Декодери за баба и дядо?

• 45 302
  • 195
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Имало комбинирани - скарт + чинчове.

Но младежите и "младежките" да кажат  Laughing

# 76
Добре де, как сменяте чинчовете със скарт? Нали и телевизорът трябва да има такъв изход, нашия например няма.
много просто  Laughing
ако имаш скарт на ТВ и устройството го използваш. ако имаш вход/изход  HDMi  е за предпочитане да се използват. или накратко и по-просто казано гледаш какви са изходите/входовете  на ТВ и устройството и предприемаш необходимите мерки относно кабела.  ако имаш само чинчове на ТВ и устройството  няма как да ги промениш на скарт или HDMi.
и не на последно място сменете си телевизорите. днешните ТВ имат всичките  вход/изход  необходими за връзка със съвремените устройства.

# 77
Бонго , за един кабел - цял телевизор ! Joy
Ще каже човек , че телевизори продаваш и затуй толкова ги рекламираш ! hahaha

# 78
  • София
В   hahaha Буркина Фасо, където Бонго живее, възрастните хорица само елсидита купуват  Laughing
Държавата там не им позволява да се изнервят с някакви си декодери, чинчове и скартове   Joy

А тук, на стари години ще си развият и техническата мисъл  Mr. Green

# 79
не.
с новите телевизори си щадиш очите. това е много от значение особено за възрастни хора.
предполагам ,че си забелязала разликата между старите монитори (за къмпютъра) и новите.

# 80
Никой няма да си пощади очите с нов телевизор. Това е поредната измишльотина на търговците, за да върви търговията.  Познайте кога аз ще си купя нов телевизор.

Ако телевизорът няма скарт, а цифровият приемник има, трябва да се използва комбиниран кабел скарт-чинчове.

Днес сложих на една баба такъв приемник марка "Нео" и заработи чудесно без описаното по-назад бръмчене. Значи от "Нео" са се постарали повече, отколкото от "Стронг".

И още. При лошо контактуване на кабелите-чинчове ще се загуби картината или пък звука, но няма как да остане черно-бяра картина.

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 01:17 от vl

# 81
не.
с новите телевизори си щадиш очите. това е много от значение особено за възрастни хора.
предполагам ,че си забелязала разликата между старите монитори (за къмпютъра) и новите.

Монитора го гледаш отблизо .
Никой не гледа ТВ така .
Специално пък за новите плазми - на мен не ми харесва картината , но аз по принцип не гледам ТВ и не ми е важно .
Иначе има огромна разлика между аналоговата ТВ и цифровата , картината е кристална , дори и на НЕО .

# 82
Здравейте! И аз не съм толкова много от грамотните и се лутам по сайтове за цени и характеристики на пусти декодери.  newsm78 Плюсове и минуси на различни марки и колебания на цени #2gunfire - съвсем се шашнах от изчетената информация.  #Crazy Имам следните въпроси и ако някой може да ме светне ще бъда много благодарна:
1. Някой разполага ли с прилична фирма или специалист, който може да ме посъветва компетентно за марка СТБ  с цена до 60 лв (че имам да купувам три бройки  #Crazy). Да извърши монтажа и настройката и да не взема прекалено скъпо. От София съм.
2. Е ли е възможно с един СТБ да се обслужат 3 телевизора - на принципа на рутерите за лаптопите??? - питам, щото когато се обадих на един телефон за такива услуги от фирма ми споменаха нещо подобно, но взимат прекалено скъпо...
3. Достатъчно ли е СТБ да поддържа DVB-T или е по-добре да поддържа и DVB-С, тъй като след година-две да не се окаже, че само DVB-T не е достатъчен и да се хвърлят нови пари?
4. Два от телевизорите ми са мултисистемс и имат вграден приемател на NTSC, а третият има DVB-T, но за съжаление е с MPEG 2 - някакви съвети по тези обстоятелства ?
Благодаря предварително.

# 83
CVETETO3101,

1. - MAX T105 45,00 лв. Peace
/ ще ти го изпратят настроен/
Скрит текст:
http://www.maxsat.eu/product_info.php?cPath=28&products_id=88

- C100HD 42,90 лв.
http://www.cifronim.com/shop/c100hd-economy.html

4. Cam Module MPEG4
Скрит текст:
http://www.cifronim.com/%D1%86%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0% … module-mpeg4.html

# 84
Тъй като виждам, че в темата има специалисти, бих искала да се консултирам по отношение на стайните антени. Както писах по-нагоре, купихме приемника, но сигнала е слаб, ту го има, ту го няма. Антената е обикновена, стайна. Пред прозорците ни има лепната хотел, нямаме пряка видимост към кулата. Искам сега са купя антена с усилвател, но се чудя каква. Гледах тази:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/353560/P11090901/TV-ANTENA … RAD-S-USILV.DT101

и тази:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/17114/P11090901/DVB-T-ANTE … STRONG-SRT-ANT-30

Чудя се дали е по-добре такава като диск, или от другите от типа на Стронг, която посочих.
Освен това виждам, че различните видове са активни и пасивни, а доколкото разбрах, точно тези с усилвател са активните, значи трябва да търся активна?
И последно, искам да си купя и дистанционно за телевизора, който е Шиваки, не мога да му намеря съответното дистанционно, универсалните вършат ли някаква работа, защото съм чела, че не се препоръчват много универсални дистанционни?

# 85
Наличието на хотел до вас е сериозна неприятност. По-висок ли е от вашия блок? Ако е по-висок, а кулата е от другата страна, тогава най-доброто решение е кабелна телевизия. Не може да се очаква кой знае какво от антените. Моите предпочитания са към външна антена(например логопериодична) без усилвател и монтирана на пряка видимост към кулата. Ако е от другата страна на сградата, пак не е добре. А ако и пречи друга сграда, тогава съвсем. Дисковете са подобие на стайна антена и то такава за дециметровия обхват. Онези, които са с усилвател действат малко по-добре, но в такива условия не можем да очакваме чудеса. Може да се опита и каквото излезе. Най-добре някой да даде такава за проба. Още в началото на темата обсъждах тези неприятни случаи със слаб сигнал. Вярно, че цифровият е доста по-силен, но някъде може и той да се окаже недостатъчен.
Универсалните ДУ все пак не са за всички телевизори. Стават за доста, но обикновено регулират само звука и сменят програмите. Сега на пазара има почти всякакви за конкретната марка и модел. Когато не се знае какво е било оригиналното ДУ се записва модела на телевизора от табелката на задния капак и се показва на магазина. Аз за ДУ предпочитам магазина до яп.посолство.

# 86
Благодаря. Да, хотелът е по-висок, ние сме на втория етаж, а той е пететажен. Заради него и кабелна отказаха да ни прекарат, бил много много труден достъпа. От едната страна имаме Булсатком, не ми се иска да прекарвам и на тоя телевизор, но май ще се наложи. Мисля, че най-бизкият излъчвател ми е в Бургас, което е на 30 км.

# 87
А сега гледах ето тази антена.
http://www.mrejata.bg/NOT_ONLY_TV-antena
Видях изображения в мрежата, че я поставят върху лаптопи и стационарни компютри, а в сайта на Технополис е представена като телевизионна антена. Тя дали усилва сигнала и дали е съвместима с декодер?

# 88
А сега гледах ето тази антена.
http://www.mrejata.bg/NOT_ONLY_TV-antena
Видях изображения в мрежата, че я поставят върху лаптопи и стационарни компютри, а в сайта на Технополис е представена като телевизионна антена. Тя дали усилва сигнала и дали е съвместима с декодер?

"Стайна антена NOT ONLY TV Antena, DVB-T, пасивна, без собствено захранване."-цитат

Щом пише "пасивна" и "без собствено захранване" няма усилвател. Дали ще се свърже към телевизор или към цифров приемник няма значение. Ако местоположението е добро, тя ще действа по-добре. Във вашия случай не може да се очаква нищо от нея.

# 89
  • с/у ОколоМръсТното
12 канала в София. Плюс 2 радио канала.
Стайна антена, тип 'мустачки'.
Но ме дразни фактът, че дистанционното на ТВто функционира на половина.
И сега трябва да разучавам новото малко дист., което е към цифр. приемник.

Общи условия

Активация на акаунт