Плетем, плетем на плажа, че дупето загар да хваща! - 90

• 83 602
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • Norway
Привет, момичета!
Влизам с молба за помощ  Blush
Вчера във Фейсбук попаднах на тази шапка http://prikachi.com/images/290/6583290u.jpg,
но не мога да намеря схемата. Търсих и при Осинките, но безуспешно,
а може би аз не се справям с търсенето  Blush
Ако някой я има моля да сподели.
Благодаря предварително   bouquet

# 301
  • Стара Загора
Най-после и аз да сложа нещо в темата.Преждата е Kartopu Basak,куки N3,5,разход по-малко от 200г.

# 302
Mendeleevka,направо ме шашна с модела и интериора  #Crazy

# 303
begg,има нещо според мен което ти липсва ThinkingА какви са оцветените в по-тъмно квадрати?

В сиво е показан рапорта за по-добра нагледност.

На мен фактически не ми е ясно как тава самото наддаване. Знам, че има няколко начина за наддаване, но кой от тях да приложа?Ако можете дайте линк за видео.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 09:28 от begg

# 304
  • Стара Загора
begg,може да ги натдадеш по следния начин:От ляво:след като свърши реда нанизваш на шиша толкова бримки колкото ти трябват.От опаковата страна ги изплиташ.От дясно се прави същото но от опаковата страна на плетивото.
Ако не е тайна какво всъщност плетеш?

# 305
 Mendeleevka, благодаря. Ще плета пуловер, но преди да го започна искам всичко да ми е ясно, че съм започвала без яснота и е кофти Simple Smile

"От ляво:след като свърши реда нанизваш на шиша толкова бримки колкото ти трябват.От опаковата страна ги изплиташ.От дясно се прави същото но от опаковата страна на плетивото." така новите бримки не стават ли с различна височина? А и в упътването пише, че новите бримки се добавят в 10 ред.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 10:30 от begg

# 306
здравейте,
имам въпросче.
Като плета ажур на 2 куки, плетката все ми бяга на една страна и нещата стават криви.
Дайте съвет моля  Hug

# 307
  • на малък остров в океана

Точно този модел е от три отделни парчета, като за ръкавите се вадят бримки и се доплитат.

Има и доста модели от едно правоъгълно парче плетиво, което после се сгъва и се зашива. Ето един пример http://www.ravelry.com/patterns/library/sequoia-shrug

Благодаря ти за отговора. Кои са тези 3 парчета? гръб и две предници ли? за ръкавите ми е ясно,но незнам парчетата с каква големина да бъдат newsm78

В зависимост от гръдната обиколка, са предложени и няколко варианта. Доколкото видях от схемата, гърбът в най-малкия размер се започва с 45 бримки и свършва с 29., тоест не е правоъгълно парче. Двете предници също са описани поотделно, като и двете в най-малкия размер се започват с 11 бримки и завършват с 25 бримки, тоест и те не са правоъгълни парчета, за да можеш равно да ги плетеш. Може би като имаш предвид мострата колко бримки ти е излязла и колко редове, можеш да си сметнеш размера на отделните парчета.

Ето ти е най-често срещаните абревиатури  какво значат. Дано да ти помогне.
http://www.lionbrand.com/cgi-bin/faq-search.cgi?dictionaryOfAbbreviations=1

# 308
  • Стара Загора
begg,по принцип е така,но пък разликата е толкова малка,че не е от значение.Според мен по този начин се получава най-добре и без дупчици.Успех.
Elg,единствената според мен причина е ако броят на свивките  не е равен на наддавките в ажура ти.

# 309
Здравейте! Имам нужда от помощ и се надявам да я получа от вас. Досега не съм плела бебешки дрешки, но се ми се налага да изплета бебешки гащички , които да се закопчават като памперс и ботушки. Бебето е на 6 месеца. Ще се радвам да ми дадете схема или да ме насочите къде да търся. Благодаря предварително.

# 310
Mendeleevka, разкош а и биетата  Crazy   bouquet
 ~Elg~ , на мен плетката ми е бягала все на една страна когато наметките са били винаги в една посока.

# 311
Mendeleevka, разкош а и биетата  Crazy   bouquet
 ~Elg~ , на мен плетката ми е бягала все на една страна когато наметките са били винаги в една посока.

а как да стане в  две посоки? newsm78

# 312
Няма да мога да помогна, тъй като аз самата се отказах тогава от плетката ( моята беше изцяло на дупки)

# 313
  • Стара Загора
maugli,благодаря.Беше за подарък на едно момиченце и много я харесаха.Надявам се да си я носи със здраве.
Elg,дай някаква схема.Нямаш ли?

# 314
  • София
Mendeleevka, страхотна жилетка си спретнала за подарък, разкошно
се е получило съчетанието на сиво и червено!

Аз пък след близо месец се отчитам с едни скромни ръкавички без пръсти:

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2013/09/carotina-fingerless-gloves.html

Преждата е розова Кашмира, която ми беше останала от една туника за дъщеря ми,
плетена преди няколко години. Категорично не исках розови ръкавици, затова си
поиграх да я боядисам и съм много доволна. Получи се наситен и нюансиран цвят
(на снимките много не си личат нюансите на кафяво, червеникаво и жълтеникаво).
Сега остава да се престраша да боядисам прежда за цяла дреха  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт