Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 275
  • 244
  •   1
Отговори
# 195
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ники, това не може да е сериозно Shocked Shocked Shocked
Все съм си мислила, че въпреки съществуването на някои потребители с мислене, както те го наричат, "извън калъпа", то като цяло в този форум страдащите биха могли да намерят някаква подкрепа.

# 196
Страдащата авторка намери подкрепа - посъветваха я за това, за което тя искаше съвет.

Спирам да говоря по темата. След малко ще се отпиша и от тази, твърде много започвам да се ядосвам, без от това да има реална полза за когото и да е. 

# 197
Скоро се запознах с един господин , който е живял много години в Африка и разказва за дивия бит на местните и конфликтите между расите . Разказва за  клиника супер модерна и скъпа , строена много отдавна , където имало уникално оборудване и технологии. Входните порти  били от масивно дърво с уникална дърворезба , много скъпа и стрували вероятно колкото нашия Пирогов .
В тоя ред на мисли , някой ще ми каже ли дали се сеща , защо се строят такива скъпи клиники насред буша.

Всеки би подложил на алтернативно лечение себе си и детето си , ако алтернативата е да умре , а с новото лечение му се дават поне 10% шанс да оцелее, сакатият ако му дадат шанс да проходи , слепият да прогледне и тн.

И да , едно агънце ми е в пъти по мило от Хитлер, Сталин и Джо изкормвача .

# 198
  • София
Да внеса малко свежа нотка - все повече се разчита на компютърно базирани симулации за изследване на различни химични свойства на веществата и дали са биоактивни, нуждата от опити с животни намалява прогресивно...

# 199
Да внеса малко свежа нотка - все повече се разчита на компютърно базирани симулации за изследване на различни химични свойства на веществата и дали са биоактивни, нуждата от опити с животни намалява прогресивно...
Аз пък ще ти отговоря от позицията на химик-експериментатор с мнение за симулациите-  smile3532 smile3532 smile3532

# 200
  • София
а, споко, хили се, и аз съм с такова мнение, ама на - и цяла специалност си има такава...ма какво пък, свежа нотка си е.

# 201
  • n/a
Компютърните симулации са на твърде голямо
разстояние от реалността. Не само в химията.

# 202
О, специалността си я има много отдавна, и с нея можеш да направиш забележителна научна кариера за завидно кратък период от време. Досегът и с експерименталната химия обаче и досега е неособено приятелски- понеже като ти дойде един теоретик и ти каже "Синтезирай ми това, защото изчислих, че ще има тези и тези свойства", ти прекараш няколко месеца над колбите в опити, и накрая синтезираното има съвсем обратните качества, някак не ти се иска да повториш  Laughing.

# 203
  • София
Близкото животно- по-ценно от непознатия човек. Браво, мили дами, браво!

Точно така. Аз бих направила всичко за кученцето си, но за тебе няма да си мръдна и малкия пръст.

# 204
Ще си излезе накрая, че тези, които прекомерно обичат животните, нещо недолюбват себеподобните. Laughing

# 205
  • София
Alexandria37, нали се сещаш, че в някои случаи това е подсъдно? Например ако оставиш кученцето ти да нападне joy_r ?
Имам всекидневен допир с хора, които поставят животинте мнооого пред хората (не чак дотам, че да ги гледат в нормални условия, нали, щото е по-изморително, нали, щото...) и сега седят и се чудят защо другите хора не ги харесват, подкрепят и ги изолират.  Thinking

# 206
Близкото животно- по-ценно от непознатия човек. Браво, мили дами, браво!

Точно така. Аз бих направила всичко за кученцето си, но за тебе няма да си мръдна и малкия пръст.
Там е работата, мила ми Александрия, че ти за мен не си в състояние да направиш нищо. Докато аз най-вероятно бих могла- понеже съм от онези лошите, които имат потенциала да правят наука.

# 207
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ще си излезе накрая, че тези, които прекомерно обичат животните, нещо недолюбват себеподобните. Laughing

Естествено, че така ще излезе. А в темата, която цитира Лятна, сигурно само такива са писали. Но това си има обяснение: големите хуманисти, които влизат в темите за животни да разпръскват големия си хуманизъм, след това нямат сили да пишат и в темите на хора с проблеми.

Дали наистина не се усещате, че критикувайки, изпадате в другата крайност?

# 208
  • София
Ери, не съм оперирана от чувства. Ясно е, че ако ми е близък човек/животно, би ми бил по-скъп от някой непознат. Но дали ще трябва да избера дъщеря си пред някой непознат човек или животно - ето това за мен няма значение. Или за теб има? Естествено, като наивно вярваща, че всичко може да бъде с щастлив край, предпочитам да не ми се налага да правя подобен избор и да мога да спася всички в дадената ситуация. Ясно е, за съжаление, че това не винаги е възможно.

Не ти разбрах тезата. Хем има значение, ако ти е близък, хем няма. Това изречение, което съм болднала ме шокира. Дали ще избера дъщеря си пред непознато животно? Що за въпрос! Изобщо, нормален човек може ли да има подобна дилема? Ако куче се нахвърли върху дъщеря ти и започне да я хапе по главата (имаше такъв случай) какво ще направиш? Аз няма да се замисля изобщо и ще се опитам да я спася, дори с риск да убия кучето, дори ако въпросното куче е любимият ми домашен любимец, когото обичам и на когото говоря като на дете. Честно, разбирам хората, които са милозливи и изпитват жалост към животинки, но всяко нещо си има граници.

Това, което написах е, че непознатият човек и непознатото животно за мен са на едно равнище спрямо близките ми. Логично, бих спасила близките си, ако трябва да избирам. Не, че после няма да ми тежи на съвестта, че не съм успяла да спася другите. А за куче или човек, нападащ близък човек - ами естествено, че няма да го пожаля много. И пак тук няма значение за животно или за човек става въпрос - ще получат едно и също отношение.

# 209

Естествено, че така ще излезе. А в темата, която цитира Лятна, сигурно само такива са писали. Но това си има обяснение: големите хуманисти, които влизат в темите за животни да разпръскват големия си хуманизъм, след това нямат сили да пишат и в темите на хора с проблеми.

Дали наистина не се усещате, че критикувайки, изпадате в другата крайност?

Не, в темата, която цитирам, са писали най-обикновени хора - които или се страхуват, или на които не им пука. Като всички. И с нищо не е по-специална от всички останали теми, в които се вижда същото.

Аз лично критикувам само идиотите, готови да потеглят под едни знамена, без да погледнат герба на знамената. Давам си труда само заради миниатюрния шанс следващите кандидат-идиоти да се сетят да хвърлят един поглед нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт