http://apteka.framar.bg/30022831/%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BE% … 5-%D0%BC%D0%B3-30
и
http://www.fitneshrani.com/mk-7-vitamin-k2/
и също
http://www.silabg.com/bg/12642-BIOVEA-Vitamin-K2-100mcg--30-Caps-.html
А сега го поръчвам от Айхърб.
По начало К1 се набавя много лесно от храната и освен това се оказва, че понеже е толкова важен (без него ще умираме от кръвозагуба от най-малкото порязване), човешкият организъм има способността да го рециклира и всъщност човек обикновено не може да остане без К1. За сметка на това К2 се набавя по-трудно, особено в наши дни: съдържа се или в мляко от хранени само с трева крави, или в някои сирена (посочват гауда и бри) - в сирената се произвежда от бактериите, така че няма значение дали кравите са пасли трева. Също К2 се съдържа в една традиционна японска храна от ферментирала соя - нато, така че за японците това е нормален източник на К2, но за европейците и останалата част от света този вариант отпада, остават само млечните продукти, а при тях положението е такова, че вече е трудно да се набави К2 само от храната. Затова и по отношение на него има масов дефицит, както и по отношение на вит. Д и на магнезия.