Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 89 275
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Ха ха,аз живея в друга България, приятелите ми явно живеят в други Европа и САЩ,луда работа.Спорът наистина е излишен всеки си има свой виждания, децата тук са в много по-голям риск това е мнение на европейски не правителствени организации, не мое.
В крайна сметка целта на тази тема е съвсем друга,да си помогнем с инфо, ако можем по трънливия път,който сме поели.

# 676
Цитат
В крайна сметка целта на тази тема е съвсем друга,да си помогнем с инфо, ако можем по трънливия път,който сме поели.

Да така, е все пак вижте заглавието на темата. Аз съм от търсещите-не за 1 или 2 година, но все още нямам надежди за започване, чакам тговор за второ интервю в една строителна фирма, и искрено се надявам  Praynig
Все трябва да има начин в България да намериш работа когато имаш образование,компютърна грамотност и език.  Rolling Eyes

# 677
  • по света
Момичета да ви питам има ли някой кандидатствал за работа чрез Адеко?Въпроса ми ако изискванията са за "добро" познаване на анг.език като втори какво ниво се очаква и какъв е теста?

# 678
И аз си мислих, че като имам образование,компютърна грамотност и език ще си намеря работа, но не успях. Хора с образование, компютърна грамотност и езици има много.

Аз си търсих работа в Jobs.bg. Седях по цял ден и разглеждах обявите и един ден се появи много интересна обява. Веднага кандидатствах и понеже баща ми е работил във въпросната форма, отиде на място да проучи нещата и се оказа, че мястото вече е заето.
Оказа се, че тази фирма е успяла в рамките на 2 часа да пусне обявата, да проведе интервюта и да си избере наѝ - подходящият кандидат  Laughing

Работодателите доста често не са коректни и имат доста нереални изисквания, а от кандидатстващите се очаква и изисква да са креативни и различни.
Вземете пример от работодателите  и бъдете креативни  Grinning

# 679
То проблемът не е само в липсата на работа, ами и в ниското заплащане и лошите условия, които се предлагат на малкото смислени позиции, които се появяват.
Мой много добър приятел се върна от чужбина, с 15 години трудов стаж по специалността и в един от големите градове на България му предлагат работа на 550 лв като главен инженер.
Отиваш на интервю, радват ти се  на CV- то, но на среща предложения за 500-600 лв бруто заплата. Ако си млад специалист може и да започнеш на толкова, но те искат хора с опит, а плащат като за без такъв.
Лично наблюдения споделям, че до 2006г.-2007г., който се върна от чужбина успя да се реализира по-добре. Сега, младежите които познавам завършили навън си стоят там, та дори и да не работят по специалностите си, пак успяват да живеят по-добре.
Пък и образованието в чужбина не е мана небесна. И там има университети и университети.
Не всички са върха на престижа.

# 680
Здравейте! Днес бях на интервю в GFК. Заплащането е 750 бруто за асистент обработка на данни с френски език. Вижда ми се малко, но пък правят впечатление на сериозна и сигурна фирма. Някой знае ли нещо по-вътрешно за тях? В Бг работодател са доста противоречиви мненията.

Знам,да и то от първа ръка,но ще ти пиша на лични.  Peace

Пишете и тук ще бъде от полза за всички.

# 681
Здравейте!
В момента синът ми е на интервю, малко съм притеснена. Предполагам, че това ще е вече последно, ако не се лъжа е 4-тото. Позицията е близо да специалността му, но и не съвсем. Ще работи, ако го вземат, в редакция, но позицията и с бизнес насоченост-СЕО. Има такъв опит повече от година, но на граждански договор, това ще му е първият трудов. Много му хареса тази възможност за работа, съчетава неговите интереси(той е творческа личност, пише и издава разкази) с това, което учи-икономика. Заплатата е очаквана-стартова 500 лв, едва ли ще порасне до небесата, но го устройва напълно, не е очаквал кой знае колко на старта. Дано стане, стиснете по някой палец. Peace
П.П. Виждам, че обсъждате завърналите се млади специалисти. Всъщност истината е, че все повече се завръщат. Гледам и съучениците на сина ми от английската гимназия половината вече завършиха(повечето"университети" са по 2,5-3 години) и един по един поемат насам. От тези, които упорито си търсят работа там(основно в  UK) нито един не се е похвалил с добро предложение, повечето още са в МакДоналдс, KFC и подобни, където се подпомагаха, докато учеха. Завърналите се търсят в София.

# 682
unadaptable, дано синът ти сполучи и както е най-добре, така да стане Simple Smile.
Дай Боже и тези деца, за които казваш, че се връщат, да успеят да си намерят работа и да се реализират Praynig.

# 683
Момичета да ви питам има ли някой кандидатствал за работа чрез Адеко?Въпроса ми ако изискванията са за "добро" познаване на анг.език като втори какво ниво се очаква и какъв е теста?

Свободен разговор. Поне ние като тестваме за същите позиции, това очакваме. Адеко мисля имат писмен, и то граматика и т.н.

# 684
  • по света

Свободен разговор. Поне ние като тестваме за същите позиции, това очакваме. Адеко мисля имат писмен, и то граматика и т.н.
Тогава ще трябва към вашата фирма  да се насоча😉А ако имаш сертификат пак ли те препитват?Сертификат за ниво от университет и културен институт към посолство ?? Говоря за основния език.

# 685
Да, но ние отново го правим устно, а колегите от Адеко писмено. Хора,които са се провалили при тях на тест, ние назначаваме при клиентите.

# 686
Здравейте! Днес бях на интервю в GFК. Заплащането е 750 бруто за асистент обработка на данни с френски език. Вижда ми се малко, но пък правят впечатление на сериозна и сигурна фирма. Някой знае ли нещо по-вътрешно за тях? В Бг работодател са доста противоречиви мненията.

Знам,да и то от първа ръка,но ще ти пиша на лични.  Peace

Пишете и тук ще бъде от полза за всички.
Аз пък имам информация от личен опит. Wink За това си мисля, че хората които сме имали честта да бъдем тренирани от много фирми трябва да сме страшно ценени и да внимажат да не ни загубят отново. Wink Та в ГФКто не ми бяха ок условията, освен сградата почти нищо друго не ми хареса.
За Адеко теста ми се стори по детски лесен и смешен. Но аз в крайна сметка съм водила курсове по езика, който не е английски. Wink
Видях, че е обсъждано състоянието у нас. И аз мисля, че все още е плачевно за съжаление. Заплатите са изкуствено натиснати до минимума. Не може да бъде цените на продуктите да са като в другите държави, а заплащането да е близо до нулата Wink Направо ми се доплака като разбрах колко са взимали хора на подобна на моята позиция, но в Словакия. Екскурзии до Дубай и Канада просто ей така да се видиш с някого, кой от нас може да си го позволи?! А не сме по-глупави, мързеливи или неспособни наистина!

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 14:11 от Палмичка

# 687
Здравейте, от известно време следя темата и реших и аз да се включа, тъй като от един месец съм в отбора на търсещите работа и се надявам скоро  и аз да намеря "своето работно място".
Желая успех на всички търсещи като мен.

# 688
Аз кандитатствах по една обява, която гласеше, че се търси човек за продажба на храна за вкъщи и офисите. Днес отидох на интервю. Явно са ме повикали, тъй като живея в района на техния бъдещ обект. Там се оказва, че трябва не само да продавам, но и да приготвям част от храната. И се започнаха с въпроси от типа на семейно положение и къде съм работила до сега. Обяснявам къде съм работила. И отговарям, че не съм омъжена. Деца ? Да. Колко броя !? 1 На колко г. ? Ходи ли на градина ? И се оказва, че там се работи първа смяна от 6 до 14.30ч. и второ смяна от 11.30 до 22.30. И след втора смяна се почива 1 ден. Заплатата била 450лв. бруто. Ако съм била бърза и сръчна и съответно се вдигнел оборота щяло да има корекции. Излишно е да казвам, че не приех. Не толкова до заплащането колкото , че работното време не се съчетава с яслата  и въобще цялостния режим на детето ми.

# 689
Здравейте,
Отново се включвам в темата.
Искам да видя дали не са се променили малко нещата за 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт