Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява ракът на кожата и какви са рисковите фактори?
Какво представлява кетогенната диета и какви вродени дефекти могат да бъдат подобрени чрез нея?
Какво е значението на мазнините и въглехидратите в храната при кетогенната диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява ракът на кожата и какви са рисковите фактори?
-
Какво представлява кетогенната диета и какви вродени дефекти могат да бъдат подобрени чрез нея?
Кетогенната диета е хранителен режим с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, който насърчава тялото да произвежда кетони за енергия. В случаи на определени вродени дефекти, като синдром на Leigh или пируват киназен дефицит, мозъкът не може да използва глюкозата за гориво. Въпреки това, когато се приемат достатъчно келони чрез кетогенна диета, мозъкът може да функционира и да се развива правилно, което води до подобрение в симптомите на тези състояния.
-
Какво е значението на мазнините и въглехидратите в храната при кетогенната диета?
-
Какви са мненията за храносмилателните ензими, като серрапептазата?
-
Какво е значението на витамин D и неговите ефекти върху ставите и костите?

Аз мисля, че и за печене зехтинът е съвсем ОК, тогава температурата не е толкова висока.
(В блога си споделя, че се храни много стриктно нисковъглехидратно, почти не консумира ядки, млечни и плодове - само по малко в събота и неделя за разкош, но при нея явно е било необходимо да бъде толкова стриктна.)
, на 24 г да преодолявам страха от водата (на 2 пъти щях да се удавя като малка, единият път на курса по плуване в 3 клас, тогава никой не разбра, но аз голям уплах преживях. Познайте кой беше единственият, който отказа даже да влезе в басейна за финалния изпит.
), а за да те насърча и да ти дам надежда, че никога не е късно....
))
Никак не ми беше смешно тогава, чак спасителите дойдоха...
/ Дамата бе споменала за пиенето на костен бульон,че и светнали коса,кожа,всичко.
Не знам откъде е този страх да не остане гладно детето, може би е някаква черта на българската народопсихология. Една позната даваше на детето си желирани бонбони и зръчно, понеже то нищо не искало да яде, как можело така...Та детето се изхранваше основно с тези 2 неща.