Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява ракът на кожата и какви са рисковите фактори?
Какво представлява кетогенната диета и какви вродени дефекти могат да бъдат подобрени чрез нея?
Какво е значението на мазнините и въглехидратите в храната при кетогенната диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява ракът на кожата и какви са рисковите фактори?
-
Какво представлява кетогенната диета и какви вродени дефекти могат да бъдат подобрени чрез нея?
Кетогенната диета е хранителен режим с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, който насърчава тялото да произвежда кетони за енергия. В случаи на определени вродени дефекти, като синдром на Leigh или пируват киназен дефицит, мозъкът не може да използва глюкозата за гориво. Въпреки това, когато се приемат достатъчно келони чрез кетогенна диета, мозъкът може да функционира и да се развива правилно, което води до подобрение в симптомите на тези състояния.
-
Какво е значението на мазнините и въглехидратите в храната при кетогенната диета?
-
Какви са мненията за храносмилателните ензими, като серрапептазата?
-
Какво е значението на витамин D и неговите ефекти върху ставите и костите?
Плодове - може би по-често ям от тях- например 1 портокал, 2-3 гуави, парче диня, или манго. Но отдавна вече не мога, а и просто не ми се иска да седна и да изям наведньж 1 кг череши, или ягоди. Установила сьм, че от доста време предпочитам силно ароматни плодове ( като манго, гренадила), а не такива, които са просто сладки.
Въпросът в случая е в мярката. На мен лично ми е по-лесно изобщо да не започвам, вместо да се стремя да спазвам умереност

