Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 548
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
 Първият ден не ядат да. Основно изхвърлят мекониум. Нормално се смята 10мл на хранене първия ден, после по 20 на втория и т.н. до 100, което е до края на месеца. Толкова АМ също ми даваха на хранене, всеки ден с по 10мл повече. Аз първо слагах на гърда и после давах АМ, защото не бях сигурна колко яде. На последния ден ми направиха пробно кърмене -  мерят бебето преди и след кърмене за да видят дали имам достатъчно кърма.
Разбира се при кърмене на поискване подобни мерки не важат  Peace

Само на втория ден трябваше да цедя по 30-40 мл само докато облекча гърдите да не стане мастит  ooooh!
В началото често има свръх производство особено ако залегнете на течностите.

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 22:23 от malina07

# 586
Здравейте
Днес въпреки жегата изкарах деня навън и бебо е доволен  baby_neutral
Сега ме бушонира, сигурно му е топло
Бъдещия татко винаги ми помага за всичко, за бебо също ще помага  Mr. Green
Лека вечер мами  Hug

# 587
На мен в болницата ми бяха казали , че стомахчето на бебето е колкото монета от един лев , та да не очаквам да е много гладно и да иска да яде по много .  Peace

# 588
Още съм тук  Mr. Green

Бях на преглед и док ми отпусна още седмица - другия четвъртък пак щял да гледа и да реши. Далеч съм била от идеала му за шийка, но ако кротувам по легла и канапета и ако всичко остане стабилно, можело и да размина. Внесе и нотка на оптимизъм, като рече, че на него лично не му се вярва да стане  Joy заръча да стискам още 4 седмици и после да съм правела каквото искам...

Иначе въпреки вливането, желязото не се е качило и сега таблетки и надежда да се покачи. След седмица пак ще ме дупчат. Аз си поисках магнезий за собствено успокоение, та ми даде, но количеството е по=скоро от рода на плацебото  Mr. Green

Толкоз от мен, държим фронта...

# 589
  • До морето :)
Толкова е, постепенно и всеки ден се разширява. На мен ми бяха казали да я държа по 20 минути на ядене. То не, че ще изяде кой знае колко, но и тя коластрата нали е по-гъста, не тече като кърмата. Та хем по-бавно сучи, хем развива сукателния рефлекс. Не, че я държах по 20 минути де, 10 най-много, докато заспи.  Joy

Вече в 9-тия месец. Да идва 12-ти, да ходя на преглед и после зелена светлина на Калина. Ама аз още вестителка не съм си избрала.  Thinking

Въпрос: до кога ви казаха да си пиете магнезия? Аз сега до 12-ти трябва да го пия. Аз знам, че до влизането на 9-тия месец, но докторът явно е преценил, че е рисковано още толкова рано да го спирам. То не, че има много ефект от него де, пак ми се свива корема, но по-малко.

ПП: Шамс, само така. Леж си вкъщи и стискай кълките!

# 590
 Добро утро!
 Лече, док ми каза да го пия до 14-ти и край.

# 591
Добро утро Simple Smile
Бебо се събуди рано- рано , при едно от ходенетата ми до ВЦ - 6.30 и ща, не ща и аз станах  Tired
Сега дремя на дивана, а той си прави сутрешната гимнастика  baby_neutral
Шамс, браво, стискай, малко остана  Hug
Аз магнезии не пия, може би само седмица и го спрях, щото абсолютно никакъв ефект нямаше, пък и нямам кой знае какви контракции
въпрос Ако родим през нощта, кога трябва да започнем да слагаме бебо на гърда  newsm78

# 592
Да ви се похваля, че вчера бях на фризьор , и сега мязам на човек   Simple Smile

Честито! Надявам се да се чувстваш по-добре така  Mr. Green Аз също минах онзи ден през фризьора и съм изцяло с нова визия. Отрази ми се добре на тонуса. След съботното Baby shower ще ви покажа снимки.

Мъжът ти има явно много силно изразен инстинкт. Разсъжденията му са много хубави и мога да ти кажа, че се броят на пръсти такива като него. Явно подсъзнателно се стреми към т.нар. привързано родителство.

За корема - и моят на моменти ме боли отвътре, но смятам, че е от бебето. Вече му е тясно, удря и разтяга прекалено силно, чак болезнено. След като е шавало на определено място активно, после половин час ме боли. Боли и ме отгоре, както ти описваш. Пак го дължа на разтяганията, защото не хванах друга зависимост дори с храната.

Веселото, аз лично не съм срещала негативни чувства, дори и от приятели, които с години правят неуспешни опити за дете. Но за сметка на това по улиците ме оглеждат едно такова от петите до косата с лоши погледи. Според ММ завиждат, че не съм качила освен на коремче  hahaha

sealover, никак даже. Лошото е, че не всички жени знаят, че имат такова право. В неделя ще ти кажа аз какви мисля да ги напиша да се успокоиш, че не си претенциозна  Mr. Green

Шамс
, натискай канапетата щом трябва  Mr. Green

В неделя (04.08.2013) от 17 часа в Аспарухово ще е бременлийската фотосесия. Всички желаещи са добре дошли
photo

# 593
  • София
Добро утро!

Шамс, мъничко остава, дано устискаш Praynig

Лече, на мен магнезия ми казаха да си го пия до следващия преглед през септември.

ненимира, какво значение има кога ще родим за кърменето? newsm78

Ето тази книжка за кърменето се препоръчва от НАПК.  Не е скъпа, не е твърде дебела, а дава отговори на много въпроси.  Не на всички, но определено може да  е много полезна на онези, които така и не отидоха на лекция на НАПК или ЛЛЛ.

# 594
Добро утро  Simple Smile  
Спи ми се та две не виждам , но днес и аз ще излизам по задачки , и сега се подкрепям с кафенце .  Sunglasses
Шамс , почивай и дано избуташ още 4-ри седмици  Hug
Моето бебче е доста мързеливо , чак ме плаши на моменти . Мърда ама едно такова вяло , и по-рядко са силните движения , а уж мама му е осигурила голям плувен басейн  Mr. Green
Лече, аз магнезий пих в началото на бременността при нужда и после в 6-ти месец заради болезнени контракции . Вторият път ми бяха изписали голяма доза , но постепенно го намалих до пълно спиране по преценка на АГ . От тогава не съм пила нито но-шпа , нито магнезий , защото не е имало нужда . Много рядко имам болезнени контракции , въпреки физическото натоварвене ( бягане след малката , носене на текжко и.т.н. ...) . Понякога даже тайничко съм си мислила , е как пък тоя лекар един път не каза , че и аз трябва да си почивам малко повече  Mr. Green  Всеки път - всичко е много добре , шийка идеална , плацента високо ...

# 595
Здравейте и от мен!!!!

Ива вече не е на градина и ще си се гледкаме вкъщи до раждането на бебето и малко след това. Притеснявам се с моите нерви дали ще се изтърпим двете толкова дълго време, най-вече защото на мен постоянно ми е жега и ми се лежи вкъщи, а тя иска да излиза на площадката да играе с децата.

Снощи не дойдох на срещата, защото Ива беше на рожден ден и трябваше да я придружа. Затова и въобще не се записах в дискусията. По време на празника бебето не спря да рита и блъска, а мен ужасно ме болеше. Изтегнах се на едно кресло и ми идеше да ревна от болка, беше много неловко,защото другите гости ме гледаха стреснато, разговорът не върви, коремът ми се тресе и разпъва във всички посоки и един татко ме пита " ти сигурна ли си,че вътре имаш бебе?" Бил гледал някакъв филм за извънземни, дето едно същество било влязло в корема на друго същество и така го разпъвало отвътре  Laughing Мислех,че това бебе ще ми излезе през ребрата, едва изчаках да стане време да си ходим. И разбира се, щом стъпихме вкъщи, атаките рязко спряха!

Иначе майката на рожденика също е бременна с три дена разлика от мен. Ако знаете колко е пъргава, кляка,става, тича, не й се тресе корема, не й личи никаква умора, а аз пред нея  съм като инвалид. Зле се чувствах снощи, определено.

Сега чакам поредните майстори, които да вземат размери за кухнята и ще я правим след като родя и се върна от Ловеч. Т.е те ще я изработят междувременно и ще я монтират като се прибера отново в София. Сигурно няма да е много удобно да ми монтират кухня с новородено в къщата, но казаха,че монтажът отнема няколко часа и все ще се справя някак с бебето. Просто не мога да отлагам повече, плюс това баща ми получи едни пари, дето ги чакаше още май месец и затова прецених да действам.

# 596
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile
И аз се чудех до кога ли ще си пия шепите с лекарства...?!?! Но ще разбера сега в понеделник, когато съм на ЖК. Знам само, че до края на бременността ми ще пия гадното желязо (отвратителни ампули) и огестана. Нямам търпение да ида на доктор да видим малката колко е пораснала и МБ ще ми вземат и тонове ще слушаме. Вече искам да е понеделник. Simple Smile
И аз на 8ми съм на фризьор. Сега съм на руси кичури, който много ми изтощиха и без това хилавата коса, та сега сме решили с моята фризьорка да ми мацне някакво кистеняво, да ме уфъка 2-3 пръста и да крутувам зимата с този ми стайлинг, за да се оправи малко таз метлица. А като съм чувала как падала косата след раждане (на цели кичури) чак не ми се мисли. Дано остана с коса.
За лицето ми също трябва да се погрижа, че от бременността съм цялата в едно дребни, червени пъпки чак до пъпа ми стигат. Много досадно и релефно ми е лицето, но няма как. Малката фръцла вътре си иска нейното и за мен не мисли хич Simple Smile
Ох да ви кажа всичко почти сме купили за бебето, само таз количка много ни мъчи. Всеки ден харесвам различна марка и модел и все незнам каква искам. Че няма и къде да видим колички тук в нашия град. Сега като ида на Плевен трябва да търсим детски магазини, за да разгледам колички. Ще падне търсене...
Ремонтите ни продължават с пълна пара. Сега сме на паркетите. До неделя всички ще са сложени и се започва с мебелите. Ще си сглобяваме 1 седмица. И инверторен климатик си купихме и него ще монтират. Абе чудо е. Кога ли ще се нанесем, за да изпера всичко бебешко и да наглася багажа за болницата. То не остана време.
За завиждащите жени - май ми се случи 1-2 пъти да усетя завист от жени, който в последствие разбрах, че ходят на инвитро от много време. Е точно те ме гледат в корема и само въпроси ми задават и това ме издразни. Дори скоро тази жена, която има проблеми ми се беше включила във фейсбук с въпроси за бебето и неща, който не я интересуват - все пак не ми е приятелка, а само позната.
Тия дни времето е напълно с нас. Дано не стават пак ужасни жеги, че на мен хич не ми понасят.
Хайде пак написах роман...отивам да си пия кафенцето и ви оставям.   bouquet   bouquet   bouquet

# 597
Здравейте бубулинки   bouquet
аз съм започнала да пера всички пелени одеяла за бебчо и новите неща от вчера  Hug и ще ви хвърлям по едно око  тук  Hug Hug Hug
Лек ден и да се пазите от жегите  Hug
Лече на мен док ми каза да пия магнезия още две седмици и като мина на преглед ще ми каже дали да продължавам.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 10:37 от RAQSVETLINA

# 598
  • До морето :)
Благодаря за отговорите. Аз най-накрая се наканих и си записах час за тонове. Идеално ми дойде, първо тоновете, после ми е часа при АГ.

nemirima, в нашата болница казват на 6-тия час да се нахрани бебето. Т.е. като родиш 2 часа лежиш долу. После в стаята лежиш още 2 часа и идват да те вдигнат, да те видят как си (да не припаднеш някъде) и чак след това можеш да кърмиш. Аз обаче родих в 21:25. И после горе заспах като пън, Елена цяла вечер не е плакала (или не съм я чула) и сутринта в 9 някъде я накърмих за първи път.  Laughing След визитациите и банята.

# 599
Здравейте, здравейте Mr. Green
Аз се наядох като добро  Animal Pig и сега мога пак да си поспя, но имам една прахосмукачка да пусна, че горката мене чака Twisted Evil
Честити придобивки на всички  bouquet със здраве си ги ползвайте  bouquet
Мен ми се обадиха преди малко, че ще ми пратят помпа за кърма, подгревател за шишета и шишетата към помпата тя е на авент, както обичам да казвам хубаво е да ти обръщат внимание всички и братовчедите ти да са мънички Blush
Ох, като си помисля, че след месец ще сме две, на моменти меобвзема чувство че ще ми е много трудно Confused

Общи условия

Активация на акаунт