за толкова пари, толкова работа

• 38 763
  • 995
  •   1
Отговори
# 945
  • Бургас
Не съм останала с такова впечатление. Майсторите взимат толкова много пари. За ремонта на една баня ти взимат няколко стотин лева, а работят не повече от няколко дни. И имат страшно много работа. Представи си за 4-5 дни по няколко стотин лева колко правят за цял месец. Много квалифицирани и образовани хора взимат тези пари за половин месец работа. Да не говорим за разни фризьорки и маникюристки колко много печелят. Маникюр за половин час за 20лв. Та това е надницата за цял ден на някой висшист, който е учил 4-5г. в университет, а не е изкарал някакъв си 6 месечен курс.
На пазара на труда винаги е имало и ще има хора, които заслужават по-висока заплата и такива, които не заслужават и половината си заплатата, такива, които работят тежка работа и взимат малко пари и такива, които си клатят краката и получават много. Важното е дали на теб ти харесва твоята работата и заплащането и ако не - да направиш така, че да успееш да получиш и заслужиш по-добри условия на труд. Тези, окайващите се, извинявам се, но не ги съжалявам. Всеки си избира пътя.
MISS JULY,каква е твоята професия?
Не искам да се заяждам,но изказванията,които правиш са като на някоя селска тетка/чула недочула,че този изкарва по 100лв. на ден/.Правиш ли сметка,че от тези 20лв.има и разходи например newsm78

[/quote]

1. Не знам на кой изказванията на като на "селска тетка", но за разлика от теб съм достатъчно възпитана, за да не обиждам никого в този форум, колкото и да не съм съгласна с неговите твърдения.
2. Какви разходи имат майсторите, при положение, че ти си купуваш всичко необходимо за ремонта, а ако нещо им липсва, ти казват да го купиш.
3. Майка ми преди по-малко от година си ремонтира изцяло и кухнята, и банята, така че как реши, че съм чула-недочула или това е само защото написаното от мен не е в синхрон с твоя начина на мислене.

# 946
Защо не пробва ти да й налепиш плочките на майка ти, че да видиш защо е скъпо това удоволствие да се пличкаш в нова баня  Crazy

Много ме кефи как всеки гледа в паничката на другия и все му се вижда че взима милиони, а не си мърда Дто  Mr. Green

# 947
  • Ямбол
То пък голямата сложнотия да си налепиш едни плочки.
Скрит текст:
В момента строим етаж и доста от дейностите ги поемаме сами, понеже не бързаме. Така сме напред с около 100-150лв. на ден.

# 948

А пробвай Simple Smile Да видим после накъде ще ти се отича водата и колко ще са ти на зиг-заг стените  Laughing Mr. Green
Като преди това похабиш поне 5-6 плочки, че да пасне една на ей унуй кривото кише, за което е необходима рязана с 2-3 ъгъла плочка  Crazy

# 949
 Joy мале, по вашата логика майсторите за какво са на земята...

# 950
Скрит текст:
В момента строим етаж и доста от дейностите ги поемаме сами, понеже не бързаме. Така сме напред с около 100-150лв. на ден.
А ,що ,то може. Много хора искат да минат и без проект и проектант/архитект ,но си плащат тройно тази спестовка след години като не минат Акт 16 ли беше в БГ или им протече покрива или се окаже,че ей този кабел няма как да снабди ей тази нова съдомиляна и много други куриози на спестяването от Квалифициран проекто-строителен персонал .

# 951
  • Ямбол
Е, чак за толкоз ще се сетя. Милото от помагане на приятели се е специализирал в доста дейности.
Практиката на тези дейности учи много бързо и да станеш такъв майстор не е кой знае колко трудно. Затова и им паднаха малко цените, понеже доста хора станаха "майстори".
Затова за "майстор" се учи до 10-12 клас.

Християния, проект си имаме, който не е 100-200 лева.
Точно това обяснявам по-горе. Почти всеки може бързо да се научи да зида, но да проектира ще му трябват няколко години и не всеки.

# 952
  • Бургас
Конкретно за майсторите съм писала, че получават добри пари, а не че получават незаслужено добри пари. Майсторът, който майка ми си нае, си свърши работата бързо и много качествено. С удоволствие бих платила на такъв майстор. Иначе има много майстори, които могат да ти изсе*ат едно голямо ла*но в апартамента и да ти вземат парите. Същевременно има страшно много хора, които и сами чудесно се справят с ремонтите си. Свекърът ми е такъв пример. Навремето си е направил сам ремонта в апартамента. Години по-късно - никакви забележки.

# 953
  • София
Е, ама той си е майстор.
Ето например - ММ се оправя чудесно с разни машини и коли. И от електричество и ВиК разбира. Обаче пипне ли стена - ще я направи на ...

# 954
  • София
Конкретно за майсторите съм писала, че получават добри пари, а не че получават незаслужено добри пари. Майсторът, който майка ми си нае, си свърши работата бързо и много качествено. С удоволствие бих платила на такъв майстор. Иначе има много майстори, които могат да ти изсе*ат едно голямо ла*но в апартамента и да ти вземат парите. Същевременно има страшно много хора, които и сами чудесно се справят с ремонтите си. Свекърът ми е такъв пример. Навремето си е направил сам ремонта в апартамента. Години по-късно - никакви забележки.
Извинявай,че те обидих на "тетка",вероятно си по-млада от мен.А така както има кофти майстори,има и кофти лекари,учители,инженери....
В случая нямах пред вид точно разхода на фаянсаджията,а на една добра фризьорка например,която работи с качествени материали и не обича да си претупва работата.

# 955
А те инструментите на майсторите са без пари  Stop
Не говоря за еднодневките, които се продават по хипермаркетите. Професионалните инструменти са доста скъпи...

# 956
Нека не задълбаваме в занаятчийството сега  Wink
За мен то е доста добър извор на издръжка, но не е престижно някак, не е за всеки и се иска доза талан най-общо.

# 957
Инструментите се заработват за по 1-2 месеца работа с все разходите, които уж имат майсторите.
Относно пък разходите, на мен поне не ми е известно някой да е тръгнал да прави ремонт и да НЕ храни майсторите, а манджата в работния ден е стабилно разходно перо.
Виж, ако трябва да им поемаме и цигарките - няма да стане  Twisted Evil

# 958
  • sofia
Относно пък разходите, на мен поне не ми е известно някой да е тръгнал да прави ремонт и да НЕ храни майсторите, а манджата в работния ден е стабилно разходно перо.
Някоя баба може и да покани "майстора", защото навремето така се е правело. Иначе е абсурдно твърдението ти....
Във всеки занаят има разходи. Докато не почнеш да го практикуваш, не си наясно с всички разходи и рискове.
Дори и обсъжданите преди зъболекари- за да отвори самостоятелен кабинет са бая разходи. Само машината е към 50 хилки. (ученето го оставяме настрана). И да ви кажа, рядкост са кадърните зъболекари.

Иначе, "работа ли е, не ми я хвали"  Laughing

# 959
Веси, кое точно от "не ми е известно" не разбра? Говоря за всички случаи, за които знам, и да, клиентите хранят майсторите, дето им правят ремонт на къщата. Това не е твърдение, а видян факт.
И за твое сведение, познавам хора - строителни работници и освежители, със средно професионално. Машините им струват между 500 и 2000 лв. Средно на месец заработват 1500 лв.

Общи условия

Активация на акаунт