Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 375
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Мой познат започна в застрахователна компания като Ликвидатор към автомобилното застраховане със заплата над 1000 лв.

Ако не е с релевантен трудов стаж, те е излъгал приятелят ти. Peace Няма такава заплата за стартова позиция за ликвидатор в нито една застрахователна компания в момента - а и преди кризата нямаше.
Предполагам тук сравняваме начинаещ /кариерно/ програмист с начинаещ ликвидатор, или? Може и аз нещо да съм в грешка за ядрото на дискусията  Embarassed

# 631
Мой познат започна в застрахователна компания като Ликвидатор към автомобилното застраховане със заплата над 1000 лв.

Ако не е с релевантен трудов стаж, те е излъгал приятелят ти. Peace Няма такава заплата за стартова позиция за ликвидатор в нито една застрахователна компания в момента - а и преди кризата нямаше.
Предполагам тук сравняваме начинаещ /кариерно/ програмист с начинаещ ликвидатор, или? Може и аз нещо да съм в грешка за ядрото на дискусията  Embarassed

Не е начинаещ, но нямаше опит в точно това.
За програмистите- има всякакви. При нас имаше отдел с програмисти и им плащат по около 700 лв. (в София) Хващат се предимно млади, току-що завършили. Работят една- две години и напускат. Като във всяка друга професионална област, големите заплати и там са за специалисти със значителен опит. Митовете са там, че някои се опитват да изкарат, едва ли не от студентската скамейка заплатите им започват от 1500-2000 лева. В крайна сметка, който иска да получава техните заплати да стане програмист. Не намирам смисъл от това постоянно сравняване. Всеки си има професия и по-добре да се сравнява в нея.     

# 632
Red_Hot, аз имам доста познати програмисти и наистина още от студентската скамейка започнаха със заплата около 1500лв или половин година след започване на първата им работа им се увеличи толкова или повече заплатата. Извинявам се, но за 700лв би се хванал само човек с никакъв опит и тотално отчаял се, спешно търсещ работа в тази сфера и с не много дълбоки познания и умения. Отново говоря за София.
Написах това, защото не виждам смисъл да се омаловажава тяхната професия, само защото повечето други професии не са така добре платени. Никога не бих станала програмист - нито за парите, нито пък мога да го работя. Просто уважавам труда им и смятам, че заплатите им са заслужени. Нямам представа какво прави един ликвидатор, но не разбирам защо да си ликвидатор трябва да е по-пристижно от това да си програмист newsm78.

# 633
iliqnka, точно това казвам и аз. Омръзна ми да чета за тези програмисти. Ами могат да работят това, печелят. Защо постоянно се подхващат техните заплати? Ничий труд не подценявам.

# 634
В случая просто казвам факти и цифри. Дай Боже по-високи заплати и в много други сфери. Преди 9-10 години сегашните заплати на програмистите бяха несънувани. Конкуренция му е майката.

# 635
  • Бургас
Ето пак започвате. Имате познати и познати на познати дето започнали с 1500лв. Аз НЕ гговоря за София. Там ее ясно. Говоря за проввинцията. Там заплата 500-700 е напълно реална даже и за програмист с опит.

# 636
Здравейте! Имам нужда от съвет по повод HR въпрос.

кандидатствам за работа, за която знам какъв бюджет като годишна заплата е заложен, както и допълнителните екстри. Има ли смисъл да настоявам за по-висока заплата, като бих се лишила от някои от предлаганите екстри? Или щом е заложена сума, тя е твърда?

# 637
  • София
Здравейте! Време ми е май пак да се запиша в тази тема. Преди се бях записала, когато се наложи мъжа ми да си търси работа, да му помагам със съвети, но сега идва ред за мен самата Rolling Eyes. Нещата във фирмата, в която работя в момента боксуват, а и смятам, че тук каквото имах да дам, дадох. Още от преди бременността работя тук, а след като се върнах от майчинство, стават вече почти три години. Отделно и финансово вече не ми е изгодно. Така, че ми се иска да се поогледам за нещо друго. В момента е занимавам с обучения и организация на семинари, така че най-вероятно, като начало, мисля пак в тази област да търся нещо Rolling Eyes.
Успех на всички!

# 638

кандидатствам за работа, за която знам какъв бюджет като годишна заплата е заложен, както и допълнителните екстри. Има ли смисъл да настоявам за по-висока заплата, като бих се лишила от някои от предлаганите екстри? Или щом е заложена сума, тя е твърда?

Мисля, че НЕ, защото "екстрите" (поне повечето, в твоя случай не казваш какви са) си идват безплатни или поне доста евтини и за самата фирма. Така, че няма как да ти прелеят от едното в другото.

# 639

Мисля, че НЕ, защото "екстрите" (поне повечето, в твоя случай не казваш какви са) си идват безплатни или поне доста евтини и за самата фирма. Така, че няма как да ти прелеят от едното в другото.

екстрите, от които бих се отказала са телефон -самият апарат имам пред вид, както и колата. Мога да им предложа да ми покриват само разходите, без да се налага да плащат лизинг за чисто нов кола. По-скоро питането ми е доколко са "твърди" заложените разходи за заплата за длъжността?

# 640

екстрите, от които бих се отказала са телефон -самият апарат имам пред вид, както и колата. Мога да им предложа да ми покриват само разходите, без да се налага да плащат лизинг за чисто нов кола. По-скоро питането ми е доколко са "твърди" заложените разходи за заплата за длъжността?

Честно да ти кажа, това само от фирмата могат да ти отговорят. Те си знаят кое колко им е "твърдо" и как им е заложено в бюджета. (Телефонният апарат, нали се сещаш, че го получават безплатно от оператора или с някакво леко доплащане, ако е скъпарски модел. Оперативният лизинг на колата се води разход на фирмата, демек приспадане от данъците, така че пак може да не ги бърка).

# 641

Да, може. Имала съм всякакви случаи.  Peace Кажи си всичко, което им предлагаш. Смятам, че си за висока позиция, и ако си ценен кадър, със сигурност ще се съобразят с твоите желания.

# 642
  • по света
И аз се причислявам към групата на търсещите работа.Мисля да започна да кандидатствам,но ми е притеснено като чета какви интервюта са... Взех нива западен език и ми се ще да го развия,търси се ще видим.

# 643
Привет-мривет, дами...положението е... newsm50  baaa 

# 644
Утре (днес) 12-ти има Кариера в БГ-Защо не? в Интер Експо център в София. Заповядайте!

Общи условия

Активация на акаунт