Плетем, плетем на плажа, че дупето загар да хваща! - 90

• 83 602
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Сне*инка, жилетката е страхотна!  bouquet
dodofit , много топли ръкавички, чудни!  bouquet

# 226
Момичета, здравейте  Hug
Писах по едно време миналата година, но сигурно вече не ме помните...Така е като не съм редовна  Tired
Сега обаче чакам бебе, готвя бъдеща кака за зимата и се надявам да съм по-редовна Blush
Включвам се с въпрос:
Разглеждам схеми на шапки и шалове, обаче всички, които харесам са плетени с кука номер 8-9  newsm78 То красотата им е в едрата плетка..Обаче разглеждам магазините и не мога да намеря подходяща прежда за такива дебели куки (плета сами на една кука, на две игли не мога)...Как се процедира в този случай? Плете се с по-малка кука? Но тогава няма да има съответствие в размера и в броя на редовете...Или се бъркам...Само тази чуденка ме спира пред поръчката на прежда...
Благодаря на тези, които ще се отзоват на питанката ми...
Снежинка, Додофит...Големи красоти! Браво, момичета   bouquet

# 227
Сне*инка, жилетката е страхотна!

# 228
Момичета, здравейте  Hug
...обаче всички, които харесам са плетени с кука номер 8-9  newsm78
№ 8-9 или 8-9 мм. Има разлика...
Има изход, харесваш си прежда(например за 4мм кука) и плетеш на два ката на кука 8 мм.  Laughing Аналогично за номерата...

Снежи, отново поздравления, тази резедава жилетка, с тези плетеници, направо като в арабски нощи. Размечтах се за 1001 приказки.
Додо, ти си направо царица на ръкавиците, жалко, че няма кога да ги нося, иначе ми действаш вдъхновяващо.

# 229
Има да - 8-9 мм Simple Smile Значи мога да си плета с Джинс да речем, но го правя с два ката прежда?
Благодаря Hug

# 230
Има да - 8-9 мм Simple Smile Значи мога да си плета с Джинс да речем, но го правя с два ката прежда?

Кайлис, има нова прежда, ето я - http://alexanderyarn.com/prejda/prejda-alize/alize-lana-gold-pljus.html Но имай предвид, че изделията, плетени с дебели прежди тежат.

Погледни и тази - http://alexanderyarn.com/prejda/prejda-alize/alize-super-lana-maksi-mozajka.html

# 231
Браво, чудесни неща сте изплели   bouquet

Снежи, отдавна съм хвърлила око на този мотив, дори и прежда за него съм купила, но все се отнасям на някъде другаде. Би ли споделила, ти по коя схема го плете?
Мислех да плета рокля с него

# 232
и на мен ми хареса особено мотивът на жилетката, снежи. С радост да си я носиш! А на тази черна рокля още повече ми харесва. Ще споделите ли схема?

# 233
Момичета, много ви благодаря за хубавите думи!  Hug

Пропуснах да кажа, че цветът е най-близо до действителния на последните две снимки.
Независимо, че и другите са правени на сянка, бледнеят от светлината.

Пуф,  Hugза среща винаги съм за!  PeaceТолкова е приятно, и така заредена се прибирам! Ама нали знаеш - по едно и също време....на едно и също място..... Joy

...но ми се струва, че след прането е малко по бледо така ли е или си внушавам  newsm78

asefa,  това е често срещан дефект на преждите от 100% памук.  Naughty Затова ги пера много внимателно, и никога с перилен препарат! Жилетката я изпрах (ако може да се каже пране, просто накисване) със студена вода и малко течен сапун - просто 3-4 впръсквания на дозатора. След изплакването я пуснах на една лека центрофуга, колкото да се изцеди, и толкова. Промяна в цвета не забелязвам, като сравнявам с кълбото, което ми е останало.

Лорийн, по тази:http://vfl.ru/fotos/12f8fb402204359.html, само че средния квадрат го правих като мрежа филе, с връщане на редовете. Wink

тити, ето темата в осинка: http://club.osinka.ru/topic-142420?&start=0

# 234
canu6a, Сне*инка благодаря за отговорите, то и аз го прах ръчно със сапун бебе и без центрофуга но нещо ми е избледняло, а плета пола на малката пак с прежда кайро, и си мисля че ако след няколко пранета си промени цвета  #Cussing out  #2gunfire ще е много  гадно и язък за плетенето аз преди години си купувах прежда която не знам каква беше, но плетох от нея карета слагам ги в белина и не си променят цвета махат се само лекета които не са могли да паднат при в пране в пералнята жалко, че не знам каква беше тази прежда

# 235
  • Близо до морето (200 м)
Снимах одеалцето (още не съм го изпрала и опънала Tired ) - това е първото нещо което плета на 1 кука. На 2 съм плела като малка  Laughing не ми се отдаваше много  Wink

Сега ми предстои първата шапка за каката  Rolling Eyes

Възхитена останах от жилетката на Снежинка   bouquet Blush

# 236
  • на брега на реката
Аплодисменти, прекрасно е! Продължавай , добра си!

Показвам докъде стигнах с втората рокличка. Кълбенцата почти свършиха, затова ще разплета розовото в края на полата и пак ще показвам.

# 237
  • там където има винаги вятър
canu6a бързаше с роклята за кръщенето, а ето че си готова и с втора  newsm10

# 238
Момичета ето го гърба на потника на майка ми тя си го носи с голям кеф

готова е табуретката от празни пластмасови шишета като изсъхне и я сглобя ще я покажа и нея, дъщеря ми я хареса страшно много и със племенника ми все се карат на кой ще бъде май ще трябва да правя още една  #Crazy

# 239
Поздравления момичета, хубави неща сте изплели!  bouquet
Моля, дайте идея какво е най-подходящо да се плете от вискоза  Confused

Общи условия

Активация на акаунт