Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 391
  • 752
  •   1
Отговори
# 510

не се възмущавайте като не я знаете тази програма, смятам,че е някаква нова...или е валидна само в Турция за момента!
и все пак щом са я спрели , значи е имало успешни кандидати!
Зизу,на грамотността се смеем,не на самата обява.
 Hug
ЕКЗЕЛ може да е нова програма.. Rolling Eyes аз само  с ексел съм работила... Grinning
Обявата беше за "Служител", за Пловдив, 2 реда, цитирам
Цитат
ЗАДАЛЖИТЕЛНО ДА ЗНАЕ ТУРСКИ ЕЗИК ; ДА МОЖЕ ДА РАБОТИ НА КОМПЮТАР И ДА ЗНАЕ ОФИС ПРОГРАМА И ЕКЗЕЛ ; КОЙТО НЕ ЗНАЕ ТУРСКИ ЕЗИК ДА НЕ СЕ ОБАЖДА
От фирма за почистване на килими.

Скоро някъде четох това: Мани,мани много си прост. Голям началник ще стане от теб.
Та така!
Положението е трагично.

# 511
Kaкво мислите за въпросниците в обявите?
Аз най-често само ги разглеждам.
Ако много ми допада обявата ги попълвам.

На този въпрос как се отговаря? Rolling Eyes
Цитат
5. Имате ли свободно време?
http://www.jobs.bg/f1931707

# 512
Еми то кой няма свободно време Simple Smile

# 513
Не разбирам защо е зададен подобен въпрос като е ясно, че отговора е "Да".

# 514
  • София
Свободно от какво  Mr. Green? Аз лично, въпреки, че не работя, не съм имла свободно време за себе си от 5 години. Двете лентички отдолу го ангажирт тотално  Crazy
Този въпросник си е реплика на стандартното интервю. Само дето в интервю "на живо" този въпрос служи за отпускне на напрежението, а пък онлайн... newsm78 не знам.

Някой може ли да сподели нещо за Луфтханза Техник?

# 515
Не разбирам какво се лендзите на Екзела,  очевадно турче е работодателя, там, където ще се чисти работата с офис програмите  ше са над стандартното ниво на зплащане за бранша.  Mr. Green

# 516
joiful аз също търся административна работа, административна позиция макар че имам и инж. образование , магистър по Публична администрация съм и вече търся в област Администрация - 6та година. На мнение съм че наистина продавач към секретар или друга длъжност е труден,длъжностите са коренно различни сами по себе си  Simple Smile

и аз подобна търся и вече година и половина без резултат

# 517
След като ТИМ купиха България Ер, се заеха с това да сключат договор с Луфтханза, за да направят в Б-я център за техническа поддръжка на самолети. Без да изпадам в подробности,ТИМ имат пръст в тази фирма.Ето защо техническият отдел на България ер беше сведен почти до нула(разбирайте съкратен) и обслужването на самолетите мина под шапката на Луфтханза Техник.Една малка част от освободените техници и инженери започнаха в ЛТ, от тях знам, че заплатите не са никак големи като за този сектор.Това разбира се се отнася само за това звено (авионикс,инженери,механици)За другите отдели нямам идея как се заплаща.Уточнявам,че всеки има различно разбиране за това коя заплата е висока и коя ниска.Бях чула,че във финансовия отдел заплатите са около 800-900 лв.,но не е информация от първа ръка и не бих се ангажирала с достоверността й.
Колкото да условията на работа и колегите,като цяло не съм чула лоши отзиви.
Дано съм била полезна.

# 518
  • София
Дано съм била полезна.

vassi79, изчерпателна както винаги   bouquet Hug
Благодаря ти!

# 519
  • София
Здравейте,утре в 12 съм на интервю.Стискайте ми палци!
Успех на всички търсещи.

sesiliqqq стисках ти палци  fingerscrossed . Как мина интервюто, доволна ли си?  Flowers Four Leaf Clover

# 520
kydravoto ,за съжаление много се разочаровах от интервюто.Бяхме 9 кандидатки допуснати до интервюто.Собствениците дойдоха с 1 час закъснение.Докато дойдат останахме 5 или 6 другите се отказаха.В обявата не пишеше,че работата е по заместване,което ядоса всички.Заплатата е 300 лв,осигуровки на 430лв.Работното време от 10 до 19 с 1 час обедна почивка.Голям магазин,без камери и само 1 продавач-консултант.Поговорих с момичето,което сега работи там и чесно казано предпочитам да не ми се обадят да започвам.

# 521
kydravoto ,за съжаление много се разочаровах от интервюто.Бяхме 9 кандидатки допуснати до интервюто.Собствениците дойдоха с 1 час закъснение.Докато дойдат останахме 5 или 6 другите се отказаха.В обявата не пишеше,че работата е по заместване,което ядоса всички.Заплатата е 300 лв,осигуровки на 430лв.Работното време от 10 до 19 с 1 час обедна почивка.Голям магазин,без камери и само 1 продавач-консултант.Поговорих с момичето,което сега работи там и чесно казано предпочитам да не ми се обадят да започвам.

леле, ти сериозно ли?

# 522
  • София
sesiliqqq звучи ужасно Sad. Такова ли е нивото на заплататите в града ти, защото това е ниско, дори и като консултант-продавач. А и това че е сам човек за цял магазин... Тия хора как си я мислят тая работа  ooooh!
Продължавай да търсиш, пожелавам ти късмет, а и на всички търсещи. Аз също продължавам с търсенето  Peace

# 523
Дано съм била полезна.

vassi79, изчерпателна както винаги   bouquet Hug
Благодаря ти!
За нищо!  Hug

Абе, тези хора защо дават такива ниски заплати,ще ме прощавате,ама колкото и да ми обясняват,че заплащането не трябва да е мотивация за работа(с което съм съгласна като цяло с няколко резерви по въпроса) как очакват човек за 300 лв. да е професионалист,да дава всичко от себе си за клиента,да внимава да не ощетят работодателя и всичко останало,като междувременно   се чуди как да си плати тока и водата???
За сравнение във Франция работещите като продавач-консултанти взимат минималната за там заплата,която е около 1500 евро + големи бонуси от оборота + още хиляди бонуси от стоките в самия магазин.Пояснявам,че 1500 евро за там са достатъчни,за да водиш съвсем сносен живот.Говоря за големи магазини(вериги) за по-малките не знам как е и дали има разлика,но със сигурност не е толкова мизерно.
За мен като клиент е важно да е любезна и мила продавачката, а не като влизам в магазина тя да пуши отпред или да си пили ноктите и едва ли не да ме кара да се чувствам неудобно,че я прекъсвам(пресен случай от центъра на Варна)Иначе просто няма да се върна в този магазин.

# 524
Момичета, имате ли информация как минават интервютата в Taxback?
Колко етапа са, нещо по-специфично има ли? Не ми се ще да посочвам конкретна позиция,
но предполагам повечето от вас знаят за какво става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт