Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 373
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Абе, тези хора защо дават такива ниски заплати,ще ме прощавате,ама колкото и да ми обясняват,че заплащането не трябва да е мотивация за работа(с което съм съгласна като цяло с няколко резерви по въпроса) как очакват човек за 300 лв. да е професионалист,да дава всичко от себе си за клиента,да внимава да не ощетят работодателя и всичко останало,като междувременно   се чуди как да си плати тока и водата???

нямат пари и не могат да си позволят повече Laughing

# 646
Абе, тези хора защо дават такива ниски заплати,ще ме прощавате,ама колкото и да ми обясняват,че заплащането не трябва да е мотивация за работа(с което съм съгласна като цяло с няколко резерви по въпроса) как очакват човек за 300 лв. да е професионалист,да дава всичко от себе си за клиента,да внимава да не ощетят работодателя и всичко останало,като междувременно   се чуди как да си плати тока и водата???

Направо нямам думи и аз.Да не говорим,че искат да си едва ли не вундеркинд срещу инкредибъл високата заплата от 300 лева... ooooh!

# 647
Абе, тези хора защо дават такива ниски заплати,ще ме прощавате,ама колкото и да ми обясняват,че заплащането не трябва да е мотивация за работа(с което съм съгласна като цяло с няколко резерви по въпроса) как очакват човек за 300 лв. да е професионалист,да дава всичко от себе си за клиента,да внимава да не ощетят работодателя и всичко останало,като междувременно   се чуди как да си плати тока и водата???

Ами да си работят сами-работодателите.Нали са умни и успешни,защо не могат да си развият бизнеса и да имат повече пари? Mr. GreenИ да не ми се оправдат с условия,кризи и пр.Да си намерят мотивация и начин,после да изискват и поучават.Личният пример е много важен!
Утре (днес) 12-ти има Кариера в БГ-Защо не? в Интер Експо център в София. Заповядайте!
Аха,някой отбива номера,симулира дейност.Каква кариера в Б-я?Връзки трябват,връзки!Така се работи със завършено актьорско майсторство в частна клиника.Е,не като д-р... Mr. GreenНо с голяма заплата,служебен автомобил,тел. и др.екстри.

# 648
  • Пловдив
Момичета вижте какво ми каза днес управителката при положение ,че трябва да си ползвам платения годишен отпуск.Утре заминаваме .
Моето работно време специално днес ,както всеки четвъртък  по график е до 13.30 часа .
Но днес сутринта ми заповяда ,че ще работя до 19.00 часа . Outta Joint
Да не изпадам в подробности ,казвам не става , че аз имам планове,багажи ,пазаруване  да беше ме предупредила предния ден щях да знам все пак  Crossing Arms
Отговора й беше :ти не изпълняваш задълженията си и ще бъдеш наказана  Sick
Като гръмната останах ,но ме предупреди да не и противореча  Naughty
Е,сега ми кажете какво е това ?
Извинете ме ,че се жалвам ,но тука има хора ,който  могат да ме посъветват какво да правя .

# 649
  • София
На какво основание ти го е казала това, че не си вършиш задълженията?

# 650
Преди малко чух по ТВ за тази "кариера"  ooooh!
Що са глупости? За каква кариера говорим в БГ? Ако въпросът опира само пред името ти да пише "мениджър" на всяка цена, това не е кариера, а комплекси. При средна заплата от 600 лв в Бг, не знам кои са тези дето "се завръщали" и искали да работят тук?  Tired
И пък, че ми е най-интересно, кои са тия работодатели, дето ги търсят тия "специалисти", като гледам какви заплати дават, пък било и то за мениджърска позиция. Пълни глупости!

# 651
jb66, има наредба за работното време. Всичко над 40 часа седмично се води извънреден труд. В наредбата си пише в кои условия може да ти се променя графика и т.н.

# 652
  • София
Добре де, а ако работиш над 40 часа на седмица как да накараш работодателя да ти ги плати? При мен беше така на старата работа и още се чувствам гадно, че съм работила и по празници за същите пари, а за извънредния труд да не говорим  ooooh!

# 653
  • Пловдив
На какво основание ти го е казала това, че не си вършиш задълженията?
Ами ,че не останах да работя до 19.00 часа ,както тя искаше  Crossing Arms
А в четвъртък т.е .всеки четвъртък работя до 13.30 часа .

# 654
  • Пловдив
jb66, има наредба за работното време. Всичко над 40 часа седмично се води извънреден труд. В наредбата си пише в кои условия може да ти се променя графика и т.н.
Работното ми време е :от 10-13.30 почивка 15-19 часа всеки ден и събота .Неделя почивам..,а четвъртък съм от 10-13.30 часа .Това ми е работното време .

# 655
  • Пловдив
Добре де, а ако работиш над 40 часа на седмица как да накараш работодателя да ти ги плати? При мен беше така на старата работа и още се чувствам гадно, че съм работила и по празници за същите пари, а за извънредния труд да не говорим  ooooh!
То и аз съм така  TiredНа 6 7 8 хората почиваха ,а аз работих с нормално раб.време  Thinking

# 656
  • София
При средна заплата от 600 лв в Бг, не знам кои са тези дето "се завръщали" и искали да работят тук?  Tired

Аз Mr. Green
Не че исках да работя тук, но исках да живея тук. Какво да правя, мама не ми е хвърлила пъпа нейде си по пътищата, а си го пази вкъщи, явно за това все ме влече насам.
Което не ми пречи да не мога да си намеря работа след доста дългото майчинство. Явно опита в чужбина не е водещ. Жалко, че не можах да ида вчера, да чуя за какво става дума, късно видях поканата на Ред Велвет.

# 657
Преди малко чух по ТВ за тази "кариера"  ooooh!
Що са глупости? За каква кариера говорим в БГ? Ако въпросът опира само пред името ти да пише "мениджър" на всяка цена, това не е кариера, а комплекси. При средна заплата от 600 лв в Бг, не знам кои са тези дето "се завръщали" и искали да работят тук?  Tired
И пък, че ми е най-интересно, кои са тия работодатели, дето ги търсят тия "специалисти", като гледам какви заплати дават, пък било и то за мениджърска позиция. Пълни глупости!

Ами явно над 1000-та човека, които са дошли специално за събирането не мислят като теб  Peace

Има много млади хора, които имат желание да се върнат и се връщат. Аз съм се върнала, вчера говорих с много хора, които са се върнали. И искат да се върнат.

За жалост и в Европа не е много цветущо положението и повечето млади хора не могат да останат и да се развиват там, дори и след магистратура.

# 658
А на вчерашните разговори обяснявахте ли на тези млади хора, че не бива да се връщат с големите кошници и с нереалистични очаквания, само защото са завършили чужд университет?

Аз престанах да участвам в подобни форуми /от работодателската страна/, защото срещах там предимно младежи, които очакват да им постелеш червения килим.

Но кризата може да ги е приземила, надявам се.

# 659
Да се върнеш в България,ако си току що завършил студент е едно,да се върнеш,ако имаш вече някаква подходяща работа в 'белите' държави е друго.Ако сега си завършил ще ти е трудно и там и тук,да там ще ти плащат повече,но ще трябва да плащаш и повече за квартира, да там ще ти е по-спокоен и уреден живота,но ако те влече купона,тук е мястото.Според мен е нормално обаче децата завършили навън да имат по-високи очаквания за заплата.Не искам да влизам в спорове,но висшето образование там е на доста по-високо ниво.Разбира се говоря конкретно за икономическите специалности.
Такива,които имат вече някаква основа навън не виждам как биха се върнали да градят кариера тук.За мен това си е чисто и просто лудост!

Общи условия

Активация на акаунт