6 годишните на предучилищна

• 34 661
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Ехеее, ще изпаднем на 2ра страница... Wink

Да се похваля какво си имаме от днес, за което съм много щастлива.  newsm44
Нова, чудна книжка от млада (и хубава... а и мила), българска авторка и илюстраторка. Чудни история и рисунки! Браво и на двете!   bouquet

А тези дни ще си получим и раничката. Simple Smile

# 541
  • Варна
Девойки, влитам с един въпрос:
Вашите деца могат ли сами да си връзват обувките и ако да, на каква възраст започнаха да 'могат' и въобще сами ли се научиха или целенасочено им помагахте?
Питам, защото ние (пиша 'ние', щото и аз участвах) имахме за домашно да се научи Маша да връзва на 'две панделки'. Голяма мъка беше. Цял час обяснявам, показвам... не и не. После разнася една моя маратонка из къщи цял следобед и накрая 'Йееееее, първите ми панделки на обувкииииии!!!!'. Но аз вече бях вдигнала ръце, признавам. Много се изнервих! Навремето си се научих сама, без драми, някъде към 5-тата си година и сега ме избива на ярост като я гледам колко бавно схваща толкова елементарно нещо! #Cussing out
Но да ви кажа и една смешка. 'Мамо, госпожата каза да носим саксии и пръст. Ще садим лукове!'. Брех, викам си какви лукове, не се ли садят напролет?!  newsm78 Но чинно занесохме саксия. И се оказа, че щели луковици да садят (за цветя) Joy

# 542
Моят не може , даже не съм и пробвала да го науча да видя ще се справи ли  Embarassed Не съм се и сетила  Embarassed , защото купувам обувки , които да може да ги събува и обува сам - дори и маратонките са с лепенки  Whistling

# 543
  • sf
И аз не съм го пробвала моя, но не вярвам да успее. Купувам му обувки с лепенки или слагам  ластик вместо връзки на маратонките.
Той беше малко болен, та от четвъртък си е вкъщи, утре обаче отива на градина и хич не е доволен  Joy

# 544
  • София (Възраждане)
Morena, моля, дай отзими за Мотовете Praynig

# 545
Dive, не съм я учила да си връзва обувките, тъй като и аз купувам с лепки, много странно задание. Но тя пък си връзва разни панделки и други неща на куклите, така че не съм сигурна дали ще успее.
Много се смях с "луковете", които сте садили.
При нас нищо ново, още го дават доста лежерно откъм учене, което разбира се много се харесва на малката.
Светла, нещо не мога да отворя линковете ти, регистрация ли трябва или парола newsm78

# 546
  • Sofia
Mooimeiske, отзиви не мога да дам все още, ще подарим книгата на щерката за Деня на будителите и не съм я чела, само прехвърлих малко в началото, колкото да се уверя, че няма да изчакваме, а ще я четем сега. Харесах я от нета - сайта на книгата и темата за конкурса тук, в бг мама - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=738091.0 - в пост №11 има отзив от дете.
Иначе нашата книжка е с автограф и много мило послание от авторката, която тъкмо очаква момиченце, което пък ще е адашка на моето момиче.  Grinning

За връзването на обувките имаме тренировъчна обувка, пласмасова и на нея пробваме от време на време, но все още не може да връзва наш Клечо (ново обръщение, което се наложи наскоро  Laughing).  На този принцип е и нашата обувка.

Раничката ни е прекрасна, мнооого съм доволна. Предният малък джоб макар и тесничък, е с термоизолация - за храна. В страничния джоб с ципа има карабинер за ключове, вътре е с едно голямо и едно по малко отделение и малък джоб с мрежа. Гръбчето за щастие е по-твърдо отколкото очаквах (раничките за ДГ са обичайно меки, нали не се предполага носенето на някакви тежести) с широки презрамки и закопчаване отпред, на гърдите.
Би била удачна и за 1ви клас, ако няма да носим учебници, както предполагам.

Мира, трябва регистрация за ескейпа.

# 547
Уффф, при нас пък ново 20.
Учителя ни ще изкара този месец и вероятно от 1ноември ще се мести.
Днес им показвал и новата учителка и тя се запознала с тях.
Утре ще отида аз сутринта да я заведа, за да видя за какво става въпрос.

# 548
Момичета моята приятелка се реши и пусна жалби на няколко места. Ако има някакво развитите  пиша. Детето от утре е в друго училище.

Днес беше екскурзията до Врана. Никол е доволна, разказваше за дърветата, от къде идва името на двореца. С две думи иска  пак да ходи.

Връзки сина се научи да връзва в първи клас. Никол още не съм я учила.

# 549
  • София
Браво на Никол! Аз не бих посмяла да пусна извън София Embarassed Сигурна съм, че за нея преживяването е незабравимо.
Maryse, дано свикне бързо детето ти с промяната! Много е лошо така.
Щерката днес се похвали с добре стегнати връзки  Laughing
Започнах да й показвам в началото на учебната година. Първо изобщо не схващаше. Макар че си е трудно за дете. По принцип и аз купувах обувки и маратонки с лепки, но й подариха маратонки с връзки. Не ги изхвърлих, нито купих нови Mr. Green Обаче доста показвах.
След физическо досега ги връзвала учителката. Днес обаче не били стегнати и детето се справило само Simple Smile

# 550
Аз пробвах да го науча да връзва, но му е отчайващо трудно, а и като няма необходимост съвсем.. Светлето мисля бяха взимали преди време една книга с възлите и детето връзваше вечер с таткото (може и да не е била тя)

# 551
Dive, и аз мисля, че връзването на обувките при нашите деца изостава, защото няма върху какво да тренират по принуда всеки ден, а не че са по-малко схватливи. Peace Аз също целенасочено съм учила сина си върху модел - ползвали сме както картонен като този на Morena, така и първите му бебешки обувчици. Сам обаче може да връзва на възел, за фльонгите все още се нуждае от инструкции. Grinning
Това с луковете и мен много ме разсмя. Joy

Vela, много се радвам, че родителите са се решили за жалбата! Разбирам ги и в предишния избор, но все пак мисля, че тази стъпка е нужна, както за да стигнат докрай в защита на собственото си дете, така и за да предпазят и други деца от подобни крайно невъзпитателни подходи. Peace

Maryse, дано детенцето бързо да свикне с промяната. Може пък новата учителка повече да се хареса! Peace

Morena, честита раничка! Със здраве да си я носи щерката и все с усмивка да е на училище! Grinning

# 552
За връзването на обувки, или каквото и да било - Калина започнах да я уча зимата, защото прояви желание. Но после занемарихме това упражнение и сега се мъчи, но не успява съвсем точно.
Майка ми казва, че едно време децата на 5-6г. вече са знаели да си връзват обувките, защото други просто не е имало.  Laughing

Днес разговарях с учителя, наистина ще напуска и от 1ноември ще дойде нов учител.
Човека ще започва работа в селото, в което си живее с жената и децата. В производствената сфера, като механик...за сума 2пъти повече от учителската му заплата.
А после....защо няма млади учители, още по-малко пък мъже...

# 553
  • Варна
Maryse, много жалко за господина Sad По думите ти наистина се е справял добре с професията и е наистина жалко когато такива хора я напускат заради пари. Но не можем да съдим никого - аз лично знам как се живее с учителска заплата в голям град. Confused Дано ви се падне добра учителка пак! Hug
Снощи мойто диване имаше една страница 1-ци да пише. Да, ама написало нещо като малка буква 'л' до половината на квадратчетата и толкоз! На всичко отгоре с цветен молив ("ама, мамо, той пак е сив!"). И защо не ги е написала на цялото квадратче, питам. "Това не е главна цифра 1, а малката" ooooh! Та, в резултат на тез разсъждения, девойката писа домашно в 8ч вечерта. Точно за 7 минути приключи страницата с прилични "главни цифри 1", но пък уговорките преди това бяха доста по-продължителни....
За обувките - само едни апрески има с връзки иначе и аз купувам с лепки, но май трябва да се огледам за кецове Twisted Evil БЕЗ цип! Иначе се учи на една картонена обувка като тази, която показа Морена - имаха за домашно да си я изрежат от помагалото.
Снощи четохме 'Лъв с миша опашка' - книжка от моето детство - много я хареса - препоръчвам я Simple Smile

# 554
Dive, да, наистина чудесен преподавател е човека. Аз преглътнах всичките си предразсъдъци единствено заради него. Прекрасно рисува, занимава децата, чете им приказки, цялата стая е украсил и направил различни занимателни неща.

Калина също от миналата седмица има домашни. Първо беше да напишат лули и ченгелчета. А след това цифрата 1. Тя пък я написа идеално.
Има обаче склонност да пише всичко едно до друго, без да оставя празно място. Сега се учим на това. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт