6 годишните на предучилищна

• 35 195
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Морена, втриса ме от това обратно броене! Wink

Малко за нашата РС:

Ще учат от 8 до 11:30, след това стаята им се ползва за занималня от 1 клас.
Ще се носят тетрадки и помагала всеки ден в раница, по програма, като в 1 клас.
Ще се преобуват с вътрешни обувки (имало и килимче) не разбрах големите следобед дали също ще се преобуват.
Безплатна закуска сутрин в 8, два дни в седмицата-плод.
Телефон, ако има, по време на час стои на катедрата.
Букети ще носят и двете, по-скоро заради тяхното възпитание, иначе знам, че се събират много. За други празници през годината обичам да подсещам децата да правят картички ( и да помагам, де). Но за този ден си е добре цвете.
Групите са две, от по 18 6-годишни деца. В нашето у-ще няма 5-годишни.
Носи се закуска и вода за 10 часа. Аз ще сложа и комплект резервни дрехи, винаги взимам и когато аз я извеждам навън. Веднъж в Коколандия се наложи да услужим на друго дете с дрешка. А и моята като си мие ръцете си мокри ръкавите.

Това се сещам, отчетох се и аз. Hug

# 211
  • София
Букети и ние ще носиме. При нас също искат обувки за вътре и комплект дрехи ако се намокрят нещо, работите ни ще стоят в училище. Такаче раницата ще купуваме другата година.

# 212
  • Sofia
Морена, втриса ме от това обратно броене! Wink ...
И мен, и мен, треска ме тресе ама...  ooooh!  Mr. Green
Ох, още от сега ще замъкнете тежки раници.  ooooh!
Оправя ли се Алекс?

Андреа пък следобед леко ми заподсмърча, после рече, че гърлото я боляло (двамата големи бяха болни) пък вечерта като тръгна да ляга нищо и нямаше, та да видим... Тя почти никак не ми е боледувала (само един стомашен вирус изкара по миналото лято), та да видим сега как ще е,  като тръгне на предучилишна.  Thinking
Нашата раница изглежда е пристигнала (пък съм взела и две ползвани (MC Neill и Scout,  ама това все едно не съм ви го казала... лудостта и сама си я признавам де  Laughing), ще се разбере утре.
Утре май (Щото не вярвам вече, след едноседмично размотаване) и тетрадките и етикетите ще ми доставят стор. бг.  За 1ви път съм разочарована от тях, а много съм поръчвала.
Това е е у нас, днес. Simple Smile   А да знаете каква среща на ветровете е у наше "село"...  Whistling

# 213
  • София
Морена, втриса ме от това обратно броене! Wink ...
И мен, и мен, треска ме тресе ама...  ooooh!  Mr. Green
Ох, още от сега ще замъкнете тежки раници.  ooooh!
Оправя ли се Алекс?

Андреа пък следобед леко ми заподсмърча, после рече, че гърлото я боляло (двамата големи бяха болни) пък вечерта като тръгна да ляга нищо и нямаше, та да видим... Тя почти никак не ми е боледувала (само един стомашен вирус изкара по миналото лято), та да видим сега как ще е,  като тръгне на предучилишна.  Thinking
Нашата раница изглежда е пристигнала (пък съм взела и две ползвани (MC Neill и Scout,  ама това все едно не съм ви го казала... лудостта и сама си я признавам де  Laughing), ще се разбере утре.
Утре май (Щото не вярвам вече, след едноседмично размотаване) и тетрадките и етикетите ще ми доставят стор. бг.  За 1ви път съм разочарована от тях, а много съм поръчвала.
Това е е у нас, днес. Simple Smile   А да знаете каква среща на ветровете е у наше "село"...  Whistling

Няма да говоря за болести, дано се оправя, още не е станала. Яд ме е, вместо да подвързваме с цветните хартии, пие АБ и не може да се държи на краката си. Дано Теа я подмине, че тогава ще се видим в приключение. Praynig

Дано и Андреа да е добре, та да е безоблачен Първия учебен ден!  bouquet

# 214
Дано болничките бързо оздравяват, а останалите - да опазим здрави до първия учебен ден!
При нас мина родителската среща, много съм доволна от това, че всички материали ще им се закупят от учителките и училището, да са еднакви за всички деца, от борса, на цени на едро, а от нас събраха само парички, като ни спестяват търсенето на неща по списък и ядовете в последните дни на пазар преди училище. Вероятно учебниците / по Моливко ще са/ ще стоят на място и ще се носи само малка раничка със следобедна закуска, вода / на първо време, после май ще имат и закуска по програма/. Госпожите, които са две и ще се редуват ми се виждат много приятни и свестни, ще има и английски. В понеделник ще си имат занимания, няма да ходим на общото откриване на учебната година, а направо следобяд си започват. Цветя смятам да взема в саксии - за двете госпожи, не вярвам да имаме контакт с директорката. 

# 215
Има някакъв вирус явно. Моята щерка го хвана в сряда и през нощта беше с вис. т. Сега се опитва и мен да хване. Дано се оправят до първия учебен ден всички. Моята няма търпение и ще е много разочароващо да не може да отиде.

Гледах и аз времето за понеделник. Май няма да е много топло и ще вали.

# 216
О, само да не вали.
Аз се чудя какво да правя. Големия е на репетиции от два дни , ще пеят песни на първия учебен ден. Аз мислех да го пусна сам, а  двамата с таткото да отидем в училището на малката. Ама той нещо снощи се размрънка, че нямало да го чуем как ще пее. Ще помоля приятелките да го снимат и после ще гледаме клипчето вкъщи.
Лошото  е,че и двама ще са до 12 ч. Все  се надявах  малката да свършва поне 15 мин. по късно, за да мога да взема първо баткото, после нея и след това да ги заведа на плуване. А сега той ще трябва да пътува с автобус сам. Ще трябва до края на другата седмица да съм направила графика на извънкласните занимания, а за големия още не е ясно с каква програма ще са. Има дни в които ще има по 6 часа и тогава ще свършва още по- късно.

Родителската  мина много добре. Родителите ми изглеждат свестни. Госпожите са супер. Детето няма търпение, приготвихме чантата.  Имаме и тоалет, вчера купих и обувките. С две думи, вече сме напълно  готови за старта.

# 217
  • Sofia
     Ох, Вела, не искам да съм с твоите дилеми.  Двамата големи в 1-4 клас бяха в кварталното ни тогава (сега сме в друг квартал) у-ще, та беше добре.  Сега Андреа предполагам до 5клас ще я водим, до тогава не си я представям в транспорта и по улиците сама.

Да, дано поне е сухо времето в понеделник, иначе все по хладно става по прогноза, пък и видимо така изглежда определено.  Аз дрехи и обувки не съм купувала за сучая, ще ходим с наличните ни.
   Най-накрая получих тетрадките и етикетите, много съм доволна, страхотни са! Grinning

# 218
  • Sofia
Къде сте всички?!  newsm78
Подарък по случай първия учебен ден предвиждате ли?
Андреа понеже на всеки празник (какъвто и чийто и да е) си иска книжка за подарък, пък и е съвсем тематично за случая, та съм лесна аз - книжки (1-2-3) и една игра за наблюдателност.  Grinning

Времето като го гледам, току прибавям мисленно към дрехите за понеделник по още един кат.  Mr. Green    Пфууу...

# 219
Morena, аз мисля тоалета за първия учебен ден.
Сутрин при нас си е доста студено, викат ги в 9.30ч.
Подарък....хмм, не мисля и не виждам смисъл от такъв по случая.-

# 220
  • София
Това си мислех и аз сутринта като ме одуха вятъра. Аз приготвям едни сукмани, панделки, обаче тънък чорапогащник не ми се вързва в това време. И ми се искаше да изглеждат различно на този ден, после ще са с клинчета и туники всеки ден.

Подарък, не мисля. Теа под подарък разбира кукла, книги образователни получава с тонове, ще дам да си нареди новите пособия в новия несесер и да си подреди новата раница - супер. Всъщност след две седмици имам струпване на рожденни дни, тогава за всеки РД всяка госпожица получава подаръци, та не са изостанали дечицата. Laughing

# 221
Morena тука сме . Цял ден разпечатвам входни нива за 3 клас. Преди малко баткото направи 3 , и така всеки ден  по- малко.

Подарък ще получат и двамата на края на учебната година.  Mr. Green Ако са заслужили. Wink
Големия книгите не ги бройка за подарък. Виж на Никол става, тя обича книжките.
Големия ще получи и някакъв подарък от библиотеката- сигурно книга .Понеже е прочел най- много книги -7 през ваканцията. То и една да беше прочел пак щеше да получи подарък. От неговия клас само той ходи и взима книги от библиотеката.  Tired Трагедия....

# 222
С още една крачка по-близо до понеделник. )
Взехме букета днес, защото утре ще е пълна лудница и ще са вдигнали цените 2но. )
Взехме и един чорапогащник, защото сутрин си е студено при нас (към 13-16С), а госпожицата иска да е с пола или рокля.

# 223
Мен нищо не ме тресе.. не е като да е първи клас или поне ПУ в училище.. така че ви се радвам отстрани.

# 224
  • София
И аз не бих казала, че ме тресе нещо Mr. Green Детето малко се притеснява, но миналата седмица се запозна с учителката, която ще й преподава пиано. Много я хареса и някакси вече по друг начин гледа.
Днес мерихме наличните официални рокли. Има три възможности според времето и един комплект панталон и блузка, ако много вали. Отказах се да купувам нови. Без друго тия са обличани по 3-4 пъти.
Цветята остават за утре.
Днес обикалях да търся есенни панталони, че всички се оказаха малки и при по-хладно време първата седмица на училище ще е проблем Mr. Green Резултатът не е задоволителен и утре продължаваме Tired Хубавото е, че намерих джинси и блуза в цвят точно като чантата  Laughing
Тя вероятно ще ни трябва за школите по пиано. Първо пазех етикетите, ако се окаже, че не трябва толкова голяма, ама щерката си я харесва и не си я дава.
Подарък предварително няма да избирам, но предполагам, че след като приключим в училище, ще задоволя някоя прищявка - ако се е държала като голяма, слушала ме е и т.н. Аз отсега започнах де - нищо не купувам, но много играя с нея, на каквото поиска. Две седмици ще остана с нея вкъщи, докато свикнем с училищното разписание и воденето. За това време трябва да реша кой ще я води, прибира и разхожда на разните допълнителни занимания. Определено ми се струва сложно.
Vela, ние ще се запишем в библиотека при читалището, където е балетът на детето. Скоро колежката ми обясняваше, че днес децата били с други интереси. Има нещо вярно. Затова всякак насърчавам четенето. Вечер като готвя, дъщеря ми срича книжка от бебешките - с по няколко реда на страница. Става й все по-лесно и умира от гордост  Grinning
За понеделник имам списък с неща за правене и носене, че да не се окажа на събитието без фотоапарат примерно. Имам списък с въпроси за родителската среща, която ще е на 16-ти при откриването - не знам колко обстойна ще е и дали ще има следваща скоро.
Откриването е обявено в 11ч. Надявам се да не е голям студ.
Явно откачам, защото днес записах час за фризьор - да й направят плитки по главата. Като помислих обаче, май е по-добре само с опашки Thinking Утре ще отменя часа Blush
Днес правихме детско събиране вкъщи - с две от приятелките на детето. Утре ще повторим за последно преди училище. Та така - отдали сме се на забвления  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт