Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 124
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте,

Танище, много се радвам, че писа! Дръж ни в течение, моля.

Аз вана взех като тази http://www.dundio.com/Kapane/Bertoni/Bertoni-100-sm-Hippo.html , със стойка и подобна на тази подложка http://www.dundio.com/Kapane/Jane/Jane-Podlozhka-za-vana-Sinya.html  Реших, че ако взема обикновена ваничка ще се ползва по-дълго.

Петя, честит рожденик!
На Енитка честита племенница!

So^Amazing, препоръчвам ти щом ще идваш до София да разгледаш магазините с детски стоки, където основно се предлагат колички. Там изборът и промоциите са по-големи. Все пак Айко си е мебелен магазин, няма кой знае какъв избор на колички, както и компетентността на персонала е спорна.

# 136
Я сегя някой дя обясни с думи прости що за чудо е тоз бейбишаур (явно е, че надали теглите един душ на бебето)  Joy

Това е празненство по случай дългоочакваното събитие. Организира се или от самата бременна , или от нейни приятелки или роднини. Носят се и много подаръци за бебчето, правят се невероятно красиви  бебешки украси, яде се торта и какви ли не сладки неща и се играят различни игри (много забавни)  Laughing По принцип се канят само жени.
Казва се бейби шауър, защото се смята , че бъдещата майка е "окъпана" с подаръци за бебчо. Много забавно празненство , като цяло.

soho doll със сигурност ще разгледам и други магазини. Просто тази количка, на която се бях спряла я има в Айко на 749лв. Но със сигурност ще видя и други, защото ако наистина е много малка ще трябва да взема друга.

Мамите от темата за количките ми предложиха тази, като резервен вариянт :
http://baby.galix.bg/1537/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D … py-galiani-3-in-1

Какво мислите вие? Тази марка не я знаех newsm78 Имате ли някакви наблюдения?

# 137
Нашата ваничка е анатомична, самата й форма е такава, че можеш да оставиш и новорозено вътре без опора; има и вграден термометър - беше ми полезно в началото, докато го разбера, че обича по- хладна вода от стандартното. Легналото гръбче също беше много удобно, защото спокойно може да го къпе един човек. А като порасне бебето е направена пак така, че сяда в нея, но от другата страна. На дъното има едно изпъкнало, което го придържа да не се подхлъзне. И до ден днешен успява да се къпе в нея, макар и да му е тесничка вече.

Да вметна нещо за празниците с бебето, поне при моето беше така. На излизане от болницата вкъщи беше чисто и подредено, освен това бебето още не знаеше на кой смят се намира и само ядеше и спеше. Аз бях свежа и ентусиазирана. На 40тия ден у нас беше погром след като 40 дни не беше оставало време за чистене, разпилени бебешки джунджурии, невдигнати маси, неоправени легла и т.н. Бебето беше с колики вече и крещеше нон стоп. Аз бях изтощена, неспала цял месец и от крясъците на малкия нямах никаква възможност да отделя толкова време, че да изчистя и сготвя за гости.
В този ред на мисли, край изписването ми беше много по-удачно да каня гости, отколкото после питки да правя. На 40тия ден си отидохме да ни четат молитвата и това беше.

# 138
  • София
Привет от мен! От днес вече съм в 45-дневния болничен  Grinning
Днес походих доста и стигнах до извода, че 20 мин ходене стигат, при повече много се изморявам, дори да е на порции, и започвам да ходя много бавно, направо влачейки се.

Да кажа на мамите, които се чудят кои храни им предизвикват киселини. Поне при мен това са:
- сладки неща от сорта на вафли, кроасани, бонбони, шоколад и пр.
- прясно мляко в каквато и да е форма, особено топло с нещо накиснато в него
- тестени изделия, най-вече банички и подобни закуски
- ястия със сосове

Аз ги избягвам и така се чувствам добре. Може да пробвате, но все пак си е индивидуално.

# 139
Ийеее , нещата ми пристигнаха . Ваничката е супер за тия парички  Wink  И шишетата са много хубави , нищо , че не са от скъпите . Кашона с леглото още е пред вратата , че е тежък и не съм го отваряла ...
So Amazing,жалко наистина ... Simple Smile
Шамс, щот ме мързи да обеснявам ето тук може да се прочете http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p16397.html
Танище , предполагам колко ти е трудно в този момент , моля се всичко с малкото бебче да е наред и скоро да е при мама и тате  Praynig Praynig Praynig  
Аз си направих вече нещо тестеничко и сега сладко си похапвам на пук на отвратителното главоболие ...май ще се стигне до парацетамол  Sad Whistling

# 140
  • София
сохо, като видях линка и се сетих, че точно на Бертони е ваничката, за която споделих, че се пързаля.  Така че имай го предвид Peace

Добър съвет към So^Amazing Peace  В специализиран магазин определено ще са ти по-полезни.

sealover, честити покупки, качвай снимки да гледаме Flutter

# 141
Мацки, вие ме шашнахте!
Тъкмо мислех, че съм изчела темата, а вие и друга сте почнали, че и 9 страници имам да чета. Реших да се разпиша, после ще продължавам да ви чета.
Както повечето от вас знаят, в понеделник тичах към болницата. Днес ме изписаха, вече съм щастлива, че съм си вкъщи, трябва само да се пазя.
Бях с болки ниско долу, но не усещах контракции. Нашариха ми дупето, напукаха ми вените на ръцете, бях малко на системи. Същия ден, в който ме приеха, получих и леко кървене, освен това ми щипеше, докато уринирах. Това щипане ми беше много странно, но малко след това излязоха резултатите от урината и се оказа, че съм си отглеждала уратни песъчинки, започнала съм да ги изхвърлям и са ме разранили, затова съм имала кървене и щипане. Иначе бебо е добре, отговаря си на седмиците, но пак се е обърнал седалищно. Всеки ден по два пъти бях на тонове, много неприятна работа, лежиш по гръб някъде 20 мин., започваше да не ми стига въздух, а и бебо много риташе апарата  hahaha
Благодаря на всички за стиснатите палци!
Връщам се да ви чета.

# 142
Здравейте и от мен. Танище,  Hug "Идвай", когато имаш време. И да щипнеш Ясен по дупенцето!  Joy SoAmazing, аз съм скарана с пропорциите явно - не мога да преценя моята дали е по-голяма. Щом ще идваш в София, провери и в продавалника дали няма нещо изгодно /стига да те вълнуват колички втора употреба де/. Аз днес бях на преглед във Вита - дадоха ми болничен, взеха ми МБ и дори ходих на тонове. Малката вече е 2200гр - т.е наддава, пък дали е толкова... Още си е седалищно, но не ме притеснява. Имам и уговорен ден за секциото. Занесох си болничния в работата, изпратих и копие до Каса "Заплати" и сега ще си поработвам от вкъщи. Голяма жега е по обяд, а точно тогава се прибирах пеша. Луда работа!
Енитка, честита племенница! Да е жива и здрава! Pampers, приятно изкарване на купона за бебока! Пожелавам ти да получиш много полезни подаръци.

# 143
Добре дошла на Танище отново, дано скоро всичко се нареди  Hug
Лигла, хубаво е, че вече си си у дома и бебчо е добре, никакви болници до термин. Hug
Петя честит ти рожденик да е жив и здрав и много щастлив newsm59
Благодаря за споделените мнения за ваничките.

# 144
Някой има ли мнение за тази количка http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 8bcb026c0be257caanewsm78 Изглежда, ми добре пък и не е скъпа...

# 145
Някой има ли мнение за тази количка http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 8bcb026c0be257caanewsm78 Изглежда, ми добре пък и не е скъпа...

Ами имам приятелка,която близо 2 години бута детето си в такава количка,а сега и второто си вози в същата.Казва,че изобщо не съжалява че си я е купила и била яка "машина"  Laughing

# 146
Лигла, почивай си сега и дано нямаш повече болки.
Мамчета от Варна и региона подготвяйте се за жегите, които ни чакат слдващата седмица . Особено вторник  Shocked Crazy Close http://sinoptik.bg/varna-bulgaria-100726050/10-days/6

# 147

Ами имам приятелка,която близо 2 години бута детето си в такава количка,а сега и второто си вози в същата.Казва,че изобщо не съжалява че си я е купила и била яка "машина"  Laughing
Супер, на нея съм се спряла. Хубава и евтина... те тва ще е количката  Peace

# 148
  • София
Здравейте и от мен!

Таня, радвам се че разписа Hug

Лигла, хубави новини и от теб. Болница ти пожелавам да видиш чак за раждането Peace

Петя, честит ти рожденник  bouquet и честит осми месец Simple Smile

sealover , измери си кръвното, може от жегите да ти е ниско и затова да те боли глава Peace

И аз бях на ЖК в най-голямата жега в 14.00часа, че мъкна и детето защото няма къде да го оставя.
Дадоха ми направлението за хоспитализация и обменната карта. Пуснаха ми изследвания за кръв и урина, които разбрах обаче че не са последни. На следващата консултация ще ми пуска отново кръвна картина newsm78. Доктора гледа бебун на ехограф, но мълча през цялото време. После по снимките се ориентирах, че бебчо върви малко по-големичък, по измерено бедро излиза че съм в 35 седмица. Взех си 45-дневния болничен и живот и здраве ще се видим с акушерката на 12.08 Simple Smile

Това е от мен, опъвам краци да почивам Grinning

# 149
  • София
Петяooooh! Embarassed
Честит празник!   bouquetДа ти е жив и здрав рожденика!  Много успехи му желая и да минава с усмивка всички изпитания на възрастта, в която навлиза!

Между другото, осмия месец го почнахме още преди 1 седмица Wink  Ама да не задълбаваме пак с това броене на седмиците, че май не постигнахме съгласие в темата Laughing

Миминка, моя приятелка имаше такава.  Не беше много скоро и помня само, че не беше доволна от това как се справят двойните гуми в снега.  По алеите в парка се задръстваха със сняг и беше много трудно да се бута.  Друг отзив не мога да споделя, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт