Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява ракът на кожата и какви са рисковите фактори?
Какво представлява кетогенната диета и какви вродени дефекти могат да бъдат подобрени чрез нея?
Какво е значението на мазнините и въглехидратите в храната при кетогенната диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява ракът на кожата и какви са рисковите фактори?
-
Какво представлява кетогенната диета и какви вродени дефекти могат да бъдат подобрени чрез нея?
Кетогенната диета е хранителен режим с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, който насърчава тялото да произвежда кетони за енергия. В случаи на определени вродени дефекти, като синдром на Leigh или пируват киназен дефицит, мозъкът не може да използва глюкозата за гориво. Въпреки това, когато се приемат достатъчно келони чрез кетогенна диета, мозъкът може да функционира и да се развива правилно, което води до подобрение в симптомите на тези състояния.
-
Какво е значението на мазнините и въглехидратите в храната при кетогенната диета?
-
Какви са мненията за храносмилателните ензими, като серрапептазата?
-
Какво е значението на витамин D и неговите ефекти върху ставите и костите?
Нищо, че е бил слабичък.
, и това на дете, което е нормални кг, не е да речеш да е недохранено, просто според мен така е свикнало и т.н.)...
На което аз отговарям, че ако е наистина гладна, ще яде нещо читаво за ядене. Ако не е, няма да яде нищо, понеже няма да купя сладолед сега (ако не искам, понякога ядат сладолед все пак:-))
Освен ако самият няма нужда постоянно да яде сладко и няма емоционална зависимост към храната или...
)
Гледам да не съм крайна все пак и да оставам в границите на разумното. Не припадам, ако някой ги почерпи с нещо. Но даже тогава винаги питат мен дали може да си вземат.
Аз по-скоро исках да знам защо четвъртата фаза на Аткинс е отпаднала, т.е. има ли някакви пейпъри, които доказват, че 2-3 пъти седмично зърнените храни са вредни, ако човек вече е слаб и здрав.

Не ми харесва и че малките деца пият толкова много сокове - капита и подобни, които за мен не са въобще подходящи.. Не одобрявам и пиенето на газирани напитки от по-големите, над 7-8 г... Няма по-хубаво от водата!