Декодери за баба и дядо?

• 45 281
  • 195
  •   1
Отговори
# 150
  • с/у ОколоМръсТното
Може би трябва да търся цифров тунер с MPEG4, а не декодер?

Всичко на пазарЯ е цифров тунер.
Както и vl се възмути, не знайно защо навлезе думата декодер, вместо тунер?

# 151
Значи всички имат цифров изход. Благодаря. Защото в темата четох, че се коментира само свързване скарт-скарт, скарт-чинч и затова останах с това впечатлението, че за свързване цифров-цифров трябва да търся нещо си друго. Ще взема някакъв до 50 лв.

# 152
  • с/у ОколоМръсТното
Значи всички имат цифров изход.

ами не знам целия пазар...
Аз гледам само това, което купувам да става за моите нужди.
По-напред съм показала аз какво съм взела.

# 153
не знайно защо навлезе думата декодер, вместо тунер?
, защото MREG4 group of audio and video coding
http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4
Кодиран цифров сигнал.
ПП Всеки квадрат е ромб, но не всеки ромб е квадрат. Simple Smile

# 154
Трябва ми декодер за LCD телевизор с MPEG2
Конверторен Cam module mpeg4 to mpeg2 HD

http://www.cifronim.com/%D1%86%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0% … module-mpeg4.html

# 155
Привет! Купих декодер STRONG 8115. Горе долу съм доволна. Качество на ефирната телевизия /със старите стайни антени/- такова, като на БУЛСАТКОМ с цифров приемник. Без разлика. Има проблем обаче при възпроизвеждането на филми в HD формат от флашката. Някои ги възпроизвежда, други не иска. Със субтитрите няма проблем.

Това, което в момента ми прави впечатление е, че в момента по ефирната Диема фемили дават "д-р Куин", а по диема Фемили на Булсатком - филма "Край или начало". Погледнах в програмата на сайта на Диема фемили - там "Край или начало". Защо на ефирната е друга програмата?

ПП По-евтините декодери нямат HDMI изход. Това за сведение на такива, не толкова осведомени като мен.

# 156
Това, което в момента ми прави впечатление е, че в момента по ефирната Диема фемили дават "д-р Куин", а по диема Фемили на Булсатком - филма "Край или начало". Погледнах в програмата на сайта на Диема фемили - там "Край или начало". Защо на ефирната е друга програмата?
Ефирната ако се загледаш има добавка +1 към логото - това значи един час по-късно от оригиналния канал. Това се практикува за супер рейтинговите програми (ха ха ха), за да имат все пак някакво предимство хората които са си платили на оператор и от там на телевизията. Вярна програма на закъснелите ефирни може да видиш в EPG на приемника (или да си добавиш 1 час към тази на оригиналния канал).

За филмите които не иска да плейва, много предположения има. Лично аз нямам приемника 8115, както и филма който не ти тръгва, така че нямам идея.

# 157
-ral4o-, благодаря за разяснението.

# 158
Въпрос към експертите: имаме някаква антика "София 81", имам ли зор да взимам приемник с модулатор?

# 159
как да ти кажем имаш ли зор или не  newsm78

# 160
Еми надявам се, че някой я е отварял тая кошница и знае дали има вграден модулатор.

# 161
можеш ли да си отговориш на въпроса защо се предлагат/продават сега тези декодери за цифрова телевизия ???  -  за да могат по-старите телевизори да се използват още малко когато вече имаме цифрова телевизия и е спрян аналоговия сигнал. посоченият от теб телевизор не е стар , той е мноооого стар.  когато са го произвеждали не имали представа от цифрова телевизия. в този смисъл не са вградили такъв декодер/модул.
прочети по-назад темата и ще имаш повече яснота защо се е наложило да се продават такива декодери.   bouquet

# 162
Не е лошо ти да я прочетеш май и да разбереш разликата между приемник и модулатор:

"Модулатор" означава нещо точно определено. А именно модулиране(смесване) на ниската с висока честота и извеждането на тази смес на ВЧ изход.  Това дава възможност на някои доста стари телевизори да приемат сигнала по антенен(ВЧ) вход.

Както разбирам вашият не  е от тях. Сигурно е, че той има СКАРТ, ЧИНЧ или и двете едновременно.

На мен ми дадоха кабелите от типа СКАРТ като бонус към покупката. Иначе струват 2-3лева.

Добре е да се иска пускането и пробването на такъв приемник в магазина. На какъв телевизор-няма значение. Не зная дали и НЕО нямат същия недостатък. Такъв се среща и при някои от кабелните телевизии. Те обаче дават на клиентите си безплатно такъв приемник.(всъщност за временно ползване)

Нямаше да задавам въпрос, на който има отговор вече.

# 163
Еми надявам се, че някой я е отварял тая кошница и знае дали има вграден модулатор.
Да, някой я е отварял тая кошница....  Wink
ето:
Скрит текст:
Скрит текст:

ТВ>>старо видео>> декодер MPEG4

# 164
Въпрос към експертите: имаме някаква антика "София 81", имам ли зор да взимам приемник с модулатор?
Ми... зависи дали искаш да гледаш телевизия на нея Simple Smile Ако искаш, надникни отзад, дали освен входа за антена има други някакви входове. Имам усещането, че няма да намериш. В такъв случай ти трябва приемник с модулатор. Защо? Ами прочети темата и ще разбереш Simple Smile Ако не държиш да знаеш, просто си купи с модулатор. И един бонус - на БГ пазар Strong SRT8113 е с най-качествения такъв. Иначе и двамата гледам, че доста оплитате понятията, но не може човек да е спец по всичко. Да речем аз от месец се опитвам да избера хлебопекарна и не успявам. Бонго ако иска, може да ми пусне някое предложение на лични, че темите за хлебопекарните са по-дебели от библията.

Общи условия

Активация на акаунт