Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 158
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!

sealover, нормално е да помислиш, че намалението в МД е    Майчин дом Joy

Да докладвам за гащите - върнах ги, бяха изключително любезни и даже ми върнаха парите Mr. Green Сега ще търся ако има за за слонове hahaha

Памперсче, вече всичко купихме, само млякото и олиото за след баня остана. Laughing

Изобщо не мога да си намеря място нощем Cry Днес заявих, че след като влезна в 36 г.с. си хващам багажа и отивам да се моля да родя Rolling Eyes

Отивам да полегна.

Усмихнат ден  bouquet!

# 271
  • До морето :)
Изобщо не мога да си намеря място нощем Cry Днес заявих, че след като влезна в 36 г.с. си хващам багажа и отивам да се моля да родя Rolling Eyes
И аз това повтарям на всички - да мине още 1 седмица, да вляза в 9-тия и ѝ давам зелена светлина на девойката.

Снощи и аз между другото не можах да спя. Едно, че жега, ама и ни бяха свършили таблетките против комари, та дебнах да не хапят малката, че е алергична.

Ушана, аз започнах да чета листовките на лекарствата чак след като родих и трябваше да купувам за малката...

ЖЕГА МИ Е! ЛЕЖА ПОД КЛИМАТИКА, А НЕ МОГА ДА ГО ПУСНА, ЗАРАДИ ЕЛИ, ЧЕ МЕ Е СТРАХ ДА НЕ НАСТИНЕ!
Поне коремът ми (да не казвам голяма дума) се поотпусна... Утре може и на плаж да ходим, ако имам късмет...  Laughing

# 272
ММ не ми вярва, че мога да го удуша?! Дали има олекотени присъди за бременни, то хормоните са виновни  Thinking Дала съм му един списък със задачки, които трябва да се свършат преди да се роди буба, а той се помотва и ме ядосва. Сега го изгоних на тавана и след малко отивам на проверка пък  Crossing Arms

До колкото знам вътрешната температура (в дупето, устата и май ухото) е с около 0.5 градуса по-висока. Ние още не сме взели термометър, но като знам, че колкото и електрически да съм пробвала все имат значително отклонение от живачния... Мисля за начало да я меря с живачен, пък ако приема биберони ще вземем такъв термометър.

# 273
За термометрите - аз меря ориентировъчно с електронен, колкото горе-долу да знам дали има Т. Вече ако много се покачи - над 39, меря с един друг. Не е живачен, с някакъв друг химикал е вътре, но уж пак е верен.

# 274
Лече, ти поне си до морето, съдейки по аватара ти. Може да ходиш и да се топнеш по всяко време!
НюЛийф, не така, жена! Този мъж и за после ще ти трябва  Joy Може и на него да му е жега, или просто задачките да са дошли в повече.  Heart Eyes

# 275
Ние сме с дигитален ректален (орален) термометър на Чико. В книгата за бебчета, която имам пише следното относно границите, в които е нормално да варира температурата:

"ректална - от 36,8 до 38
 подмишнична - от 35 до 37,2
 ушна - от 36,6 до 37,6 "

# 276
Ушана, морето ми е на 2 крачки (или по-точно 5 минути с колата), но от онзи ден вече тотално и окончателно се отказах да ходя сама с Елена на плаж. Затова дано на ММ утре не му изскочи някакъв ангажимент и да идем, а и аз да съм по-добре с контракциите.

# 277
Лече-Буболече би ли споделила как се изразява алергията на Елена към комарите. И аз имам някакви съмнения , че Невена има такава та се чудя. Нея като я ухапе комар и  мястото страшно много почервенява , надува се ужасно и не преминава с дни наред . Мен като ме ухапе и на другият ден пъпчицата е съвсем малка ... Thinking

# 278
На Елена е по същия начин. Даже наскоро едното ѝ краче беше станало направо двойно. Само я мажа с Фенистил-а. Седят гадините по 1-2 седмици, гадни пъпки. Мен въобще не ме хапят комарите или не ги усещам. Нито ме сърби, нито имам пъпки. Баща ѝ много го хапят, но не му стават чак такива пашкули.  ooooh!
Даже на Елена ѝ остават понякога едни кафеникави петна, като родилни, след като отмине пъпката. Дано с времето да я израсте тази алергия, че ужас, милата...

# 279
Значи и при нас има нещо подобно . Много ми е мъчно като я нахапят , сега има отстрни на нослето ухапано и изглежда много надуто. Уж все я пръскам , но една вечер да забравя и  ooooh!  А и ние живеем до езеро така че тук проблема с комарите през лятото е много голям . Минават да пръскат , но пак не могат да ги изтрепят всичките . А ако не пръскат , тогава не може на вън да се излезе , милиони са  Close

# 280
Ужас! За ухапване от комар ми казаха, да се натърка мястото с кора от банан. Не съм го пробвала, но ми казаха, че било ефикасно. 

Цитат
Сърбящите ухапвания от комари и други насекоми наистина са нещо много досадно през приятната ни лятна почивка, а дори могат да нарушат и съня ни през нощта. Корите от банан са натурален лек, който осигурява бързо и трайно облекчение от сърбежа и болката, а и ще намалят подуването в следствие на ухапването. В началото кожата ще бъде малко лигава, затова е важно да оставим банана да изсъхне добре. След това не бива да изплакваме, но, ако е необходимо, нанасяме отново на всеки няколко часа.

# 281
Ето ме и мен пупинки   bouquet
Дундичка, честито мила много , много дълъг и щастлив семеен живот   bouquet
Относно секса, сега се разписваме по 1,2 в седмица, ама тази седмица  Naughty, просто се чувствам като кита убиец  Crossing Arms, като легна по половин час пуфтя и пръхтя докато се нагодя , а и както Ани казва нещо хич удоволствието  е като при първи път , ако ме разбирате  Embarassed ....................
Иначе след секциото , щом ми спряха лохите и  Heart Eyes а те бяха само 12/15 дни т.е. след около месец  Crazy и си беше пак като първи път   Mr. Green
Лече аз за ухапване от комар съм взела едно дето го рекламират  и наистина помага дори и да е много разчесано - БРОС се казва  Peace

# 282
Добър ден  Hug
Човек да не ви остави за 2 дена, после не може да ви изчете  Shocked

Да дам първо отчет. Вчера бях в Трета градска , потвърди се 100% , че бебчо няма моето сърдечно заболяване  Praynig Много сме щастливи с ММ , камък ни падна от сърцата.
Минах и през МД , обясниха ми каква е процедурата щом съм от друг град и си тръгнахме доволни. Много хубава работа свършихме. Всички бяха изключително учтиви и мили Simple Smile
Д-р Маринов каза на ММ да ме води на сладолед , за да почерпим здравото бебе Simple Smile

Другата новина е , че купихме количката  newsm44 Сега само сглобяваме и разглобяваме и не можем да и се нарадваме  Grinning
Аз нали съм си Овенче , разбирате ли че друга количка не можах да харесам. Вярно, че коша за новородено е по-малък, отчитам го като минус, но вярвайте ми, в момента в който я видяхме , и двамата с ММ си казахме , че това е нашата количка. Много сме хепи и само се "караме" кой да я бута из къщата  hahaha Вече навъртяхме 10-20 км.
Взехме ето този цвят:
http://www.bebe-best.com/images/Jane-Duo-Nomad-Matrix-Light-2-P53-Graphite.jpg

Иначе тук е страшна жега Sad В София е много по-хладно. Днес е 41 С на външния термометър, който е на сянка .  Аз съм си направила зима и ми е добре. Няма да мърдам никъде до раждането Simple Smile

Гледам за секс си говорите. Аз не съм правила от Април  Embarassed Не ни е забранено, просто ни е срам от бебето. ММ като го види да шава и се стресира Simple Smile

Дундичка, честито бракуване ! Много да се обичате!!!!

Сигурно пропускам доста неща, ама ще се включа пак като ви изчета!
Чао за сега   Hug

# 283
So^amazing, страхотни новини, че бебчо е здраво. А и честито за количката. И аз като типичен Овен те разбирам. Знам моята колко кусура има, но си я обичам безкрайно много. Нищо, че я оплювам.  hahaha

РаяСветлина, това вече на няколко пъти ми го похвалиха, но аз нали съм смотана и не купувам нищо без да ми го е изписала педиатърката. Ама може и да потърся в интернет листовката, да почета, да видя...   bouquet

Нашата педиатърка от 5.8 до 2.9 е в отпуска. Чудя се ако родя по-рано... няма да може да дойде до вкъщи. Това не е болка за умиране, не е като да ми е за първи път. А и ще закараме Калина като вземем акта за раждане, така или иначе, но все пак ми е малко притеснено. А аз съм почти сигурна, че ще родя по-рано. Добре, че моя АГ няма да излиза в отпуска.

Ставам да мия чинии.  Mr. Green

# 284
Време ли е вече да започнем да си мажем зърната с крема?

На последния преглед акушерката каза да започвам да ги мажа и леко да ги оформям след баня като биберони. Но не грубо и да не прекалявам, за да не предизвикам контракции.

За забременяването - колкото по-скоро е, толкова е по-зле за организма на майката. За да се възстанови напълно са й нужни 2-3 години. Разликата при секцио е, че раждането пак ще е секцио, а ако са минали 3 години, може и нормално да се роди следващото.

Anni0422, придържа се главичката над водата, а то вътре си плува.

За ластичните колани след раждане - това, което знам аз е, че при сецио се чака определени седмици преди да се позволи слагането им. При нормално раждане също има срок без стягане. Като цяло се отричат, защото мускулатурата и кожата на могат да се възстановят норамлано, при което негативите са повече от ползите.

Днес от едно изложение на занаятите купихме дървена дрънкалка и една играчка с кълвящи кокошки,, отново дървена. Ще ги снимам и тях после като снимам и мебелите.

Как го решиха това незнам,ама и аз искам едно лъве...като мене  Flutter
И аз като теб, но за сега нямам никакви признаци за по-ранно раждане  Rolling Eyes

Dund1chk4, честито! Дълги години в любов и разбиратетелство да градите семейство!

So^Amazing, много се радвам за добрата новина!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт