Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 396
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Ето ви още една безумна обява....погледнете заплатата. А изискванията+въпросник не ми се коментира. Добре, аз и ММ ли нещо не разбираме или всички работодатели гледат на хората търсещи работа, като на роби, на които им е достатъчно по коричка хляб....
http://www.jobs.bg/f1919787

# 526
vanichka75,ми те по нашия край са все такива/и обявата с екЗела,също/......скоро имаше една за продавач на нощни смени и като бонус беше писано,че има един почивен ден в месеца/цял ден,представете си................заплащането също беше умопомрачително/...А,повечето не пишат изобщо ни изисквания,ни заплата....та,като идеш на интервю да те изненадат/последно в един склад ме накараха да се чувствам като "извънземно"-аз с рокля,токчета,говоря на "Вие"...насреща ми "господина" по потник,джапанки и директно на "Ти",няма "Добър ден",няма представяне......и като му казах,колко е минималното,което очаквам-настъпи неловка тишина/.Аз,продължавам да търся нещо поне близко до приличното,като заплащане/да не е само за "уплътняване на времето"/,утре съм на поредното интервю...а м/увременно в последната ми работа,май са се сетили,че мога да съм им от полза......та ми предложиха да започна на половин ден,на друга позиция....Но,се колебая....защото видях какви са взаимоотношенията/семейна фирма,шефовете се карат пред персонала,кой недоуважен,кой сърдит.......кой си мисли за непогрешим/,договорите-на минимума ,че да не се дават пари за осигуровки,остатъка на ръка......,ама и трите месеца се налагаше да си го искам/че съм била накрая на ведомостта и все ме пропускаха/.....болнични-не се взимат........,ако не си на смъртен одър........та,се чудя все още......

# 527
Люба, има един лаф "там, където съм плюл, не лижа" тоест тръгнеш ли си веднъж отнякъде, няма защо да се връщаш. Ти веднъж вече си си тръгнала /и е имало защо/. Сега ако се върнеш значи си много на зор и те пак ще си разиграват коня както искат.
Аз не бих се върнала, няма и за какво според поста ти.
Това е мое мнение, но ти си знаеш.  Simple Smile

# 528
  • Пловдив
Момичета ,ето ме отново при вас .
След два месеца в една ф-ма няма да споменавам име ,случайно попадам в обява във същата и хоп търсят човек ,а ние сме само две  ConfusedПопитах управителката тя мълчи  Twisted Evil
Еми пак започват интервюта ,обяви и така борба за живот под слънцето  Sad

# 529
Естел,и аз така знам...,обаче въпреки всичко,това е най-доброто,което изобщо имам насреща си.....Трагично е....,но имам нужда от работа/не само по финансови причини/.....Утре,ще ида да видя поредните..,но не съм обнадеждена,защото одеве ми се обади една девойка,не уточни фирмата,нито позицията за която съм кандидатствала/а аз съм пуснала доста СВ-та в последния месец/,издиктува ми един адрес/склад е пак/ и ми каза,когато реша,утре, да намина.......
jb66,освен да си отворим една тема Пловдивчанки и да си споделяме,къде да не почваме работа....

# 530
Еее  Crossing Arms не се делете на пловдивчанки и други.
Чувството за безизходица, безнадежността, безпаричието, това, че съм смотана и кой знае кога и каква работа ще си намеря, дали ще е коректен работодателя ... Емоциите са общи за всички.
Аз се отчайвам все повече.

# 531
  • Пловдив
Еее  Crossing Arms не се делете на пловдивчанки и други.
Чувството за безизходица, безнадежността, безпаричието, това, че съм смотана и кой знае кога и каква работа ще си намеря, дали ще е коректен работодателя ... Емоциите са общи за всички.
Аз се отчайвам все повече.
Ох,и аз се отчайвам ,но трябва да намеря друга   работа.Не мога пак да чакам на борсата  Sick
Люба аз съм  Peace тема за не коректни работодатели ,така доста хора ще са ориентирани преди да кандидатстват за обявеното  място .

# 532
момичета,извинете за може би глупавия ми въпрос, но няма ли място в бгмама, където примерно всеки да пише какво може и каква работа търси и така, някой да се свърже с кандидата. newsm78

# 533
  • Пловдив
момичета,извинете за може би глупавия ми въпрос, но няма ли място в бгмама, където примерно всеки да пише какво може и каква работа търси и така, някой да се свърже с кандидата. newsm78
И аз това ще попитам  Crossing ArmsБи било чудесно !

# 534
  • Пловдив
Люба, то в Пловдив вече няма нищо, защо ли се учудваме, че обявите за работа са такива.
Все повече започвам да подкрепям мъжа ми да продаваме къщата, в която живеем и да се махаме от града...., колкото и да не ми се иска. Лично аз много се дразня от това фамилиарничене....все едно сме яли и пили цял живот с някои хора.
Относно старата работа не знам, какво да ти кажа. Напуснах преди 2 години, защото сина ми тръгваше в първи клас, заплата беше смешна и решихме да си остана в къщи. Обаждах  се в центъра, в които работих и лекарката нямаше нищо напротив да се  върна отново, но с професора не се разбрахме...искал с медицинско образование за административна дейност.   
Сега търся нещо на 4 ч. по-леко, защото  съм пенсионер по болест.
В хранителен магазина до нас търсят продавачки. Не знам, каква е причина, но през няколко месеца се сменят продавачките. Ако някои се интересува мога да запиша телефония номер.

# 535
Цитат
Вмъкни Цитат
Цитат на: Зизу в Ср., 28 Авг. 2013, 22:43
И аз това ще попитам  Crossing ArmsБи било чудесно !

Ами тук е мястото...

# 536
В моя град сигурно положението е много по-зле и от Пловдив,но аз все още не съм се отчаяла.Заплатите са такива-около 300,че дори и по-ниски.Това не е всичко има стотици безработни, а 10-на работни места,на  който се работи на смени(4) и в отрови.Имам малко дете и заради него и мъжа ми не искам отново да започвам работа,която да е с работно време много различно от редовна смяна,за да не се наложи скоро след това да напусна.
Аз съм оптимист,защото имам да ползвам борса и има обяви за 3-4 шивашки фирми,а аз имам 8 години стаж в такава.За сега чакам нещо по-добро.Миналата година положението не беше много по-добро,но в крайна сметка ходих на доста интерюта и избирах от няколко места къде да започна.Спокойна съм и понеже другите безработни са с друг професионален опит и на друга възраст.
За 300 лв мога да си позволя да работя ,защото мъжа ми взима прилична заплата,но наистина зимата само за сметките ще ни стигат.ако намеря за повече ще е по-добре,но не се надявам много.Работодателите това не ги интересува.За тях важното е да им върви.Докато има безработни,които да се съгласяват да работят за 200лв ще има и такова предлагане.

# 537
300 лв. е ужасяващо малко и за най-затънтеното село. Успех на всички!

# 538
Здравейте,да ви разкажа какво ми се случи наскоро.
Завърших си фризьорския курс и започнах да си търся работа.Видях обява  в нета (не в джобс),че търсят и пратих запитване.След известно време ми се обажда жена да се срещнем,поговорихме.Търсела фризьорка.Казах й къде съм карала курса,всичко.Каза,че в момента правела ремонт на салона и затова няма персонал,търсела си нов.Да заповядам да започна.Накара ме да говоря с търговски представител,да поръчвам бои и други,защото тя не разбирала-съгласих се.Давах и други съвети относно кое как,за да може да сме на печалба(предложи ми 50% от това,което изкарам,тя ми плаща осигуровки,купува консумативи).Падаше се в събота да заредим,в неделя да подредя,понеделник да почвам.Събота отидох,уговорихме се за неделя.Прибирам се и след 2 часа получавам обаждане(като преди това пак и звъннах да вземе малко дреболии,които ще трябват),че приятелят й катастрофирал.Тя реве-аз повярвах.Казах да звънне,когато може.Мина седмица-нищо.Писах съобщение-нищо.Минаха две-започнах да се чудя-обадих се-никой не вдига.Междувременно в салона й няма никой.Имаше нещо съмнително,макар че не повярвах,че може възрастен човек да постъпи така...
Порових в интернет и се натъкнах на нейна обява от преди 4 дни,в която пише.че си търси фризьорка #Crazy,останах като трясната,тая вероятно ме беше измамила,но с каква цел???
Представих се за друг човек,веднага клъвна,била заинтересована,на друга нейна обява-отново-била заинтересована от съвместна работа.Не ми стана ясно какво печели от тези измами и далеч ли мисли че ще стигне...
Да кажа само,че ме накара и да си извадя и документи за работа,т.е.да си презаверя здравната книжка и прочие.
По нищо не предположих,че може да постъпи така. Outta Joint

# 539

Как си представяш работодателите да седнат да четат в бг-мама? Това все пак е анонимен форум и не виждам да разполага с опции за търсене и предлагане на работа.
Ако някой случайно попадне на нещо (и от двете страни) от тази тема- това вече е друго.

*Люба* , и аз не бих се върнала на старото място.

Едит: *Pippi*, луди хора колкото искаш, то това е проблемът на малките еднолични фирми, че не знаеш на какъв тип ще попаднеш, докато за по-големите поне има бг работодател  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт