Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 261
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм държала тестовете на Адеко- резултатът беше, че английския, който го говоря и уча от много години ми е на 60%, а немския на който съм ходила на курс и учила в средното- на 70%(писмения) - не знам как е възможно, освен да съм налучкала повече верни на немския.
Аз вече се отчаях за работа тук- подозирам, че ходя само за да запълвам бройката за интервюта, иначе си имат вече определен човек-но спазват процедурата (пускат обява, набират св-та, интервюта)Crossing Arms

# 691
Аз вече се отчаях за работа тук- подозирам, че ходя само за да запълвам бройката за интервюта, иначе си имат вече определен човек-но спазват процедурата (пускат обява, набират св-та, интервюта)Crossing Arms

Аз съм се отчаяла отдавна , държа се все още, подавам, търся, ходя на интервюта но напоследък почти нямам такива, тази седмица очаквам покана за второ в една фирма. Вече съм на 29 -не ги крия но не знам назад съм посочила колко години но не може да няма начин в тази държава да си намериш добра работа и за София най-вече  newsm78  Sad

# 692
Аз вече се отчаях за работа тук- подозирам, че ходя само за да запълвам бройката за интервюта

Аз съм разочарована от консултантските фирми точно в тази връзка. Омръзна ми да служа за запълване на бройка по даден проект/свободна позиция/, за който трябва да представят на клиента си /работодателя/ примерно 10 подбрани кандидата. Още от самото начало всички страни сме наясно, че мястото въобще не ми пасва по десетки причини, но въпреки това консултантите ми звънят и ме подвеждат /при това доста настоятелно, упорито и убедително/ да не изпускам тази възможност; аналогично представят и моята кандидатура достатъчно подвеждащо пред клиента си. Омръзна ми да ми губят времето, за да си запълнят квотата с мен. Предпочитам да кандидатствам при работодатели, директно търсещи персонал, вместо да бъда дежурния финалист на лицемерни консултанти.
Говоря за 4 такива позиции през последните 6 месеца, за всяка от които си загубих х 2-3 часа за х 2-3 интервюта, да бях прекарала това разхитено време с дъщеря си!  Crossing Arms

# 693
Здравейте,
Отново се включвам в темата.
Искам да видя дали не са се променили малко нещата за 1 година.

Променили са се. Батакът е още по-голям  Mr. Green

# 694
  • София
Red_Hot и аз да се запиша при вас!  Laughing

# 695
  • София
Ъъъъъ, да не си сбъркала темата със "снимай и покажи"? Манджата е неописуема, проточила съм лиги до клавиатурата  Crazy Hug

# 696
  • Вече в моята си приказка...
Ариана, мисля, че бобовата чорбица е своебразна препратка към Red_Hot... Peace Но чорбицата си я бива, както съм на Лунната диета днес и утре, ще изям картинката заедно с клавиатурата, монитора и мишката... Сори за спама!  bouquet

# 697
Влязох да се информирам как върви пазарЯ, а то ми изтекоха лигите..

# 698
  • Вече в моята си приказка...
минзухар, пазарЯ никак не върви, запънал се е като магаре на мост и не мърда дори сантиментър... за повечето от нас! Thinking

# 699
  • София
Пазара как върви... даже няма обяви, по които да кандидатстваш, камо ли да чакаш да ти се обадят за интервю  ooooh!
Обяви по два реда, с правописни грешки, безумни изисквания за 350 лева, някои пък даже предлагат трудов договор (УАУ!)  ooooh!

# 700
  • София
Божкееее, чудо. Обадиха ми се от борсата да ме поканят утре на интервю при работодател. Позицията е нещо, което определено не искам да работя, като счетоводител съм работила съвсем в началото на трудовия си стаж, пък съм го и позабравила. Знаех си аз, че не трябва да се захващам с тая борса, ама ме убеди много убедителната ми приятелка...ще свърша като Лютов, накрая в чистотата  Rolling Eyes

# 701
  • София
А защо те канят за позиция, за която не си кандидатствала?
Извинявам се, но нямам представа как стои случаят с борсата.

# 702
  • София
И аз нямам представа как стоят нещата там.
Ами канят ме, предполагам, защото работата им е да намират работа на регистрираните при тях. Проблемът им, обаче е, че не искат СВ-та, нито пък провеждат интервюта кой къде си търси работа. Вероятно, защото 99% от регистрираните там биха започнали навсякъде.
Впрочем, ако някой знае как стоят нещата с предложенията от Бюрото, моля да ни светне. Какви са ми правата и отговорностите. Моя е грешката, естествено, че не попитах когато се регистрирах, но и те наблегнаха единствено на това да се явявам всеки път навреме за подпис  Crazy

# 703
  • UK
Имаш право на малък определен брой откази, иначе ако имаш много претенции, те отписват и ако вземаш обезщетение за безработица, ти го спират. Ако не се подписваш навреме, също. Ако започнеш работа до 3 дни срок май, отиваш да се отпишеш сама. Не гледат кой кога какво работил и какво иска, гледат кой каква диплома има. Това знам. Общо взето файдата е, ако вземаш обезщетение и ако харесаш някой курс или някоя програма, която организират и финансират. За  работа, работа няма.

# 704
Включвам се, само за да продължа историята с дъщеря ми и Call Point Simple Smile. За сега се справя отлично. Споделя, че са доволни от нея, оставили са я веднага да поема сама обаждания, докато има други, на които провеждат и по-дълго обучение. Получи първата си заплата на посочената дата. Имаше и дори около 10% бонус, за добра работа на екипа, в който е. Има си сложна и специфична схема за определянето им. Зависи от броя обработени заявки по тел, по имейл и т.н., време за отговор и какво ли не. Така е направено, че няма индивидуален бонус. Трябва заявките на всички от групата да са ОК, което създава заинтересованост да си ангажиран с целия процес. Не да е на принципа - това не е мое, не ме интересува. Създава се екипен дух, струва ми се. Има ангажираност на всички. Хубавото е, че явно всички се стремят да си свършат хубаво и на време работата. Хайде, тя е нова и е ясно, че е надъхана, но за да има бонус, явно всички са си свършили добре работата. Не знам дали се разбира точно, ама то и аз не схващам всичко, което ми разказва като принципи. Важното е, че е доволна от работата и от екипа.
Между другото, сподели че имало "мамо има и по-старички, като тебе" hahaha това като информация за хората, които си мислят че наемат само 20 годишни. Дори имало и жени, които са били учителки, филоложки и т.н, но не им се работи като такива и са избрали да работят там.
Важното е, че вече има самочувствие, че може да се справи, че е оценена, че са доволни от нея и по друг начин мисли и говори за търсене на работа. Готова е да смени тази, разбира се заради по-голямо заплащане, ако се отвори възможност, но е в смисъл че до вчера не смееше да си прати сивито някъде, сега се има за сЦепиалист както обичам да казвам аз. Радвам се, че придоби самочувствие, което нямаше. Попадна на много свестни супервайзъри и колеги. Това е страхотно според мен за първа работа в живота Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт