за толкова пари, толкова работа

• 39 299
  • 995
  •   1
Отговори
# 660
Другият голям проблем е, че просто е НЕВЪЗМОЖНО да остане без кандидати за работа. Просто невъзможно. Работниците не са дефицитна стока, а обратното - затова и цената им е ниска.

Наистина е така.

За съжаление, струва ми се, че това е масовата заплата (500-700 лв.) за подобни позиции. Даже и по-ниски съм виждала, защото, нали, не изисквали чужд език.

# 661
  • Ямбол
.....
Надявам се и някой друг сподели мнение, дали е нормално?
 Иначе, да взимам 700 лв.  Embarassed
Нищо специално. Всичките дейности спокойно могат да се вършат от всеки със средно.
Не всеки ден се дават заявки за канцеларски, не всеки ден се водят документи за работниците и т.н. Работата със складовата програма е елементарна, с касата и касовия апарат още по. Но не мога да кажа колко, понеже не познавам колко е голяма фирмата. В един момент съм работила нещо такова и точно тогава прочетох доста книги, понеже успявах да свърша всичко за няколко часа, даже и малко преводи съм правила пробно. 700лв. е добра заплата за моя град за тази дейност, но за София май е ниска.

# 662
  • Там, където ме обичат
.....
Нищо специално. ....... 700лв. е добра заплата за моя град за тази дейност, но за София май е ниска.

Както си написала нищо специално. Същото е и за София. Дали е нормално, не коментирам, но това е положението.  Peace

# 663
За пореден път се убедих що за хора въртят частния бизнес в България.

# 664
Е, какво ви е мнението?

Иначе, да взимам 700 лв.  Embarassed

Какво значи "нормално"?
Има значение дали фирмата е с 4, 14, 40, или 400 човека. Така написано, изглежда доста работа, но променливите са твърде много, за да се отсече категорично дали работата е за петима, за трима, или напълно по силите на един човек.
Не всичко от изброеното се прави ежедневно. Има си периодичност, и при добро планиране на нещата, нищо непосилно за един човек не виждам, ако фирмата е малка, до средна.
Но ако беше голяма, не виждам кой би поверил всичко това в ръцете на един човек. Нито пък кой би го свършил. Щом успяваш, какъв е проблемът?
Същото е и със заплатата. Толкова са преценили, толкова дават. Докато има кой да върши тази работа за тези пари, значи всичко е наред.

Мярката е дали МЕН дадена заплата ме устройва спрямо положения ТРУД, а не дали на някоя Пенка в някой офис не ѝ плащат за същото четири пъти повече.

# 665
  • Бургас
Е, какво ви е мнението?

Какво значи "нормално"?
Има значение дали фирмата е с 4, 14, 40, или 400 човека. Така написано, изглежда доста работа, но променливите са твърде много, за да се отсече категорично дали работата е за петима, за трима, или напълно по силите на един човек.
Не всичко от изброеното се прави ежедневно. Има си периодичност, и при добро планиране на нещата, нищо непосилно за един човек не виждам, ако фирмата е малка, до средна.
Но ако беше голяма, не виждам кой би поверил всичко това в ръцете на един човек. Нито пък кой би го свършил. Щом успяваш, какъв е проблемът?
Същото е и със заплатата. Толкова са преценили, толкова дават. Докато има кой да върши тази работа за тези пари, значи всичко е наред.

Мярката е дали МЕН дадена заплата ме устройва спрямо положения ТРУД, а не дали на някоя Пенка в някой офис не ѝ плащат за същото четири пъти повече.

Искаш да кажеш, че би стояла на едно работно място за 500лв, въпреки че имаш възможност да взимаш 2000лв. за същата работа? Аз пък бих питала Пенка дали не търсят хора в нейната фирма  Grinning

# 666
Ще ми обясните ли защо смятате, че това е фасулска работа? Канцеларски материали вярно, че не се поръчват всеки ден, но останалото се прави поне 3-4 дни в седмицата, което значи половин работен ден. Складовата програма изглежда елементарна, докато не те питат къде са 20 кашона/палета от нещо си и не ти треснат цената им на дребно за глоба. И т.н.

# 667
  • Вече в моята си приказка...
Как, 700 лв. са си прилична заплата. Дори мечтана за голяма част от жените, според мен!

# 668
Работниците не са дефицитна стока, а обратното - затова и цената им е ниска.

Това категорично не е вярно! Има огромен недостиг и на КАЧЕСТВЕНИ работници, и на КАЧЕСТВЕНИ служители. Всеки иска да работи "шеф" за четирицифрени и петцифрени суми, а насреща - нищо. Не започвайте сега да си развявате дипломите и способностите, в реалната икономика съм, и виждам ежедневно - повечето хора просто не стават за нищо.

Искаш да кажеш, че би стояла на едно работно място за 500лв, въпреки че имаш възможност да взимаш 2000лв. за същата работа? Аз пък бих питала Пенка дали не търсят хора в нейната фирма  Grinning

Очевидно авторката на поста няма възможност да взима 2000 лв, просто е чула, че някъде някоя Пенка взима повече  Mr. Green

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 19:35 от BirdsFlu

# 669
700лв за кой град?

# 670
Работниците не са дефицитна стока, а обратното - затова и цената им е ниска.

Това категорично не е вярно! Има огромен недостиг и на КАЧЕСТВЕНИ работници, и на КАЧЕСТВЕНИ служители. Всеки иска да работи "шеф" за четирицифрени и петцифрени суми, а насреща - нищо. Не започвайте сега да си развявате дипломите и способностите, в реалната икономика съм, и виждам ежедневно - повечето хора просто не стават за нищо.
А другите кучета ги яли...
А къде хем не достигат специалисти, хем заплатите са ниски?

# 671
Не е до некадърност, а до мързел. Българите са най-мързеливата нация, която съм срещала през живота си. Заплащането е чудесно оправдание за мързела.

А коя е най-работливата нация, която си срещала, американците? Защото в САЩ хората нямат дори регламентирана платена отпуска и не им се заплащат болнични?

# 672
  • Плевен

Цитат
точно медицински сестри и учители най-малко трябва да обвързват качеството на работата си със заплащането. Тези професии са призвание. Който ги е избрал, трябва да се отдаде изцяло на работата си, а не да се оправдава, че поради мизерното заплащане, не е в състояние да предложи по-добро качество. Ако толкова не може да се примири, по-добре наистина да работи като продавачка в магазин. ( макар че намусена продавачка, също не е много лицеприятно нещо)

Ей, само едно ще ви кажа. Аз работя като лекар в Плевен, жертвайки се за народа си, воден от дълг и призвание. Заплатата ми е 390 лв, от които плащам на Университета 180/месечно защото ме "обучават" (само формално). За живеене (вегетиране) остават 210 лв. Стигат за ядене, за сметките и за елементарните нужди на детето ми. Ребрата ми започват да си личат и изглеждам, като сомалиец. Заплатата на един лекар в Австралия или САЩ е 800 000 долара. Цялата ми покъщнина, барабар с парцаляка струва сигурно 1% от тази сума. За един месец там печелят, колкото аз за целия ми смачкан, клошарски, мизерен животец в България. Навсякъде в света лекаря, знахаря или лечителя имат специален статут, защото носят отговорност за хиляди животи и пазят хиляди тайни и болки. В родината ни такъв статут имат Трактора, Комбайна, Самбата, Мамбата, Сандокана, Салама, Бат Сали-черния циганин, Репата, Осман Пашата, Рамбото, Пачо Мечката, Жоро Прасето, Зейето, Президенто, Жоро тефтерчето, Краси Черничкия, Пешо Беличкия, Дилян Пеевски, И.Ф., и много други свине от оборската ни демокрация.

# 673

за София.

E, айде и вие. Това, че има изброени 100 неща не значи, че някой се скъсва от работа ( нищо конкретно към съфорумката, нямам представа колко работи). В една голяма фирма може да има няколко човека, които само сортират входящата поща, в друга може да се получава по едно писмо в месеца. А все е една и съща длъжност.

Добре,че фирмата е малка -от 20 до 40 човека.Често и постоянно има човекопоток. Хора без средно образование имат по-големи претенции от моите  Simple Smile .
Аз през цялото време бачкам, нямам почивки, не ползвам лично време през дългото ми работно време. Това е защото искам да свърша навреме и всичко да е написано иначе не ми е спокойно. Обаче не смогвам. Първо товаря стока,проверявам склада, правя заявки за суровини.Работя в складовата програма,започвам ХАСП , трудова медицина,трудови досиета,ако има.Междувременно взимам заявки от клиенти, наблюдавам производствения процес,обучавам (заради потока, все някой не е наясно, и няма и как), раздавам задачи, кой какво, а и това постоянно варира и се следи. Описвам ДДС и разходи пътни листове. Сама си работя с каса, станало е време за доставчици.Проверки от ХЕИ всеки месец. Станало е време да се отчитат шофьори- 6 бр., всеки по 30 минути и междувременно всеки бърза да му се не види...
Знам, че има работа под напрежение, но за моите 26 години, това е едва втората фирма в офис,която работя и не мога да сравня това ли е нормалното...
Лиляна, разбирам те какво имаш предвид...в предишната фирма работех интензивно от 8.30 до 10.00  Simple Smile , а после бяхме в интернет,скайп, да пушим...после пак работехме , но без натиск.
Обаче това изказване ме спира, всеки със средно може да го прави това...., а и не знам чужд език. Извод, че трябва да се търпи...
 BirdsFlu , проблема, е че едва издържам вече...всичко ми е в главата от сутрин до вечер.
Е сега не е така, защото съм в неплатен отпуск до 01.09. Произв.процес е спрян, защото няма работа. Също така нямам платен отпуск.Миналата година успях да издържа и дългия период без пари, като ми обещаха, че няма да работя извънредно, че ще имам колежка, ще...ще, обаче нищо,криза е....Тази година съм със същите обещания.Мисля, че ме лъжат,както преди... Имам 2 ползи, близко ми е и заплатата УЖ не е малка, не мога да преценя, и голям минус - едвам издържам, най-вече че никой не разбира какво толкова правя?

# 674
BirdsFlu , проблема, е че едва издържам вече...всичко ми е в главата от сутрин до вечер.
Е сега не е така, защото съм в неплатен отпуск до 01.09. Произв.процес е спрян, защото няма работа. Също така нямам платен отпуск.Миналата година успях да издържа и дългия период без пари, като ми обещаха, че няма да работя извънредно, че ще имам колежка, ще...ще, обаче нищо,криза е....Тази година съм със същите обещания.Мисля, че ме лъжат,както преди... Имам 2 ползи, близко ми е и заплатата УЖ не е малка, не мога да преценя, и голям минус - едвам издържам, най-вече че никой не разбира какво толкова правя?

Разбирам те, и ти съчувствам за начина, по който се чувстваш  Tired . Но отговори си на въпроса - ако заплатата ти беше например 2000 лв, това как точно щеше да облекчи работата ти? Реално - никак.  Задълженията ти не те устройват, не заплащането. Разграничавайте ги малко нещата.

Общи условия

Активация на акаунт