Отговори
# 465
Тди, споки нищо не е станало, една роднина на една моя приятелка, не е разбрала, че е бременна до 8-ми месец и жената е вършила тежка физическа работа през цялото време и верояно е вдигала много повече от 15 килограма, не се шашкай, но и аз честно казано бих се притеснила, защото съм и първескиня и както теб много му треперя на това детенце  1stroller Охх като нищо и аз бих си инсталирала ехограв у дома.  Crazy

И аз също спорех с тази жена, която ми взимаше кръв вчера да взима от лявата, а не от дясната ръка, е не зор да вземе от дясната, да де, ама вената при дясната ми ръка е по-потайна, докато лявата е дашна.  Crazy

# 466
Ей това ми  много странно, но и друг път съм го чувала, как няма да разбере до 8-я месец, че е бременна  Rolling Eyes Shocked направо съм туш  Laughing

# 467
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Отказах се да ходя до болницата, обадих се на свеки по тел.  Rolling Eyes

Вилхелм Тел аз пия желязо, с нисък хемоглобин съм,а и аз съм вегетарианка от малка и с много ограничено меню (:

Защо си с ограничено меню, риба и млечни ядеш ли? Аз пък от както минах в отбора на вегетарианците всеки ден си правя нещо различно, чак се изумявам колко много неща мога да си направя, а преди изобщо не обичах да готвя  Peace

аз честно казано бих се притеснила, защото съм и първескиня и както теб много му треперя на това детенце  

Ох, аз не съм първескиня, обаче такава бременност не бях карала, то в деня в който разбрах, че съм бременна и прокървих, после пък отлепване, контракции, за повръщането няма да говоря... тъкмо 2 дни нещата започват да си идват на мястото и това  Tired  
Бебка се обади, явно нищо не е станало, но ще търся частна градина на малкия докато са сборни групи да избутаме август  Peace

Сега ще влезна да добавя, виждам, че много щъркелчета ще има да слагам, само ви моля пускайте ми инфоро на ЛС на Декемврийки, че не мога да запомня всички  Embarassed

# 468
ТДИ и аз съм чувала за много жени ,които са вдигали тежко през бременноста,май цаката е да не се вдига рязко,15 кг не са малко,ама предполагам и не си го вдигнала толкова рязко ,все пак е детенце,пък и предполагам,че е щяло да те заболи на момента,поне така си мисля де  Peace Иначе и мен ме учудват тия истории за жени ,дето почти докрая незнаят ,че са бременни Shocked
п.с : И за мен един ехограф,че не издържам до срещите с доки и бебето   jumpuu

# 469
  • Пловдив
TDI, спокойно. И на мен ми се наложи Калоян да го вдигна един път, а той е 20кг. Много зависи какви мускули използваш за вдигането на тежко. На мен ми се стори лек като перце, когато го вдигнах. Бях се съсредоточила да не напрягам коремните мускули. Понякога на работа като ми се наложи да преместя нещо или по-скоро да се опитам да преместя (аз работя в инструментален цех и там са само железа), усещам как ми се опъват мускулите на корема и се отказвам. Затова щом нищо не си почувствала и все още не чувстваш някакво напрежение, значи всичко си е наред.

# 470
И аз също се чудя как тази жена не е разбрала, че е бременна, странно ми е и на мен, тя е била пред климакс и си е мислела, че корема й се подува от хормоните, после пък като усетила движенията на бебето си мислела, че може да е нещо я тумор,  я не знам какво си, а бе шантава история  Shocked Shocked Shocked И накрая тази моя приятелка я водин на АГ, който й казал, честито имате си бебе, разликата между двете й деца е близо 19 години.  Crazy

И друго момичетата са прави относно вдигането на тежести, мисля, че кръста не се товари толкова, ако се вдига както правят щангистите, т.е. вдигат от клекнало положение. А, бе, има си цака и за това, ама и аз много не съм наясно каква е точно  Rolling Eyes

# 471
  • Пловдив
Мъжът ми ми е обяснявал каква е цаката. Изпъваш си гърба и тогава вдигаш, както все едно се пъчиш. Това при вдигане на тежко и без да си бременна. Я носиш шкаф, гардероб и такива работи. Аз като помагах на мъжо да се местим от едната стая в другата, така правех, иначе секването на гърба ти е в кърпа вързано.

# 472
  • Пловдив
А на мен пък днес ми е супер изнервено. Нещо не съм на кеф, и едно такова все едно под напрежение, че нещо лошо ще стане. Хич не ми е спокойно Sad

# 473
TDI , никакво месо и месни деликатеси не ям, никаква риба и морски дарове, общо взето съм израстнала със сирене, кашкавал,КИСЕЛО мляко и картофи. Сега покрай бременността започнах и боб и леща да хапвам, но не е достатъчно.  #Crazy

# 474
Абе и на мен днес ми е някакво напрегнато,ама смея ли вече да се оплача,ММ вчера ме бъзика,че все нещо ми имало,направо ми идва да му изкрещя други какви проблеми имат,а аз сравнително лека засега бременност,да чукна на дърво,той ми се оплаква от еднодневно повръщане,което ми беше първо за бременноста  smile3516 Явно не може да ми свикне и  на емоционалната нестабилност,а тя е доста изразена  Crazy Ама ще търпи,къде ще ходи!Понякога ми става жал за него и си викам по-добре,че през повечето време е на работа,че и той ще изкука покрай мене Grinning

# 475
Привет на всички мами- много сте активни днес- не мога да сваря да ви изчета Simple Smile
kadrova4kata - направи си компрес с оцет за да ти минат синините Simple Smile помага и за просмукано
mihova_rossa - много си права за цвета - това са някакви остарели мнения, но малко ще ми е странно в розова количка момченце Simple Smile с другите цветове нямам проблем , дори моята количка ще е червена - въпреки , че има шанс да е момче бебока- крие се за сега , но имам усещане - че ще се наложи да ставам свекърва / е то в днешно време не е много сигурно хахахахах Joy /
Охх, аз пък да се оплача, тук ми е много по-приятно да коментирам, отколкото в един друг страшно подобен форум на бг мамма. Тук няма заяждане или поне споровете са много по-омекотени така да се каже, докато на другото място, ако споделя нещо, което не е според каноните на модераторките и знаете ли какво става? Направо се нахвърлят като лешоядки. А и те също пишат и тук, но не виждам заядлив тон от тяхна страна. Определено май ще се преселя за постоянно в бг мамма.
хмммм имам предчувствие за кой форум говориш- има твърде чувствителни хора , и чувството им за собственост и нахален тон ми идва в повече. Всеки има право на мнение , но  нека изказвайки го да не ангажира другите със задължително съгласие с него Simple Smile
TDI - не се притеснявай , на почти всички ни се е случвало, най -малко замисли се от пазар като идваш с торбите с покупки....едва ли по-малко от 10кг носиш Simple Smile Всичко ще е наред!
Мислете положително и се усмихвайте !  smile3525

# 476
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Благодаря, момичета за подкрепата и аз мисля, че няма да има нищо, но да ви кажа така се притесних тогава...а и малкия не спира "мамо, мамо, искам, мамо, мамо, искам..." това е нон-стоп  smile3515 малко му се поскарах да спре да иска за момент, сега чак ми е съвестно  Rolling Eyes

TDI , никакво месо и месни деликатеси не ям, никаква риба и морски дарове, общо взето съм израстнала със сирене, кашкавал,КИСЕЛО мляко и картофи. Сега покрай бременността започнах и боб и леща да хапвам, но не е достатъчно.  #Crazy

И аз не ям никакви месни продукти, както и яйца и морски дарове. Ям риба, мляко, сирене и кашкавал.
Съветвам те да хапваш повече ядки и бобени, заради растителните белтъци, както и соя  Peace  Аз си взимам също и семена, най-различни и си ги добавям в салатите  Peace

За вдигането да ви кажа не си правете експерименти - на мен отлепянето така ми се получи - иначе стойката е дупето леко назад, гърба изправен напред  Peace

# 477
Момичета и аз днес съм в странно настроение и някак притеснена, въпреки че вчера прегледа мина много добре, но от тогава нямам ритници и се чудя толкова ли пък спи това дете  Rolling Eyes, друго, което си измислям за успокоение, понеже онзи ден почувствах странно движение и нещо под пъпа и вчера видяхме, че бебката се е обърнала с главата надолу и си мисля сега като се е наместила да не би затова да не усещам движенията, защото вече не е в дясно. Някой знае ли нещо и случвали ви се така да не усещате, аз последните три седмици нямах пропуснат ден и затова сега се изнервям.
Капулети, мерси за съвета за синините   bouquet

# 478
Chatte noire я ми прати на лс за другия форум, кой е. Не заради друго ами да има къде да си губя времето понякога  Twisted Evil  Laughing
Иначе за цвета на количката наистина вече няма значение.
А по принцип по TLC даваха едно предаване " Незнаех че съм бременна" . Много ми е интересно, защото наистина това да разбереш в последните месеци наистина си е преживяване.

# 479
то и аз искам да знам кой е форума, някой да пише  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт