Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 247
  • 244
  •   1
Отговори
# 225
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И чесън обичам, и аромат на роза. Мисля да спра да финансирам гадната фармацевтична индустрия- току-що открих, че съм безсмъртна Mr. Green.

# 226
Близкото животно- по-ценно от непознатия човек. Браво, мили дами, браво!

Точно така. Аз бих направила всичко за кученцето си, но за тебе няма да си мръдна и малкия пръст.
Това държа да го запечатам и в тази тема.

# 227
О, бьди сигурна, че при сьздаването на нови лекарства се влага и разумна мисьл, и логика. Но както казах и по-горе, в повечето случаи това не е достатьчно.
Повярвай ми, че има и страшно тежки заболявания, включително и инфекции, които не могат да се излекуват нито с хомеопатия, нито с билки, нито с чесьн. ( с последното средство са се опитвали преди години в Южна Африка да лекуват HIV, но уви не са постигнали успехите на Нострадамус - изчислява се, че за няколко години преждевременно са си отишли повече от 330 000 южноафриканци, които иначе с HIV и медикаменти си живеят десетки години).
Сега, ти ако призоваваш да се уповаваме на естествения отбор най-вече, това е друг вьпрос.
А, и за ваксините, които сега се прилагат - да, доста различни са от тези на будистките монаси, сьс сигурност.

Te сега като мъчат животни да не би да са открили лек срещу рака , спина и тежки болести за които си мислиш , че не знам и ти като ми кажеш просто трябва да ти повярвам, да ме открехнеш иначе казано.  Да ваксините са по различни , принципа е същия .Естествения подбор си казва думата, дали го искаме или не е друга тема на разговор. Това, че човек се има за богоравен или си мисли ,че е нещо повече от другите жители на тази земя ,а не е нещо повече от различен животински вид каквото е всъщност . Смисъла от висиекцията е точно толкова , колкото е бил този от светата инквизиция . Злия гений е зъл, но гений само до колкото да измисля неистови мъчения и страдание  , за които за мен няма оправдание. Гения няма нужда от жертвоприношения и мъчение за да сътвори нещо.

Липсата на състрадание и безсърдечието явно са на мода и повод за самочувствие и някакво чувство на превъзходство, аз това виждам от това което сте изписали.  Но какво да се учудвам като живеем в ерата на силиконовите цици .

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 22:39 от adelinda

# 228
О, бьди сигурна, че при сьздаването на нови лекарства се влага и разумна мисьл, и логика. Но както казах и по-горе, в повечето случаи това не е достатьчно.
Повярвай ми, че има и страшно тежки заболявания, включително и инфекции, които не могат да се излекуват нито с хомеопатия, нито с билки, нито с чесьн. ( с последното средство са се опитвали преди години в Южна Африка да лекуват HIV, но уви не са постигнали успехите на Нострадамус - изчислява се, че за няколко години преждевременно са си отишли повече от 330 000 южноафриканци, които иначе с HIV и медикаменти си живеят десетки години).
Сега, ти ако призоваваш да се уповаваме на естествения отбор най-вече, това е друг вьпрос.
А, и за ваксините, които сега се прилагат - да, доста различни са от тези на будистките монаси, сьс сигурност.

Ти пък, HIV. То такова нещо няма! И вируси не съществуват.  Heart Eyes

Adelinda, много са ти объркани понятията.

# 229
  • SA
Е, разбира се, че не си дльжна да ми вярваш. Пьк и ако ти самата не положиш усилия, никой не би могьл да те "открехне" за каквото и да било. Но реално, естествения подбор отдавна не си казва думата. Много от хората нямаше да ги има, ако се разчиташе на естествения подбор.
Ти самата може да считаш сьвременната медицина за сатанинско дело, имаш право да отказваш лечение за себе си ( за никого друг). Аз обаче сьм виждала с очите си излекувани хора от рак, виждала сьм и хора с HIV, преживели 20 години, и деца, родени здрави, от AIDS - болни майки, благодарение на лекарствата. Та, ти ако искаш, може да си живуркаш с идеите за зли гении, но хората спасяват човешки животи, независимо от естествения подбор.
Силикона не знам как точно го намеси в цялата ситуация. Но то толко ти е обьркано мозьчето, че...

Цитат
Ти пък, HIV. То такова нещо няма! И вируси не съществуват.  Love
Да, де, то такава е била идеята точно. Но това не е попречило 30-40 000 бебета да се родят, носители на HIV, вместо да са си здрави, както би се случило, ако майките им са се лекували с лекарства, вместо с чесьн и чревено цвекло.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 00:44 от kameloth

# 230
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А, не, Аделинда, нищо общо няма темата със силиконовите цици. Тя е емпиричното доказателство, че живеем в ерата на силиконовите мозъци.

# 231
Стига бе, то и СПИН нямаше , лекарите го измислиха, за да мъчат животни.

# 232
Стига бе, то и СПИН нямаше , лекарите го измислиха, за да мъчат животни.

HIV е точно СПИН. Cameloth обяснява как се "лекува" с чесън и билки.

# 233
  • София
Ха и аз да се отплесна: в съответствие със смисъла на икономическите субекти /създадени с цел печалба/, големите спонсори/собственици дават пари главно за поддържащи лекарства. Мнооого малка част се отделя за установяване и борба с причинителя - там нещата са застинали на изобретяването на антибиотика /дълбоко благодарим за него/. А, да не пропусна напъните за изнамиране на ваксина /срещу ХИВ и подобни имам предвид/, там има някакви усилия именно поради икономическия интерес на инвеститорите, защото нали ... ясно е за каква печалба ще става въпрос. Икономическата логика повелява посоката да е тази, не се жалят пари за реклама, включително и най-вече в авторитетни научни списания, за да се поддържа огънчето на надеждата и да се стимулира обществото на съответния кръг хронично болни да полага неистови усилия, та когато после съответните здравноосигурителни системи започнат да заплащат "най-новия писък" в поддържащата терапия, да може да е изпълнена уж волята на крайния потребител.
Съпругът ми е с тежко автоимунно заболяване, та съм наясно с доста неща, да не каже някой, че говоря наизуст.
С една дума в глобален мащаб медицината и фармацията трябва немедленно да излязат от кръга на икономическите субекти и да се превърнат в социална политика. Финансирането да покрива разходите за високоплатени  и квалитетни учени, консумативи, административни и други и да не се разрешава нито цент печалба.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 15:37 от Туцка

# 234
  • SA
Цитат
С една дума в глобален мащаб медицината и фармацията трябва немедленно да излязат от кръга на икономическите субекти и да се превърнат в социална политика. Финансирането да покрива разходите за високоплатени  и квалитетни учени, консумативи, административни и други и да не се разрешава нито цент печалба.

Туцка , абсолютно такова е и моето мнение! Когато нещо е бизнес и тьрговия, повече от ясно е, че основната цел ще е да се генерират печалби. Е, в Бьлгария след здравната реформа, личните лекари се превьрнаха в еднолични тьрговци, а болниците - в тьрговски дружества. Оттам нататьк - правилата  са ясни.  Peace Иска ни се, или не, медицината и фармацията в световен мащаб са един огромен бизнес и не мисля, че това ще се промени, за сьжаление.
А примерьт с HIV в Южна Африка го дадох, за да подчертая, че призиви, да се лекуваме само с чесьн и билки, особено идващи от институции като президент и министьр на здравеопазването, могат да са равносилни на престьпление, не по-различно от това на Хитлер например.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 16:31 от kameloth

# 235
  • София
Всъщност майка ми почти беше успяла да открие лек срещу рака - веществото се съдържаше в дивия чесън. Естествено, поради липса на средства (историята се случваше докато работеше в БАН), нямаше как да продължи изследванията и нещата си останаха така. Та няма да се учудя ако може да се открие и лек срещу СПИН сред билките.

П.П. Все пак да уточня - едва ли при нормална консумация на див чесън ще може да се погълне достатъчно от веществото. Да не започне сега някой да се лекува, нагъвайки див чесън.

# 236
  • SA
Цитат
Всъщност майка ми почти беше успяла да открие лек срещу рака - веществото се съдържаше в дивия чесън.

А, то такива лекарства има много - това на Продан Христов например. Но излекувани с тях няма.

# 237
  • София
Редактирам се, очевидно не съм права, а и не е по темата.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 21:36 от Туцка

# 238
  • n/a
"Почти" да откриеш лек срещу каквото и да било
е по-силна безсмислица от "малко бременна". Не
е довод в никой дебат.

adelinda, може би когато пропишеш на клавиату-
ра, направена от маймуни и четеш написаното
през конски монитор, може би тогава ще да заз-
вучат думите ти с основание. Дотогава - човекът
не е животно като всички останали.

# 239
  • out of space
По-добре да не започва темата за рака. Аз лично не съм чувала след химио някой да е преживял 20-30 години  Sad...

Майка ми. 22 години след химиотерапията.

Общи условия

Активация на акаунт