ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 46 651
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
и там открих едни други любими продукти, без които рядко оставам: от угоен патешки дроб на Volex. Супер кратко съдържание, мазни, ароматни и за моя радост - с български произход и доста приемливи цени. Препоръчвам!
А какви са цените горе долу?

# 286
Пият се 3 пъти на ден по 1-2. А ти какво пиеш? Че им се чудя сега, само алоето съм пробвала.
Аз пия от тази марка една добавка с канела, хром и цинк за ир.  Peace Ами ако стигаш до 300-400мг дневно така, значи е ок. Обаче аз лично не бих пила калции и магнезий заедно, но това си е мое мнение. По принцип гледам да разминавам магнезия с калция и с вит. Д. Поне 2-3 часа.
А и тук ако изпиеш 6 таблетки, ще поемаш 720мг калций, което не знам дали е необходимо при нашия режим на хранене, в който има и млечни продукти. Wink

# 287
Благодаря  Hug  Аз не ям млечни, та затова Simple Smile

# 288
Ооо, обожавам Foie Gras, скоро се бях сетила и се чудех дали мога да си намеря в БГ, винаги като пътувам някъде си го поръчвам  Hug

Наистина, какви са цените?

# 289
Благодаря  Hug  Аз не ям млечни, та затова Simple Smile
Виж и това - http://apteka.framar.bg/30011298/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5% … 0%BC%D0%B3-90-gnc и това http://apteka.framar.bg/30025697/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B0% … C%D0%B8%D0%BD-100, и това http://apteka.framar.bg/30018114/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B0% … 0%D0%B1%D0%BB-100 .
Но според мен вземи чист магнезий, пусни си за 3лв. едно ниво на калций и ако ти трябва, тогава пий. Или просто пий едното сутрин, а другото вечер. Peace Витамин Д също е полезен, щом не ядеш млечни.  Peace

# 290
Биволското сирене и на Добрев, и на Зоров, и на Маджаров е поезия Embarassed Но и кравето на Добрев ми се струва доста истинско и хубаво - за краве сирене определено това ме устройва най-много като цена спрямо качество. Но също е и въпрос на вкус, предполагам, а и пак казвам - аз не съм критерий кое сирене е истинско, само знам, че не трябва да се разпада, ако преседи няколко дни в саламура.

Калций и магнезий и аз знам, че не е добре да се взимат накуп, нищо, че се продават такива добавки. А за калция, когато човек не яде млечни, е добре да се въведе евентуално за няколко дена храната, която се консумира, за да се види дали все пак не се получават едни 500 - 600 мг калций за деня (от спанак, сусам, тахан и други растителни източници). Ако се получават, според мен не е необходимо да се приема допълнително калций, т.е. доколкото знам, нормата на СЗО за дневен прием на калций е точно 500 мг. Американците са сложили 1000, но при техния начин на хранене усвояването на калция е доста затруднено (нали препоръчват да се консумират много пълнозърнести продукти, бобови, царевица, ядки и семена). Освен това усвояването на калция се затруднява и от нисък прием на вит. Д, а ако се приема вит. Д, се повишава и усвоимостта на калция от храните, така че не е необходимо да се гони висок дневен прием. По начало в целия свят нивата на вит. Д на повечето хора са ниски, така че това по-скоро е в основата на високите нива на остеопороза, а не малкото калций. И освен това за остеопорозата е виновен и дефицитът на вит. К2, а и на магнезий. Не е достатъчно просто да се приемат по 2-3 грама калций на ден от млечни и от добавки - вижда се, че проблемът с остеопорозата не се решава така.

# 291
Jana Ina   bouquet
Cioccolata, също съм на мнение, че най-добрия източник на всичко е храната.

# 292
Шоки, да, мойто ендо каза, че като се вдигне вит. Д и калцият си влиза в норма. Макар че аз не съм имала проблеми с калция, а само с вит. Д. Wink Аз млечни преди ядях по един път дневно, но откакто съм ги спряла пия калций по време на мц, т.е. 6-7 дни в месеца 3х200мг, защото така ми е предписан от гинка.  Peace За 3 месеца без млечни нямам промяна в калция според изследванията ми. Но вит. Д си го пия... Магнезия - също. Обаче едното също каза, че не е полезно без никакви млечни. Та сега ще трябва да тествам кои ми понасят и пак да ги въведа. Grinning

# 293
Момичета, така и така сме почнали добавките, та да ви питам нещо. Тези дни зъболекарката ме сюрпризира, че имам парадонтоза, започнала е да се стопява костта. Дали може да си подпомогна с някой минерал или витамин?

# 294
За пародонтоза - Коензим Q10, а също добре действа и жабурене с шарлан сутрин на гладно.

# 295
За пародонтоза е възможно да подейства и комбинацията вит. Д + магнезий + вит. К2, ако проблемът е в недостатъчно усвояване на калция newsm78

# 296
Почнах от днес жабуренето с шарлан.
Аз така и така ще почвам вит. Д, магнезия ще си го пия, а този вит. к2 от къде да го купя?
Можете ли да ми дадете линк на някой такъв продукт?
   bouquet

# 297
Почнах от днес жабуренето с шарлан.
Аз така и така ще почвам вит. Д, магнезия ще си го пия, а този вит. к2 от къде да го купя?
Можете ли да ми дадете линк на някой такъв продукт?
   bouquet
http://apteka.framar.bg/30032841/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC% … %BA%D0%B3-100-gnc
Има ги в Ремедиум.  Peace
Пробвала ли си интрадентална четка и паста лакалут? И двете се ползват вечер, т.е. първо почистваш с интрадентална четка всички пространства между зъбите и после миеш с лакалут червен. Четките ги има в ДМ.

# 298
Вит- К1 и К2 като Д2 и Д 3 ли са?
Коластрата също помага за пародонтоза.

# 299
Jana Ina, за пръв път чувам за такива четки, ще трябва да си взема. Обаче каква, има цилиндрични, конусни, широки, тесни..... newsm78
http://befit.bg/eshop/shop/%D0%98%D0%9D%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%94% … D0%9A%D0%98.40089

А линка който си дала е за Вит. К1, пила съм го при много силни кръвотечения  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт