6 годишните на предучилищна

• 35 149
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
При нас по списък са 17 деца, но определено още първите дни поокапаха на брой, защото има малки, т.е. петгодишни, набор 2008г. в групата, които тепърва свикват с ходене въобще на детско заведение извън вкъщи.
Вела, не знам какво да те посъветвам, освен ако наистина не й харесва съседчето, да помолиш госпожата да я премести. При нас относно материалите учителките ни улесниха максималко като купиха на всички деца еднакви неща и си стоят там, дават им ги като има нужда. Така няма заглеждане кой с какво рисува / реже и прочие, тъй като на всички е еднакво.
Донсита, браво за каляването. Ние за жалост не сме така.
Морена, за съжаление в живота тепърва ще им предстои да се сблъскват с агресия, колкото и да се опитваме да ги опазим. В нашата група има едно момиченце, което пък щипе другите деца, вече е ощипало две, които плакали / това по разказ на щерката/, но понеже тя е едра, височка и силна явно не се е пробвало при нея, че по принцип тя ми е кротка, но ако не я закачат.
Блазе ви за следобедния сън, това прекрасно нещо не го практикуваме от две години за наша жалост.
За зъбките - имаме два нови, като паднаха три от млечните, подарък - малка кукличка / от тези, които сега има в едни яйца с бонбони и на стойка/, те са й любимите, пък и са по около левче, та ми се видя подходящо. Но ме е яд, че не се сетих да обясня, че е само за първото зъбче, сега й се клатят още два и отсега се правят уговорки да дойде феята...

# 376
  • София (Възраждане)
И при нас уговорката е, че феята идва само при първо зъбче, тъй като е американка и не може да пътува постоянно от толкова далеч:mrgreen: Сещам се обаче, че се задава хелуин и че пак ще трябва да обяснявам, че за нас това не е празник Sad
Морена, твоето момиченце ли беше ПГ в музикалното училище?

# 377
  • София
Морена, твоето момиченце ли беше ПГ в музикалното училище?
Моето Simple Smile

Имам питане - децата опознаха ли се вече? При дъщеря ми не са. Знае имената само на половината. Скучно било, защото не се играело Rolling Eyes Явно си имат разни занимания по тетрадките, които не са супер интересни и няма свободно време като в ДГ.
В същото време питам иска ли да се върне в ДГ. Не иска. Като играят навън, й харесва.
Може би иска и доста да е с мен - вече около 10 дни сме заедно веднага, след като свърши училище - играем, четем, рисуваме, излизаме. Даже вчера заедно гледахме "Каспър"  Laughing
Днес следобяда си личеше, че е изморена. Не искаше на балет, а само да се гушкаме, да си говорим. Установих, че явно тъгува за групата в ДГ, за госпожите, макар че си харесва новата.

# 378
Да, нашите са клас от миналата година.

# 379
  • София (Възраждане)
Симантро, доволна ли си от обстновката в училището, обновен ли е интериорът?

# 380
При нас не са се опознали още, но като че ли знае имената на повечето. Доколкото разбрах имат време за игра през голямото междучасие. Каза, че са им извадили повече играчки и е станало по-интересно. За материала изобщо не мога да разбера какво правят. В края на седмицата ще видя листите.
Засега нямаме време за нищо след училище. Общо взето я разпитвам, поиграва малко, вечеря и лягаме да четем приказки.
Записах я на гимнастика, но май ще е мисия невъзможна.

# 381
  • София
Доволна съм като цяло. Обстановката е доста по-добра от тази в голяма част от познатите ми училища.
Някак имам впечатление за ред. Дори в горните класове децата ми харесват - липсва простащина, вилнеене. Досега не съм видяла пушещи ученици в периметъра на училището Laughing
Портиерите са страхотни. Единият познава почти всички ученици. Винаги знае кой учител е дошъл и кой не.
Иначе базата не е нищо особено. Чиновете са стари, липсват достатъчно шкафове. Тоалетните за съжаление са седалки и за ползването щерката има цяла процедура Crazy
Днес пробвахме обяда. Детето го хареса. Аз одобрих Laughing
Засега мнението ми е, че не е зле, но може и по-добре Twisted Evil
Учителките са невероятни - класната и тази по пиано. За солфежа още не съм изкопчила прилична информация.
Пианото определено буди интерес Simple Smile Всъщност детето свири на роял Grinning Не, че рабирам разликата, де Embarassed

# 382
  • Sofia
Simantro, и моята не знае дори на 2/3 от децата имената и не бих казала, че са се опознали. Обаче при нас се редуват занимания с книжките и игра и децата си носят играчки за времето за игра.

Днес питах колко са децата по списък - 21.

# 383
  • София (Възраждане)
Дори в горните класове децата ми харесват - липсва простащина, вилнеене.
Убедена съм, че именно това е най-голямото предимство на училището, радвам се че сте доволни!

Четох, че приемният изпит за ПГ е музикалност, това означава ли че в нея влизат и деца, които са съвсем начинаещи?
Завършването на ПГ в училището осигурява ли предимство при кандидатстване в първи клас?
Май прекалих с въпросите Embarassed
Пожелавам на всички дечица да са здрави и да посещават занятия редовно. Hug  bouquet

# 384
  • София
За мен също по-добрата среда беше целта Simple Smile
Изпитът е само по солфеж. Въпреки че детето ми влезе само с няколко урока в седмицата преди изпита, мисля, че е по-добре да има подготовка. Някои от децата не са свирили - повечето всъщност. Но упражненията е по-добре да са тренирани. За мен лично бяха сложни. То аз не съм изобщо критерий, де  Embarassed. Повечето деца се бяха готвили.
За първи клас изпитът е същият. Нямаме предимство.

# 385
При нас не са се опознали още, но като че ли знае имената на повечето. Доколкото разбрах имат време за игра през голямото междучасие. Каза, че са им извадили повече играчки и е станало по-интересно. За материала изобщо не мога да разбера какво правят. В края на седмицата ще видя листите.
Засега нямаме време за нищо след училище. Общо взето я разпитвам, поиграва малко, вечеря и лягаме да четем приказки.
Записах я на гимнастика, но май ще е мисия невъзможна.

Защо?
До колко часа сте?
На нас ни остава учудващо много време, въобще, това е един доста лежерен и приятен период, стига да е организиран добре.
С голямата бе тичане повечко, но тогава се бях подвела на масовата истерия да учи език еди-си-къде, отделно, че се получи разминаване и се наложи да се ползва една занималня за следобяд, която бе през два квартала, та и това отнемаше време.Като сложим и това, че сегашната "ученичка" тогава бе бебе в детската градина и трябваше да тичам и за нея, купона течеше с пълна сила. Днес голямата ми дъщеря е самостоятелна и на плещите ми е само малката, което улеснява логистиката невероятно. Остава време за всичко, буквално.

Инак, относно среда-и голямата и малката преместих също и заради това, освен чисто организационно и за мое улеснение. Сблъсъка със системата обаче през годините с голямата ми дъщеря и дОсега до 5-6 клас ме отрезви. Среда, среда, но си има издънки навсякъде.
Като подготовка ПГУ и начален курс обаче, съм доволна, като обстановка, среда-почти нямам забележки. Нагоре са ми притесненията.

# 386
Нашите имат толкова много занимания, че не мисля да ходим и след училище на нещо. Нашата предучилищна е целодневна - в 17.15 си идва моят юнак.
Но по програма имат: 2 пъти седмично тенис, 2 пъти седмично физическо, 3 пъти музика, 2 пъти танци, 2 пъти театър, плюс 10 часа английски (всеки ден по 2 часа).
А моят ходи и на шах всяка събота и неделя, та мисля - предостатъчно.
Миналата година ходеше и на биоигри и математика, но ще видим тази как ще успяваме, май нагорно ще му дойде. А иска и на карате да го запиша.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 11:34 от Анонимен

# 387
Жасмин, аз я записах на гимнастика, която профилактира гръбначни изкривявания. Щерката се води с грацилна структура и е много предразположена. Сега като видях програмата, реших, че няма смисъл да ходим, защото всеки ден се събират по два часа спорт.  И аз не знам дали ще успяваме с математиката и биоигрите. Докато е хубаво времето, реших да ходим повече на планина уикендите и тази седмица ги пропуснахме и двете, въпреки че тя много искаше.
Jizz, в 17.20 се връща. До към 20ч играе и вечеря. Не е толкова много време.

# 388
  • София
Ние имаме програма кой ден какво правят, т.е. какви "часове" имат  Laughing До 12,30 са. И два пъти седмично до малко по-късно заради пианото.
И аз като Jizzlobber мисля, че остава време за всичко, макар че умората си казва думата. Детето ляга към 20ч. и става в 7ч. По-рано преди 9,30 не е лягала, макар че открай време се събужда в 7.
Може би значение има, че тия две седмици непрекъснато сме заедно - след училище ходим из парковете до НМУ. Беснее на воля по площадките заедно с приятелчета, кара колело, прибираме се към 18ч. и продължаваме с настолни игри, четене, правене на неща от хартия.
От понеделник пак съм на работа и ужасно ще ми липсват тия моменти Sad Майка ми ще я взема от училище. С нея се кара по-спокойно. Ще свири, ще почива, четат много. И май се очертава всеки ден по едно занимание някъде - балет, плуване, тенис (ако й допадне). Балетът може и да отпадне, в крайна сметка, защото е по-далеч.
Жасмин, хубаво е, че детето учи англиски в училище. Сигурна съм, че във вашето е на ниво. Ние още сме в Хелън Дорон в събота. Живот и здраве, ако и първи клас сме в музикалното, както ми се ще, да я запиша в British Council. Съседната сграда е.
Математиката наистина е интересна. И Алекс ходеше пролетта. Мисля обаче, че на мен ще ми идва в повече Simple Smile
Хора, да се похваля как върви опознаването. Както писах, детето ми беше тъжно и скучаеше, защото не познава децата. Та един час й разказвах как аз съм се притеснявала като малка, как съм се запознала с най-добрата ми приятелка, как съм имала различни учителки... Казах й, че може да се запознае с дете, като му направи комплимент за прическа, шнолка, дрешка, да го пита обича ли да ходи на кино/ театър/ балет, на какво обича да играе и т.н
В детската имаха повече свободно време да общуват. Сега на практика имат само в стола, ама тогава не си говорели, защото не се познавали Crazy И не е само тя така. Днес споделих и с учителката. Каза, че ще ги остави да поиграят повече.
А детето после ми разказа кои хлапета й били станали приятелчета, как рязали фигурки, подреждали разни неща... И е много доволна. Едно от момиченцата също ходело на балет. Та така - има комуникация вече.
И имала плюсче Laughing Учителката е въвела тая система за оценяване, защото има няколко по-бесни деца, дето явно не се интересуват от учене. И обещала награда за всеки, който събере 10 плюсчета.
Утре ще я водя до Борисовата градина след училище. Досега бяхме само в парка Заимов и Докторската градина.
В Заимов има една чудна Приказна къщичка. Препоръчвам  Simple Smile Досега два пъти бяхме за тия две седмици.
donsita, снимката е много впечатляваща. При топъл басейн ли е или просто така? Миналата зима приятели ме навиваха за подобно нещо, ама не е за мен. Щерката е морж и може би би пробвала.

# 389
Мерси за съветите! Знам че реагирах малко прибързано и остро, но това от което се опасявах,днес пак се е случило.  Момичето е счупило молив на Никол, пак по думите на моето дете -нарочно. Ако пак се повтори случката ще кажа на госпожата да ги наблюдава. Имам горчив опит със сина и едно такова дете, което тормози , вече трета година ,целия клас. Та затова така реагирах.

Паднали зъбчета още нямаме.

Morena , горката Андреа.Това с главичката ме втрещи и мен. А госпожата не е ли направила забележка на детето? Хубаво взела да види  играчката ,ама чак главички да се раздават. ooooh!

Simantro
 благородно ви завиждам ,че сте в музикалното училище. Ако живеехме в София и аз щях да я запиша там.

Нашето плуване се отлага с една седмица, правят ремонт на басейна.

Госпожата се оплака малко днес ,че куца дисциплината, в смисъл нямат изградени навици да седят и да пазят тишина докато работят. Но още не съм чула за такива сблъсъци каквито разказва Morena.
Програма още не са ни раздали, но днес давахме пари за баджове. Съвсем като ученици ще бъдат децата. Grinning

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 18:32 от vela

Общи условия

Активация на акаунт