6 годишните на предучилищна

• 35 201
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Да, забравих да кажа къде да търсите - при шивашките материали.  В нашия Кауфланд - близо до касите.  7лв е. Имаше и вариант 20 готови етикетчета с Name и с маркер разбира се - 5лв
 Светле, ако няма при вас, свиркай.  Hug

# 166
  • у дома

Светле, ако няма при вас, свиркай.  Hug

Точно там търсих миналата година,защото едно майче от форума ми обясни,че при тях са там...До края на седмицата ще гледам да стигна до там да проверя,че ние правим ремонт и е Ужаст просто  #Cussing out Ако не те затруднявам,я снимай как изглежда опаковката да не би пък да не съм ги разпознала  Embarassed

# 167
  • Sofia
НП, утре ще пусна снимка.  Simple Smile

# 168
....защото моето дете е супер разсеяно и просто е над тези неща да си помни дрехите,....
Joy май повечето са такава порода. Онзи ден споделих с любимия - "Ако се увлека да пазаря най-хубавите и скъпи неща за училище, моля спри ме навреме, че какъвто е разсеян, златно ще ми излезе училището му."
За лепенки за дрехите - който не намери, да знаете че и в ибей има.

# 169
И моята е такава и то не само за дрехите. Абсолютна блейка... Ако щете вярвайте, треска ме тресе как ще се адаптира и ще се справя. На градина е ходила малко и то до обяд, а сега ще е по цял ден. Хич не ми се почва годината.
Извинявайте за офф-а!
Днес и аз ще се разходя до Кауфланд в Младост.

# 170
Сега ви виждам. Hug
И съм минала по пътя, И пак ще минавам, така да се каже.
Голямата ми дъщеря преместих ПГУ от градина в училище. Без драми.
От миналата учебна година и малката е там. Стартира с първите 5-годишни в училище. Сега ще кара втора ПГУ, като 6-годишна (въпреки, че мовех да я пусна и в клас, предпочетох да не я)
Нищичко не съм приготвяла, има си от миналата година, а и се местят в друга класна стая, чакам РС, за да кажат общо ли ще купуваме неща, за да са им еднакви или не (някои родители имат предпочитания).
Успех и на добър час на всички! Hug
ПП. Ако сте писали-тръгва не можеща да чете и пише. Изписва числа и букви печатно, знае, но далеч не подредено цялата азбука, не свързва в думи. Понякога числата или буквите са огледално написани. Не се притеснявам, нормално е. Сестра и на тази възраст четеше гладко, но далеч не всички деца са така. Няма да припирам. До сега е учила по Моливко както в градината, така и миналата година в ПГУ в училище. Тази година ще учат азбука печатно. Така е била и голямата.
Относно оправност и самостоятелност-нямам никакви притеснения, съвсем добре си се оправя от миналата година дори косата сама може да си върже.

# 171
  • Sofia
Jizzlobber, добре дошла!  Simple Smile

Soleil*, няма оф. Simple Smile

Мдаа, аз в ибея все ги бройках и все не стигнах до тях, та ей на, сега си взех от тук. Ама виж, ако трябваше да ходя да ги търся нейде  по магазините - от ибея щяха да са, то и без това 99% онлайн пазарувам. Simple Smile 1 я % е за храната и останалите магазини изобщо не ги знам.  Wink

Ето снимките, линкове са:

И аз все искам по-хубави, но ми е ясно, че дълго няма да просъществуват в у-ще, та за там - възможно най-хубавите, на ниски цени.  Другото за в къщи.

# 172
  • Варна
Sky*, мерси за отговора за лека атлетика, но Локомотив ни е мнооого далече Sad Маршрутът ми става съвсем невъзможен: Виница-Чайка-Кайсиева градина-Чайка-Младост-Виница.... май ще пропусна. Ако има нещо на стадиона в Чайка ще се възползвам.
За подготовката, ние сме на възходи и падения. Има дни, в които чете с радост и ентусиазъм, ('чете', разбирайте срича), а в други не мога да я накарам заглавието да прочете. А за самостоятелноста - мисля, че само първите 2-3 дни ще е по-стресирана, но като се ориентира няма да има проблеми - оправна е.
Поне си отдъхнах, че не е само мойто гардже разсеяно Simple Smile)) Най-много обичам въпроса: 'Мамо, къде ми е....?' Да се надяваме, че с времето ще се пооправят нещата, но за сега съм се примирила с идеята, че ще губи и забравя много неща.
Отивам да проверявам прогнозата, да не се окажем неподготвени Simple Smile

Морена, страхотна е лепенката, може и аз да се възползвам Simple Smile А тез неграмотници в Кауфланд как можаха да пишат 'БукОрещ'?!

# 173
  • Sofia
Аха, прогнозата е все такава (мернах и БТВто снощи), на захладняване въврви за съжаление. То може после октомври да е жегав, но... времето не е това, което беше и това си е.  Wink

Подготовка... всичко до тук ни е по инициатива на Андреа и като цяло смятам, че е повече от достатъчно за възрастта и'.
    Числата до 10 знае, брои до 100, но след 10 не са и' ясни. По този повод съм поръчала една таблица от ибея, дано да свърши работа.  Смятането до 10 - има идея особенно с +,  минуса не  толкова.  Срича много добре, много добре спелува думи, пише сама и също се случва да има огледални букви, но са рядкост.  Всички букви знае, но не и азбуката по ред. Като започваме нова книга, тя прочита заглавието, автора, илюстратора и издателството, после поемам аз.  Laughing  Иначе чете, заглавията на главите в книгата.
Та тъй - каквото е питала - това сме обяснявали, с надграждане, докато има интерес. Simple Smile
    Ако не тръгваше като "ново" дете (добре, че не е само тя, а са няколко нови) и аз бих очаквала първата седмица да се адаптира. Сега ще видим как ще е.

# 174
Мда, да се оплаквам ли  или да се радвам?!?
  Никол май няма да носи очила. Днес прегледа мина, разшириха и зениците.Докторката каза, че всичко е наред. На таблото с цифрите видя всичко детето. Другата седмица сме пак на преглед.
Е каква е тази докторка/предишната/ дето ни изписа очила само с едни преглед, без да и погледне зениците. Бясна съм. Добре ,че реших да отидем на друг преглед при друг лекар.

# 175
  • София
Здравейте!
Присламчвам се към темата, че и моят младеж ще е кандидат-ученик. Той си остава в градината-доста съм доволна от подготовката. Баткото също беше там и ги сравнявам двамата. Децата са много различни, но като цяло в градината успяват да ги научат на много неща.
Четене: Не съвсем. Simple Smile Знае буквите, знае азбуката подред, бърка я около шипящите. Може да ги свързва в срички, но повече от 2 срички не може да свърже в думи.
Писане: Рисува печатни букви, не е точно писане. Simple Smile
Смятане: Брои до колкото го оставиш,  наобратно от 20,  през 1, много обича да свързва точки- до 50, до 100. Събира до 10 , до 20 често бърка. Изваждането май даже не го схваща много.

Всичко е от градината и малко от брат му.  Sunglasses Купих му едни книжки за свързване на числа и много им се радваше, но свършиха. Сега му поръчах някаква на Крокотак, да видим ще я одобри ли. Брат му много се забавляваше с "Азбука на мисленето", но малкият не я харесва-трудна му била, а той не обича много да се "зори". Simple Smile

Момичета, можете ли да ми препоръчате хубави цветни моливи? Купих някакви, които не пишат добре и натиска по листа , почти го къса.

# 176
Гледах днес в Кауфланд за тези стикерни лепенки, но не ги открих. Бързах все пак и нямах и много време да оглеждам.

За адаптацията, не знам кога и как ще стане работата.
В къщи и сред познати щерката е доста отракана, но с непознати деца, хич не е такава.

В някои училища в града ни са искали вътрешни обувки, с които децата да ходят в класната стая. Струва ми се много удачно решение, особено за зимата, когато ще влизат вътре с кални и мокри ботуши и ще трябва цял ден да газят с тях. Силно се надявам и при нас да го има това, ако не...бих го предложила поне.

За подготовката.
От зимата още пише всички букви (често ги обръща огледално), цифри. С четенето...мързи я и не и е толкова интересно. Може да напише 2-3изречения сама, но накараш ли я да ги прочете....и почва да срича и да се мъчи. )
Брои без проблем до 100 и нагоре. Смятането до 10, но не с всички числа, замисля се.

# 177
Привет на новите! Hug
aunt Ogg моливи имаме на Херлиц, бик, и от Лидъл съм купувала едни в метална кутия, всичките пишат хубаво. Може да погледнеш и на Фабер кастел ,но са по скъпички.

Аз не виждам смисъл да лепя такива лепенки.Просто моето дете/ голямото/ като загуби нещо ,то не ни се връща.В училището има един голям кош и там лелките събират всичко забравено. Ровиш и си намираш дрехата евентуално/ ако някое дете не си я е харесало/. Миналата година една шапка на Лакоста не ни се намери.

# 178
  • София
Да се присъединя и аз с цели два броя набора Simple Smile
Ще карат предучилищна в градината, не съм много фен на градините, ама в училището на каката няма никакви предучилищни групи. С буквите са си направо зле, накупила съм един куп книжки дано наваксат скоро. С писането горе-долу се справят, но и двамата са левичари и се притеснявам, че ченгелчетата ще ги затруднят. С цифри и смятане се справят перфектно, особено единият.

Jiz, изненадах се да те видя тук. Не знам защо съм решила, че втората ти девойка е една година по-голяма  Hug

Morena, честит рожден ден на Андреа!   bouquet Да ви е жива и здрава! Дано се адаптира бързо и лесно в училище!

vela, добре, че си завела детето при друга лекарка, зениците задължително се разширяват, особено ако е първи преглед. Важното е, че всичко е наред Peace

# 179
О, Morena честит празник! Много здраве, щастие и късмет на Андреа!
 Tada  cook

Общи условия

Активация на акаунт