ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 656
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
Ама, Тони, ето, че не само е оцелял, а и е станал спортист и изобщо е момче на място! Hug Нищо, че е бил слабичък.

И за тръшкането една позната разказа точно същото: опитала се дъщеря й да се тръшка така в един супермаркет, искала нещо. Майката обаче изобщо не се трогнала, а я прескочила и продължила напред. Малката скочила и тръгнала след нея мирно и тихо Laughing И повече не направила такива опити. Децата изпробват докъде могат да стигнат и не трябва да се отстъпва Peace

Ама много се радвам, че се обаждаш, Тони! Hug

# 586
  • Пловдив
tonyduve,  Hug, знам и аз, че има наистина злояди деца, такива, които не обичат да ядат, които могат да карат дни наред на мляко или на 1-2 залъка. Това, което написах, се отнася за мнозинството деца, набедени за злояди от родителите си, и за тези, които са здрави и които не ядат не по здравословни причини (защото, разбира се, зад безапетитието може да стои някакъв здравословен проблем).
Но съм забелязала, че у нас всяко 2-ро дете едва ли не е злоядо по мнение на родителите си. И как няма, като родителите захранват рано, когато детето не е готово да яде с лъжица; пъхат лъжицата насила в устата, защото се смята, че на еди-каква си възраст детето трябва да изяжда еди-колко си, иначе ще остане недохранено; забавляват детето, когато не яде, за да му напъхат някоя лъжица в устата, пак насила (наскоро една позната разказваше на друга в парка как бащата правил на детето сапунени мехури, за да може тя да го нахрани, а аз  #Crazy, и това на дете, което е нормални кг, не е да речеш да е недохранено, просто според мен така е свикнало и т.н.)...
Тръшканици и на мен не ми минават. Като иска, да се тръшка, не обръщам внимание, не ме интересува какво ще кажат другито, на манипулации не отстъпвам. Малката наскоро се пробва веднъж, но като видя, че няма да мине, не повтори... Mr. Green
А голямата някой път още се опитва да ме работи с реплики от сорта: гладна съм, купи ми сладолед.  Joy На което аз отговарям, че ако е наистина гладна, ще яде нещо читаво за ядене. Ако не е, няма да яде нищо, понеже няма да купя сладолед сега (ако не искам, понякога ядат сладолед все пак:-))
А сега се сетих, че преди време бяхте обсъждали шкафа със сладки неща. Наличието на такова нещо не мога да го разбера. Няма никаква нужда, така едва ли не излиза, че без сладко не може да се живее, че да се купува и яде сладко е нещо естествено и необходимо...Да не говорим за децата, които сами си бъркат в този шкаф и постоянно ядат сладко. Изобщо чудно ми е защо човек ще има вкъщи такъв шкаф... newsm78 Освен ако самият няма нужда постоянно да яде сладко и няма емоционална зависимост към храната или...

# 587
Инак за злоядите деца...абе има ги , вярвайте . И не искаше вафли , сладоледи , шоколади...не иска нищооо . И съм се молила да хапне нещо , толкова слабичък беше .
Ооо, била съм изключително злоядо дете като наистина е имало периоди, в които съм карала само на мляко и ябълки! Много добре знам какво ме беше направило такава и се постарах да не го допусна с дъщеря ми  Naughty

# 588
  • София
Когато започнах да захранвам Филип изчетох хиляди страници. Бях се запекла, че пържени каптофи ще яде, когато сам си ги изпържи...е, не стана точно така. Simple Smile)
Много рядко давам джънк и той си знае. Днес сутринта закуси 7-8 парчета унгарски салам, който е единственият който купуваме и за него поне на етикета пише хубави неща. После излязохме навън и той ми казва: Мамо, ще ми купиш ли някой боклук? И отнесе пакетче солети, което ми се вижда по-малко зло от Зрънчо, чипс (не дай, Боже!) или сладолед.
Миналата седмица му правих домашен сладолед с яйца, мляко и сметана, но не го одобри, а на тези по магазините като прочета съдържанието и лошо ми става.
Много го ораничавам и когато около нас няма деца ядящи подобни боклучки, почти не се сеща, а и яде добре готвена храна.
Миналата година бяхме на море в Албена и около нас нямаше магазинета за Зайо Байо и други изкушения. Яде се прекрасно цялата седмица и въобще не се сети за подобни "храни".

# 589
По отношение на храненето съм била много внимателна...никакво насилие , никакво "хапка за мама , хапка за татко"....не позволявах някой да го насилва като стисне устни .
Мина време и започна да се храни , но слава Богу , е умерен и яде само защото е гладен , не за удоволствие ( само ) .
Много ми се ще да го снема като прави разни чудесии на халки , абе да му се порадвате , той казва че откак  е на НВ ВМД има неероятна енергия .
Red tree , от изброените аз съм за сладоледа Simple Smile

# 590
Ех, Тони, много ме радва да чета за сина ти Simple Smile
Аз сега захранвам, е, не сме съвсем в началото, де и честно казано наистина се притеснявам как ще възпитавам в добро отношение към храненето.
А за тръшкането си имам пример, племенницата ми, ама все пак не решавам аз там за съжаление, иначе си мисля, че бих постъпвала различно.
Та след толкова изписано, мисълта ми е, всичко, което споделяте на тази тема ми е много интересно и полезно Simple Smile

# 591
Ули, успех  Peace
Захранвах по метода ЗВБ и мисля, че това изигра голяма роля за хранителните предпочитания на щерката. Купешки пюрета почти не е яла. Ако не искаше нещо от предложените, не съм настоявала. Оставях я сама да преценя какво и колко да яде, като се стараех да предлагам разнообразни храни.
Сблъсъка с джънкове по площадките е много обезкуражаващ за повечето майки, но все пак ние определяме границите на позволено-непозволено и докъде да се стига.

# 592
  • Пловдив
Цитат
Сблъсъка с джънкове по площадките е много обезкуражаващ за повечето майки, но все пак ние определяме границите на позволено-непозволено и докъде да се стига.
Точно така е! Peace Моите си знаят, че не ядем по принцип на площадката. Гледат децата как ядат сладолед, зръчно и т.н., но като цяло не се впечатляват. Е, разбира се, случва се да им се прияде, но се разбираме някак... Wink Гледам да не съм крайна все пак и да оставам в границите на разумното. Не припадам, ако някой ги почерпи с нещо. Но даже тогава винаги питат мен дали може да си вземат.
Толкова съм зла, че дори като излизат с баба си, ми се обаждат да ме питат дали разрешавам да купят еди-какво си, ако им се прияде... Mr. Green
Иначе да, случва се и солети да хапнат, и сладолед, че понякога и близалка, но това е по-скоро изключението, отколкото редовна практика.
Аз захранвах и двата пъти по интуиция. Струваше ми се, че нещата трябва да се случват естествено, да се следва детето е достатъчно и да се предлага полезна, домашно приготвена храна.

# 593
  • София
Тони, в сладоледите ми притестяват многото Е-та, част от тях се използват и за промишлени лепила, та гледам да не прекалява. Принципно му отказвам честата употреба на много от дънк храните, но е опитвал, защото иначе се превръщат в идея фикс. Виж, за подсладителите, мононатриевият глутамат и газираното съм непреклонна. Той знае, че има отрова, от която се разбооляваш, и не можеш да излизаш навън и да си играеш и не настоява.
Щоколад не обича, торти пък съвсем, единствената, която харесва е домашна бисквитена, която правя рядко. По едно време се шшегувах, че това дете не е от мен. Simple Smile))
шегув

# 594
  • София
Извинявам се за многото грешки, но пиша от телефона и не мога да редактирам.

И на мен бабите се обаждат, а често и той казва, не може еди какво си, "защото майка Ти не дава. А като ми сажат, че гледал жално ги контрирам с въпроса: "Ако така гледа много люта чушка, ще му дадеш ли да си хапне?" И приключваме. Simple Smile

# 595
yulinga, благодаря!  bouquet Аз по-скоро исках да знам защо четвъртата фаза на Аткинс е отпаднала, т.е. има ли някакви пейпъри, които доказват, че 2-3 пъти седмично зърнените храни са вредни, ако човек вече е слаб и здрав.  Peace Иначе съм напълно на ясно с всички минуси, които имат въглехидратите, съдържащи се в плодовете и в зърнените храни.

# 596
  • SA
Jana Ina, аз не мисля, че ако човек е постигнал оптималното си тегло и е в добро здраве, ще му навреди да хапва 2-3 пьти седмично нещо, приготвено с пьлнозьрнесто брашно, освен ако разбира се няма някаква форма на глутенова непоносимост. Но мисля, че по принцип на тези храни трябва да се гледа не като на нещо, с което основно да се храним, а на нещо, с което от време на време да си доставим удоволстие ( ако много обичаме такива храни).
Тони, много сладурска е тази история сьс сина ти! Така е, децата от най-ранна вьзраст са наясно какво могат да постигнат с плач и трьшкане и ако с това си поведение получават исканото, то си го прилагат системно. За злояди/капризни деца , има такива наистина. Но пьк в работата си сьм виждала много деца, които наистина системно гладуват у дома си и почти никое от тях не е било нито капризно, нито злоядо, даже напротив.  Simple Smile Тези дни из английската преса писаха много за един потресаващ случай на малтретирано 4 годишно дете, което освен всички физически травми е било умишлено дьржано гладно до степен на пьлна кахексия. Та пишеше, че това детенце в детската градина е било виждано да тьрси храна из кофите за боклук и да краде храна от другите деца.  Cry

# 597
Кам, а смяташ ли, че Аткинс е съблюдавал тази 4та фаза, за която пише в книгата или в моята книга не са описани последните му идеи? Предполагам, че ти не си привърженик на 2-3 въглехидратни хранения седмично макар и с "полезни" въглехидрати?! Питам ви толкова настоятелно, защото би ми било интересно какво се случва с човек, който примерно спазва 5 години стриктно режима, отслабва и оздравява и след това започне да си позволява от време на време на въглехидрати. Дали пак се влошава състоянието му? newsm78

Аз попаднах на една хубава статия за хора, които искат да отслабнат. Всичко е кондензирано много добре: http://www.dietdoctor.com/how-to-lose-weight.

# 598

По повод на тръшкащи се деца, моето беше подобие на това  Simple Smile Embarassed:

http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ

и нали сме в Щатите и в момента в който се помъчех да го "прескоча" и все се намираше някой нахалитет да ми направи забележка че не се грижа за детето си  Mr. Green. Много ме дразни тази тяхна черта. МНого загрижени за децата си, които от много грижи се превръщат в лекета в един момент.

# 599
  • В Балкана
На мен ми хареса рекламата - Use condoms!  Mr. Green

Детското хранене не е лесно - на всяка площадка дебне джънка.. Явно много от майките нямат идея, какво има в пакетираните продукти, кое е полезно и кое не.. Което не ги оправдава, защото мисля, че трябва да бъдат по-информирани и осъзнати, когато се грижат и за друг човек, освен себе си...Съдя по мои познати, когато сме излизали с децата им.. На едната й се възхитих - не даваше на детето нито шоколад, нито бонбон, отказваше на всички покани.. Е после извади Зайо-Байо-то от торбата и върчи пакета на детето.  Tired Не ми харесва и че малките деца пият толкова много сокове - капита и подобни, които за мен не са въобще подходящи.. Не одобрявам и пиенето на газирани напитки от по-големите, над 7-8 г... Няма по-хубаво от водата!
Бирата и виното са друга работа..  Mr. Green И те не се използват за утоляване на жажда.

Общи условия

Активация на акаунт