоянка Мутафова, изложби, концерти и други. Квото и да си говорим, провансът развива манталитета на "това пък за кво ми е" и никакво четене на книжки в Читанката (която затвориха за пореден път) не могат да компенсират полуатрофиралата духовна култура на хората извън 2-3 български градове.

# 576
Кредитната система е въведена във всички български университети и то от доста време.
Като цяло добър университет в БГ няма. Може да се говори за добро обучение в дадени специалности.
На теория е въведена, но няма никаква полза, ако не можеш да трансфернеш от един университет в друг заради алчността на хора, които заявяват 100 места Теология - държавна поръчка.

# 577
  • В един копнеж!
P.S. Читанката си работи читаво.  Simple Smile

# 578

Завършила съм СУ и за 4 години само веднъж лектор или асистент е отсъствал от занятие. Това като бакалавър. При магистрите е маааалко по различно.
Ами аз в моята славянска филология, за която някои хора не разбират къде може да се приложи (интересно къде пък се прилага наученото във филологиите, някой дали знае) имах преподавателка от СУ. Идваше 2 пъти месечно. Смятай как е за някоя престижна специалност като право... или пък икономика на краставиците.

# 579
В "правото" в СУ преди 20 години не са ни отсъствали лектори и асистенти.
Сегашните ги не знам и не ща да ги знам, особено ако са такива странстващи рицари на словото. Надявам се да не ни се налага да ги научаваме по този начин.

# 580
  • София
Джуди, може да можеш да платиш таксата, но може да не можеш да плащаш масрафа по издръжката на живота в чужбина. То не е само да си платиш семестриалната такса, нали трябва някъде да живее, да яде, траспортът и там е по-скъп. Ако човек не може да отиде да учи в чужбина, независимо че е отличник, то какво да прави, да си седи без нищо, защото тук не било като в Германия ли? Дипломита си е диплома и при всички случаи е по-добре с нея, а и човек сменя средата - колкото и да са кухи колегите му, пак е по-добре с тях, отколкото зад касата в супермаркета или на някоя бензиностанция.

Бонбон, ти пък, точно тая кифла с изтекъл срок на годност намери да цитираш!  Laughing Знаеш, че заплатата зависи от бранша. И колкото и привлекателно да изглежда работенето за себе си, то е по-стресиращо от работата на заплата - в момента, в който врътнеш ключа на офиса, ако ще да се събаря с лед теб, и собственикът да му мисли как ще събере парите за заплати. Частният бизнес не е само да те удря чекмеджето по корема.
Колкото до културните програми, има хора, които са родени и цял живот живеят в София, и са ходили на театър точно два пъти в живота си. Кината не са кой знае какво, сега човек може да си дръпне филмите и да си ги гледа на монитора (то пък, едни филми - царевични пръчици). В София съм срещнала най-голямата простотия в живота си. В прованса може хората да са по "замучены", както казват руснаците, да имат ограничени възможности за развитие, но това е положението, там са доста по-задружни.

# 581
Всеки си прави неговата си сметка на моженето и неможенето.
А и не е нужно да плащам за нещо, което е боклук, като например обучение във ВУЗ, в който преподавателите не ходят на работа и се изживяват като ББ в Парламента, а материалът, който се учи, е от времето на баща ми и по- точно от неговите студентски години. Диплома на всяка цена мене ми не требе. На децата- също. Без друго светът наш е пълен с дипломирани по всичко, ползващи дипломата за нищо. На таз опашка няма нужда да се редя.

Сегашните ги не знам и не ща да ги знам, особено ако са такива странстващи рицари на словото. Надявам се да не ни се налага да ги научаваме по този начин.

# 582
  • София
В "правото" в СУ преди 20 години не са ни отсъствали лектори и асистенти.

Не знам как е точно в СУ и дали наистина лектори отсъстват, защото преподават в други университети.
В НБУ е точно обратното - идват лектори от СУ, защото им се плаща. Освен това идват и хора практици, доказали се в професията си, някои с много добри заплати, да водят практики и лекции, което оценявам и до ден днешен!

# 583
  • София
За струване и неструване, както казах, е на отделни специалности. То и в чужбина не е всичко струващо, има толкова забити колежи и университети! Чужбината не е една и не е непременно по-хубава и по-струваща. Много хора отиват в такива забити университети, само и само да са в чужбина.
 ------------------
Нещо по нашенско като цяло го има виждането на другарката певица Рени от Оркестър без име - той е италианец и има кафене в Сан Ремо, ще пея там, а не в този вмисиран селкоп. Щом е чужнец и щом е чуждо - по-добро е!

# 584
И аз не знам, L'Agent, и още ми е далече да се вълнувам, но като му дойде времето твърдо ще се поинтересувам и от тукашните рицари и от тамошните. Лично мен шовинизъм по завършено от мен училище или специалност не ме гони, слава Богу. Пък и съм наясно, че нещата се менят и всяко нещо следва да си се проучи за момента. 

Общи условия

Активация на акаунт