за толкова пари, толкова работа

• 39 149
  • 995
  •   1
Отговори
# 645
Аз не видях някой да обяснява, че не трябва да се ходи на шопинг и на ресторант, а на концерт. Слава богу, живеем във време, което позволява на повечето да имат достатъчно доходи и възможност да реализират всички тези потребности. Отговорът на въпроса, дори и чисто хипотетично зададен, ако трябва да избереш между духовната и материалната храна в даден момент, показва по какъв начин ти е устроена ценностната система, на кое отдаваш повече значение.

В случая Ла Катрала е права. Ненапразно тая прословута пирамида беше развята неведнъж И в тази тема. Не можеш да изпитваш духовни потребности, ако първичните ти не са задоволени. Иначе казано, ако не ти е платен тока, няма и да помислиш ни за концерт, ни за книга. И никакъв избор не стои пред теб, защото човешкото същество е така устроено, че ще последва първо инстинктите си за съмосъхранение. Затова ни изпростява нацията, защото нямат хората. Нямат не само за сметки, ами и за храна. И ми се струва цинично имащите да ги упрекват високомерно колко са низши духом.
Бях несправедлива към момичето, Катрала имам предвид, разбира се, че ресторантът и шопингът ще са в неделя, кога, след като през седмицата си скъсва д.то, за да си осигури приличен стандарт за 2-то ниво. Извинявай, Ла Катрала, бях заядлива  Hug.

# 646
Отговорът на въпроса, дори и чисто хипотетично зададен, ако трябва да избереш между духовната и материалната храна в даден момент, показва по какъв начин ти е устроена ценностната система, на кое отдаваш повече значение.
Някога щях да подскачам, че това е напълно вярно, но вече не смятам, че е. Не бих искала да се налага да проявявам ценностна система, когато въпросът касае инстинкта ми за оцеляване и самосъхранение.

Пощадете 13 годишните!  Praynig Все у някого следва да битуват идеалите!

# 647
  • London
Здравейте, дали тук е мястото да попитам колко е нормално да взимам при моята работа?  ooooh!

Simple Smile , така плахо питах, защото не знаех дали ще има кой да ми отговори, обаче виждам, че сте доста и ще се радвам на вашето мнение.
Та ,водя се Технически секретар, заплата няма да казвам, за да чуя вашите коментари...
Дейности:
Водене на каса,работа с касов апарат.
Издаване на фактури.
Работа със складова програма МикроИнвест.
 Водене на кореспонденция по телефон и e-mail
Комуникация със счетоводна къща.
Поддръжка на офис-оборудване и заявки на офис- консумативи,материали и стоки, необходими за производствения процес.
Проверка и контрол на стоки и готова продукция.
Работа с технологична документация,издаване на баркодове и етикети.
Водене на документи по ХАССП система и трудова медицина.
Следене на складови наличности.
Участие в ревизии.
Заявки на суровини, прием на доставчици.
Създаване на заявки за произ.процес.
Създаване и поддържане на трудовите досиета на персонала.
Изготвяне справки за Управителя, изпълнение на други задачивъзложени от Управителя .
Има и още, но стига съм писала, само ще добавя и товарене и разтоварване и отчитане на 6 броя шофьори-дистрибутори. По принцип като отивах на интервю, главно това щях да правя + малко други неща-виж по-горе.  Whistling
Е, какво ви е мнението?

Сутрин от 06.30 до минимум 18.30, седяла съм и до 20.30  Simple Smile ОБАЧЕ събота и неделя почивам.

Според мен взимаш 600-700 лева. А колко реално трябва да взимаш не мога да определя....

# 648
  • London
Аз не видях някой да обяснява, че не трябва да се ходи на шопинг и на ресторант, а на концерт. Слава богу, живеем във време, което позволява на повечето да имат достатъчно доходи и възможност да реализират всички тези потребности. Отговорът на въпроса, дори и чисто хипотетично зададен, ако трябва да избереш между духовната и материалната храна в даден момент, показва по какъв начин ти е устроена ценностната система, на кое отдаваш повече значение.

В случая Ла Катрала е права. Ненапразно тая прословута пирамида беше развята неведнъж И в тази тема. Не можеш да изпитваш духовни потребности, ако първичните ти не са задоволени. Иначе казано, ако не ти е платен тока, няма и да помислиш ни за концерт, ни за книга. И никакъв избор не стои пред теб, защото човешкото същество е така устроено, че ще последва първо инстинктите си за съмосъхранение. Затова ни изпростява нацията, защото нямат хората. Нямат не само за сметки, ами и за храна. И ми се струва цинично имащите да ги упрекват високомерно колко са низши духом.
Бях несправедлива към момичето, Катрала имам предвид, разбира се, че ресторантът и шопингът ще са в неделя, кога, след като през седмицата си скъсва д.то, за да си осигури приличен стандарт за 2-то ниво. Извинявай, Ла Катрала, бях заядлива  Hug.

Няма проблем и на мен ми се случва да съм несправедлива. Hug

# 649
  • София
Хубаво, ама ако не стоиш на тъмно, не си и гладен, пак си оставаш на базовото ниво, ако мислиш само за пари! Шопинг и ресторант! Голям праз! Ако ще бачкам цяла седмица за едниния шопинг и ресторат, то направо съм жива загинала! Спокойно се отказвам от тях срещу духовните наслади. Една фанелка е около и над десет лева. Една книга е десет-петнайсет лева. Предпочитам книгата. А ако съвсем мога да избирам - купувам си книга и отивам на ресторант. Или след театър да пийнем по едно-две. Децата ги водех всяка неделя на куклен театър, а след това и на детски постановки в други театри, а не им купувах поредната кукла или количка или менюто в Макдоналдс. Ежеседмичното културно занимание на двете деца плюс моят билет, хич не излизаха евтино.

# 650
Да, точно това имах предвид. Не съм визирала хора, буквално умиращи от глад и т.н. Обаче човек избира. Попадала съм лично в ситуации, примерно съм се хванала от единия край на България до другия, или пък в съседна държава, за да ида на концерт (съжалявам, че пак концерт казвам, ама няма начин, макар че утре на Рамщайн няма да ходя) и после се връщам, пълна с емоции от преживяното и разказвам, и отсреща ми цъкат с език: Ау, ама ти откъде толкова пари имаш да си го позволиш това! И това от хора с реално повече финансови възможности от мен, обаче приоритетите са им да си купят последен модел телефон, да идат да се нагрухат в някоя кръчма в края на седмицата, слушайки поредната хитова чалга-певачка и т.н. Просто е въпрос на избор къде да си дадеш парите.

# 651
Виж, Анди, не става въпрос за книга или фланелка, говорим за храна- хляб, олио, домати, ей такива. За Макдоналдс или книга не идва ред, камо ли за постановка или филм.

# 652
  • London
Хубаво, ама ако не стоиш на тъмно, не си и гладен, пак си оставаш на базовото ниво, ако мислиш само за пари! Шопинг и ресторант! Голям праз! Ако ще бачкам цяла седмица за едниния шопинг и ресторат, то направо съм жива загинала! Спокойно се отказвам от тях срещу духовните наслади. Една фанелка е около и над десет лева. Една книга е десет-петнайсет лева. Предпочитам книгата. А ако съвсем мога да избирам - купувам си книга и отивам на ресторант. Или след театър да пийнем по едно-две. Децата ги водех всяка неделя на куклен театър, а след това и на детски постановки в други театри, а не им купувах поредната кукла или количка или менюто в Макдоналдс. Ежеседмичното културно занимание на двете деца плюс моят билет, хич не излизаха евтино.

Аз съм регистрирана тук в библиотека и като искам взимам книги и после ги връщам. Излиза ми напълно безплатно. Да не говорим, че чета и онлайн книги. А бачкането за единия шопинг и ресторант може да се случи в България, но тук не е така. Ако се налагаше да ''оцеляваме'' отдавна да сме се прибрали. Не съм от хората, които ще седят някъде на гурбет само за да си плащат сметките, колкото да не съм си у дома...

# 653
  • София
Виж, Анди, не става въпрос за книга или фланелка, говорим за храна- хляб, олио, домати, ей такива. За Макдоналдс или книга не идва ред, камо ли за постановка или филм.

За хляба е ясно. Но в тази тема, и изобщо в темите, не се говори за хляба и тока като буквално броене на стотинките на касаата в супермаркета, защото повечето хора си ги плащат. Говори се за пари, и то в смисъла на имането на пари - целта ти да е да изкарваш все повече и повече пари. Това дори не е като при търговците, които изпитват удоволствие от правенето на сделка и възможно по-добра сделка. Има хора, които работят много трудна и тежка работа, защото имат скъпо хоби примерно - обичат да карат ски, а екипировката е скъпа, а състезанията струват много. Става въпрос за нещата отвъд оцеляването на физическо ниво. Твърде много се обръща внимание на имането на пари и материални неща.

Виж, Катрала, ти си един от хората тук, който говори предимно за пари като цел. Не говориш за нищо друго - само колко е супер в твоята чужбина, колко много работиш, колко ти е важно да изкарваш повече пари, и как всяка седмица ходиш на шопинг и ресторант. Досега не си споменавалла нито за книга, нито за нещо друго - само пари са ти в главата. а, да, и колко ти си успешна, пък другите не са.

# 654
Здравейте, дали тук е мястото да попитам колко е нормално да взимам при моята работа?  ooooh!

Simple Smile , така плахо питах, защото не знаех дали ще има кой да ми отговори, обаче виждам, че сте доста и ще се радвам на вашето мнение.
Та ,водя се Технически секретар, заплата няма да казвам, за да чуя вашите коментари...
Дейности:
Издаване на фактури.
Поддръжка на офис-оборудване и заявки на офис- консумативи,материали и стоки, необходими за производствения процес.
Участие в ревизии.
Изготвяне справки за Управителя, изпълнение на други задачивъзложени от Управителя .
Има и още, но стига съм писала, само ще добавя и товарене и разтоварване и отчитане на 6 броя шофьори-дистрибутори. По принцип като отивах на интервю, главно това щях да правя + малко други неща-виж по-горе.  Whistling
Е, какво ви е мнението?

Сутрин от 06.30 до минимум 18.30, седяла съм и до 20.30  Simple Smile ОБАЧЕ събота и неделя почивам.

Според мен взимаш 600-700 лева. А колко реално трябва да взимаш не мога да определя....

Надявам се и някой друг сподели мнение, дали е нормално?
 Иначе, да взимам 700 лв.  Embarassed

# 655
  • София
Здравейте, дали тук е мястото да попитам колко е нормално да взимам при моята работа?  ooooh!

Дейности:
Издаване на фактури.
Участие в ревизии.
Има и още, но стига съм писала, само ще добавя и товарене и разтоварване и отчитане на 6 броя шофьори-дистрибутори. По принцип като отивах на интервю, главно това щях да правя + малко други неща-виж по-горе.  Whistling
Е, какво ви е мнението?

Сутрин от 06.30 до минимум 18.30, седяла съм и до 20.30  Simple Smile ОБАЧЕ събота и неделя почивам.

Ей за това говорех още от началото на темата!
Това е работа поне за трима човека!
А ти взимаш заплата като за един - максимум 800.
И едва ли имаш специалност ТРЗ, да правиш трудовите досиета.
Спирам да коментирам, че се ядосах!
Българския работодател по 100 кожи ще ни съдере от гърба и пак ще каже, че сме мързеливи.

При нас Офис Мениджърката прави 1/3 от тези неща и пак не може да си вдигне главата от работа!

# 656
Проблемът е май, че работодателят няма представа за какво плаща. Няма представа по какъв начин и каква точно работа се върши. За работодателя счетоводството може да е цъкване на едни цифри на елката или на цифровата клавиатура, пък после счетоводната програма си ги смята и едва ли не плаща автоматично. Или че ИТ специалистите режат 2 кабела, за да му закачат интернета, пък го дерат с огромни суми. И неща от този сорт. Работодателят може всичко това, затова дава малко пари. Другият голям проблем е, че просто е НЕВЪЗМОЖНО да остане без кандидати за работа. Просто невъзможно. Работниците не са дефицитна стока, а обратното - затова и цената им е ниска.

# 657
E, айде и вие. Това, че има изброени 100 неща не значи, че някой се скъсва от работа ( нищо конкретно към съфорумката, нямам представа колко работи). В една голяма фирма може да има няколко човека, които само сортират входящата поща, в друга може да се получава по едно писмо в месеца. А все е една и съща длъжност.

# 658
  • Вече в моята си приказка...
Мдам. Темата се размекнала, обаче...
преди три дена се завърнах от почивка, бяхме в този така спяган прованс. Била съм и друг път, но сякаш сега едва забелязах колко на двата полюса са нещата, разбира се, може и да греша. Та в този прованс, контраста бе забележителен-невероятна къща-личи че е богато семейството, до порутена къща и така се редуваха. Значи, и в този прованс има хора, които могат да дават доста пари за градеж на къща-палат с двор като от списание. Отделно майките си бутаха децата в колички от по 1000 лв. Та, когато говорите за този прованс е хубаво по-добре да се поогледате. Очевидно е , че и там пари се изкарват.

Глупости, това със сигурност са хора, които имат бизнес и то в София или друг голям град. Обикновените хора получаваме пари, колкото да се каже, че ни плащат. Пак ще спомена моя случай - преди няколко месеца напуснах не престижна, гадна и зле платена служба като технически секретар в... траурна агенция. Единствените плюсове бяха, че офиса беше под носа ми и че работното време ме устройваше - на 12 ч. през два дни... Иначе заплащането 250 лв. чисто. И всичко това в сравнително голям град, близо до София, обаче...

brilqntina, каква ли ти е заплатата?! Ама щом питаш едва ли е повече от 400 лв. месечно, а?

# 659
[Твърде много се обръща внимание на имането на пари и материални неща.

Наблюдавам привнасянето на този манталитет и разгръщането му през последните 23 години- отначало плахо и прикрито, до войнстващото му проявление и толерирането му. Първоначално ми беше просто интересно, докато не установих, че и аз, и хората около мен, хора с едно определено възпитание, формирани като личности в едно друго време, израснали с едни други ценности,  поддаваме и не просто го приемаме, но започваме да го разбираме и...споделяме даже. Доста ми е дискомфортно да напиша това, на всичко отгоре звуча древно, а ако ме видиш сега- хлапендура с къси дънки, рошава, рижа, с щура тениска с птиче на рамото, гъзарски очилца...така де, искам да кажа, че не съм някоя тьотка, на която следващото поколение по презумпция и е криво. Та...разбирам Ла Катрала, разбирам и теб и знам, че всяка от вас е права. По-важното е просто да сте щастливи, да оставате удовлетворени и с усещането за благополучие. А пътищата на псотигането му е  естествено да са различни. Затвори очи и виж  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт