Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 526
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
 Добри утро пупи!

# 346
  • Пловдив
Добро утро!
...
Тема за размисъл - олекотена завивка или спален чувал? Мами какво мислите???

Зависи от бебчо. Някой шавливи бебенца може да се окажат с главата в чувалчето. Може би чувалче с презрамчици за да няма такава опасност, но пък то едно свитичко в началото къде да се закрепят тия презрамчици. Задължително ще пробвам с чувалче, но някъде към 3 месец - то тогава и ще захлади. И олекотена завивка ще се вземе, но и тя по нататък, че докато чувалчето ограничава все пак въртенето при олекотената съвсем може да се изгуби и ми звучи страшно.
Хрумна ми една идейка т.к. са доста скъпи разните му чувалчета, да си купя олекотени завивчици да им сложа един цип и да ги опаковам в бархетче, за да пера само него. И да ги превърна в т.нар. портове. Има едни сладки порт-одеало (Петя си купи такъв). Та така мисля да изкарам зимата.
А за съвсем началото мисля да го увивам както се увива в пелени и отгоре, ако е хладно да мяткам одеалце. Но така ще го увивам, че да си има свободата на действие, но и да му огранича ръчичките поне мъничко за да не стигат до личицето да се стряска. Още не се съм го тренирала това  Grinning През деня, ако е достатъчно топло ще сме по дупе, да опишква и дриска на възглавницата на баща си  Grinning

P.S. Остават ми 40 дни до уговорената срещата, освен ако не преговорим датата или някой реши да се появи по раничко Wink

# 347
Как мислите, дали да се притеснявам от повишена активност на беба. От 3 дни са едни салта и едно чудо, а по принцип си ми е мързелива. Такива активности е имала максимум по 1 ден, а сега не се е спряла от петък..

# 348
Добро утро коремчета  bouquet!

Вчера нещо се претоварих, цял ден чистих като откачена и днес нямам сили да дишам. Не се чувствам добре Rolling Eyes. Не смея и да се оплача на ММ, защото вчера само ми се караше, но нямаше кой да го чуе.

Не знаех, че трябва някаква подготовка на зърната Embarassed Да си призная, няма да мажа с нищо за сега и нищо няма да правя. Изпитвам страх как ще кърмя, защото с миналото раждане направих мастопатия и двете ми гърди са в буци от тогава. Много е болезнено и дано не се запушват каналите. Ще го мисля като му дойде момента. Grinning

Баткото не ми е спал в чувалче, защото ревеше в него и го завивах само с олекотена завивка или някакво одеалце/пеленка. Сега също не съм купила и ще видя как ще е.

Отивам малко да легна.

Усмихнат ден на всички!

# 349
Хелоу Mr. Green
След снощното въртене до към 2-3 часа днес рарано, рано ми източиха кръвчицата, бодоха ме два пъти ooooh! и урина им дадох, а сега мисля да поспя под климатика Whistling много ми се спи все едно никога не съм спала.
Вчера забелязах, че субстанцията дето тече от гърдите ми вече си е направо като кърма и на моменти всичко е мокро, ама в тия жеги с подплънки много запарва Thinking
Бебка, май й е тясно нещо само бута с краката и се връцка, пък днес даже протестира, че станах толкова рано Mr. Green
Аз няма си турмозя зърната, не смятам че е необходимо, пък и както казах веднага започва да тече от тях при допир #Crazy
Вика вчера на сестра ми по скайпа, да се прибира, че да изпере и изглади дрехите за бебето, че мене ме мързи Whistling, а майка вика само да се приберем ще ги оправим, нещо не ми се занимава да гладя незнам защо  newsm78 явно чакам последния момент или съм преуморена от други неща дето върша и хич не ми е до ютията hahaha

# 350
Добро утро  Hug
Аз Боби го кърмих единствено и само със зърна, изпитвах зверски болки.  Но това мисля, че се получи от това, че никои не ми обясни в болницата как да сложа на гърда, кое и как и пратих ММ да ми купи зърна и от тогава само с тях. Пробвах няколко пъти да махна, но много ме болеше и се отказах и така над 11 месеца. Сега ще се опитам без зърна, но ако пак така ме боли пак ще си ги ползвам. Но не съм ги мазала зърната предварително с нищо и сега пак няма. След като родя тогава, ако се наложи.
tuitito вие искахте да е 1.08. ама айде моля ти се стискай още малко кълките, имай търпение  Hug
So^Amazing много се радвам, че с беб всичко е окей, това е най-голямата радост и успокоение за вас  Hug А за количката, малкоооо завидях:) Аз си имам от баткото количка, която от старите Кангаро и принципно си е здрава и много бях доволна от нея, но като цяло си е тежка, огромна и не се събира в колата и ММ каза, че по евтено ще му е да вземе количка нова вместо нова кола:) И аз започнах да заглеждам количките, точно вашата ММ каза, че ако взема ще е тази. Но аз пък се разубедих /единствено заради финансите - количката мн ми харесва, нищо, че и на мен ми се вижда малко малък коша/, но пък като видях колко е мъничка, а и с  този Матрикс кош мн ни хареса. НО отказвам се, тъй като имам и зимна-здрава да изкарам, а после имам и хубава лятна, която е здрава и тя, и  да вложим едни още 800 лв. при условие и че съм на частен лекар през цялата бременост, при условие ще си плащам куп пари за раждане, ми с е вижда малко "лигавщина от мот моя страна, та след като едно съм отгледала  със старите и второ ще отгледам Simple Smile
Но това не спира ММ да иска да ми вземе Jane /той си ми е златен и мисли как само по-да ми е удобно/, но не искам да издевателствам над него. Та цялата ми мислъл беше, че избора ви за количка много ми харесва, и да си я ползвате с многоооооо здраве и беб да се чуства супер в нея  Hug
Айде да поработвам сега, че ми е последна седмица в работата и всичко мен чака  ooooh!
Хубава, прохладна и без болежки седмица сладурки   bouquet

# 351
new leaf, беше ли в главично предлежание бебето, може да се намества. Съмнявах се веднъж за себе си, и бях чела, че при многоводие плодът е по-активен.
Аз имам момче на 5 и половина, и той ме помоли в петък да попитам лекаря как е дошло бебето в корема ми. Казано честно ми е трудно да отговоря. Преди това той се тревожеше, че бебето може да пръсне корема ми и съм му обяснила, че няма страшно, и майките имат специално място откъдето да излизат бебетата, но сега нямам никаква идея. Четох една статия, в която предложеният отговор ми дойде в повече. Може ли някой да сподели опит с батко/кака на сходна възраст?
Сега си мисля и за първата среща в болницата. Тук родилката е на легло с колелца и я показват с бебето на вратата, дали синът ми няма да се притесни  от това, че съм в леко безпомощно състояние?

# 352
Forelle, седалищно е. Ритниците й сега са отстрани и сигурно наистина се обръща, но малко ме е шубе пък не обичам да звъня на док за глупости Embarassed в сряда съм на преглед, де, но дали не е късно..

# 353
Forelle, седалищно е. Ритниците й сега са отстрани и сигурно наистина се обръща, но малко ме е шубе пък не обичам да звъня на док за глупости Embarassed в сряда съм на преглед, де, но дали не е късно..
И моята е седалищно и много се върти, рита, удря последната 1-2 седмици. Преди това беше се кротнала много и много спокойна беше, преди това пак беше хипер актична, чак болезнено и тогава даже си помислех, че се обърнала, но не беше. Мисля, че нямаш база за притеснение, детето си се разпъва и намества  Hug

# 354
Добро утро!
...
Тема за размисъл - олекотена завивка или спален чувал? Мами какво мислите???

Зависи от бебчо. Някой шавливи бебенца може да се окажат с главата в чувалчето. Може би чувалче с презрамчици за да няма такава опасност, но пък то едно свитичко в началото къде да се закрепят тия презрамчици. Задължително ще пробвам с чувалче, но някъде към 3 месец - то тогава и ще захлади. И олекотена завивка ще се вземе, но и тя по нататък, че докато чувалчето ограничава все пак въртенето при олекотената съвсем може да се изгуби и ми звучи страшно.
Хрумна ми една идейка т.к. са доста скъпи разните му чувалчета, да си купя олекотени завивчици да им сложа един цип и да ги опаковам в бархетче, за да пера само него. И да ги превърна в т.нар. портове. Има едни сладки порт-одеало (Петя си купи такъв). Та така мисля да изкарам зимата.
А за съвсем началото мисля да го увивам както се увива в пелени и отгоре, ако е хладно да мяткам одеалце. Но така ще го увивам, че да си има свободата на действие, но и да му огранича ръчичките поне мъничко за да не стигат до личицето да се стряска. Още не се съм го тренирала това  Grinning През деня, ако е достатъчно топло ще сме по дупе, да опишква и дриска на възглавницата на баща си  Grinning

P.S. Остават ми 40 дни до уговорената срещата, освен ако не преговорим датата или някой реши да се появи по раничко Wink

Диди, благодаря за мнението - на мен ми дадоха две чувалчета без ръкав. Явно ще се тества и ще се преценява в движение
Съжалявам ако ще досадя на някого, но не се оправям много с този форум, необятен е... някой може ли да ми пусне линк към мнения за раждане - къде при кого - за Варна? Благодаря предварително  Embarassed Срам не срам поисках помощ - може и на лични

# 355
Диадра, във Варна се ражда на три места - АГ, Окръжна или Майчин дом. В АГ искат един скандален списък, който уж не е задължителен, при секцио дават бебето на третия! ден, и се смята, че имат най-добрата неонатологична грижа. В Окръжна основните упреци касаят неонатологията- точене на пари от касата за сметка на нервите на майката. За Майчин дом не мога да се изкажа. В здравния подфорум има теми и за трите болници, както и тема за АГ специалистите във Варна. Успех!

# 356
Диадра, във Варна се ражда на три места - АГ, Окръжна или Майчин дом. В АГ искат един скандален списък, който уж не е задължителен, при секцио дават бебето на третия! ден, и се смята, че имат най-добрата неонатологична грижа. В Окръжна основните упреци касаят неонатологията- точене на пари от касата за сметка на нервите на майката. За Майчин дом не мога да се изкажа. В здравния подфорум има теми и за трите болници, както и тема за АГ специалистите във Варна. Успех!
Да да, всичко това ми е ясно, но искам по детайлно да се запозная с мнения на мами, минали по пътя. На мен ми е за първи път и до сега по болници не ми се е налагало да ходя. Та идея нямам нито от докторите, нито от отношението. По конкретно се интересувам от АГ и МД...

# 357
  • Пловдив
Добър ден и от мен. Правих си закуска, че я сънувах, изядох 5 хапки и ми мина меракът. Трябва да ида до аптеката. Довечера ще е май.
Бяхме вчера у на ММ родителите, та уточних изписването. Като първо внуче няма да се разминем без бабите на ММ, ама какво да се прави, те са по на 80 години и кой знае още колко дълго ще са този свят. Та поне ми е спокойно сега като се уточнихме, за да няма излишно напрежение кой какво е очаквал, пък не е станало. Grinning В крайна сметка от мен не се очаква да играя прислуга, та нямам против.
new leaf, и моето е с дупето надолу още. Не знам защо ми се струва и че няма намерение да се обръща, но пък не спира да шава. Вчера например все едно ме галеше отвътре, насам-натам и обратно. Много ми е интересно какво точно правят вътре. Mr. Green Предпочитам да си го усещам, че мърда. По-спокойно ми е. В сряда ще разбереш, но мисля че няма страшно. Моята АГ ми се смее като и кажа, че много шава-ми нека си шава, де-това ми отговаря.
Forelle, колкото по-реалистично отговориш на детето, толкова по-добре. Иначе после научава отговорът от интернет или приятелчета и е по-лошо. Излиза, че го лъжеш. Обясни му, че таткото посява семенце у майката, когато се обичат и така става бебето. После бебето излиза от една специална дупчица. Че мама малко я боли и се изморява като излиза бебето и затова ще си почива първите дни повече. Какво пише в тази статия, че ми стана интересно? Моите бяха по-големи като обяснявах и в общи линии им обясних по-точно как става номерът.  Peace Може да му покажеш снимка как е разположено бебето в корема.

# 358
Здравейте и от мен  пупинки сладки   bouquet
Аз цяла нощ не спах едно рядко щастие ме е хванало  ooooh! и незнам от какво , дано днес вече да нямам . Сега не смея нищо да ям , само една бисквитка  Embarassed
Ох как ще устискам чак в четвъртък съм на преглед, а нямам търпение вече да видя бебечо  Hug
Връщам се да ви чета  Hug
Лек и усмихнат ден милички и внимавайте с жегата   bouquet

# 359
Петя, благодаря, това е статията: http://www.detski-psiholog.com/index.php/publications/387-2012-12-05-12-58-37
Досега не съм лъгала детето и ми е тревожно, страхувам се, че това със семенцето ще породи още повече въпроси. Ще опитам първо да замажа положението с духовната страна на нещата - че бебето идва, когато всички в семейството много го искат. Пък после каквото сабя покаже със семенцето...

Общи условия

Активация на акаунт