Плетем, плетем на плажа, че дупето загар да хваща! - 90

• 83 602
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • на малък остров в океана
Ох, на баба!, невероятни са играчките, и лъвчето и щурчетата Simple Smile

# 601
Пуфанка е най -голямата "подпалвачка", да знаете !  Joy Hug  Тя поведе крак с това Норо....помня аз....

Че съм, съм! Обаче, Снеж не пишеше още по това време тук ... Така че не съм съвсем много виновна спрямо нея!  Embarassed

Пинки  Heart Eyes, още нямам Норо, защото тогава се заредих с Кауни. Но ще поправя и тази грешка някой ден ...

Ох на баба, много сладък лъвко, а пък жилетката е един път!  Heart Eyes

# 602
  • Бургас
Направо ми скрихте топката с тези произведения на изкуството и се засрамих, продължавайте все така Hug

# 603
Ох, на баба, лъвчо е като истинси от Дисни!  bouquet

Pinkito, и аз помня когато big pufana говореше за NORO-то,  тогава тъкмо се връщах от много години  неплетене към плетенето и си виках "Е прежда като прежда", но това лято като я видях на живо и се влюбих в нея. И надявам се скоро да я имам и аз

Забравих най важното, да си покажа най новата прежда от днес, от един магазин ВУ, много се изненадах като я видях!  http://storage4.album.bg/946/dsc02526_ccf83_31005460.jpg  За съжаление е само 350 гр, но ще измисля какво да я правя  Grinning

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 17:23 от maugli

# 604
Здравейте момичета! Нуждая се от вашата помощ. Много искам да изплета това:
http://www.stranamam.ru/post/1904002/
http://fotki.yandex.ru/users/normuradov2010/view/1448846/?page=0#preview
обаче нещо с руския не се справям. Дали ще можете да ми помогнете? Хубава вечер и все така прекрасни произведения!

# 605
Ох, на баба!, уникално ти е лъвчето!   bouquet А какъв поглед си му докарала....страхотно!  Blush А тази красива жилетка напролет ще ни я покажеш в целия и блясък облечена на принцесата! Heart Eyes

maugli , тая красота, само да си я гледаш, и да си я милваш, пак ще ти стопли душата! Страхотно попадение, а какъв цвяяяят! Hug

nas_nina,  постарай се, научи значението на поне двадесетина думи от описанието (повече не ти и трябват), започни плетката, и тогава, ако с плетенето имаш проблеми - насреща сме! Ще ти помогнем! Hug Ама така - "нещо с руския не се справям" ooooh! Май ти се вижда прекалено дълго описанието, а? Joy Искаш кратък курс? Rolling Eyes

# 606
Да, права си Сне*жинка, не бях много конкретна. Ето тук ми е затруднението:

Узор коса, спицы № 5 (на 25 п.): провязать 2 п. изн. гладью, 9 п. узором коса, 3 п. изн. гладью, 9 п. узором коса, 2 п. изн. гладью.

Благодаря!

# 607
това ти прави цялото пончо общо-взето:
 с куки номер 5(на 25 бримки) изплетете: 2 бр. опакова, 9 бр. плитка, 3 бр. опакова, 9бр. плитка, 2 бр. опакова.

# 608
Изпреварихте ме с превода Grinning

# 609
  • на малък остров в океана
Ето подобно на английски, ако ще ти помогне да се ориентираш по-добре http://www.berroco.com/patterns/wisteria

# 610
Пуфанка е най -голямата "подпалвачка", да знаете !  Joy Hug  Тя поведе крак с това Норо....помня аз....

Че съм, съм! Обаче, Снеж не пишеше още по това време тук ... Така че не съм съвсем много виновна спрямо нея!  Embarassed

Пинки  Heart Eyes, още нямам Норо, защото тогава се заредих с Кауни. Но ще поправя и тази грешка някой ден ...

Ох на баба, много сладък лъвко, а пък жилетката е един път!  Heart Eyes

И аз искам Кауни, но като гледам на Снежинка нещата си мечтая вече и за Норо  Heart Eyes Почвам да следя търговете в ebay  Mr. Green

# 611
Искам да ви попитам нещо... Опитвам се да заплета  една плетка с дупчици на листа.  Схемата започва с указание :
 бримките да се делят на 22 + 2.    Аз искам да повторя 6 пъти мотива с листенцата. Сметнах го така :
22 х 6 = 132 бримки и като прибавя още 2 стават 134.  Трябва ли към тези 134 бримки да си добавя още 2  крайни бримки и да станат общо 136 ?  Или в тези 134 дето ги сметнах  си ми влизат и 2 те крайни ?  Защото го заплетох на 134 , но нещо не ми излиза по схемичката накрая последното мотивче..?  Аз не разбирам много  от схеми , ама се старая..... Blush 
Изобщо, като има схема с указание да се дели броят на бримките на еди колко си + 2, 4 ...колкото е дадено, добавяме ли си 2 те крайни + цялата ни сметка допълнително?

# 612
Изобщо, като има схема с указание да се дели броят на бримките на еди колко си + 2, 4 ...колкото е дадено, добавяме ли си 2 те крайни + цялата ни сметка допълнително?
В общия случай - да.
Може ли да видим схемата, че ми стана интересно Simple Smile

# 613
Пинкич, дай схемата, че така по-лесно. Крайните бримки са крайни, т.е. добавяш ги в началото на реда и в края на реда.

Ето моите обещани съботни теменужени сесии:

Чорапки за Мис Каприз -

Баретка за мен -

Новата ми плетка за Мис Каприз - безръкавка -

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 11:54 от big pufana

# 614
big pufana , браво! Майсторка си на чорапите и баретките!  bouquet А тази безръкавка изглежда много интересна!

Общи условия

Активация на акаунт