за толкова пари, толкова работа

• 39 147
  • 995
  •   1
Отговори
# 555
Мдам. Темата се размекнала, обаче...
преди три дена се завърнах от почивка, бяхме в този така спяган прованс. Била съм и друг път, но сякаш сега едва забелязах колко на двата полюса са нещата, разбира се, може и да греша. Та в този прованс, контраста бе забележителен-невероятна къща-личи че е богато семейството, до порутена къща и така се редуваха. Значи, и в този прованс има хора, които могат да дават доста пари за градеж на къща-палат с двор като от списание. Отделно майките си бутаха децата в колички от по 1000 лв. Та, когато говорите за този прованс е хубаво по-добре да се поогледате. Очевидно е , че и там пари се изкарват.

# 556
Сравняваш несравними неща Simple Smile но ако трябва да избирам между чистачка с заплата от 1000лв и учителка в  малък провинциален град с заплата от 350- веднага ставам чистачка! Нямам никакви скруполи за вида на работата стига да е легална и стига да ми осигурява нормален начин на живот.

Аз пък съм сноб.  Embarassed Бих работила по-престижната, по-нископлатена работа. Добре че не ми се е налагало да избирам. Сигурно щях да умра от глад.  Joy

Няма лошо , хората сме различни Wink аз пък съм практична  и мразя да си броя стотинките   Laughing
и искам като отида в магазина, да не се чудя дали мога да си позволя да си купя дадено нещо  Joy

# 557
  • sofia
А иначе истината е, че НБУ не никак лош университет. Само дето по света никой не му дреме за него. А в България можеш да се пласираш в някоя българска фирма със него. И там да ти плащат толкова, че да не умреш от глад, дето се вика.

Глупости! За света дали си от СУ или НБУ звучи еднакво непознато. НБУ даже е в пъти по-добре, защото са с кредитна система, с което се улеснява трансфера в чужбина и става разбираемо  за чужденеца с какви предмети са си губили времето.

Защитавам НБУ, защото това което се твърди е абсолютно невярно, а не защото съм го завършила. Всички знаят, че едвам изкласих 8 клас и завърших благодарение на чара си.

Кредитната система е въведена във всички български университети и то от доста време.
Като цяло добър университет в БГ няма. Може да се говори за добро обучение в дадени специалности.

# 558
  • Варна
Мдам. Темата се размекнала, обаче...
преди три дена се завърнах от почивка, бяхме в този така спяган прованс. Била съм и друг път, но сякаш сега едва забелязах колко на двата полюса са нещата, разбира се, може и да греша. Та в този прованс, контраста бе забележителен-невероятна къща-личи че е богато семейството, до порутена къща и така се редуваха. Значи, и в този прованс има хора, които могат да дават доста пари за градеж на къща-палат с двор като от списание. Отделно майките си бутаха децата в колички от по 1000 лв. Та, когато говорите за този прованс е хубаво по-добре да се поогледате. Очевидно е , че и там пари се изкарват.

Мнението ти е чудесна илюстрация на онзи виц за туриста и емигранта.  Peace
И за университетите - хем провансалските такива за жив зян, хем и в прованса интелигенцията цъфти и възможностите валят... или всъщност избора извън София се свежда до "мога да копам, мога и да не копам".

# 559
Не те разбрах, би ли опитала да ми обясниш пак. Peace

# 560
  • В един копнеж!
Ако в провинцията е " мога да копам, мога и да не копам", как е в самата София, вътре?!

# 561
Не знам дали осъзнавате как изглежда тоя разговор за парите отстрани:)
Време ли е за една пирамида на Маслоу?

# 562
  • Варна
Пари в провинцията се изкарват от много тесен избор професии и високите къщи и скъпите колички не бива да са единствен критерий за благосъстояние, ако в същото време говорим за ниско ниво на висшето образование - пак сравнено София/провинция.

Вица е стар, но да припомня - отива турист на посещение в ада - там джойнт на всяка крачка, яко пиене и топлес девойки. Казва си - "чудесно място, идвам тук за постоянно!" Връща се той и от вратата - в катрана. "Ама, какво стана - къде е пиенето?" - пита дявола. Ами да си турист не е като да си жител.

# 563
О, аз не твърдя, че в провинцията всички изкарват. Това съм и написала-че има обаче И такива, които изкарват. Тъй като съм ползвател на доста скъпи вещи към днешна дата, знам какъв критерий са също така. Т.е. мога да различа нова кола Форд от нова кола Друга марка, защото за мнозина новото е лъскавко, съответно скъпичко, а не е така.Също мога да направя разлика между висока къща и скъпа къща. Аз не говоря за високи къщи тук. Освен това съм и жител тук и там, поживяла съм и другаде и не говоря точно като турист. Твърдя, че има хора в провинцията, които са по-благосъстоятелни от високо образован софиянец в Младост 4.

# 564
Много ясно, че има всякакви хора навред.

А ето къде отиват да учат висше образование отличниците:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-04-24&article=449239

http://drugatabulgaria.org/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ … %BB%D0%B8-%D0%B8/

http://www.novini.bg/news/148767-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2 … %D0%BD%D0%B0.html

Ако ще плащам да учат нейде децата ми, не бих си хвърлила в момента парите на вятъра да им плащам ни в СУ, ни във ВТУ, нито пък в БСУ или НБУ въобще.

# 565
  • Бургас
О, аз не твърдя, че в провинцията всички изкарват. Това съм и написала-че има обаче И такива, които изкарват. Тъй като съм ползвател на доста скъпи вещи към днешна дата, знам какъв критерий са също така. Т.е. мога да различа нова кола Форд от нова кола Друга марка, защото за мнозина новото е лъскавко, съответно скъпичко, а не е така.Също мога да направя разлика между висока къща и скъпа къща. Аз не говоря за високи къщи тук. Освен това съм и жител тук и там, поживяла съм и другаде и не говоря точно като турист. Твърдя, че има хора в провинцията, които са по-благосъстоятелни от високо образован софиянец в Младост 4.

За кой прованс точно говориш?
Понякога и без образование може да изкарваш добри пари и да издържаш семейство.

# 566
  • София
А иначе истината е, че НБУ не никак лош университет. Само дето по света никой не му дреме за него. А в България можеш да се пласираш в някоя българска фирма със него. И там да ти плащат толкова, че да не умреш от глад, дето се вика.

Глупости! За света дали си от СУ или НБУ звучи еднакво непознато. НБУ даже е в пъти по-добре, защото са с кредитна система, с което се улеснява трансфера в чужбина и става разбираемо  за чужденеца с какви предмети са си губили времето.

Защитавам НБУ, защото това което се твърди е абсолютно невярно, а не защото съм го завършила. Всички знаят, че едвам изкласих 8 клас и завърших благодарение на чара си.

Не ме разбирайте погрешно. И аз си го обичам НБУ. И въобще постът ми не беше в смисъл - по-добър или по-лош в сравнение с българските държавни университети.
Просто говорех какви са ти възможностите за реализация като го завършиш.
А иначе можеш да надградиш в чужбина и тогава става добре.

# 567
  • В един копнеж!
Тя, провинцията, е една. Регионите се развиват по-различен начин, а някой -хич.
У дома понякога се майтапим с един лаф: Парите са равномерно разпределени, на никой не му стигат!

# 568
О, разбира се че е различен прованса. Както са различни и съседите в един блок в Младост по просперитет.

# 569
  • Варна
Щом всичко е равномерно - да се върнем на Маслоу.
А, и чужбина се намеси! Защо пък сега след чужбина още по-добре става?

Общи условия

Активация на акаунт