Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 497
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Благодарско за линка   bouquet

# 556
  София е в топ 10 на най-западащи градове на света  Sad и на мен не ми се иска да е така, но коя съм аз в сравнение с "Икономист интелиджънс юнит"..
 Видях някъде, че е обсъждана нереално високата средна заплата за предходния месец или нещо такова. Исках само да напомня, че при сформирането на този доход не са включени многото хора без никакъв доход, че цифрата ще се брои на пръстите на едната ръка... Нещо трябва да се направи, нека бизнесът осъзнае, че не е на прав път и че нещо куца от последните 5 години. Според мен бъдещето и настоящето на България не е в (псевдо)айтитата, икономистите и тем подобни. 

# 557
Палмичка, предлагам да не се обиждаме взаимно относно професиите, които упражняваме  Peace
Айтита, продавачки, икономисти, чистачки всеки има право на труд. Кризата е повсеместна, нямаме никакво производство, всичко е замряло! Работи се само по някакви Европейски програми, до които додрапват ваши и наши фирми. Функционират и международните компании. Всичко останало е пълна скръб!

# 558
Само да попитам когато ви изискват обява с мотивационно писмо от джобс бг например , как си изпращате писмото.  newsm78
Питам ви защото днес кандидатствах по обява с мотивационно писмо,но си изпратих документите на е-майла на фирмата директно. Дано не съм сгрешила  Confused

# 559
Здравейте. Някой тук беше споменал, че си е писал резюме. Може ли малко повече разяснения за него? Може и на ЛС.

# 560
Dados, като си влезнеш в Моят акаунт в джобс има опция - Мотивационни писма. Там си запазваш мотивационното писмо, слагаш му заглавие, за да знаеш кое за коя обява си писала. После като кандидатстваш по обявата под- Съобщение (имейл) до компанията има опция - Мотивационно писмо. От падащото меню избираш кое мотивационно писмо искаш да прикачиш в дадената обява и готово Simple Smile

# 561
Red Velvet, планирате ли в близко бъдеще отново "ден на отворените врати"? Има нещо, което явно не правя както трябва при кандидатстването и имам нужда от професионална консултация... Confused newsm78

Да, като свърши лятото, ще правим. И по градовете тръгваме с един колега.

# 562

Видях някъде, че е обсъждана нереално високата средна заплата за предходния месец или нещо такова. Исках само да напомня, че при сформирането на този доход не са включени многото хора без никакъв доход, че цифрата ще се брои на пръстите на едната ръка... Нещо трябва да се направи, нека бизнесът осъзнае, че не е на прав път и че нещо куца от последните 5 години. Според мен бъдещето и настоящето на България не е в (псевдо)айтитата, икономистите и тем подобни. 

То затова е средна заплата, а не среден доход.

# 563
  • София
Здравейте!

И аз си търся работа и се записвам при вас за съвети.

Реших да си оформя CV-то по по-различен начин, а не популярния европейски вариант. Това плюс ли е?

# 564
и мен ме интересува писането на резюме?!

повечето фирми искат св в европейски формат - в самите обяви го пишат най-отдолу

# 565
Всъщност мен ме интересуваше дали съм постъпила правилно като си изпратих кандидатурата по обява директно на е-майла на фирмата посочен в сайта им -имаха такъв а  не чрез джобс бг.  Дано не съм сгрешила newsm78

# 566
  • UK
Дадос, ако хората искат да им пращаш на имейла на фирмата, обикновено го посочват в обявата и пишат "Изпращайте документи на адрес еди-кой-си". Където не посочват изрично на кой имейл да се пише, а просто и "Изпратете автобиография и т.н" пускам чрез бутона "Кандидатствай". Ти откъде го взе този имейл и как реши да пускаш на него. Ако си ровила в сайта на фирмата, може да си попаднала на адрес, който няма общо с хората, които се заниават с подбора и шансът да не ти разгледат документите е голям. Няма как да преценим правилно ли си постъпила. Аз пращам, където пише в обявата.

# 567
  • София
Някой да е наясно какъв може да е теста/тестовете за копирайтър? В понеделник съм на интервю и пише само ,че ще има малък практически тест и се притеснявам, защото много искам да се представя добре. Помагайте, моля!

# 568
Дадос, ако хората искат да им пращаш на имейла на фирмата, обикновено го посочват в обявата и пишат "Изпращайте документи на адрес еди-кой-си". Където не посочват изрично на кой имейл да се пише, а просто и "Изпратете автобиография и т.н" пускам чрез бутона "Кандидатствай". Ти откъде го взе този имейл и как реши да пускаш на него. Ако си ровила в сайта на фирмата, може да си попаднала на адрес, който няма общо с хората, които се заниават с подбора и шансът да не ти разгледат документите е голям. Няма как да преценим правилно ли си постъпила. Аз пращам, където пише в обявата.

От около една година jobs.bg вече не предлагат на фирмите пускащи обяви да добавят свой имейл. Така, че искат- не искат трябва кандиадтите да кандидатстват през бутона Кандидатствай.
Не виждам нищо лошо да си изпратиш документите директно на фирмения мейл, стига да знаеш на кой точно и да си посочил още в заглавието за какво става въпрос, иначе ще отиде директно в кошчето.
Някой момичетата тука преди време бяха писали, че винаги при възможност изпращат на фирмен мейл, а не през Jobs. В момента и аз гледам една обява и видях, че на сайта на фирмата си има отделен мейл за кандидатстване по позиции и мисля да изпратя директно на него.

# 569
  • UK
Ааа, извинявам се тогава, аз от 2-3 месеца не си търся работа активно, но продължавам да следя какво става, гледам обявите и за мъжа ми и не съм го забелязала нито сега, нито преди това. Забелязах обаче, че все по-често има телефони за връзка в обявите или пощенски адрес за изпращане на документи. Където си има по сайтовете сектор Кариери, Свободни позиции, Работа при нас и т.н. и аз мисля, че е по-добре да се изпраща там. Но на случаен имейл примерно info@фирмата.бг не бих пратила, често това са имейли на други отдели за заявки, информация за клиента на фирмата и т.н. нямащи нищо общо с подбора на персонал, тогава по-добре в jobs. Dados, дано сме били полезни.   

Общи условия

Активация на акаунт