за толкова пари, толкова работа

• 38 755
  • 995
  •   1
Отговори
# 975
  • България-Швейцария
Скъпото се отплаща с трайност и т.н., да не кажа, че направо излиза по-евтино от 'евтиното' - по ред причини.
Качествено поставената керамика е вечна, твърдя го най-отговорно.
Е, след 7-8-ма по Рихтер може и да се напука и да изпопада, но тогава това ще е най-малкият ми проблем и хайде да не се удава възможност да я изпитвам чак дотам Stop
В това отношение специално не бих пуснала случайни хора да работят в къщата ми.
На мен ми е лесно, защото си имам проверени хора, но един съвсем добронамерен съвет към излъгалите се, гледам доста хора се оплакаха - поискайте да ви покажат предишни обекти, на които са работили; на място най-добре се преценява качеството, картинките не винаги отразяват реалното.

# 976
Избира се този, с който се договаря най-ниска абсолютна цена. И ако ти, като даскалица, можеш да стоиш на главата на майстора след 2 следобед всеки работен ден, а уикендите - цял ден, на други хора работният им ден е по-дълъг, протича извън къщи и събота се включва в работната седмица.

# 977
  • България-Швейцария
Защото в момента ми се налага да общувам с такива и да ти кажа цената на поисканата надница няма много общо с качеството на труда и съответно после с качеството на продукта от работата им.
Най-качествено работят онези, на които им стоиш постоянно на главата, а цената е като на турски пазар - колкото успееш да договориш.
Това не са майстори, а шмекери.
Добрите не работят на надница, а на цена на кв./ линеен м. за единица труд.

# 978
Защото в момента ми се налага да общувам с такива и да ти кажа цената на поисканата надница няма много общо с качеството на труда и съответно после с качеството на продукта от работата им.
Най-качествено работят онези, на които им стоиш постоянно на главата, а цената е като на турски пазар - колкото успееш да договориш.
Това не са майстори, а шмекери.
Добрите не работят на надница, а на цена на кв./ линеен м. за единица труд.
  bouquet
Ако ще се търси най-евтиното винаги ,то и качеството ще е такова.

# 979
  • Бургас
По принцип това, че нещо е скъпо, не значи, че е качествено и обратното, особено ако това се отнася за майстори  Laughing
Майсторите, които наехме миналата година ни взеха учудващо малко пари, но се справиха повече от чудесно и сравнително бързо. Платихме за свършена работа, а не за време и никого не сме хранили.

# 980
  • Ямбол
И на надница, и на метър да е, все тая. А най-много жилят фирмите, за които трябва да се отделя по нещо за всеки по веригата и най-вече за шефа, та там числата са големи, а качеството съмнително.

# 981
И на надница, и на метър да е, все тая. А най-много жилят фирмите, за които трябва да се отделя по нещо за всеки по веригата и най-вече за шефа, та там числата са големи, а качеството съмнително.
По принцип това, че нещо е скъпо, не значи, че е качествено и обратното, особено ако това се отнася за майстори  Laughing
Майсторите, които наехме миналата година ни взеха учудващо малко пари, но се справиха повече от чудесно и сравнително бързо. Платихме за свършена работа, а не за време и никого не сме хранили.
Май тука все разбирачки се събрахте - няма какво да се меся.

# 982
  • Бургас
Християния, не претендирам, че съм "разбирачка" на тема майстори и цените на услугите им.
Просто споделям моите преживявания с тях.

# 983
  • София
Напротив, не е снобско. Идиотско е да хленчиш как не струват майсторите, обаче продължаваш да търсиш най-евтините майстори с най-гръмката самореклама.

Да бе, сигурно е така. Понеже си изпатих от прехвалени и супер скъпи майстори, вече по трудния начин знам, че в България по-високата цена, най-високата цена не означават по-високо качество.

# 984
Не твърдя, че скъпото е по-добро. Изказването ми е с по-различен смисъл, моля, четете.

# 985
Тук при нас няма единен стандарт, по който да се извършват определени дейности и услуги. Един майстор може да си маже точно както си иска, пък на теб-ако ти харесва.....

# 986
Тук при нас няма единен стандарт, по който да се извършват определени дейности и услуги. Един майстор може да си маже точно както си иска, пък на теб-ако ти харесва.....

Мисля, че това изчерпва въпроса.

# 987
  • България-Швейцария
То в строителството като има единен стандарт, затова някои нямаме и един прав ъгъл из къщите си Laughing
И фотографията не е само скъпа и профи техника, всичко зависи от задапаратното устройство.
В този смисъл говорех аз - при доказали се хора с гарантирано качество на работа е оправдана и високата цена.

# 988
Няма стандарт. Peace
Не и такъв, който се спазва.....а и кооперациите от последните ни години са си баш от майстори разни, събират ги от тук и там.....
Прост пример-при нас се случи авария, дойде проверена и прехвалена група майстори и при отсраняването на едното нещо, удариха силов кабел на сградата, който не е трябвало да бъде там въобще....Какви стандарти...Сега, ако имаха един определен инструмент примерно('щото нали си купували инструментите, ама ей на-спестили са си го този)-това можеше да бъде избегнато от една страна, от друга-прехвалените им колеги, които са строили преди тях неуспешно са прокарвали стандарт....
Единствено мога да приема един и същи да ти прави всичко от-до, за да знае сам кое къде, как и защо е слагал, иначе двама-трима като се съберат, може да е супер в едно единя, ама да прецака направеното от друг е много вероятно.

# 989
  • България-Швейцария
А, в това отношение Stop
Зор преди време - всички кабели на Интернет-доставчиците и кабелните телевизии да са в земята.
Вкараха ги повечето и сега хоп - масово където се копае за метро багерите полОмиха цялата инфраструктура, хайде всичко наново.
Миналата година Топлофикация, за да си подменят връзките до сградите при нас изпотрошиха всички останали, това отводнителни, канализационни и т.н. тръби - всичко под ножа. И ако не забележи човек и да им обърне внимание да си оправят поразиите, после се чуди защо примерно мазето му пълно с вода (в най-добрия случай).

Общи условия

Активация на акаунт